Τρίτη 10 Νοεμβρίου 2015

Αρχιερατική θεία Λειτουργία στην πανήγυρη του Ι.Ν. Αγίου Νεκταρίου Εδέσσης



Την παραμονή (8/11), στις 17.30, τελέσθηκε ο πανηγυρικός Εσπερινός, ενώ το πρωί της εορτής (9/11) τελέσθηκε ο Όρθρος και η πανηγυρική Θεία Λειτουργία προεξάρχοντος του 
Σεβασμιωτάτου Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.


Με τον Σεβασμιώτατο συλλειτούργησε πλειάδα κληρικών, ενώ μεταξύ των εκπροσώπων των αρχών ήταν ο Δήμαρχος Εδέσσης κ. Δ. Γιάννου και ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θ. Θεοδωρίδης. Πλήθος πιστών κατέκλυσε τον Ιερό Ναό κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών και προσκύνησε με ευλάβεια τα χαριτόβρυτα λείψανα του εορταζομένου Αγίου Νεκταρίου και του Οσίου Αρσενίου του Καππαδόκου.

Στο κήρυγμά του ο Σεβασμιώτατος παρουσίασε και σχολίασε επιλεγμένα σημεία από επιστολές του αγίου Νεκταρίου προς τις μοναχές της Ιεράς Μονής, την οποία ο ίδιος ίδρυσε και καθοδηγούσε πνευματικά, στην Αίγινα. Τόνισε ιδιαίτερα την αρετή της διάκρισης και την χάρη της προσευχής, ενώ -με βάση πάντοτε τις επιστολές του Αγίου- υπογράμμισε την διαφορά ανάμεσα στην συναισθηματική αγάπη, η οποία πολύ εύκολα οδηγεί σε αμαρτίες και την πνευματική αγάπη, η οποία θα πρέπει να χαρακτηρίζει τον αληθινό χριστιανό.



Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου