Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Ξυπνάτε με πονοκέφαλο; Δείτε τι φταίει



Σίγουρα σας έχει τύχει κάποια στιγμή να ξυπνήσετε με φριχτό πονοκέφαλο, ακόμη κι αν δεν έχετε πιει αλκοόλ το προηγούμενο βράδυ. Ποιες είναι οι πιθανές αιτίες του πρωινού πονοκεφάλου;
Αρχικά, θα πρέπει να εξερευνήσετε εάν ο ύπνος σας είναι ποιοτικός και ξεκούραστος. Οτιδήποτε διακόπτει τον ύπνο ή μειώνει την ποιότητά του αποτελεί παράγοντα κινδύνου για τον πρωινό πονοκέφαλο.
Για παράδειγμα, ιδιαίτερα σύνηθες είναι να ξυπνούν με πονοκέφαλο τα άτομα που πάσχουν
από υπνική άπνοια, μια διαταραχή του ύπνου που χαρακτηρίζεται από ένα ή και περισσότερα επεισόδια προσωρινή διακοπής της αναπνοής μέσα στη νύχτα. Ρωτήστε το σύντροφό σας ή όποιον άλλο μένει μαζί σας να σας πει εάν έχει παρατηρήσει ότι κόβεται η αναπνοή σας ενώ κοιμάστε. Το δυνατό ροχαλητό είναι επίσης ένα τυπικό σύμπτωμα της υπνικής άπνοιας. Η υπνική άπνοια διαγιγνώσκεται με τη βοήθεια ειδικής εξέτασης.

Εάν ο ύπνος σας είναι σε γενικές γραμμές καλός, ο πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται στο τρίξιμο των δοντιών (βρουξισμός). Το τρίξιμο των δοντιών συνεπάγεται σημαντική πίεση της κάτω σιαγόνας, η οποία συμβάλλει στην εκδήλωση του πονοκεφάλου. Ο οδοντίατρος είναι σε θέση να εντοπίσει τα σημάδια που υποδεικνύουν ότι τρίζετε τα δόντια σας ενώ κοιμάστε.

Τέλος, ο πρωινός πονοκέφαλος μπορεί να οφείλεται σε αλλεργία. Η έκθεση στα ακάρεα της σκόνης, τα οποία βρίσκονται στο στρώμα και τα κλινοσκεπάσματα, είναι πιθανό να προκαλέσει συμφόρηση στα ιγμόρεια, η οποία συμβάλλει στην εκδήλωση του πονοκεφάλου.


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου