Δευτέρα 9 Νοεμβρίου 2015

Εκδήλωση αγάπης με την Λιζέτα Καλημέρη στα Γιαννιτσά



Έκφραση αγάπης και ελεημοσύνης αποτελεί η Μουσικοχορευτική Εκδήλωση, η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 15 Νοεμβρίου 2015, στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 7:00 μ.μ., με πρωτοβουλία της Χορωδίας Παραδοσιακής Μουσικής Γιαννιτσών και σε συνεργασία με τον Ιερό Ναό Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή τραγουδίστρια Λιζέτα Καλημέρη, η οποία θα ερμηνεύσει παραδοσιακά και ρεμπέτικα τραγούδια. 
Μαζί της συμμετέχουν εκλεκτοί μουσικοί: Η Σοφία Νάτσιου (στιχουργός-συνθέτρια) στο λαούτο και στην κιθάρα, ο Γιάννης Τσέπας στο βιολί, η Άννα Βέργου στα κρουστά, ο Στέλιος Σωτηριάδης στο κλαρίνο, ο Θανάσης Κάππας στο κανονάκι, ο Ηλίας Καραμπατζάκης στο ούτι, ο Θανάσης Ελευθεράκος και ο Ιωακείμ Χατζηδήμου στο μπουζούκι, ο Γιώργος Δόντσιος και ο Άγγελος Δημητριάδης στην Κιθάρα, ο Παναγιώτης Καλιωτάκης στα πλήκτρα και ο Στέφανος Καλιωτάκης στο ακορντεόν και στη διεύθυνση της ορχήστρας και της χορωδίας. Συμμετέχουν επίσης τα χορευτικά τμήματα του Ε.Ο. Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ», του Λυκείου Ελληνίδων Γιαννιτσών ως και του Ιερού Ναού Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών.

Το γεύμα αγάπης είναι μία ουσιαστική παρέμβαση της Εκκλησίας μας στην πόλη των Γιαννιτσών, ώστε κάθε συμπολίτης μας που έχει ανάγκη να βοηθηθεί. Η προσπάθεια αυτή ξεκίνησε το 2003 με γνώμονα την αγάπη κυρίως του καθενός μας προς τον Θεό και τον πλησίον. Απευθυνόμαστε λοιπόν σ' όλους εσάς να μας στηρίξετε στο θεάρεστο αυτό έργο με την παρουσία σας και την συνδρομή σας, ώστε το Γεύμα Αγάπης να συνεχίσει απρόσκοπτα την λειτουργία του. Το εισιτήριο κοστίζει 5 ευρώ και θα γίνεται προπώληση στο γραφείο του Ιερού Ναού, στο Εκκλησιαστικό Βιβλιοπωλείο που βρίσκεται στην πλατεία του Αγίου Γεωργίου, καθώς και στο γραφείο του Πνευματικού Κέντρου της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Πέλλας. Όλα τα έσοδα θα διατεθούν για την ενίσχυση του Γεύματος Αγάπης.

Η Λιζέτα Καλημέρη γεννήθηκε και μεγάλωσε στην Θεσσαλονίκη. Μετά το Λύκειο συνέχισε τις σπουδές της στο Παιδαγωγικό τμήμα του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης. Από μικρή έπαιζε κιθάρα και τραγουδούσε και αργότερα άρχισε να εμφανίζεται σε μουσικούς χώρους της πόλης της τραγουδώντας αγαπημένα της τραγούδια. Εμφανίστηκε δίπλα στον Μανώλη Ρασούλη, τον Νίκο Ξυδάκη, τον Σταύρο Κουγιουμτζή, τον Νίκο Κηπουργό, τον Σωκράτη Μάλαμα, τον Μανώλη Μητσιά και την Μελίνα Κανά. Το 1994 κυκλοφόρησε ο πρώτος της προσωπικός δίσκος σε τραγούδια του Γιώργου Καζαντζή με γενικό τίτλο «Πνοή του Ανέμου», ο οποίος την έκανε γνωστή σε όλη την Ελλάδα σαν μία πολλά υποσχόμενη νεανική φωνή. Το 1996 κυκλοφόρησε ο δίσκος «Ασιάτιδος Μούσης Ερασταί» με τραγούδια των Καφέ Αμάν, στον οποίο Λιζέτα τραγούδησε τα μισά τραγούδια, ενώ τα άλλα μισά η ρεμπέτισσα Μαριώ από την Θεσσαλονίκη. Το 1996 συμμετείχε στον δίσκο «Του Ταξιδιού τα Κίβδηλα» του Μιχάλη Παπαζήση με το τραγούδι «Ήτανε αέρας». Τον Δεκέμβριο του 1997 κυκλοφόρησε ο δεύτερος προσωπικός της δίσκος με τραγούδια του Μιχάλη Χανιώτη και τίτλο «Ζωή Λαθραία». 
Έκτοτε συμμετείχε σε διαφόρους δίσκους, όπως του Λουδοβίκου των Ανωγείων «Πύλη της Άμμου», στο δίσκο του Θωμά Κοροβίνη «Τακίμια», καθώς επίσης και σε διάφορες συναυλίες εσωτερικού και εξωτερικού με άλλους γνωστούς καλλιτέχνες, όπως η Μαριώ, ο Μανόλης Λιδάκης κ. α. Τον Δεκέμβριο του 2000 κυκλοφορεί το άλμπουμ «Ο ανθός του τραγουδιού» που περιλαμβάνει μερικά από τα καλύτερα τραγούδια που η Λιζέτα έχει ερμηνεύσει.
Συνέχισε εμφανίσεις μαζί με την Ελένη Βιτάλη στην Αθήνα, στο Γυάλινο Μουσικό Θέατρο και συνέχισε μαζί με τον Λουδοβίκο των Ανωγείων σε συναυλίες στην Αθήνα αλλά και σε όλη την Ελλάδα. Συμμετείχε στους δίσκους «Τα μυστικά του κήπου» του Νίκου Κυπουργού και «Cartoon» της Ομαδικής Απόδρασης. Τον χειμώνα του 2002 εμφανίστηκε μαζί με την Χάρις Αλεξίου στο Cine Κεραμεικός. Το πρόγραμμα ηχογραφήθηκε και κυκλοφόρησε σε CD με τίτλο «Cine Κεραμεικός live», στο οποίο και συμμετείχε. Επίση, συμμετείχε στον δίσκο «Στην ηχώ του έρωτα» του Νότη Μαυρουδή.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου