Πέμπτη 5 Νοεμβρίου 2015

Επίσκεψη της Δημάρχου Σκύδρας στο Φορέα Διαχείρισης Απορριμμάτων για το πρόβλημα της Νέας Ζωής



Ε
ξελίξεις αναμένονται στο προσεχές διάστημα σχετικά με το σοβαρότατο ζήτημα   που αφορά διαρροή στραγγισμάτων από το Χώρο Υγειονομικής Ταφής Απορριμμάτων (Χ.Υ.Τ.Α.) Έδεσσας και την επιστημονική έρευνα της μόλυνσης παρακείμενου αποδέκτη  της Κοινότητας της Νέας Ζωής.

Για το θέμα αυτό, την Τρίτη 3/11/2015, η Δήμαρχος Σκύδρας Κατερίνα Ιγνατιάδου και η Αντιδήμαρχος Μαρία Γιακαμόζη μετέβησαν στη Θεσσαλονίκη, στα γραφεία του Περιφερειακού Συνδέσμου Φορέων Διαχείρισης Στερεών Αποβλήτων (Φο.Δ.Σ.Α.) Κεντρικής Μακεδονίας, στην αρμοδιότητα του οποίου ανήκει ο Χ.Υ.Τ.Α. που βρίσκεται στην περιοχή Άσπρο Κεφάλι Έδεσσας, στα σύνορα με τη Νέα Ζωή.
Στη σύσκεψη που πραγματοποιήθηκε συμμετείχαν από πλευράς Φο.Δ.Σ.Α. ο Γενικός Γραμματέας Στάθης Λαφαζανίδης, ο Νομικός Σύμβουλος Κωνσταντίνος Οικονόμου κι ο Ειδικός Συνεργάτης αρμόδιος για τους Χ.Υ.Τ.Α.  Π.Ε. Πέλλας Ορέστης Μεσοχωρίτης.
Η Δήμαρχος μετέφερε και πρόβαλλε εμφατικά το πρόβλημα που υπάρχει, τις διαμαρτυρίες, τη δυσφορία αλλά και την πικρία των κατοίκων της Τοπικής Κοινότητας της Νέας Ζωής και συνολικά του Δήμου Σκύδρας. Αναφέρθηκε στο ιστορικό του θέματος προσκομίζοντας αντίστοιχα έγγραφα του Δήμου Σκύδρας και της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ζητώντας άμεση ανάληψη ουσιαστικών πρωτοβουλιών που θα οδηγήσουν σε καίριες  κι αποτελεσματικές λύσεις.
Από την πλευρά του Φο.Δ.Σ.Α. δηλώθηκε ότι δρομολογείται σύντομα η υπογραφή σχετικής προγραμματικής σύμβασης μεταξύ Φο.Δ.Σ.Α. κι Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (Α.Π.Θ.) προκειμένου, μέσω ολοκληρωμένης έρευνας και μελέτης, να καταγραφούν επακριβώς οι πραγματικές διαστάσεις του προβλήματος ώστε ν΄ακολουθήσει η επίλυσή του.
Η Δήμαρχος ζήτησε όλες οι ενέργειες του Φο.Δ.Σ.Α να έχουν το χαρακτήρα του επείγοντος, γιατί πρόκειται για την υγεία των κατοίκων και των επισκεπτών της Κοινότητας, αλλά και για την προστασία του περιβάλλοντος της περιοχής που είναι ιδιαίτερου φυσικού κάλλους.
Τόνισε δε ότι για την έναρξη και για την πρόοδο των ενεργειών, όπως και για κάθε επίσκεψη κλιμακίων του Φο.Δ.Σ.Α. ή του Α.Π.Θ. να ενημερώνεται ο Δήμος Σκύδρας για να παρίσταται στις έρευνες και στις αυτοψίες.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου