Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Παραιτείται ο Μεϊμαράκης.Βαθαίνει η κρίση στη ΝΔ.



Στην παραίτησή του από μεταβατικός πρόεδρος της ΝΔ προσανατολίζεται κατά πληροφορίες ο Ευ. Μεϊμαράκης.Θα προτείνει ως διάδοχό του, μέχρι την ανάδειξη νέου προέδρου τον γραμματέα της Κ.Ο Γιάννη Πλακιωτάκη.
Την απόφασή του θα την ανακοινώσει, κατά πληροφορίες, στην σημερινή συνεδρίαση της Κ.Ο. της ΝΔ, η οποία έχει προγραμματιστεί για τι 19:00.
Η διαδικασία θα είναι η εξής: Θα χρίσει ως αντιπρόεδρο τον Γιάννη Πλακιωτάκη και θα του
δώσει αρμοδιότητες του μεταβατικού προέδρου. Κάτι το οποίο έκανε και ο Αντώνης Σαμαράς με τον ίδιο τον κ. Μεϊμαράκη.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ Μεϊμαράκης σε δηλώσεις του το πρωί της Δευτέρας είχε τονίσει ότι είναι διατεθειμένος να παραδώσει την καρέκλα του μεταβατικού προέδρου προτείνοντας ότι στη θέση του θα μπορούσαν να τοποθετηθούν η Μαριέττα Γιαννάκου, η Αννα Μπενάκη, ο Δημήτρης Σιούφας, ο Ιωάννης Βαρβιτσιώτης. Τελικώς, φέρεται ότι επέλεξε να τοποθετήσει θεσμικά στη θέση αυτή τον γραμματέα της Κ.Ο. της ΝΔ

Οι δηλητηριώδεις «διαρροές»
Λίγο νωρίτερα, ο Ευ. Μεϊμαράκης εξαπέλυσε δηλητηριώδεις βολές - μέσω «διαρροών» στους κ.κ. Απ. Τζιτζικώστα, Κυριάκο Μητσοτάκη, Αντώνη Σαμαρά και Μάκη Βορίδη. 
Δεύτερη επίθεση εναντίον του πρώην πρωθυπουργού Αντώνη Σαμαρά εξαπολύει ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Ζητάει εκ νέου την παραίτηση Τζιτζικώστα από την περιφέρεια και αφήνει αιχμές εναντίον του Μάκη Βορίδη, ο οποίος του είχε καταλογίσει ευθύνες για το φιάσκο της εκλογής προέδρου.
Συνεργάτες του κ. Μεϊμαράκη αναφέρουν:
1. Για Σαμαρά:
Τελικά η δήλωση του κ. Σαμαρά επιβεβαιώνει όσα υποστήριξε ο κ. Μεϊμαράκης. Ό,τι, δηλαδή, ο ίδιος και οι συνεργάτες του, είχαν συνεργαστεί και  γνώριζαν την εταιρεία  που ανέλαβε την εκλογική διαδικασία στη Νέα Δημοκρατία. Η συνεργασία μάλιστα με συμβάσεις τέτοιου επιπέδου εθεωρείτο εγγύηση για τη λειτουργία της εταιρείας.
Επομένως, γιατί ανάγει σε μείζον πολιτικό θέμα ένα τεχνικό ζήτημα από μια εταιρεία, που αποδέχεται και γνώριζε τις δυνατότητές της και με δήλωσή του, που γίνεται πρωτοσέλιδο, ζητά την παραίτηση του κ. Μεϊμαράκη;

2. Για Μητσοτάκη
Όσον αφορά στην επιστολή που δημοσιοποίησε σήμερα ο κ. Μητσοτάκης:
Του είχε επισημανθεί ότι αρμόδια είναι η ΚΕΦΕ και είναι  απορίας άξιον, γιατί τα όσα αναφέρει στην επιστολή του δεν τα ανέδειξε εκεί όπου μετέχουν οι εκπρόσωποι και των τεσσάρων υποψηφίων, αλλά ούτε συμφώνησε με τον εκπρόσωπο του κ. Μεϊμαράκη, που είχε αναπτύξει  ανάλογες επισημάνσεις (υπάρχουν πρακτικά).

3. Για Τζιτζικώστα
Ο κ. Τζιτζικώστας οφείλει να παραιτηθεί για πολλούς, διαχειριστικούς και εκτελεστικούς λόγους, στους οποίους θα επανέλθουμε.  Άλλωστε, αφού ισχυρίζεται πως θα κερδίσει, γιατί δεν παραιτείται από τώρα;
Και επειδή ο κ. Τζιτζικώστας συνεχίζει τη χυδαία προσωπική επίθεση στον κ. Μεϊμαράκη, χαρακτηρίζοντάς τον «κρυπτόμενο», ο κ. Μεϊμαράκης τον καλεί σε δημόσιο διάλογο όποτε θέλει.
Υπενθυμίζεται ότι ο κ. Μεϊμαράκης έχει την ομόφωνη στήριξη από την Κοινοβουλευτική Ομάδα και την Πολιτική Επιτροπή της Νέας Δημοκρατίας και έχει την εμπιστοσύνη του 28% των πολιτών στις πρόσφατες Εθνικές εκλογές.
Μαθήματα ήθους από τον κ. Τζιτζικώστα και τους Κοινοβουλευτικούς του υπαρχηγούς δεν δεχόμαστε.

4. Για τον Βορίδη
Όσον αφορά στον κ. Βορίδη:
Οι απόψεις του κ. Μεϊμαράκη  ουδέποτε συνέπεσαν με τις αντιλήψεις, τη συμπεριφορά και το ήθος του κ. Βορίδη.
«Ναι» από Τζιτζικώστα για δημόσιο διάλογο
Ο πρώτος που απάντησε στις νέες αιτιάσεις του κ. Μεϊμαράκη ήταν ο κ. Τζιτζικώστας. Χωρίς να επαναλάβει ότι δεν πρόκειται να παραιτηθεί από περιφερειάρχης, ο κ. Τζιτζικώστας αποδέχεται τον δημόσιο διάλογο με τον πρόεδρο της ΝΔ.
«Οποτε θέλει, όπου θέλει» απαντά χαρακτηριστικά.
Συνεργάτες Σαμαρά: Ο κ. Μεϊμαράκης δεν απαντά
Εντονη δυσαρέσκεια υπάρχει στην πλευρά του πρώην πρωθυπουργού, ο οποίος βρέθηκε στο στόχαστρο του προέδρου της ΝΔ δύο φορές σήμερα.
Συνεργάτες του Αντώνη Σαμαρά αναφέρουν ότι ο κ. Μεϊμαράκης δεν απάντησε στις αιτιάσεις τους σχετικά με τις ευθύνες που έχει για την επιλογή της εταιρείας και για το φιάσκο της εκλογής


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου