Τρίτη 24 Νοεμβρίου 2015

Eurogroup: Εως τα μέσα Δεκεμβρίου το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων



Εως τα μέσα Δεκεμβρίου θα πρέπει να έχει εφαρμοστεί η λίστα με το δεύτερο σετ προαπαιτούμενων μέτρων, όπως δήλωσε ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ. Ο ίδιος ανέφερε ότι ο πρώτος έλεγχος επί του προγράμματος μεταφέρεται πλέον εκ των πραγμάτων για τις αρχές του 2016 και σε αυτόν θα ενταχθεί και η μεταρρύθμιση του ασφαλιστικού συστήματος. Παράλληλα, ανέφερε ότι το θέμα του χρέους θα συζητηθεί αφού κλείσει ο πρώτος έλεγχος.

Από την πλευρά του, ο κοινοτικός επίτροπος, κ. Π. Μοσκοβισί, δήλωσε πώς έρχονται συζητήσεις για δύσκολα θέματα, αλλά εξέφρασε την αισιοδοξία του πώς θα επιτευχθεί και πάλι καλή συμφωνία μεταξύ των Αθήνας και θεσμών.
Είχε προηγηθεί το πράσινο φως από το διοικητικό συμβούλιο του  Ευρωπαϊκού Μηχανισμού Στήριξης για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ.
Ο αντιπρόεδρος της Επιτροπής Βάλντις Ντομπρόβσκις δήλωσε ότι o ESM «δίνει το πράσινο φως για τα 2 δισ. Η σκληρή δουλειά αποδίδει καρπούς. Σημαντικό να προχωρήσουμε».
Επίσης, σύμφωνα με την επίσημη ανακοίνωση του ESM ο γενικός διευθυντής του Μηχανισμού, Κλάους Ρέγκλινγκ δήλωσε: «Η σημερινή απόφαση για την εκταμίευση των 2 δισ.αντανακλά τη δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης στο πρόγραμμα, καθώς προχώρησε στην υλοποίηση ενός εκτεταμένου καταλόγου βασικών μεταρρυθμίσεων. Αυτές περιλαμβάνουν μεταρρυθμίσεις - κλειδιά του χρηματοπιστωτικού τομέα που είναι σημαντικές για την υποστήριξη της εν εξελίξει διαδικασίας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών. Αν η δέσμευση στην εφαρμογή του προγράμματος παραμείνει ισχυρή, είμαι πεπεισμένος ότι οι μεταρρυθμιστικές προσπάθειες του ελληνικού λαού θα επιτρέψουν να γίνει ορατή η πρόοδος προς την κατεύθυνση μιας υγιούς ανάκαμψης».
kathimerini.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου