Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Πλακιωτάκης: Ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου



«Το εκλογικό αποτέλεσμα έδειξε ότι κανένας υποψήφιος δεν συγκεντρώνει την απόλυτη πλειοψηφία. Άρα, θα πρέπει να προσέλθουμε ξανά στις κάλπες στις 10 Ιανουαρίου» ανέφερε ο μεταβατικός πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Γιάννης Πλακιωτάκης.

«Έως τότε συνιστώ ψυχραιμία, ενωτικό κλίμα από όλες τις πλευρές, σύνεση. Εύχομαι και στους δύο συνυποψήφιους, οι οποίοι θα συμμετέχουν στο δεύτερο γύρο των εκλογών καλή επιτυχία» υπογράμμισε και ευχαρίστησε τον κόσμο που προσήλθε στις κάλπες για να ψηφίσει για την ανάδειξη νέου προέδρου.

1 σχόλιο:

  1. Αν μη τι άλλο, η κατάληξη της εκλογικής διαδικασίας, με την συμμετοχή εκατοντάδων χιλιάδων Ελλήνων στην ψηφοφορία, απέδειξε ότι η ΝΔ εξακολουθεί να είναι μία μεγάλη πολιτική παράταξη.
    Ο απλός κόσμος που παρά τις ιδιαιτερότητες της εποχής και το σε μεγάλο βαθμό δικαιολογημένο κλίμα απέχθειας προς την κεντρική πολιτική σκηνή, σηκώθηκε από τον καναπέ και πήγε να ψηφίσει.
    Μακάρι το ίδιο μεγαλείο να είχε δείξει και η τετράδα των υποψηφίων κατά την διάρκεια αυτής της προεκλογικής περιόδου για τις εσωκομματικές εκλογές.
    Το βασικό λάθος όμως είναι, ότι οι διαδικασίες ξεκίνησαν ανάποδα.
    Πρώτα αποφασίζεις “ποιος” είσαι, “τι” θέλεις να γίνεις και “πού” θέλεις να πας, και μετά επιλέγεις τον κατάλληλο “στρατηγό” να σε οδηγήσει εκεί.
    Πάνω από 40 χρόνια, η ΝΔ κινείται, σχεδόν απαρέγκλιτα, πάνω στις αρχές του...Συνεδρίου της Χαλκιδικής! Από τότε στην χώρα, στην Ευρώπη, στον κόσμο ολόκληρο ήρθαν τ' απάνω κάτω! Ισορροπίες, βεβαιότητες, συμμαχίες και συνασπισμοί διαλύθηκαν από την ορμή των ιστορικών εξελίξεων. Αλλά ο πυρήνας της ΝΔ, παραμένει προσκολλημένος στην....Χαλκιδική! Λες και δεν πέρασε σ' αυτά τα 40 και βάλε χρόνια... ούτε μια μέρα!
    Είναι απολύτως βέβαιο ότι αν ζούσε σήμερα ο Κωνσταντίνος Καραμανλής, θα ήταν ο πρώτος που θα ξεκινούσε εκστρατεία επαναπροσδιορισμού του κόμματος που ίδρυσε τότε. Νέες συνθήκες, νέες στρατηγικές, νέα όπλα!
    Δικαιολογημένα θα μου πείτε ότι εκείνος ήταν ηγέτης. Μεγάλος ηγέτης θα συμπληρώσω εγώ.
    Αυτό όμως δεν είναι και το ζητούμενο;

    ΑπάντησηΔιαγραφή