Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015

Φαντασμαγορικά τα εγκαίνια της 5ης Παραμυθούπολης Δήμου Πέλλας


Μέσα σε μία καταπληκτική ατμόσφαιρα, γεμάτη παιδικές φωνές και τραγούδια, και με την παρουσία πλήθους κόσμου, πραγματοποιήθηκαν χθες Κυριακή τα εγκαίνια της 5ης Παραμυθούπολης του Δήμου Πέλλας.
Αν και το κρύο ήταν τσουχτερό, μικροί και μεγάλοι είχαν κατακλύσει από νωρίς τον πεζόδρομο και περίμεναν αγωνιωδώς τον Αη- Βασίλη με τα ξωτικά του.

Ξωτικά και Καλλικάντζαροι με μια εντυπωσιακή παρέλαση υπό τους ήχους της Φιλαρμονικής μπάντας συνόδευσαν τον Αη –Βασίλη στην εξέδρα και η νύχτα έγινε μέρα από τα δεκάδες βεγγαλικά και πυροτεχνήματα που φώτισαν τον ουρανό της 5ης Παραμυθούπολης. Στη συνέχεια  τα παιδιά  του Μουσικού Σχολείου και του Αλεξάνδρειου Δημοτικού ωδείου Γιαννιτσών, μας ταξίδεψαν με τους ήχους τους και ζωντάνεψαν το πνεύμα των Χριστουγέννων.

Ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος αφού καλωσόρισε τους εκατοντάδες επισκέπτες,  τόνισε μεταξύ άλλων στο σύντομο χαιρετισμό του.’’ …Σε μια εποχή που η καθημερινότητα είναι δύσκολη για όλους, εμείς ως δήμος οφείλουμε να δώσουμε στους συνδημότες μας στιγμές χαράς, ξεγνοιασιάς και αισιοδοξίας. Στιγμές με χαμόγελα. Για μικρούς αλλά και για μεγάλους.  Ο Δήμος Πέλλας έστησε  για 5η συνεχή χρονιά ένα πλούσιο γιορτινό σκηνικό με δωρεάν δράσεις και εκδηλώσεις για κάθε ηλικία. Όλες οι δράσεις προετοιμάστηκαν με μεράκι και με το μικρότερο δυνατό κόστος, μακριά από σπατάλες και εντυπωσιασμούς, με σεβασμό στο κλίμα των ημερών. Τα προβλήματα που αντιμετωπίζουμε είναι πολλά. Μόνο όμως αν είμαστε αλληλέγγυοι μπορούμε να τα αντιμετωπίσουμε. Και εμείς εδώ στο δήμο Πέλλας θα αποδείξουμε ότι η αλληλεγγύη και η προσφορά είναι υπόθεση όλων μας. Γι’ αυτό δίνουμε ξεχωριστή θέση -και στη φετινή Παραμυθούπολη-   στο Σπιτάκι της Αλληλεγγύης. Για 22 ημέρες, εθελοντές και εθελόντριες θα στελεχώσουν το Σπιτάκι της Αλληλεγγύης  και θα συγκεντρώνουν τρόφιμα, φάρμακα και παιχνίδια για όσους συνδημότες μας έχουν ανάγκη. Ας ενισχύσουμε όλοι μαζί  –είτε από το υστέρημα ή από το περίσσευμα μας- τις εθελοντικές πρωτοβουλίες και ας μην αφήσουμε κανέναν συνάνθρωπό μας να νοιώσει μόνος αυτές τις Άγιες μέρες- . Ενώ δεν παρέλειψε να στείλει ένα εορταστικό μήνυμα ορμώμενος από τα χαμόγελα των παιδιών λέγοντας χαρακτηριστικά ‘’ Και επειδή γύρω μου βλέπω τόσο όμορφα χαμόγελα – πιστέψτε με αν χαμογελάνε τα παιδιά μας τότε θα χαμογελάμε και εμείς και σίγουρα υπάρχει ελπίδα- ‘’ Τέλος, ευχαρίστησε όλους όσους βοήθησαν για να στηθεί αυτή η μαγευτική γιορτή και ευχήθηκε Χρόνια Πολλά με Υγεία και Χαμόγελα.
Για 22 ολόκληρες μέρες, καθημερινά  από τις 10 το πρωί μέχρι τις 10 το βράδυ ο αγαπημένος Άγιος των μικρών παιδιών και η παρέα του, σας περιμένουν στο ομορφότερο Χριστουγεννιάτικο χωριό. Στην Παραμυθούπολη της Αλληλεγγύης στα Γιαννιτσά. 










Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου