Δευτέρα 21 Δεκεμβρίου 2015

Στο 85% της ενσωμάτωσης, 39,51% ο Μεϊμαράκης ακολουθεί με 28,7% ο Μητσοτάκης



Ποσοστό 39,51% συγκεντρώνει σύμφωνα με τα μέχρι στιγμής αποτελέσματα ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, με τον Κυριάκο Μητσοτάκη να ακολουθεί με 28,27%.

Με διασταυρωμένο το 85% των αποτελεσμάτων, ο Απόστολος Τζιτζικώστας συγκέντρωσε 21,15% ενώ ο Άδωνις Γεωργιάδης 11,07%. Τα αποτελέσματα ανακοινώθηκαν από τον πρόεδρο της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής Γιάννη Τραγάκη, ο οποίος διευκρίνισε ότι έχουν διασταυρωθεί τα αποτελέσματα 1062 εκλογικών κέντρων από τα 1251. 

Παρότι οι δύο «μονομάχοι» που θα διασταυρώσουν τα ξίφη τους στο β’ γύρο των εκλογών της ΝΔ είναι γνωστοί, η μεταξύ τους διαφορά αναμένεται να παίξει σημαντικό ρόλο στην επόμενη εκλογική διαδικασία.

Ο Άδωνις Γεωργιάδης ανακοίνωσε σήμερα και επίσημα ότι στηρίζει την υποψηφιότητα του Κυριάκου Μητσοτάκη. Συνεργάτες του βουλευτή της ΝΔ διέρρεαν από το βράδυ της Κυριακής ότι ο κ. Γεωργιάδης θα στηρίξει τον κ. Μητσοτάκη. «Πιστεύω ότι έχει έρθει η ώρα για την ανανέωση και στην παράταξη και στη χώρα και ο Κυριάκος Μητσοτάκης κατά τη διάρκεια της προεκλογικής περιόδου παρουσίασε μια συγκροτημένη υποψηφιότητα με θέσεις, απόψεις και αρχές» τόνισε μεταξύ άλλων ο κ. Γεωργιάδης. Λίγη ώρα αργότερα, ο Κυριάκος Μητσοτάκης ευχαρίστησε τον κ. Γεωργιάδη για την στήριξή του. «Προερχόμαστε από διαφορετικές ιδεολογικές αφετηρίες αλλά μοιραζόμαστε το ίδιο πάθος για να ξανακάνουμε τη ΝΔ μεγάλη. Για να κερδίσει και πάλι η κεντροδεξιά τη μάχη των ιδεών» ανέφερε χαρακτηριστικά ο κ. Μητσοτάκης.

Ο Απόστολος Τζιτζικώστας δεν έχει μέχρι στιγμής εκφράσει στήριξη σε κάποιον από τους δύο υποψήφιους. 
Τα τελικά αποτελέσματα αναμένονται αύριο, όταν και θα υπογραφεί το πρωτόκολλο της ψηφοφορίας που θεωρείται το επίσημο αποτέλεσμα και έγγραφο. 

Ο κ. Τραγάκης, ερωτηθείς από δημοσιογράφους γιατί καθυστερεί τόσο πολύ το αποτέλεσμα, απάντησε: «Δεν καθυστέρησε. Θα ήθελα να σας υπενθυμίσω ότι και στις Εθνικές εκλογές, τα τελικά αποτελέσματα τα παίρνουμε μετά από δύο – τρεις μέρες. Θέλω εδώ να ευχαριστήσω όλο εκείνον τον κόσμο εκείνον της Νέας Δημοκρατίας –εκτός από τις 400.000 που προσήλθαν- τους εθελοντές οι οποίοι αποτέλεσαν και τα μέλη των Εφορευτικών επιτροπών. Διότι, τα μέλη των εφορευτικών επιτροπών ήταν όλοι εθελοντές. Με τον ίδιο τρόπο θα πάμε στις εκλογές και στις 10 Ιανουαρίου, αλλά τότε τα πράγματα θα είναι πολύ πιο απλά. Διότι, όπως ξέρετε, θα πάμε με δεδομένες καταστάσεις των ψηφισάντων αυτή την Κυριακή» 
ethnos.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου