Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015

Επιμένουν για πρόσθετα μέτρα οι δανειστές



Δεν κάνουν πίσω οι δανειστές της Ελλάδας στην απαίτησή τους για λήψη πρόσθετων μέτρων ύψους 2-3 δισ. ευρώ για το 2016, καθιστώντας αβέβαιη την εκταμίευση ακόμα και του 1 δισ. ευρώ της υποδόσης.
Όπως μετέδωσε η Σοφία Δήμτσα, επιβεβαιώνεται πλήρως το ρεπορτάζ του MEGA για αίτημα του κουαρτέτου να κατατεθεί συμπληρωματικός προϋπολογισμός ενώ ζητούνται άλλα 3 δισ. ευρώ μέτρων έως το 2018. Συνολικά ο "λογαριασμός" αυξάνεται στα 6-7 δισ. ευρώ.

Οι δανειστές ζητούν τα μέτρα αυτά θεωρώντας ότι θα υπάρξει ύφεση το 2015 και όχι μηδενική ανάπτυξη όπως προβλέπει ο προϋπολογισμός.
Παράλληλα εκτιμούν ότι θα είναι υπερεκτιμημένα τα έσοδα και η απόδοσή τους. Για την δόση του 1 δισ. ευρώ, δεν έχει εκδοθεί ακόμα η απόφαση του υπουργείου Υγείου η οποία και ρυθμίζει τις δαπάνες του ΕΟΠΥΥ προς τα διαγνωστικά κέντρα και επομένως η υπόθεση δεν έχει κλείσει.
Σε κάθε περίπτωση ο Γενάρης αναμένεται ιδιαιτέρως "καυτός" καθώς εκτός των μέτρων που θα ζητήσουν οι δανειστές θα πρέπει να ψηφιστεί το ασφαλιστικό αλλά και η φορολογία των αγροτών.
Megatv.com

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου