Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Εξεδήμησε προς Κύριον ο Π. Χαρίτων Χαραλαμπίδης

Το πρωί της Πέμπτης 10 Δεκεμβρίου 2015 εξεδήμησε προς Κύριον ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Χαρίτων Χαραλαμπίδης, κληρικός της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας, ο οποίος επί σειρά ετών υπηρέτησε αόκνως ως εφημέριος και προϊστάμενος του Ιερού Ναού Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών.
Ο π. Χαρίτων ήταν πολύ φιλακόλουθος Ιερέας, διακρινόταν για την βαθιά του ευλάβεια προς τα Θεία, για το ιεραποστολικό του έργο και για την μεγάλη φιλανθρωπική δραστηριότητα στην ενορία του, όντας ιδρυτής του Εκκλησιαστικού Ιδρύματος Παιδικής Προστασίας "Παναγία η Οδηγήτρια" το οποίο λειτουργεί από το 1979 έως και σήμερα.

Η εξόδιος ακολουθία θα ψαλεί την Παρασκευή 11 Δεκεμβρίου, ώρα 11.00, στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών προεξάρχοντος του Σεβ. Μητροπολίτου Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ.

Είθε ο Κύριος να τον αναπαύσει εν κόλποις Αβραάμ και εν σκηναίς δικαίων.


2 σχόλια:

  1. ΕΝΑΣ ΥΠΕΡΟΧΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ!! ΤΟ ΕΡΓΟ ΤΟΥ ΠΑΡΑΚΑΤΑΘΗΚΗ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΝΕΟΤΕΡΟΥΣ. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ ΠΑΤΕΡ!!!

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. ηταν από τους κληρικούς με πλούσιο έργο. Φυσικά μαζί με την πρεσβυτέρα.Καλό είναι να τον μιμούνται και άλλοι παπάδες. Να ασχολούνται με την ουσία και όχι με τον τύπο. Καλές οι καντήλες και οι εικόνες αλλά με μέτρο. ο θεός δεν θέλει πολυτέλεια μέσα στον οίκο του . η απλότητα προσελκύει περισσότερο τον κόσμο. ΚΑΛΟ ΠΑΡΑΔΕΙΣΟ .ΝΑ ΄ΝΑΙ ΕΛΑΦΡΥ ΤΟ ΧΩΜΑ

    ΑπάντησηΔιαγραφή