Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Κ.Κυρανάκης, πρόεδρος νεολαίας του ΕΛΚ: "Να ανακαλέσει ο Στυλιανίδης"




Ο πρόεδρος της νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος, Κωνσταντίνος Κυρανάκης*, έδειξε ξεκάθαρα την στήριξη του στον Κυριάκο Μητσοτάκη αφού σε δήλωση του τόνισε ότι “οι αρχές και οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εκφράζονται πλήρως και με συνέπεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη”.

Kαι ταυτόχρονα χαρακτήρισε “άστοχη” την προσπάθεια του κ. Ευρ. Στυλιανίδη να εμπλέξει το ΕΛΚ στις εσωκομματικές διαδικασίες της Ν.Δ. και ζητώντας από τον τελευταίο να ανακαλέσει.

Η πλήρης δήλωση του κ. Κυρανάκη έχει ως εξής:
“Οι αρχές και οι θέσεις του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος εκφράζονται πλήρως και με συνέπεια από τον Κυριάκο Μητσοτάκη. Οι προγραμματικές του θέσεις και οι πολιτικές του τοποθετήσεις έχουν μάλιστα αποτελέσει κατά καιρούς πυξίδα για πολλά στελέχη της Ευρωπαϊκής κεντροδεξιάς. Θεωρώ άστοχη την προσπάθεια του Ευριπίδη Στυλιανίδη να εμπλέξει το ΕΛΚ σε μια εσωκομματική διαδικασία της Νέας Δημοκρατίας και τον καλώ να ανακαλέσει”.


Η δήλωση του πρώην βουλευτή της ΝΔ κ. Ευριπίδη Στυλιανίδη που προκάλεσε την αντίδραση του προέδρου της Νεολαίας του ΕΛΚ έχει ως εξής:
  
“Για μένα το δίλημμα που τίθεται ενόψει του δεύτερου γύρου, είναι ότι οι νεοδημοκράτες θα πρέπει να επιλέξουν τι Νέα Δημοκρατία θέλουν. Θέλουν, μια νεοφιλελεύθερη Νέα δημοκρατία η οποία θα πάει στο καθαρό, δημοκρατικό και ορθολογικό ιδεολόγημα του νεοφιλελευθερισμού, το οποίο ουσιαστικά, κοινωνικά και εκλογικά πατάει σε μία οικονομική αριστοκρατία, σε μία οικονομική ελίτ;

Ή θέλουν μία Νέα Δημοκρατία η οποία θα βασίζεται στο θεμέλιο του ευρωπαϊκού λαϊκού κόμματος που είναι η κοινωνική οικονομία της αγοράς; Μία παράταξη δηλαδή η οποία θα είναι λαϊκή και μεταρρυθμιστική, ευρωπαϊκή και πατριωτική, όπως ακριβώς το Ευρωπαϊκό Λαϊκό κόμμα.

Το δεύτερο (μέρος του διλήμματος) είναι τα χαρακτηριστικά της υποψηφιότητας του κ. Μεϊμαράκη. Πιστεύω ότι σε μία μεγάλη παράταξη χωρούν και τα δύο. Θεωρώ όμως ότι η τεχνοκρατική, ορθολογιστική, νεοφιλελεύθερη αντίληψη μπορεί να λειτουργήσει γόνιμα, μόνο ως συνιστώσα. Δεν μπορεί να εκφράσει την κεντρική ιδεολογική και πολιτική πλατφόρμα μιας μεγάλης κεντροδεξιάς, η οποία θέλει να ακουμπά πάνω στην ζωντανή κοινωνία και στην υγιή αγορά”.


* Ο Κωνσταντίνος Κυρανάκης είναι πρόεδρος της Νεολαίας του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος λαμβάνοντας μάλιστα το χρίσμα για δεύτερη θητεία στις εκλογές του περασμένου Μαΐου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου