Σάββατο 12 Δεκεμβρίου 2015

Εντολή Πούτιν: Καταστρέψτε ό,τι μας απειλεί



Όποιοι στόχοι στη Συρία συνιστούν απειλή για τις ρωσικές δυνάμεις που μάχονται τους τζιχαντιστές, θα πρέπει να καταστραφούν άμεσα, δήλωσε ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, υπογραμμίζοντας ότι η στρατιωτική επιχείρηση στην εν λόγω χώρα «δεν υπαγορεύεται από γεωπολιτικούς λόγους», αλλά γίνεται για την προστασία της Ρωσίας.
 Μιλώντας σε εκδήλωση του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας, ο Πούτιν σημείωσε ότι η
ρωσική επιχείρηση στη Συρία έχει ως στόχο την αποτροπή απειλών προς τη χώρα του και μάλιστα έδωσε εντολή στον ρωσικό στρατό να δράσει με «ιδιαίτερα σκληρό τρόπο».
Πρόσθεσε ότι επεκτείνεται η επιρροή του Ισλαμικού Κράτους στη Συρία και σημείωσε ότι τόσο η ρωσική αεροπορία, όσο και το ναυτικό, αξίζουν επαίνους, καθώς έχουν προκαλέσει σοβαρή ζημιά στις υποδομές των τζιχαντιστών, «αλλάζοντας» έτσι τα δεδομένα.
Από την πλευρά του, ο Ρώσος υπουργός Άμυνας, Σεργκέι Σόιγκου, ανέφερε ότι το Ισλαμικό Κράτος έχει υπό τον έλεγχό του, περίπου το 70% του συριακού εδάφους, προσθέτοντας ότι σε Συρία και Ιράκ, δρουν περίπου 60.000 μαχητές.

Σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, μέχρι σήμερα, οι ρωσικές δυνάμεις έχουν πραγματοποιήσει περίπου 4.000 εξόδους, χτυπώντας γύρω στις 8.000 εγκαταστάσεις που χρησιμοποιούν οι τζιχαντιστές στη Συρία, με την "πολύτιμη βοήθεια των 1.720 μη επανδρωμένων αεροσκαφών (drones)" που έχει η Μόσχα στη διάθεσή της.
Η...σύσταση της Άγκυρας
Μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού από τουρκικό F-16 στη συρο-τουρκική μεθόριο, η Άγκυρα εξακολουθεί να διατηρεί υψηλούς τόνους, απευθύνοντας- δια στόματος του Τούρκου υπουργού Εξωτερικών- Μεβλούτ Τσαβούσογλου, σύσταση για «ψυχραιμία» στην Μόσχα και προειδοποιώντας παράλληλα ότι η υπομονή της Τουρκίας «δεν είναι ανεξάντλητη».
 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου