Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015

Ντιμπέιτ θέλει ο Κυριάκος, «όχι» λέει ο Μεϊμαράκης



Πολλοί θέλουν να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι για την προεδρία της ΝΔ πολιτικά, αφήνοντας τις μικροπολιτικές και έτσι ένα ντιμπέιτ δίνει ένα βήμα για την παρουσίαση της πολιτικής τους ατζέντας
Μπορεί να μην έχει απαντήσει για το αν θα συμμετέχει ή όχι σε ντιμπείτ με τον Κυριάκο Μητσοτάκη, ωστόσο ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης, έπειτα από δύο ημέρες εκκωφαντικής σιωπής, θα δώσει το έναυσμα για την κούρσα του δεύτερου γύρου των εκλογών στη Νέα Δημοκρατία, με την αναμενόμενη ανακοίνωσή του.


Ο  άλλοτε λαλίστατος Ευάγγελος Μεϊμαράκης, σύμφωνα με πληροφορίες θα προβεί σε ανακοίνωση, τονίζοντας ότι προχωρούμε προς τις εκλογές της 10ης Ιανουαρίου για να γίνει πραγματικότητα το όραμα της Νέας Δημοκρατίας, με σκοπό το εθνικό συμφέρον, κάνοντας αναφορά και στον Κωνσταντίνο Καραμανλή, υπογραμμίζοντας την πορεία του κόμματος όπως υπαγορεύει η παρακαταθήκη που έχει αφήσει ο Κωνσταντίνος Καραμανλής.

Πάντως, ο κ. Μεϊμαράκης δεν αναμένεται να πει ούτε λέξη για την πρόταση που έκανε τηλεοπτικό κανάλι για ντιμπέιτ μεταξύ των δύο υποψηφίων,κάτι που ο  Κυριάκος Μητσοτάκης «βλέπει» θετικά, ενώ υπέρ της διεξαγωγής τηλεμαχίας τάχθηκε και ο Άδωνις Γεωργιάδης. Ο Βαγγέλης Μεϊμαράκης είχε επισήμως εξηγήσει τους λόγους που δεν ήθελε να συμμετέχει σε ένα δημόσιο διάλογο με τους άλλους υποψήφιους για την προεδρία της Νέας Δημοκρατίας, υποστηρίζοντας ότι η διεξαγωγή εντός ντιμπέιτ θα όξυνε το κλίμα και δεν θα είχε θετικό αποτέλεσμα στη βάση του κόμματος.

Παρατηρητές αναφέρουν ότι το μικρό προβάδισμα που βάση των ποσοστών ο κ. Μεϊμαράκης έχει έναντι του κ. Μητσοτάκη δεν του δίνει το περιθώριο τυχόν σφάλματος στο ντιμπέιτ, το οποίο μπορεί να ανατρέψει το αποτέλεσμα. Αρκετοί σχολιάζουν πως αυτή η προεκλογική περίοδος θα πρέπει να αποτελεί μία ευκαιρία για να μιλήσουν οι δύο υποψήφιοι πολιτικά, αφήνοντας τις μικροπολιτικές και έτσι ένα ντιμπέιτ δίνει ένα βήμα για την παρουσίαση της πολιτικής τους ατζέντας.

Παρά ταύτα, να θυμίσουμε ότι ο κ. Μεϊμαράκης, προεκλογικά, από το ρόλο του μεταβατικού προέδρου επιδίωκε ντιμπείτ με τον πρόεδρο του ΣΥΡΙΖΑ κ. Αλέξη Τσίπρα, ο οποίος κέρδισε στο χιούμορ και έχασε στο… ύψος. Τότε, κατά τη διάρκεια του μεγαλύτερου μέρους του ντιμπέιτ, η κάμερα εμφάνιζε... ισοϋψείς τους δύο «μονομάχους». Όμως, δεν έλειψαν και τα πλάνα που ο Αλέξης Τσίπρας εμφανίστηκε... πιο ψηλός από τον Βαγγέλη Μεϊμαράκη. Αυτό δεν πέρασε απαρατήρητο από τον... ψηλότερο Β. Μεϊμαράκη, ο οποίος, λίγο πριν από το δεύτερο διαφημιστικό διάλειμμα, έριξε το «καρφί» του: «Επειδή βλέπω τον κ. Τσίπρα πιο ψηλό, ειδοποιήστε τον σκηνοθέτη. Ξέρετε πόση ώρα το παρακολουθώ;», είπε. Το θέμα είχε και συνέχεια, αφού κάποια στιγμή ο Β. Μεϊμαράκης... χαμήλωσε, για να δείξει τη διαφορά... ύψους που τον χωρίζει από τον Αλ. Τσίπρα.

protothema.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου