Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Παρουσίαση του βιβλίου «Ματθίλδη» της Βασιλικής Κούτρη στην Αριδαία



Η συγγραφέας ταξιδεύει στο παρελθόν για να καταγράψει εικόνες από τη Μικρασιατική καταστροφή, τον ξεριζωμό, την ανταλλαγή πληθυσμών, τον αγώνα για επιβίωση και ανάκτηση των πρότερων συνθηκών ζωής. Μοιραία γίνεται σύγκριση με εικόνες του σήμερα από ανθρώπους που ποθούν να συνδεθούν με τις ρίζες τους. Οι δρόμοι που οδηγούν στις χαμένες πατρίδες και στα ανεκπλήρωτα όνειρα, είναι γεμάτοι περιπέτειες σε όποια εποχή και αν τοποθετηθούν.
Το βιβλίο «Ματθίλδη» είναι ένα ιστορικό μυθιστόρημα, βασισμένο σε μια αληθινή ιστορία με ήρωες που πόνεσαν, αγάπησαν, ρίσκαραν, κακοποιήθηκαν, μετακινήθηκαν από τόπο σε τόπο. Η συγγραφέας διατηρεί τις πολύτιμες μνήμες, μεταφέροντας περίτεχνα μέσα από το έργο της, τις επιπτώσεις μιας σημαντικής ιστορικής στιγμής που όρισαν ένα κοινό  μέλλον για τόσο διαφορετικούς ανθρώπους.

Η παρουσίαση θα γίνει την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου 2015, στο ξενοδοχείο «Hotel Lidra» (Κύπρου 26), στην Αριδαία και ώρα 18:00.
Το βιβλίο θα προλογίσει η Ζωγραφιά Τσαβέα, συγγραφέας. Επίσης, αποσπάσματα του βιβλίου θα διαβαστούν από τον Γιάννη Νικολαΐδη και την Σοφία Παυλίδου.

Το ιστορικό μυθιστόρημα «Ματθίλδη» διατίθεται στον χώρο των Εκδόσεων Μολύβι                         (Λ. Ιασωνίδου 10, Καλαμαριά – 2311 284046, 6948524500), στο e-shop του            εκδοτικού κάνοντας κλικ στον παρακάτω σύνδεσμο: http://www.ekdoseis-molybi.gr/product.php?id_product=23  και στα βιβλιοπωλεία. Τιμή: 15 ευρώ

Με εκτίμηση,
Εκδόσεις Μολύβι

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου