Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου 2015

Απεργιακές συγκεντρώσεις και πορείες του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



    
   Σε αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά προχώρησε το ΠΑΜΕ στην Πέλλα. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.
       Μετά τις συγκεντρώσεις ακολούθησαν πορείες στις δύο πόλεις του Νομού με τα πανό του ΠΑΜΕ και της ΠΑΣΥ των αγροτών  με συνθήματα  «Εργατιά-Αγροτιά – Μια φωνή και μια γροθιά», «Με αγώνες έχει γίνει η ασφάλιση
- Δεν είναι για παζάρια & για διάλυση», «Χωρίς εσένα γρανάζι δεν γυρνά - Εργάτη μπορείς χωρίς αφεντικά», «Εμπρός λαέ μη σκύβεις το κεφάλι - Τώρα με το ΠΑΜΕ επίθεση & πάλη», για το δικαίωμα στη δουλειά, για την απαλλαγή από τις αντεργατικές πολιτικές συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ  & της ΕΕ με τα μνημόνια και τις δανειακές συμβάσεις.
  
     Η συγκέντρωση της Έδεσσας ξεκίνησε με χαιρετισμό από τον εκπρόσωπο της Τοπικής Γραμματείας της Παναγροτικής Αγωνιστικής Συσπείρωσης ( ΠΑΣΥ ) Πέλλας Γιάννη Σουμελίδη, δηλώνοντας το αγωνιστικό παρών της αγροτιάς στην απεργιακή συγκέντρωση  των εργαζομένων, διεκδικώντας λύσεις στα χρονίζοντα ιδιαίτερα αιτήματα της φτωχομεσαίας αγροτιάς και δίνοντας για άλλη μια φορά την έμπρακτη απάντηση πως, όλοι μαζί, μπορούμε να ανατρέψουμε τις βάρβαρες πολιτικές. Κατήγγειλε την άγρια φορολόγηση των αγροτών από το πρώτο ευρώ & τα μειωμένα κονδύλια της νέας ΚΑΠ 2014-2020 της ΕΕ για τη γεωργία, που όλα μαζί βαράνε στο «ντορό» της συγκέντρωσης γης & παραγωγής σε λιγότερα χέρια «ισχυρών αγροτικών εκμεταλλεύσεων» και το ξεκλήρισμα της φτωχομεσαίας αγροτιάς.
     
Κεντρικός ομιλητής από τη γραμματεία Ν.Πέλλας του ΠΑΜΕ ο Γιώργος Κεσίσογλου, επισημαίνοντας : «Το είπαμε και θα το ξαναπούμε, γιατί είναι εξαιρετικά επίκαιρο και βαθειά αληθινό: Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ έρχεται να τελειώσει τη βρώμικη δουλειά που άφησαν στη μέση οι προηγούμενες κυβερνήσεις της Νέας Δημοκρατίας και του ΠΑΣΟΚ.
      Επιχειρηματικοί όμιλοι, Ευρωπαϊκή Ένωση απαιτούν την κατάργηση της κοινωνικής ασφάλισης, όλα όσα έχουμε χρυσοπληρώσει με κόπο, αίμα και ιδρώτα, εμείς και οι προηγούμενες γενιές, ενώ η κυβέρνηση ικανοποιεί πλήρως της απαιτήσεις τους. Καταργούν εντελώς το δικαίωμα στη σύνταξη και την ασφάλιση για τις νεότερες γενιές. Καταργούν τη σύνταξη και στη θέση της θεσμοθετούν ένα φιλοδώρημα. Καταδικάζουν τους φτωχούς αυταπασχολούμενους, τους φτωχούς αγρότες στη δουλειά μέχρι τα βαθειά γεράματα, μέχρι τον τάφο.
       Ρωτάμε: Ποιος οικοδόμος μπορεί να μείνει στο μαδέρι, στη σκαλωσιά μέχρι τα 67; Ποια εποχιακή εργάτρια στα κονσερβάδικα και στα διαλογητήρια, ποια νοσηλεύτρια μπορεί να δουλεύει χωρίς ανάσα μέχρι αυτή την ηλικία; Ποιανού εμποροϋπαλλήλου, ποιανού μεταλλεργάτη, τα χέρια και τα πόδια θα αντέξουν;
      Να γιατί λέμε πως προχωρούν σε ένα τεράστιο προμελετημένο αντεργατικό έγκλημα.
      Την κοινωνική ασφάλιση δεν μας τη χάρισε κανείς. Με το δικό μας αγώνα την κατακτήσαμε! Δικός μας κόπος, δικό μας αίμα είναι! ».

    
  Τη συγκέντρωση των Γιαννιτσών άνοιξε με σύντομο χαιρετισμό  του ο Δημήτρης Κουρτελής από μέρους των αγροτών της ΠΑΣΥ καταγγέλλοντας  «τα νέα αντιαγροτικά μέτρα της συγκυβέρνησης, που έρχονται να προστεθούν στις απλήρωτες για μήνες παραγωγές για αγρότες & κτηνοτρόφους, στο κάθε μέρα αυξανόμενο κόστος παραγωγής, στα ανελέητα χαράτσια, στα αυξημένα ασφάλιστρα του ΕΛΓΑ χωρίς την κάλυψη όλων των ζημιών ( π.χ. περσινές ζημιές στα Ροδάκινα, κλπ.), στις ζημιές από το συνεχιζόμενο εμπάργκο της Ρωσίας,κλπ. Πρέπει η φτωχομεσαία αγροτιά να δίνει καθημερινά & συντονισμένα πανελλαδικά τη δική της αγωνιστική απάντηση σ’αυτές τις αντιαγροτικές πολιτικές».
       Κεντρικός ομιλητής από την Τοπική Γραμματεία του ΠΑΜΕ ο Θανάσης Τσαμαλδούπης από το ΠΑΜΕ Υγείας & την τοπική γραμματεία Πέλλας του ΠΑΜΕ.
        Στην ομιλία του ανέφερε :
     «Απεργούμε σήμερα και διαδηλώνουμε, γιατί  τα μέτρα που ψήφισε η κυβέρνηση κι αυτά που ετοιμάζει να φέρει μέσα στο Δεκέμβρη και τους επόμενους μήνες, θα είναι η ταφόπλακα για την κοινωνική ασφάλιση, τη σύνταξη, τις παροχές υγείας- πρόνοιας και θα φέρουν νέα πλήγματα σε μισθούς και συντάξεις.
       Απεργούμε, διαδηλώνουμε και επιστρέφουμε κατάμουτρα στην κυβέρνηση και τα αφεντικά της τα αντιλαϊκά τους νομοσχέδια και μέτρα!  Αρνούμαστε την άθλια ζωή που μας επιφυλάσσουν!
      Ας το πάρουν χαμπάρι κι ας το νιώσουν καλά «Σκλάβοι του 21ου αιώνα δεν θα γίνουμε»!
      Είμαστε εδώ στο δρόμο του αγώνα, αποφασισμένοι να κλιμακώσουμε τον αγώνα για να σταματήσουμε τα εγκλήματα της συγκυβέρνησης Σύριζα- ΑΝΕΛ, της Ευρωπαϊκής Ένωσης και των μεγαλοεπιχειρηματιών που προσπαθούν να μας πείσουν ότι όλα γίνονται για το καλό μας και πως είναι αναγκαία και  αναπόφευκτα.
Αναγκαίος και αναπόφευκτος είναι ο δρόμος του αγώνα για να ξεμπερδέψουμε μια για πάντα με δαύτους. Να ξεμπερδέψουμε με τη σαπίλα και τα παράσιτα της κοινωνίας, με αυτούς που καθημερινά μας πίνουν το αίμα, μας πνίγουν στα χρέη, στην ανεργία και στα προβλήματα.
      Είναι έγκλημα για την υγεία του λαού μας να κλείνουν κλινικές, να καταρρέουν ολόκληρα νοσοκομεία, όπως το νοσοκομείο των Γιαννιτσών, του οποίου το κλείσιμο μεθοδεύεται μέσα στο 2016, και επίσημα πλέον σύμφωνα με τα λόγια του σημερινού διοικητή του, και κέντρα υγείας από την υποχρηματοδότηση και την έλλειψη προσωπικού, να πεθαίνουν παιδιά και ενήλικες που θα μπορούσαν να ζήσουν! Είναι έγκλημα!
     Είναι έγκλημα για τη μόρφωση των παιδιών μας τα χιλιάδες κενά στα σχολεία σε δασκάλους και καθηγητές.
     Είναι έγκλημα οι απολύσεις, η απλήρωτη δουλειά που παίρνουν πλέον μαζικές διαστάσεις.
      Γιατί χωρίς εμάς τους εργαζόμενους, γρανάζι δε γυρνά. Εμείς είμαστε οι παραγωγοί του πλούτου και εμείς πρέπει να τον καρπωνόμαστε», έκλεισε την ομιλία του ο εκπρόσωπος του ΠΑΜΕ Θανάσης Τσαμαλδούπης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου