Τετάρτη 30 Δεκεμβρίου 2015

«Σαφάρι» ελέγχων για αποδείξεις και στην Πέλλα τις ημέρες των Χριστουγέννων



Εκτεταμένους ελέγχους πραγματοποίησε η Οικονομική Αστυνομία την περίοδο των Χριστουγέννων για την καταπολέμηση της φοροδιαφυγής και της ανασφάλιστης εργασίας.
Οι αστυνομικοί έλεγξαν δεκάδες κέντρα διασκέδασης, καφετέριες και πρατήρια υγρών καυσίμων σε Αττική, Θεσσαλονίκη, Δράμα, Βέροια και Πέλλα διαπιστώνοντας ότι καταστηματάρχες δεν παρείχαν αποδείξεις και απασχολούσαν ανασφάλιστο προσωπικό.

Σε συνεργασία με την Υπηρεσία Ερευνών και Διασφάλισης Δημοσίων Εσόδων της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων και το Σώμα Επιθεώρησης Εργασίας (Σ.ΕΠ.Ε.) συγκροτήθηκαν μικτά κλιμάκια τα οποία επιχείρησαν από 15 έως 27-12-2015, σε 94 επιχειρήσεις και καταστήματα βεβαιώνοντας παραβάσεις σε 39 περιπτώσεις.
Πιο συγκεκριμένα, ως προς τα αποτελέσματα των ελέγχων στην Π.Ε. Πέλλας, βεβαιώθηκαν οι ακόλουθες 6 παραβάσεις της ασφαλιστικής νομοθεσίας:

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων.

Σε καφετέρια στα Γιαννιτσά, διαπιστώθηκε η μη έκδοση πέντε (5) αποδείξεων λιανικής πώλησης.

Σε εστιατόριο στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση τριών (3) εργαζομένων στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού, καθώς και η μη έκδοση δέκα (10) αποδείξεων.

Σε καφέ-ψησταριά-ουζερί στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, διαπιστώθηκε μία (1) παράβαση της ασφαλιστικής νομοθεσίας.

Σε εστιατόριο στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας, διαπιστώθηκε η μη καταχώρηση ενός (1) εργαζόμενου στους επιδειχθέντες πίνακες προσωπικού.

Σε καφετέρια στον Παλαιό Άγιο Αθανάσιο Πέλλας διαπιστώθηκε η μη έκδοση δύο (2) αποδείξεων.

Πληροφορίες από  huffingtonpost.gr

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου