Σάββατο 7 Φεβρουαρίου 2015

Μπράβο λεβεντιά: Η εκπληκτική απάντηση Έλληνα σε ειρωνική επιστολή Γερμανού



Απίστευτος διάλογος στο γερμανικό περιοδικό Stern – Αξίζει να διαβάσετε την εκπληκτική απάντηση στην επιστολή του Γερμανού συντάκτη!

Η παρακάτω ανοιχτή επιστολή του Walτer Wuellenweber, προς τους Έλληνες πολίτες…

με τίτλο «Αγαπητοί μας Έλληνες», δημοσιεύεται σε πρόσφατο τεύχος του γερμανικού εβδομαδιαίου περιοδικού, Stern, για να λάβει την εκπληκτική απάντηση του Έλληνα.

Ο υπέρτιτλος του άρθρου Walτer Wuellenweber αναφέρει:

Οταν ο Ανδρέας σήκωσε όπλο στην Μαργαρίτα και τον Γιώργο



Απίστευτα περιστατικά, με όπλα, καβγάδες και κρυφούς έρωτες στο επίκεντρο αποκαλύπτει στο νέο του βιβλίο ο διευθυντής ασφαλείας του Ανδρέας Παπανδρέου, Βασίλης Κεραμάς.

Στις σελίδες του μάλιστα περιγράφει ακόμη και ένα περιστατικό, κατά το οποίο- σύμφωνα με τον κ. Κεραμά- ο ιδρυτής του ΠΑΣΟΚ είχε σηκώσει όπλο στη σύζυγό του, Μαργαρίτα και τον γιο του και πρώην πρωθυπουργό, Γιώργο Παπανδρέου.

Σκόπελος:Ασθενείς βγάζουν ακτινογραφίες στο κτηνιατρείο!



Σε κτηνιατρείο αναγκάζονται να βγάζουν ακτινογραφίες οι κάτοικοι της Σκοπέλου, καθώς ο μοναδικός χειριστής του ακτιονολογικού μηχανήματος στο Κέντρο Υγείας, λείπει με άδεια. Σύμφωνα με το skopelos-news, στο νησί δε λειτουργεί ιδιωτικό ακτινολογικό με αποτέλεσμα οι κάτοικοι να καταφεύγουν σε κτηνιατρείο για τις απαραίτητες εξετάσεις. Η διεύθυνση του Κέντρου Υγείας ζητά να στελεχωθεί το τμήμα ακτινολογίας με έναν επιπλέον υπάλληλο, ώστε να μην παρατηρείται παρόμοια φαινόμενα και να εξυπηρετούνται άμεσα όλοι οι

Γιαννιτσά."Νοικοκύρης" έκρυβε σε βάζα 2,5 κιλά χασίς!



Οι συστηματικές έρευνες των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών σε συνεργασία με αστυνομικούς της Ομάδας Πρόληψης και Καταστολής Εγκληματικότητας της Πέλλας,είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη 54χρονου και την κατάσχεση περισσότερων από 2,5 κιλών κάνναβης.
Ειδικότερα, οι αστυνομικοί κατάφεραν αρχικά να εντοπίσουν τον 54χρονο σε χωριό της

Η τροφή του μέλλοντος θα έχει ως βάση τα σκουλήκια!



Με στόχο την κάλυψη των διατροφικών απαιτήσεων του ολοένα αυξανόμενου παγκόσμιου πληθυσμού, ο οποίος αναμένεται να φτάσει τα εννιά δισεκατομμύρια το 2050, μια ομάδα φοιτητών από πανεπιστήμια των ΗΠΑ και του Καναδά δημιούργησαν το bug meat, δηλαδή κρέας από σκουλήκια.
 Πολλοί υποστηρίζουν ότι τα σκουλήκια έχουν καλή γεύση και είναι πλούσια πηγή

Κι όμως το 72% των Ελλήνων στηρίζουν τη σκληρή στάση της χώρας μας απέναντι στους δανειστές.



Μπορεί το ποσοστό του ΣΥΡΙΖΑ στις εκλογές να μην ξεπέρασε το 37%, σχεδόν διπλάσιοι είναι όμως πια οι Έλληνες που επιδοκιμάζουν τη ρότα που έχει χαράξει η νέα κυβέρνηση.Τουλάχιστον αυτό προκύπτει από τη δημοσκόπηση του Πανεπιστημίου Μακεδονίας για λογαριασμό του ΣΚΑΪ, την πρώτη που διενεργήθηκε για την εκτίμηση των μετεκλογικών εξελίξεων.Σε ποσοστό 72% οι ερωτηθέντες θεωρούν σωστή την αντιπαράθεση της κυβέρνησης με την

Πονόδοντος και ούζο: Μύθος ή αλήθεια;



Οι περισσότεροι -αν όχι όλοι- οι άνθρωποι βιώνουν κάποια στιγμή έναν ενοχλητικό πονόδοντο. Ο πόνος του δοντιού είναι από τους πιο έντονους και ο μόνος τρόπος να τον αντιμετωπίσετε είναι να συμβουλευτείτε τον γιατρό σας.
 Δεν είναι λίγοι ωστόσο αυτοί που είτε από άγνοια είτε από φόβο, αντί να απευθυνθούν στον οδοντίατρο, καταφεύγουν σε διάφορα γιατροσόφια, θεωρώντας ότι ο πονόδοντος θα υποχωρήσει. Οι ανορθόδοξες λύσεις όμως, που το πιθανότερο είναι να ακούσατε από

Η Μέρκελ θα πατήσει φρένο πριν τη σύγκρουση



Διαπραγμάτευση είναι η διαδικασία κατά την οποία οι πλευρές θέτουν στο τραπέζι το μέγιστο των απαιτήσεών τους για να μπορέσουν έτσι να καταλήξουν στο ελάχιστο των απωλειών. Με αυτή τη ερμηνεία η οποία δεν είναι προσωπική, μπορεί να αντιληφθεί κάποιος τι είναι αυτό που επιχειρεί η Γερμανία και φυσικά τι είναι αυτό που δεν επιχειρούσαν ως τώρα οι ελληνικές κυβερνήσεις.

Υποχρεωτική για όλους τους αγρότες η έκδοση παραστατικών



Στην έκδοση στοιχείων τα οποία θα πρέπει να διατηρούν και να φυλάσσουν προσεκτικά υποχρεούνται όλοι οι αγρότες, δεδομένου ότι και για τη φετινή φορολογική χρονιά-όπως και την προηγούμενη- το φορολογητέο εισόδημά τους θα προκύπτει με λογιστικό τρόπο.Αυτό προκύπτει, με λίγα λόγια, από την εγκύκλιο που εξέδωσε χθες η Γ.Γ. Δημοσίων Εσόδων, Κατερίνα Σαββαϊδου.
Στην ίδια εγκύκλιο υπογραμμίζεται ότι σε περίπτωση που κάποιος αγρότης πραγματοποιεί

Η Θοδώρα τις έσκισε όλες ...με το βαθύ σκίσιμο στη φούστα της!!



Μετά το total black leather ντύσιμο της πριν λίγες ημέρες στην Αριδαία κατά τη διάρκεια επίσκεψης στο ...Δασαρχείο , η Θοδώρα η μεγαλοπρεπής ξαναχτύπησε ,αυτή τη φορά στη Βουλή.Άκρως εντυπωσιακή εμφάνιση πραγματοποίησε λοιπόν,η βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Θεοδώρα Τζάκρη στο ελληνικό κοινοβούλιο για τη ψηφοφορία του προέδρου της Βουλής.Η συντοπίτισσά μας βουλευτής επέλεξε ένα ασφαλή συνδυασμό, που αποδείχτηκε... αποκαλυπτικός. Με ένα μαύρο σακάκι, μπλε πουκάμισο και μαύρη κολλητή πένσιλ φούστα, η Θεοδώρα Τζάκρη έκλεψε (επάξια) όλα τα

Το βίντεο της Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος που πρέπει να δουν όλοι οι γονείς



Μετά τις δύο νέες σοκαριστικές υποθέσεις παιδικής πορνογραφίας που ήρθαν στο φως χθες από τη Δίωξη Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, οι αρμόδιοι αξιωματικοί ξεκίνησαν νέα καμπάνια ενημέρωσης προς τους γονείς. 
Στόχος είναι να προστατευτούν τα παιδιά από τους παιδόφιλους που παραμονεύουν στο διαδίκτυο με το μανδύα του «φίλου» ή του «συνομήλικου» που πιάνει τη κουβέντα για θέματα που αφορούν στα παιδιά.

Απίστευτος Αντετοκούνμπο και νέο ρεκόρ (βίντεο)



Μόλις δύο μέρες μετά το πρώτο κατόρθωμά του, ο Γιάννης Αντετοκούνμπο κατάφερε να καταρρίψει το δικό του ρεκόρ καριέρας στο σκοράρισμα, αποδεικνύοντας ότι βρίσκεται σε εξαιρετική κατάσταση.

Ο "Greek Freak" πέτυχε 27 πόντους καταρρίπτοντας το ρεκόρ των 25 πόντων που είχε κάνει κόντρα στους Λέικερς πριν από δύο μέρες. Ο Giannis έκανε μάλιστα double-double αφού κατάφερε να μαζέψει συνολικά 15 ριμπάουντ, περισσότερα από κάθε άλλον μέσα στο παρκέ, σε διάστημα 34'43".

Ανακοίνωση για εξετάσεις φαρμακοποιών της Π.Ε. Πέλλας



Από την Διεύθυνση Δημόσιας Υγείας & Κοινωνικής Μέριμνας Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας ανακοινώνεται ότι :

Οι εξετάσεις των Φαρμακοποιών για την απόκτηση της άδειας άσκησης επαγγέλματος Φαρμακοποιού, περιόδου ΜΑΡΤΙΟΥ 2015 θα διεξαχθούν στη Θεσσαλονίκη, στο Εργαστήριο Φαρμακοτεχνίας και Ελέγχου Φαρμάκων στο 2ο όροφο του κτιρίου Βιολογίας Φαρμακευτικής στο Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης ως εξής:

Λευκωσία: Θα στηρίξουμε την Ελλάδα στις Βρυξέλλες



Η Κύπρος θα στηρίξει τις θέσεις της Ελλάδας κατά τις συζητήσεις που θα γίνουν σε Ευρωπαϊκά σώματα, δήλωσαν σήμερα κυβερνητικοί επίσημοι.

Ο κυβερνητικός εκπρόσωπος Νίκος Χριστοδουλίδης δήλωσε στο κρατικό ραδιόφωνο του ΡΙΚ ότι κατά τη συζήτηση του θέματος της Ελλάδας στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο ο Πρόεδρος της Δημοκρατίας θα τονίσει την ανάγκη η Ευρώπη να στραφεί σε πολιτικές ανάπτυξης.

«Στη θέση αυτή υπήρξε συναντίληψη κατά τις επαφές του Πρωθυπουργού της Ελλάδας Αλέξη Τσίπρα στην Κύπρο», είπε ο εκπρόσωπος.

Εκλογή των μελών των επιτροπών ανάπτυξης και ποιότητας ζωής του Π.Σ. Κεντρικής Μακεδονίας



Ολοκληρώθηκε κατά τη σημερινή τακτική συνεδρίαση του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας στη Θεσσαλονίκη η εκλογή των μελών της Επιτροπής Ανάπτυξης, Καινοτομίας και Αγροτικής Οικονομίας και της Επιτροπής Ποιότητας Ζωής του σώματος, όπως προβλέπει το άρθρο 164 του Ν. 3852/2010.
Η σύνθεση των νεοσύστατων επιτροπών του Περιφερειακού Συμβουλίου Κεντρικής Μακεδονίας έχει ως εξής:

Με το πιστόλι στον κρόταφο η κυβέρνηση.Απειλούν οι δανειστές.



Με το πιστόλι στον κρόταφο εμφανίζεται η κυβέρνηση μετά το νέο μπαράζ πιέσεων από τους εταίρους, οι οποίοι απέρριψαν τη συμφωνία- γέφυρα που επιθυμεί το Μαξίμου, ενώ ο Σόιμπλε έστειλε τελεσίγραφο ζητώντας από τον Γ. Βαρουφάκη να παρουσιάσει το σχέδιο του στο έκτακτο Eurogroup της προσεχούς Τετάρτης, διαφορετικά η κυβέρνηση θα πρέπει επισήμως να ζητήσει παράταση του υπάρχοντος προγράμματος, αλλιώς θα βρεθεί στον αέρα την 1η Μαρτίου.

Ευκλείδης Τσακαλώτος: Ο άνθρωπος στη «σκιά» του Γ.Βαρουφάκη



Της Χριστίνας Κατσαντώνη

Φοράει κι αυτός ανοιχτό πουκάμισο κι αποφεύγει τη γραβάτα. Δεν έχει ξυρισμένο κεφάλι, ούτε κι αφήνει το πουκάμισο έξω από το παντελόνι, όμως και πάλι δεν θυμίζει κλασικό κοστουμαρισμένο πολιτικό -αλλά περισσότερο «κύριο καθηγητή». Δεν υπολείπεται σε γνώσεις, βιογραφικό, ούτε σε αγγλική προφορά του μεγάλου πρωταγωνιστή των ημερών Γιάνη Βαρουφάκη -η δική του είναι αμιγώς βρετανική, της Οξφόρδης.

Liberation: Οικονομικό πραξικόπημα η απόφαση της ΕΚΤ για Ελλάδα



Η Ελλάδα, η ΕΚΤ και η Ευρώπη, συνεχίζουν να απασχολούν και σήμερα τον γαλλικό Τύπο και τα μίντια. Παράλληλα, οι Γάλλοι πολίτες δείχνουν να ενδιαφέρονται όλο και περισσότερο για τις συνέπειες της λιτότητας ως πολιτική επιλογή στο ευρωπαϊκό οικοδόμημα.

Άλλωστε, σε πρόσφατη δημοσκόπηση του Ινστιτούτου CSA, οι Γάλλοι δείχνουν, μάλλον, φιλικά προσκείμενοι προς τους Έλληνες, καθώς σε ποσοστό 52% αποδέχονται την αναδιαπραγμάτευση του χρέους με επιμήκυνση των αποπληρωμών χωρίς διαγραφή, 11% συμφωνούν με την ολική διαγραφή του, 19% με τη μερική διαγραφή, 15% θέλουν να παραμείνουν οι ημερομηνίες αποπληρωμών ως έχουν και μόνο σε ποσοστό 3% δηλώνουν ότι δεν έχουν άποψη.

Σχολείο της Πάτρας επισκέφθηκε τα Λουτρά Πόζαρ - Επανέρχεται στο προσκήνιο η οικεία του Λουντέμη



Του Κυριάκου Θεοδοσίου

Είναι γνωστό πως η περιοχή μας είναι πόλος έλξης για πολλούς τουρίστες τόσο ξένους, όσο κι Έλληνες. Μάλιστα, πολλά σχολεία της χώρας μας επισκέπτονται την περιοχή μας με τα Λουτρά Πόζαρ να βρίσκονται στην κορυφή της προτίμησής τους.

Πιο πρόσφατη επίσκεψη αποτελεί αυτή του σχολείου της Πάτρας το οποίο πριν λίγες μέρες πέρασε από τα όμορφα Λουτρά Πόζαρ όπου και περιηγήθηκε. Για την επίσκεψη αυτή μάλιστα έσπευσε να μας ενημερώσει μέσω facebook ο Δήμαρχος Αλμωπίας, κ. Δημήτρης Μπίνος ο οποίος εξελέγη στις πρόσφατες δημοτικές εκλογές.

Κύπρος:Επιμένει η τρόικα στην εφαρμογή πλαισίου για τις εκποιήσεις



Η εφαρμογή του πλαισίου των εκποιήσεων και η υιοθέτηση σύγχρονης νομοθεσίας περί αφερεγγυότητας είναι βασικές δεσμεύσεις του μνημονιακού προγράμματος αναπροσαρμογής της κυπριακής οικονομίας, ανέφεραν οι διεθνείς πιστωτές της Κύπρου μετά την ολοκλήρωση της επίσκεψης στη Λευκωσία κλιμακίου της τρόικας.

Η κοινή δήλωση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής, της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας και του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου επισημαίνει ότι τα βήματα αυτά στοχεύουν στη μείωση του υψηλού επιπέδου των μη εξυπηρετούμενων δανείων, η οποία είναι απαραίτητη για την αποκατάσταση της ανάπτυξης και τη δημιουργία θέσεων εργασίας στην Κύπρο.

Με μεγάλη επιτυχία ο ετήσιος χορός των Στραντζαλιωτών της Πέλλας (φώτο)



Την Κυριακή το μεσημέρι 1/2/2015 πραγματοποιήθηκε στο οικογενειακό κέντρο «ΔΙΟΝΥΣΟΣ» με μεγάλη επιτυχία ,πέραν κάθε προσδοκίας , ο ετήσιος χορός του Συλλόγου Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ» , με την συνοδεία της παραδοσιακής ορχήστρας του Κ. Παπαγεωργίου και έντεχνης κομπανίας από την Νάουσα.

Υποβάθμιση του ελληνικού αξιόχρεου από Β σε Β- ανακοίνωσε η Standard & Poor's



Ο οίκος προειδοποιεί ότι η παράταση των συνομιλιών με τους επίσημους πιστωτές θα μπορούσε να οδηγήσει σε περαιτέρω πιέσεις στη χρηματοπιστωτική σταθερότητα της Ελλάδας.

Κατά μία βαθμίδα, από Β σε Β-, υποβάθμισε το ελληνικό αξιόχρεο η Standard & Poor's, με την προοπτική παραμένει αρνητική - γεγονός που δεν αποκλείει το ενδεχόμενο νέας υποβάθμισης.

Γενική Συνέλευση ιδιοκτητών φωτοβολταϊκών στέγης Ν.Πέλλας την Τετάρτη 8/2 στα Γιαννιτσά



Καλούνται όλα τα μέλη του σωματείου μας στις 18 Φεβρουαρίου 2015 ημέρα Τετάρτη και ώρα 8 το βράδυ στο Φιλίππειο Γιαννιτσών προκειμένου να ενημερωθούν για τις μέχρι τώρα ενέργειες του Διοικητικού συμβουλίου, η θητεία του οποίου έληξε και να εκλέξουν νέο διοικητικό συμβούλιο για την προώθηση των θεμάτων που μας απασχολούν.  Η παρουσία όλων κρίνεται απαραίτητη.

Πέλλα: Μπήκαν στο σπίτι και σκότωσαν τη γυναίκα στο ξύλο

Συγκλονιστικές σκηνές στο σπίτι της γυναίκας - Τι διαπίστωσε ο ιατροδικαστής και πού κατέληξε η αστυνομία για το έγκλημα που έχει συνταράξει την Πέλλα...
Όλα έγιναν χθες το βράδυ (05-02-2015) στο χωριό Αρχάγγελος της Πέλλας. Ο αδερφός της άτυχης γυναίκας, που δεν μπορούσε να την βρει στο τηλέφωνο και ανησύχησε, μπήκε στο σπίτι και την αντίκρισε πεσμένη στο πάτωμα μέσα σε μια λίμνη αίματος.

Μαξίμου: Τα βασικά σημεία του προγράμματος-γέφυρα



Σύμφωνα με τις πληροφορίες από την κυβέρνηση, το πρόγραμμα-γέφυρα έχει τα εξής βασικά σημεία:
- Αρχικός στόχος της κυβέρνησης είναι η συμφωνία σε ένα πρόγραμμα-γέφυρας που θα διασφαλίσει  τις χρηματοδοτικές ανάγκες του δημοσίου μέχρι τη σύναψη οριστικής συμφωνίας με τους ευρωπαίους εταίρους. Η κυβέρνηση θεωρεί ότι για να φτάσουμε σε επιτυχές αποτέλεσμα και για τις δύο πλευρές, θα πρέπει να δοθεί χρόνος στη διαπραγμάτευση.  Το πρόγραμμα – γέφυρα δεν είναι ένα νέο Μνημόνιο, με όρους, αξιολογήσεις κτλ, αλλά μια επίσημη αποτύπωση της βούλησης όλων των πλευρών για διαπραγμάτευση χωρίς πιέσεις και εκβιασμούς.

Σοκ στις επιχειρήσεις: «Μας ζητούν ρευστό και εγγυήσεις, ακόμη και στην Αφρική»


Ο πρόεδρος του ΣΒΒΕ, Αθανάσιος Σαββάκης, στο περιθώριο συνέντευξης τύπου για τη δημιουργία Δικτύου Επιχειρηματικών Φορέων Ελληνικών Επιχειρήσεων χωρών της ΝΑ Ευρώπης, επισήμανε ότι πρέπει να δοθεί άμεση λύση στο κομμάτι της ρευστότητας, ενώ τόνισε παράλληλα ότι ο ίδιος και άλλα μέλη του συνδέσμου λαμβάνουν αρνητικά μηνύματα από τους προμηθευτές στο εξωτερικό.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 7/2



Από όλα τα αποκτήματά σου το «άριστο» είναι ένας ειλικρινής και καλός φίλος.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 7 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Παρθένης.
Γεγονότα
1828: Ο Ιωάννης Καποδίστριας συγκροτεί τον πρώτο τακτικό ελληνικό στρατό.
1863: Στρατιωτική στάση στην Αθήνα, κατά τη διάρκεια της Μεσοβασιλείας, εξαιτίας της κυβερνητικής κρίσης. (Φεβρουαριανά)
1897: Υπογράφεται το διάταγμα της ίδρυσης του ΣΕΓΑΣ. Στις 27 Φεβρουαρίου θα δημοσιευτεί στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως.
1900: Οι Αλβανοί ζητούν την αυτονομία τους από την Οθωμανική Αυτοκρατορία, κατά το υπόδειγμα της Κρήτης...

Παρασκευή 6 Φεβρουαρίου 2015

Σημαντική συνεργασία των κολοσσών Τwitter και Google



Twitter και Google υπέγραψαν μια σημαντική συμφωνία που θα επιτρέψει την αύξηση της προσέλευσης χρηστών στο messaging κοινωνικό δίκτυο. Με αυτό τον τρόπο για πρώτη φορά μετά το 2011 η μηχανή αναζήτησης της Google θα αντλεί αυτόματα το σύνολο των μηνυμάτων που δημοσιεύονται στο Twitter.
Το Twitter υπέγραψε συμφωνία με τον κολοσσό του Διαδικτύου Google που θα επιτρέψει την αύξηση της προσέλευσης χρηστών στο δίκτυό του, δήλωσε ο πρόεδρός του Ντικ Κοστόλο.

Ανακοίνωση για νέα επιδείνωση του καιρού από την Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της ΠΚΜ



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Επιδείνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 06/ 2015, 06/02/2015) τα καιρικά φαινόμενα προβλέπονται ως εξής:

Ντάισελμπλουμ: Έκτακτο Eurogroup στις 11 Φεβρουαρίου



O πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ, επιβεβαίωσε, πριν από λίγο, μέσω του προσωπικού του λογαριασμού στο Twitter, ότι θα πραγματοποιηθεί έκτακτη συνεδρίαση της Ευρωομάδας στις 11 Φεβρουαρίου στις Βρυξέλλες.

Σύμφωνα με τον Γ. Ντάισελμπλουμ, το Eurogroup θα ξεκινήσει στις 18.30 (ώρα Ελλάδος), όπως μετέδωσε το Αθηναϊκό Πρακτορείο.

300 διανοούμενοι απ'όλο τον κόσμο στηρίζουν με επιστολή τους την Ελλάδα


Υπέρ της Ελλάδας και της Ευρώπης, 300 διανοούμενοι από όλες τις χώρες του κόσμου, συνυπογράφουν επιστολή που δημοσιεύει ο γνωστός ιστότοπος «Μεντιαπάρτ» (Mediapart), του οποίου ιδρυτής είναι ο πρώην διευθυντής της «Μοντ» Εντι Πλενέλ.Με την επιστολή καλούνται οι ευρωπαϊκές κυβερνήσεις, η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, η ΕΚΤ και το ΔΝΤ «να σεβασθούν την απόφαση του ελληνικού λαού και να ξεκινήσουν με καλή πίστη τις

Βρήκε χρυσό στο χωράφι του....



Αν έχεις τύχη διάβαινε… Κινέζος κτηνοτρόφος βρήκε στο χωράφι του στην επαρχία Xinjiangένα μεγάλο κομμάτι χρυσού βάρους 7,85 κιλών, σύμφωνα με το ειδησεογραφικό πρακτορείο Xinhua news.
Εκτιμητές θεωρούν ότι το κομμάτι χρυσού αξίζει περί τις 250.000 δολάρια.Δείτε

Κοπή πίτας από τον ΓΑΣ ¨Εδεσσας



Αγαπητοί γονείς, αθλητές, φίλοι,
Σας προσκαλούμε στην κοπή βασιλόπιτας του ΓΑΣ ΕΔΕΣΣΑΣ που θα γίνει την Κυριακή 8 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 17:30 στο εντευκτήριο του ΦΟΕ ( κάτω από το μαγαζί του ΦΟΕ) . Τιμή πρόσκλησης 5 ευρώ ( θα υπάρξει κλήρωση δώρων). Η παρουσία σας θα μας τιμήσει ιδιαίτερα.

16+1 κόλπα που κάνει το σώμα μας



Πολλές φορές το σώμα μας έχει τον δικό του τρόπο να αντιμετωπίζει τα καθημερινά περιστατικά αρκεί να έχει κάποια βοήθεια και από εμάς τους ίδιους. Χωρίς να εγγυούμαστε την αποτελεσματικότητα των παρακάτω συμβουλών, απλά σας τις παραθέτουμε:

Έγγραφο βόμβα για μίζες 62 εκατομμυρίων με εμπλεκόμενους 12 Γερμανούς!



Την ίδια ώρα που ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών ξερόβηχε δεχόμενος την ερώτηση για τις γερμανικές εταιρείες που είναι πίσω από σχεδόν κάθε υπόθεση διαφθοράς που αποκαλύφθηκε στην Ελλάδα ή ερευνάται στο ΥΠΕΘΑ μελετούσαν ένα έγγραφο που είχε φθάσει από την Εισαγγελία και τους ενημέρωνε για τα όσα έχουν διαπιστωθεί από έρευνες γερμανικών και ελληνικών δικαστικών αρχών για μίζες 62 εκατομμυρίων ευρώ, από τις

Δραματικές ώρες στον Έβρο, εκκενώνονται χωριά



Σε εκκένωση δύο οικισμών στον νομό Έβρου -και συγκεκριμένα των οικισμών Λαγυνά και Πόρου- προχώρησαν οι Αρχές της Περιφέρειας Ανατολικής Μακεδονίας και Θράκης, μετά τα πλημμυρικά φαινόμενα που σημειώθηκαν.
Ο Περιφερειάρχης Γιώργος Παυλίδης υπογράμμισε ότι το νερό πέρασε κάτω από τη λιθορριπή της σιδηροδρομικής γραμμής και έφθασε στα πρώτα σπίτια του οικισμού Λαγυνά,

Ημερίδα κοινωνικού προγράμματος Δήμου Σκύδρας.



Με αφορμή την υλοποίηση του προγράμματος του Δήμου Σκύδρας με τίτλο «Υπηρεσίες Ατόμων Τρίτης Ηλικίας και Ειδικών Ομάδων Πληθυσμού στο Δήμο Σκύδρας», θα πραγματοποιηθεί στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 10 Φεβρουαρίου 2015, αντίστοιχη ενημερωτική ημερίδα με την εξής διάρθρωση:

Χρωστούσε αστρονομικό ποσό στο Δημόσιο και εμφανίστηκε μόνος του στην Αστυνομία.Δείτε το ποσό.



Στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων παρουσιάστηκε 63χρονος Τρικαλινός επιχειρηματίας που διώκεται για χρέη προς το Δημόσιο.Όπως αποκαλύπτει το trikalanews.gr σήμερα το πρωί ο 63χρονος Τρικαλινός που δραστηριοποιείται στον χώρο της εμπορίας ρούχων, βρέθηκε στην Αστυνομική Διεύθυνση Τρικάλων, παρουσία του Δικηγόρου του, διότι σε βάρος του εκκρεμεί ένταλμα σύλληψης.

Το κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα



Μία χημική ουσία που υπάρχει στο μπαχαρικό κάρυ σκοτώνει τα καρκινικά κύτταρα, ανακάλυψαν ιρλανδοί επιστήμονες. Η ουσία λέγεται κουρκουμίνη και αποτελεί εδώ και χρόνια αντικείμενο μελέτης για τις θεραπευτικές ιδιότητές της – μεταξύ άλλων δοκιμάζεται ως θεραπεία για την αρθρίτιδα και την άνοια.
Στη νέα μελέτη, που έγινε στο εργαστήριο, επιστήμονες από το Κέντρο Μελέτης του Καρκίνου Cork, με επικεφαλής την δρα Σάρον ΜακΚένα, διαπίστωσαν ότι η κουρκουμίνη

Προμηθέας Δεσμώτης στο εξώφυλλο του The Week ο Τσίπρας



Στο σκίτσο του περιοδικού βλέπουμε τον πρωθυπουργό να καλύπτει τη γύμνια του με μία ελληνική σημαία, καθώς βρίσκεται αλυσοδεμένος σε χέρια και πόδια, από τον βράχο του Ευρώ.Στο επίκεντρο του διεθνούς Τύπου παραμένει η χώρα μας. Ενδεικτικό είναι το εξώφυλλο του βρετανικού περιοδικού «The Week» στο οποίο πρωταγωνιστεί ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Ξένη φαρμακευτική εμποδίζει την κυκλοφορία φθηνότερου ελληνικού γενόσημου!



Mε ασφαλιστικά μέτρα επιχειρεί η πολυεθνική ACTELION να παρεμποδίσει την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά φαρμάκου, που είναι αισθητά φθηνότερο από το πρωτότυπο που η ίδια κατέχει. Και το γεγονός αυτό αναδεικνύει πάλι το ζήτημα των πρακτικών των πολυεθνικών εταιριών να επιβάλουν ακριβότερες θεραπείες, επιβαρύνοντας  τη φαρμακευτική δαπάνη.

Σύμφωνα με πηγές της Ελληνικής φαρμακοβιομηχανίας, η όλη εξέλιξη αποτελεί κορύφωση μιας σειράς παράτυπων ενεργειών της πολυεθνικής εταιρίας, που έχουν στόχο να παρεμποδίσουν, με κάθε τρόπο, την κυκλοφορία στην Ελληνική αγορά του φθηνότερου φαρμάκου που είναι ευθέως ανταγωνιστικό του δικού της.

Γιαννιτσά: Την έπεισαν να τους δώσει λεφτά για ανύπαρκτο μεταπτυχιακό



Δικογραφία σχηματίστηκε σε βάρος 68χρονου και μίας ακόμα γυναίκας, καθώς ενεργώντας από κοινού κατάφεραν να εξαπατήσουν 43χρονη.
Συγκεκριμένα οι δύο δράστες κατάφεραν να πείσουν την 43χρονη να καταβάλλει συνολικά το χρηματικό ποσό των 1400 ευρώ, για υποτιθέμενη συμμετοχή της σε μεταπτυχιακό πρόγραμμα σε χώρα του εξωτερικού.

Η Ζωή Κωνσταντοπούλου Πρόεδρος της Βουλής με ρεκόρ ψήφων: 235 υπέρ, 61 λευκά



Στις 11:30 ξεκίνησε στην Ολομέλεια η εκλογή της νέας προέδρου της Βουλής Ζωής Κωνσταντοπούλου. Προηγήθηκε η ορκωμοσία του Γιάνη Βαρουφάκη και του Ευκλείδη Τσακαλώτου, οι οποίοι λόγω των επαφών τους στην Ευρώπη ήταν απόντες χθες.Η ψηφοφορία για την εκλογή προέδρου της Βουλής έγινε με κάλπη, η ψήφος ήταν μυστική και υπήρχε και λευκό ψηφοδέλτιο.
Η Ζωή Κωνσταντοπούλου πήρε:

Στυλιανίδης."Ο Σαμαράς φέρει την ευθύνη για την ήττα της ΝΔ".



Επικριτικός για τις επιλογές της προηγούμενης κυβέρνησης, εμφανίστηκε ο πρώην υπουργός Ευριπίδης Στυλιανίδης, ο οποίος είναι το πρώτο στέλεχος της αξιωματικής αντιπολίτευσης που παίρνει ανοικτά αποστάσεις από την ηγετική αναφορά της ΝΔ, κάνοντας μάλιστα ονομαστική αναφορά στον τέως πρωθυπουργό Αντώνη Σαμαρά και το «δόγμα σοκ» που όπως λέει

Εορτή Ανακομιδής Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου στα Γιαννιτσά


Την Δευτέρα 9 Φεβρουαρίου η Εκκλησία εορτάζει την Ανακομιδή του Τιμίου Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού, του εν Δράμα (Καρσλίδη).

Στον Ιερό Ναό Κοιμήσεως της Θεοτόκου (Μητρόπολη) Γιαννιτσών κατά την διάρκεια των ιερών ακολουθιών θα τεθεί σε προσκύνηση τμήμα του Ιερού Λειψάνου του Αγίου, το οποίο 
φυλάσσεται μόνιμα σε αυτόν, ενώ οι ιερές ακολουθίες θα τελεσθούν σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Τι αλλάζει στη φορολόγηση των αγροτών



Αλλαγές στον τρόπο φορολογικής αντιμετώπισης του αγροτικού εισοδήματος προβλέπει εγκύκλιος που εξέδωσε η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαΐδου.Όπως προβλέπεται, όσοι αποκτούν εισόδημα από ατομική αγροτική επιχειρηματική δραστηριότητα, ανεξάρτητα από το αν απαλλάσσονται ή όχι από την τήρηση βιβλίων και ανεξάρτητα από την ένταξή τους ή όχι στο ειδικό καθεστώς ΦΠΑ, προσδιορίζουν

Η παράταξη του Γιάννη Σόντρα για τον απολογισμό του 2014



Φτάνοντας στο τέλος του πρώτου εξαμήνου της νέας δημοτικής περιόδου και ανατρέχοντας στα θέματα που απασχόλησαν το Δημοτικό Συμβούλιο την περίοδο αυτή, αντιλαμβανόμαστε ότι πρόκειται κυρίως για θέματα ρουτίνας και απλής διοικητικής διεκπεραίωσης.
Οι εισηγήσεις της Δημοτικής αρχής, στερούνταν μεγάλων έργων, καινοτόμων ιδεών αλλά και προτάσεων. Παρόλα αυτά, η παράταξή μας συνέβαλε σε αυτές με σοβαρότητα και πάντα με γνώμονα την προάσπιση των συλλογικών συμφερόντων των δημοτών, ιδιαίτερα στις περιπτώσεις που ήρθαμε αντιμέτωποι με μικροπολιτικές σκοπιμότητες και ιδιοτελείς συμπεριφορές.

Όταν ο Σόιμπλε έμεινε αμήχανος στην ερώτηση για τη SIEMENS και τον Χριστοφοράκο



Ένα από τα πιο ενδιαφέροντα σημεία της κοινής συνέντευξης  Βαρουφάκη-Σόιμπλε ήταν εκείνο στο οποίο ερώτηση υπέβαλλε ο δημοσιογράφος Παντελής Βαλασόπουλος ο οποίος έθεσε το ζήτημα της γερμανικής εμπλοκής στη διαφθορά φέροντας ως παράδειγμα αυτό της Siemens και του Μιχάλη Χριστοφοράκου, μεγαλοστελέχους του ελληνικού τμήματος της εταιρείας και εμπλεκομένου στο σκάνδαλο. Όπως είναι γνωστό ο Χριστοφοράκος

Συμβούλιο Εφετών.«Εγκληματική οργάνωση με στρατιωτική ιεραρχία η Χρυσή Αυγή»



Εγκληματική οργάνωση με στρατιωτική δομή και ιεραρχία υπό τον ανώτατο ηγέτη τον Νίκο Μιχαλολιάκο είναι, σύμφωνα με το βούλευμα του Συμβουλίου Εφετών η Χρυσή Αυγή. Το βούλευμα που αριθμεί 1.109 σελίδες καταγράφει τις ρατσιστικές επιθέσεις της ΧΑ από το 2008 έως το 2013, οπότε και εξαρθρώθηκε η εγκληματική οργάνωση.
Στο εδώλιο θα καθίσουν συνολικά 70 άτομα μεταξύ των οποίων οι βουλευτές της Χρυσής