Σάββατο 14 Φεβρουαρίου 2015

Άγιος Βαλεντίνος: Οι 5 χώρες που απαγορεύεται να γιορτάσουν



Ο Άγιος Βαλεντίνος δεν είναι ευπρόσδεκτος σε όλες τις χώρες αφού κάποιες έχουν απαγορεύσει τη γιορτή των ερωτευμένων.
Αν κάποιοι από εσάς είστε πρόσφατα χωρισμένοι και προσπαθείτε να ξεφύγετε από τα τριαντάφυλλα και τα σοκολατάκια καρδούλες δεν έχετε παρά να ετοιμάσετε τη βαλίτσα σας για τους αντιβαλεντίνικους προορισμούς.
Δείτε ποιες είναι οι πέντε χώρες που απαγορεύεται ο Άγιος Βαλεντίνος:

Ιστορική θεία λειτουργία στη Σμύρνη μετά από έναν αιώνα



Την σημασία της ειρηνικής συνύπαρξης των ανθρώπων, ακόμα κι αν αυτοί πιστεύουν σε διαφορετικές θρησκείες, υπογράμμισε ο Οικουμενικός Πατριάρχης Βαρθολομαίος μιλώντας σήμερα στην πρώτη, μετά από σχεδόν ένα αιώνα, πατριαρχική Θεία Λειτουργία, στην Σμύρνη με την ευκαιρία της μνήμης του πρώτου Επισκόπου της, Αγίου Βουκόλου.
«Σε πολλά μέρη του πλανήτη, Μουσουλμάνοι, Χριστιανοί κι Εβραίοι ζουν αρμονικά. Η

Αφορολόγητο όριο για την πρώτη κατοικία



Τουλάχιστον 3 εκατομμύρια Έλληνες θα επωφεληθούν από το νέο φόρο Μεγάλης Ακίνητης Περιουσίας, ο οποίος θα αντικαταστήσει τον ΕΝΦΙΑ, καθώς ο νέος φόρος θα συνοδευτεί και με τη μείωση των αντικειμενικών αξιών κατά 30% με 35%.
Όπως αναφέρει η Ημερησία του Σαββάτου, κερδισμένοι στη φορολογία των ακινήτων θα είναι όσοι έχουν στην κατοχή τους μία κατοικία (α΄ κατοικία), καθώς με το παλιότερο

SwissLeaks: Αυτοί είναι οι 86 λογαριασμοί που έλειπαν από τη λίστα Λαγκάρντ



Δεν σταματούν οι αποκαλύψεις για τη λίστα Λαγκάρντ. Στο φως ήρθαν 86 επιπλέον ελληνικοί λογαριασμοί που δεν είχαν συμπεριληφθεί στην αρχική, μετά από την περαιτέρω επεξεργασία των στοιχείων της HSBC.
Οι νέες αποκαλύψεις προέκυψαν προέκυψαν στο πλαίσιο της επεξεργασίας της έρευνας SwissLeaks, πάνω στα στοιχεία που απέσπασε από την HSBC Γενεύης ο Ερβέ Φαλσιανί, και

Τα 30 σημάδια που δείχνουν ότι το ζευγάρι έχει δεθεί



Συζητάτε με τον/την σύντροφό σας χωρίς να έχετε ντυθεί; Κυκλοφορείτε μέσα στο σπίτι αξύριστοι ή δίχως μακιγιάζ; Του/της μιλάτε για τις παλαιότερες σχέσεις σας; Αν ναι, τότε είστε ένα δεμένο ζευγάρι. Αυτό αποκαλύπτει μία νέα βρετανική έρευνα, που ανέλυσε τις απαντήσεις 2.000 ζευγαριών σε σειρά ερωτήσεων που στόχο είχαν να εξακριβώσουν πόσος καιρός απαιτείται έως ότου νιώσει ένα ζευγάρι τον μέγιστο βαθμό άνεσης, τι κάνει όταν

Το βιβλίο που απαντά στους υβριστές του ελληνικού λαού.



«Το απάνθρωπο καθεστώς δανεισμού της Ελλάδας» είναι ο τίτλος της μελέτης που κυκλοφόρησε πριν λίγες ημέρες ο ομότιμος καθηγητής του πανεπιστημίου Αθηνών Γιώργος Κασιμάτης από τις εκδόσεις Λιβάνη. Πρόκειται για 327 σελίδες με επίκεντρο την επιβολή του συστήματος δανεισμού μέσω του οποίου επιβλήθηκε -κατά τον συγγραφέα- ένα καθεστώς μειωμένης εθνικής κυριαρχίας.

Έρευνα: Χάστε κιλά πίνοντας κόκκινο κρασί



Σύμφωνα με νέα μελέτη του Κολεγίου Γεωργικών Επιστημών του Πολιτειακού Πανεπιστημίου του Όρεγκον, η οποία δημοσιεύθηκε στην Journal of Nutritional Biochemistry το κόκκινο κρασί βοηθά στην καύση λίπους. 
Οι ερευνητές παρατήρησαν ότι μια χημική ουσία που υπάρχει στα κόκκινα σταφύλια, το ελλαγικό οξύ, επιβραδύνει την ανάπτυξη των ήδη υπαρχών των λιποκυττάρων καθώς και το σχηματισμό νέων, ενώ ενισχύει τον μεταβολισμό των λιπαρών οξέων στα ηπατικά κύτταρα. 

Ο χρόνος μετράει αντίστροφα για Πρόεδρο


Ζήτημα χρόνου είναι η ανακοίνωση του υποψηφίου που θα προτείνει η κυβέρνηση για την Προεδρία της Δημοκρατίας, καθώς πλέον εξαντλούνται και τα όρια που θέτουν οι προβλέψεις του Συντάγματος. Σύμφωνα με πληροφορίες από το Μαξίμου, οι ανακοινώσεις του κ. Αλέξη Τσίπρα τοποθετούνται μέσα στο τρέχον Σαββατοκύριακο, ενώ η ψηφοφορία για την εκλογή του διαδόχου του κ. Κάρολου Παπούλια πιθανολογείται ότι θα πραγματοποιηθεί την προσεχή Παρασκευή.

Η Κατερίνα Μάρκου απαντά για τις δηλώσεις σχετικά με την παροχή δωρεάν ρεύματος σε άπορους



Από το πολιτικό γραφείο της βουλευτής Β’ Θεσσαλονίκης του κόμματος Το Ποτάμι κ. Κατερίνα Μάρκου λάβαμε την παρακάτω επιστολή σχετικά με την ομιλία της κατά την συζήτηση των προγραμματικών δηλώσεων της κυβέρνησης.
Ακολουθεί η επιστολή:

“Επειδή βλέπω ότι εσκεμμένα παρερμηνεύονται τα λόγια μου και απομονώνονται προτάσεις από την ομιλία μου στις προγραμματικές δηλώσεις, επεξηγώ:

Σύγκληση Επιτροπής Ποιότητας Ζωής Δ. Σκύδρας



Η Επιτροπή Ποιότητας Ζωής του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα16 Φεβρουαρίου 2015 κι ώρα 14:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου Δημάρχου Σκύδρας, με την εξής θεματολογία :
1)Προέγκριση ίδρυσης καταστήματος υγειονομικού ενδιαφέροντος – επιχείρηση μαζικής εστίασης (καφέ – ουζερί) στην Τ.Κ. Σεβαστειανών (Bajrami Serian).

Σκότωσαν εκατοντάδες σκυλιά και τα πέταξαν σε χωματερή (ΦΩΤΟ)



Είναι σίγουρο πως για να προβείς στην θανάτωση εκατοντάδων αδέσποτων σκύλων δεν υπάρχει μέσα σου κανένα ίχνος ευαισθησίας και ανθρωπιάς. 
Στην πόλη Karachi του Πακιστάν, οι αρχές σήμαναν συναγερμό, καθώς ο αριθμός των αδέσποτων σκύλων ήταν όλο και πιο υψηλός! 

Κοπή πίτας στην Π.Ε.Πέλλας



Σε εγκάρδια ατμόσφαιρα και με τη συμμετοχή πολιτικών προσωπικοτήτων και άλλων παραγόντων της Πέλλας πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση κοπής βασιλόπιτας της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, στην Λέσχη Αξιωματικών Φρουράς Έδεσσας της ΙΙας Μ/Κ Μεραρχίας Πεζικού. Η αίθουσα ήταν κατάμεστη με τους εργαζόμενους των υπηρεσιών της Π.Ε. Πέλλας, συγγενικά πρόσωπα και φίλους οι οποίοι ανταποκρίθηκαν στην πρόσκληση του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεόδωρου Θεοδωρίδη.

Μιχελάκης προς Σαμαρά: Απαράδεκτο το ψήφισμα ΕΛΚ για Ελλάδα



«Απαράδεκτο» χαρακτηρίζει ο τέως βουλευτής της ΝΔ και υπουργός της κυβέρνησης Σαμαρά, Γιάννης Μιχελάκης, το ψήφισμα του Ευρωπαϊκού Λαϊκού Κόμματος για την Ελλάδα, εκτιμώντας επίσης ότι ήταν «απαράδεκτη και η αποδοχή του ψηφίσματος από την ελληνική αντιπροσωπεία».

Μιλώντας στο Αθηναϊκό Πρακτορείο, ο κ. Μιχελάκης τονίζει ότι «όταν το Ευρωπαϊκό Λαϊκό Κόμμα απαιτεί σεβασμό όλων των δεσμεύσεων, αποκλείει κάθε διαπραγμάτευση».

Την Κυριακή 15/1 η εκλογή νέου Δ.Σ. στο Σύλλογο Εφέδρων Αξιωματικών Ν.Πέλλας



ΠΡΟΣ Τα μέλη του ΣΕΑΝ Πέλλας

Σύμφωνα με τον Ν.3648/2008 που τροποποίησε τον Ν1301/82, την Φ900/6/160108 ΦΕΚ 1615/τ.Β΄περί εκλογών και την αριθμ. 6/18-01-2012 απόφαση της ΑΠΟΕΑ.
Καλούνται τα μέλη του ΣΕΑΝ Πέλλας σε συνέλευση στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΛΦΑ την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 με μόνο θέμα #Εκλογή του Δ.Σ. ΣΕΑΝ Πέλλας και Εκλεκτόρων του ΔΣ της ΑΠΟΕΑ*.

Τζιτζικώστας.Πρέπει να προχωρήσουμε στην πλήρη αποσαμαροποίηση της ΝΔ.



Ευθεία θέση για την αποπομπή Σαμαρά από τη ΝΔ πήρε ο Απόστολος Τζιτζικώστας. Σύμφωνα όμως με την Δημοκρατία, πήγε ένα βήμα παραπέρα: «Δεν αρκεί να φύγει ο Σαμαράς.…η ΝΔ πρέπει να αποσαμαροποιηθεί τελείως. Πρέπει να αποδείξουμε στην κοινωνία ότι η διάδοχη κατάσταση δεν έχει καμμία ιδεολογική συνέχεια. Μόνον έτσι θα μπορέσουμε να ξαναπείσουμε τους πολίτες»…

Πιο “Ραχόϊ” πεθαίνεις… Έκοψε από την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου τον Τσίπρα



Την οικογενειακή φωτογραφία από τη Σύνοδο Κορυφής ανέβασε στο twitter ο Ισπανός πρωθυπουργός, Μαριάνο Ραχόι. Από την «οικογένεια» πάντως λείπει κάποιος. Ποιος; Ο Έλληνας πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας.

Το Ισπανικό πρωθυπουργικό γραφείο ανάρτησε την οικογενειακή φωτογραφία της Συνόδου στην οποία δυστυχώς δεν χωρούσαν οι ακριανοί πρωθυπουργοί. Ανάμεσα σε αυτούς και ο Έλληνες πρωθυπουργός.

Και τα νέα ληξιπρόθεσμα στη ρύθμιση των 100 δόσεων



Στη νέα ρύθμιση για τα ληξιπρόθεσμα χρέη προς το δημόσιο θα περιλαμβάνονται χρέη προς το Δημόσιο που έχουν λήξει στις 31-12-2014 διευκρινίζει σε ανακοίνωσή του το υπουργείο Οικονομικών.
Σημειώνεται ότι η ρύθμιση σύμφωνα με τις εξαγγελίες της κυβέρνησης θα προβλέπει είτε κατάργηση του ανώτατου οφειλής είτε αύξησή του πάνω από το 1 εκατ. ευρώ που προβλέπει η ισχύουσα καθώς απλοποίηση των διαδικασιών ένταξης σ αυτή.Το Υπουργείο Οικονομικών διευκρινίζει, επίσης, ότι τα σημειώματα που εστάλησαν από την Γενική Γραμματεία

Εκδήλωση με θέμα «Πρώτες Βοήθειες για όλους» στο 3ο Δημοτικό Σχολείο Γιαννιτσών



Σας προσκαλούμε στην επιμορφωτική συνάντηση, που διοργανώνει το 3ο Δημοτικό Σχολείο σε συνεργασία με τον Σύλλογο Γονέων και Κηδεμόνων και την Ομάδα Κλινικών Εκπαιδευτών της Μονάδας Γιαννιτσών του Γενικού Νοσοκομείου Πέλλας στα πλαίσια του προγράμματος «Κοινωνικό Σχολείο» με θέμα:
«ΠΡΩΤΕΣ ΒΟΗΘΕΙΕΣ ΓΙΑ ΟΛΟΥΣ»

Βαρουφάκης: Δεν υπάρχει σχέδιο Β, ας γίνει Αρμαγεδών!



Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας ξεκαθαρίζει ο υπουργός Οικονομικών Γιάννης Βαρουφάκης, σημειώνοντας πως το πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας ήταν «πρόγραμμα διάσωσης των Γερμανικών και Γαλλικών τραπεζών»«Συνεχώς ακούμε ότι αν δεν υπογράψετε θα γίνει Αρμαγεδδών. Η απάντησή μου είναι: Ας γίνει! Δεν υπάρχει πλάνο κωλοτούμπας. Αυτό είναι το δικό μου σχέδιο Β» τόνισε σε απάντηση ερώτησης δημοσιογράφου του Guardian. «Εάν δεν φοβόμουν, θα ήμουν επικύνδυνος», τόνισε ο υπουργός Οικονομικών.

Εκδήλωση με θέμα της «Εισοδηματικές ανισότητες και τις συντεχνίες των ζάπλουτων» την Τετάρτη 18/2 στα Γιαννιτσά



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την όγδοη εκδήλωση της 19ης περιόδου 2014 – 2015 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας:

Tην Τετάρτη 18 Φεβρουαρίου 2015 και ώρα 19:00, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.
ΘΕΜΑ: «Εισοδηματικές ανισότητες και η συντεχνία των ζάπλουτων»

Δημοσκόπηση Marc.Προβάδισμα μαμούθ για ΣΥΡΙΖΑ.Στα "τάρταρα" ο Σαμαράς.



Μεγάλο προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ δίνει δημοσκόπηση της Marc που παρουσιάστηκε στο κεντρικό δελτίο ειδήσεων του Alpha.
Συγκεκριμένα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ συγκεντρώνει 45,4% (36,34% ήταν το ποσοστό του στις εκλογές της 25ης Ιανουαρίου) με την ΝΔ να ακολουθεί με 18,4% (27,81% στις εθνικές εκλογές).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 14/2



Ο Έρωτας διώκτης της ανίας... Είναι ή έμπνευση που μας περιβάλλει, όταν εναρμονιζόμαστε με τον Θεό Έρωτα...

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 14 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν:  Βαλεντίνος, Βαλεντίνη.
Γεγονότα
1349: 2000 Εβραίοι του Στρασβούργου καίγονται ζωντανοί από εξαγριωμένο πλήθος Χριστιανών, που τους θεωρεί υπεύθυνους για την επιδημία βουβωνικής πανώλης, που έπληξε την πόλη.
1477: Η Μάργκερι Μπρους στέλνει στον Τζον Πάστον το πρώτο ερωτικό γράμμα, ανήμερα του Αγίου Βαλεντίνου. Απευθυνόταν Στον Αγαπημένο μου Βαλεντίνο...

Παρασκευή 13 Φεβρουαρίου 2015

Μαθηματική διάκριση μαθητή του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών



H Διεύθυνση και ο Σύλλογος Διδασκόντων του 3ου Γυμνασίου Γιαννιτσών συγχαίρει το μαθητή του Σχολείου Χατζηγάγιο Χρήστο για την διάκρισή του στον μαθηματικό διαγωνισμό "Κ.Καραθεοδωρή" της Ελληνικής Μαθηματικής Εταιρίας που διεξήχθη το Σάββατο 17 Ιανουαρίου 2015.
Οι διακριθέντες θα βραβευτούν σε ειδική εκδήλωση στις 29 Μαρτίου και ήδη έχουν κληθεί να παρακολουθήσουν το 9ο Μαθηματικό Καλοκαιρινό Σχολείο που θα οργανωθεί στον Άγιο Νικόλαο Νάουσας.

Channel 4: Βαρουφάκης, ο πιο διάσημος υπουργός Οικονομικών στην ιστορία [εικόνες]



To Channel 4 τιμά τον Έλληνα υπουργό Οικονομικών κάνοντας μια αναδρομή όχι στα... ντυσίματά του, αλλά στις πιο πετυχημένες του ατάκες.
«Εκλέχθηκε για να διαπραγματευθεί το διεθνές σχέδιο διάσωσης της ελληνικής οικονομίας. Αλλά ο Έλληνας υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης είναι διάσημος για τον τρόπο που μιλά για την οικονομία», γράφει και παραθέτει τις καλύτερες ατάκες του Έλληνα υπουργού. 
Ακολουθούν μερικά από τα καλύτερα αποσπάσματα ομιλιών του Βαρουφάκη σύμφωνα με το Channel 4:

Κάλεσμα της ΑΝΑΣΑ Πέλλας στη συγκέντρωση της πλατείας ΕΠΟΝ την Κυριακή 15/2



Συμμετέχουμε μαζικά και δυναμικά
στο ραντεβού «αξιοπρέπειας» στα Γιαννιτσά

Τις τελευταίες εβδομάδες παρατηρείται μια έντονη κινητοποίηση του ελληνικού λαού, σε όλα τα μήκη και πλάτη της επικράτειας, με σκοπό να κάνει σαφή σε όλο τον κόσμο τη θέση του πως τα χρόνια του φόβου, των απειλών και της υποτέλειας έχουν περάσει ανεπιστρεπτί. Με στόχο να δώσει ένα μήνυμα αντίστασης και ελπίδας σε όλους τους λαούς του κόσμου και το έναυσμα ώστε όλοι μαζί να διεκδικήσουμε την ελευθερία, τη δημοκρατία και το δικαίωμα σε μια αξιοπρεπή ζωή.

Προβολή της ταινίας «Σχέσεις Στοργής» την Δευτέρα 16/2 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Τη Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 ώρα 18:00 - 20:00  στην Αίθουσα Πληροφόρησης Νέων στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών θα προβληθεί η ταινία με τίτλο «Σχέσεις Στοργής» - (The Blind Side) Η ταινία διαπραγματεύεται την προσφορά ανιδιοτελούς αγάπης μιας οικογένειας σε έναν έφηβο που βρίσκεται σε ανάγκη. Στο τέλος της προβολής θα ακολουθήσει συζήτηση και ανάλυση της ταινίας με συντονίστρια την Δέσποινα Δάγκα, Κοινωνική Λειτουργός, Μέλος Ε.Ο «Νοιάζομαι».

«Βρε τον Σταύρο που τα έβγαλε με τον ιδρώτα του…»



Με μια ανάρτηση στη σελίδα της στο Facebook σχολιάζει η Ντέππυ Γκολεμά την ομιλία του Σταύρου Θεοδωράκη στη Βουλή, κατά τη διάρκεια της αντιπαράθεση τους με τον Πάνο Καμμένο. Η γνωστή τηλεκριτικός υποστηρίζει ότι ο δημοσιογράφος και επικεφαλής του Ποταμιού έλαβε για τις εκπομπές του στην ΕΡΤ 3 εκ. ευρώ κατά τη διάρκεια της θητείας Σημίτη. Μάλιστα καλεί τον κ. Θεοδωράκη να βγάλει τις συμβάσεις, γιατί «θα τις βγάλουμε εμείς".

Ο μεσημεριανός υπνάκος είναι θεραπευτικός!



Νέα έρευνα από το Πανεπιστήμιο της Σορβόνης έδειξε ότι η σύντομη σιέστα τονώνει το ανοσοποιητικό μας σύστημα, βοηθά να ανακουφιστούμε από το στρες και γενικότερα επιδιορθώνει τη ζημιά που προκαλεί στον οργανισμό μας η συστηματική έλλειψη ύπνου.Πώς συμβαίνει αυτό; Ο ολιγόλεπτος μεσημεριανός ύπνος επαναφέρει τις ορμόνες και τις πρωτεΐνες του οργανισμού σε φυσιολογικά επίπεδα. Πιο συγκεκριμένα, από τη μία ρυθμίζει τα επίπεδα της πρωτεΐνης ιντερλευκίνη 6 (IL-6), που παίζει σημαντικό ρόλο στους

Νότης Μαριάς στην Ευρωβουλή για την ανεργία των νέων: Ξανά στο ίδιο έργο θεατές



Παρέμβαση για το ζήτημα της ανεργίας που πλήττει τους νέους στην Νότια Ευρώπη έκανε ο Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών και Επικεφαλής του Πολιτικού Κινήματος Αντιμνημονιακοί Πολίτες Ευρωβουλευτής Καθηγητής Νότης Μαριάς μιλώντας χτες 10/02/2015 στην Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όπως επισήμανε ο Νότης Μαριάς, οι ευρωβουλευτές είναι ξανά στο ίδιο έργο θεατές μια και συζητούν για άλλη μια φορά το κεφαλαιώδες ζήτημα της ανεργίας της ευρωπαϊκής νεολαίας.

Wall Street Journal."Σωστά η Ελλάδα θέτει ζήτημα κατοχικών αποζημιώσεων"



«Ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας, επιχείρησε να στείλει ένα μήνυμα στο Βερολίνο αυτή την εβδομάδα, ζητώντας από τη Γερμανία να καταβάλει στην Αθήνα τα δισεκατομμύρια ευρώ που σχετίζονται με τις επανορθώσεις του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και το ανεξόφλητο χρέος» αναφέρεται σε άρθρο της Wall Street Journal.Το δημοσίευμα κάνει αναφορά στα όσα τόνισε ο πρωθυπουργός κατά την ομιλία του στη Βουλή των Ελλήνων, ότι «η Ελλάδα έχει την ηθική υποχρέωση προς τον λαό της, την ιστορία της και τους άλλους

Με επιτυχία οι παραστάσεις του Εδεσσαϊκού Θεάτρου «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται»



Με μεγάλη επιτυχία πραγματοποιήθηκαν οι παραστάσεις του «Εδεσσαϊκού Θεάτρου» για έξι συνεχόμενες μέρες μέσα στην κατάμεστη αίθουσα της Νομαρχίας Έδεσσας.
Οι θεατές αγκάλιασαν με αγάπη το μουσικό κωμικό ρεμπετόδραμα «Η προπαραλήγουσα ποτέ δεν περισπάται».
Χάρη στη μαγεία που προσφέρει το θέατρο, δραπέτευσαν από τη ρουτίνα της καθημερινότητας ταξιδεύοντας σε μια άλλη εποχή, ζωντανεύοντας ξεχασμένες αναμνήσεις, τραγουδώντας αγαπημένα ρεμπέτικα τραγούδια και γελώντας με τις περιπέτειες των θεατρικών ηρώων.

Το "Εθνικό έγκλημα" της διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και Μέσων Μαζικής Ενημέρωσης



«Εθνικό έγκλημα» χαρακτηρίζει τη διαφθορά στην Ελλάδα ο απερχόμενος Γενικός Γραμματέας Διαφάνειας.Ο κ. Γιώργος Σούρλας, σε συνέντευξή του στη ΝΕΡΙΤ, κάνει λόγο για σχέσεις διαπλοκής οι οποίες κρατούν πολλές δεκαετίας, αποφέροντας τεράστια κέρδη στην οικονομική ολιγαρχία με αντάλλαγμα τη στήριξη σε πολιτικές ελίτ.Όπως τονίζει χαρακτηριστικά, υπάρχει ένα τρίγωνο διαπλοκής πολιτικών – επιχειρηματιών και Μέσων

Ολοκλήρωση κοινωνικής ημερίδας Δήμου Σκύδρας.



Ημερίδα κοινωνικού χαρακτήρα παρακολούθησαν στελέχη του Δήμου Σκύδρας, στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, την Τρίτη 10/2/2015.
Η Δήμαρχος Κατερίνα Ιγνατιάδου χαιρετίζοντας την εκδήλωση ανέφερε ότι η Δημοτική Αρχή, συνεπής στις προεκλογικές της δηλώσεις, στέκεται κοντά στους ηλικιωμένους και στις ευπαθείς ομάδες πληθυσμού, με όλα τα μέσα που διαθέτει και κυρίως μέσω των κοινωνικών δομών του Δήμου Σκύδρας (Κ.Α.Π.Η., Κ.Δ.Α.Π., Παιδικοί Σταθμοί, Πρόγραμμα Βοήθεια στο Σπίτι.).

Βουτιά στα κρατικά έσοδα.Τρύπα 1 δις Ευρώ λόγω εκλογών.



Νέα πτώση καταγράφουν τα καθαρά έσοδα του κρατικού προϋπολογισμού τον Ιανουάριο του 2015, ως αποτέλεσμα των εκλογών, σύμφωνα με τα στοιχεία που ανακοίνωσε το υπουργείο Οικονομικών.
Συγκεκριμένα, σε τροποποιημένη ταμειακή βάση, για τον Ιανουάριο 2015, παρουσιάζεται πλεόνασμα στο ισοζύγιο του κρατικού προϋπολογισμού ύψους 367 εκατ. ευρώ έναντι πλεονάσματος 619 εκατ. ευρώ το αντίστοιχο διάστημα του 2014 και του στόχου για

Θαυμασμός από τα διεθνή ΜΜΕ για τη συγκέντρωση στο Σύνταγμα (εικόνες+βίντεο)



Αίσθηση προκάλεσε στους ανταποκριτές των διεθνών ΜΜΕ στην Ελλάδα η χθεσινή συγκέντρωση διαμαρτυρίας κατά της λιτότητας που πραγματοποιήθηκε στο Σύνταγμα, με σύνθημα «ανάσα αξιοπρέπειας» και τη συμμετοχή χιλιάδων πολιτών.

Απεστάλη η πρόταση της Π.Ε. Πέλλας για το Πρόγραμμα Επισιτιστικής & Βασικής Υλικής Συνδρομής



Απεστάλη στις αρμόδιες υπηρεσίες της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας η εμπεριστατωμένη έκθεση πεπραγμένων – πρόταση της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας στο πλαίσιο του Προγράμματος Επισιτιστικής και Βασικής Υλικής Συνδρομής (2015 – 2020) του Ταμείου Ευρωπαϊκής Βοήθειας προς απόρους.

Με την αποστολή των στοιχείων και των προτάσεων από όλες τις Περιφερειακές Ενότητες στην Π.Κ.Μ. και έπειτα στη Διαχειριστική Αρχή του Υπουργείου Εργασίας ολοκληρώνεται το 1ο στάδιο διαβούλευσης σε όλη την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας.

Κι ο Ρέντσι μιλά ανοικτά για αλλαγή οικονομικής πολιτικής στην Ευρώπη.



«Το κύριο σημείο δεν είναι η ελληνική οικονομική πολιτική. Η κύρια μάχη συνίσταται στο να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική, ώστε να υπάρξει περισσότερη ευελιξία και ανάπτυξη» δήλωσε ο Ιταλός πρωθυπουργός Ματέο Ρέντσι, στις Βρυξέλλες, συνομιλώντας με Ιταλούς δημοσιογράφους.«Πρέπει να αλλάξει η ευρωπαϊκή οικονομική πολιτική. Έγιναν βήματα προόδου, αλλά πρέπει να επικεντρωθούμε περισσότερο στην ανάπτυξη» διευκρίνισε ο κ. Ρέντσι και κατέληξε ότι η κατάσταση των ιταλικών τραπεζών δεν τον ανησυχεί, «διότι

Βρέθηκε σκυλάκι στα Γιαννιτσά στην περιοχή του Πλατανότοπου



Βρέθηκε σκυλάκι μικρόσωμο στα γηπεδάκια Γιαννιτσών. Πολύ φιλικό.
Φοράει κόκκινο λουρί(σαμάρι) και λουράκι για ψήλους. Επίσης στο λουρί κρέμεται ένα καρτελάκι που γράφει "ΚΙΚΑ".
Παρακαλώ κοινοποιήστε να βρεθεί ο ιδιοκτήτης του!!!!
Εάν κάποιος γνωρίζει κάτι να επικοινωνήσει μαζί μου.
Ευχαριστώ πολύ!

Γιάννης Σηφάκης: Άμεση αντίδραση της νέας κυβέρνησης για το ΙΚΑ Αριδαίας



Ο αναπληρωτής Υπουργός Κοινωνικών Ασφαλίσεων κ. Δημήτρης Στρατούλης αποφάσισε την ακύρωση των αποφάσεων για την απομάκρυνση του
Μετά την απαράδεκτη προσπάθεια ανευθυνοϋπεύθυνων να δημιουργήσουν τετελεσμένα για την απομάκρυνση του ΙΚΑ Αριδαίας πριν ακόμη αναλάβει η νέα πολιτική ηγεσία ( με το δεδομένο ότι η κυβέρνηση έλαβε μόλις χθές το βράδυ ψήφο εμπιστοσύνης) ο Γιάννης Σηφάκης, βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε σήμερα το απόγευμα στο Υπουργείο Κοινωνικών Ασφαλίσεων με τον αναπληρωτή Υπουργό κ. Δημήτρη Στρατούλη και εξέθεσε εκτενώς το θέμα.

Η Κατερίνα Μάρκου εξηγεί γιατί δεν πρέπει να έχουν ρεύμα οι φτωχοί! (βίντεο)



Η Κατερίνα Μάρκου είναι βουλευτής του Ποταμιού και πρώην βουλευτής της ΔΗΜΑΡ.
Στην ομιλία της στη συζήτηση επί των προγραμματικών δηλώσεων είπε, ανάμεσα σε άλλα, τα παρακάτω, εκφράζοντας την αντίθεσή της στην κυβερνητική απόφαση για ηλεκτροδότηση των σπιτιών των απόρων:
«…πώς μπορεί να διαφωνήσει κανείς επί της αρχής σε ορισμένα πράγματα όπως δωρεάν ρεύμα για 300.000 νοικοκυριά. Γιατί όχι για όσους δεν πληρώνουν, δηλαδή 600.000. Σίγουρα θα βρεθούν κι άλλοι εδώ μέσα να πουν 900.000, ή και 1.000.000.

Υπάλληλοι μεγάλου Δήμου μετέφεραν κλεμμένα καλώδια με φορτηγά της υπηρεσίας τους.



Δικογραφία αυτόφωρης διαδικασίας σχηματίστηκε σε βάρος δύο ατόμων ηλικίας 61 και 18 ετών, στην Καβάλα για τα αδικήματα της κλοπής και της παράβασης των διατάξεων του νόμου που αφορά τη χρήση των οχημάτων του Δημοσίου και των Ο.Τ.Α.Αναλυτικότερα, αστυνομικοί του Τμήματος Χρυσούπολης συνέλαβαν προχθες (11-2-2015) το βράδυ τους δύο δράστες, στην ευρύτερη περιοχή του νομού Καβάλας, διότι με το φορτηγό αυτοκίνητο

Μουσική Εκδήλωση Αγάπης με την Καίτη Κουλλιά



Έκφραση αγάπης και ανθρωπιάς αποτελεί η Μουσική Εκδήλωση που θα πραγματοποιηθεί με την ευλογία της Ιεράς Μητροπόλεως Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας από την ενορία Αγίου Γεωργίου Γιαννιτσών την Δευτέρα 16 Φεβρουαρίου 2015 στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών στις 7:00 μ.μ.
Στην εκδήλωση συμμετέχει η γνωστή τραγουδίστρια Καίτη Κουλλιά, η οποία θα ερμηνεύσει έντεχνα και παραδοσιακά τραγούδια. Μαζί της οι εκλεκτοί μουσικοί: Κυριάκος Γκουβέντας στο βιολί, Ντάσο Κούρτι στο Ακορντεόν, Βασίλης Κετεντζόγλου στην κιθάρα, Βασίλης Κασούρας στο λαούτο και Βαγγέλης Πασχαλίδης στο σαντούρι. Συμμετέχουν επίσης και τα Χορευτικά Τμήματα του Ιερού Ναού.

BBC: Τα τέσσερα σενάρια για το μέλλον της Ελλάδας



«Οι αποφάσεις που θα ληφθούν τις προσεχείς ημέρες και εβδομάδες θα καθορίσουν το οικονομικό μέλλον της Ελλάδας. 
Ίσως καθορίσουν και το μέλλον της Ευρώπης», αναφέρει το BBC, και παρουσιάζει τα τέσσερα πιθανά σενάρια. Ο αρθρογράφος Jamie Robertson σημειώνει ότι το μέλλον της Ελλάδας τέθηκε στο τραπέζι την Τετάρτη στις Βρυξέλλες. Στη μία πλευρά, ήταν ο Γιάνης Βαρουφάκης, αποφασισμένος να ελαφρύνει την Ελλάδα από το φορτίο του χρέους της, ενώ στην άλλη πλευρά στάθηκαν οι βασικοί πιστωτές της χώρας (το ΔΝΤ, η ΕΕ και η ΕΚΤ) αποφασισμένοι να μη σημειωθεί καμία αλλαγή στους όρους του πακέτου διάσωσης, ύψους 240 δισ. ευρώ.

Financial Times.Η Ελλάδα χρειάζεται τρίτο πακέτο στήριξης ύψους 38 Δις Ευρώ!



Ένα από τα προβλήματα στο οποίο δεν γίνεται αναφορά, σχετικά με το σημερινό αδιέξοδο της Ελλάδας είναι το γεγονός ότι η Αθήνα θα χρειαστεί ένα τρίτο πακέτο διάσωσης, ανεξάρτητα από το τι θα συμβεί στις Βρυξέλλες. Σύμφωνα με τον Peter Spiegel των Financial Times, τόσο ο Γιάνης Βαρουφάκης όσο και ο Αλέξης Τσίπρας το έχουν αναγνωρίσει αυτό σε κατ’ ιδίαν συναντήσεις. Ο αρθογράφος επιχειρεί να κάνει έναν πρόχειρο υπολογισμό για το ύψος του ποσού που χρειαστεί η Αθήνα, χρησιμοποιώντας ως βάση την τελευταία

Επίθεση Κοτζιά στα γερμανικά ΜΜΕ



Να σταματήσουν τα γερμανικά ΜΜΕ να κάνουν χαρακτηρισμούς για τους Έλληνες, ζήτησε ο υπουργός Εξωτερικών Νίκος Κοτζιάς σε συνέντευξη του στην Ντόιτσε Βέλλε. Μάλιστα ο υπουργός τόνισε χαρακτηριστικά ότι πρόκειται για «οικονομικό ρατσισμό», αφήνοντας αιχμές για τους Γερμανούς που «χρωστούν πριν από εμάς» και μάλιστα «από έναν κακό πόλεμο».

Εκδήλωση στη μνήμη του Μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα



Ο Δήμος Πέλλας, η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. Πέλλας, η Ιστορική Λαογραφική Εταιρεία «Ο Φίλιππος» και ο Σύλλογος Απογόνων Μακεδονομάχων «Γκόνος Γιώτας» προσκαλούν όλους στις ιερές τελετές και τις εκδηλώσεις που θα πραγματοποιηθούν το διήμερο 14-15 Φεβρουαρίου 2015 στην μνήμη του ηρωικού Μακεδονομάχου Γκόνου Γιώτα: