Σάββατο 21 Φεβρουαρίου 2015

Κάντε κάθε TV συμβατή με Intel Wireless Display



Μία πολύ ενδιαφέρουσα συσκευή παρουσίασαν οι Microsoft και Intel με την οποία μπορούμε να προσδώσουμε σε κάθε TV δυνατότητα Wireless Display.
Αυτό γίνεται με πολύ απλό τρόπο και το μόνο που χρειάζεται είναι το καλώδιο – ασύρματο προσαρμογέα που φαίνεται στην εικόνα που συνοδεύει το άρθρο.Η συσκευή διαθέτει δύο βύσματα, ένα USB και ένα HDMI τα οποία πρέπει να είναι συνδεδεμένα αμφότερα σε αντίστοιχες θύρες της τηλεόρασης.

Το βάσανο της μυωπίας – Ποιοι δε μπορούν να κάνουν λέιζερ;



Μπορεί η μυωπία να ταλαιπωρεί πολύ κόσμο, ωστόσο υπάρχουν τρόποι να καλυτερεύσει κανείς την ποιότητα της όρασής του με τη χρήση γυαλιών, φακών επαφής και για μόνιμα αποτελέσματα, με επέμβαση λέιζερ.
Πολλοί, έχοντας κουραστεί από τον περιορισμό των γυαλιών μυωπίας ή την καθημερινή χρήση φακών επαφής παίρνουν την απόφαση να καταφύγουν στον οφθαλμίατρό τους ώστε να προχωρήσουν στην επέμβαση λέιζερ και να απαλλαγούν μια για πάντα από  το πρόβλημά

Εξαπατούσαν αγρότες με πλαστές επιταγές και έπαιρναν την παραγωγή τους



Στη σύλληψη δύο ατόμων, ηλικίας 65 και 62 ετών προχώρησαν αστυνομικοί την Παρασκευή (20/2/2015) -μέλη εγκληματικής οργάνωσης- που διέπραττε απάτες σε βάρος παραγωγών αγροτικών προϊόντων.Μέχρι στιγμής, έχουν ταυτοποιηθεί ακόμη τέσσερα μέλη της οργάνωσης (μεταξύ αυτών ένας Αλβανός και δύο αρχηγικά στελέχη).Παράλληλα, μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιασθεί πέντε περιπτώσεις απάτης και μία απόπειρα, που διαπράχτηκαν

Βασιλιάς μοιράζει στον λαό του πάνω από $30 δισ.!



Στην Ευρώπη βρέχει... λιτότητα, στη Σ. Αραβία βρέχει λεφτά (στην κυριολεξία)...Στη συνείδηση του κόσμου, οι βασιλιάδες είναι άτομα μεγάλης δύναμης, απομακρυσμένοι από τον λαό, πολλές φορές αδιάφοροι για τη φτώχεια, την πείνα και για όσα δεν μπορούν να τους αγγίξουν.
Ο βασιλιάς της Σαουδικής Αραβίας έρχεται να ανατρέψει άρδην αυτό το κλισέ, κάνοντας εμάς, τους ανεπτυγμένους -πλην όμως φτωχούς- Ευρωπαίους να αναρωτηθούμε τι έχει πάει τόσο στραβά με εμάς. Κι έτσι, την ώρα που στην Ευρώπη πληθαίνουν οι φωνές κατά της λιτότητας, και στις ΗΠΑ, το Κογκρέσο ετοιμάζεται για μια ακόμα μάχη επί του προϋπολογισμού, στη Σαουδική Αραβία τέτοια προβλήματα δεν υπάρχουν, ειδικά όταν είσαι βασιλιάς και μοιράζεις στον λαό σου δισεκατομμύρια δισεκατομμυρίων με βασιλικό διάταγμα!

Προκήρυξη θέσης για Συμπαραστάτη του Δημότη στο Δήμο Πέλλας



Ο Δήμαρχος Πέλλας έχοντας υπόψη:

1.    Τις διατάξεις του άρθρου 77 του Ν. 3852/2010 περί επιλογής «Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης».
Π Ρ Ο Κ Η Ρ Υ Σ Σ Ε Ι
Μία (1) θέση Συμπαραστάτη του Δημότη και της Επιχείρησης στο Δήμο Πέλλας. Ως συμπαραστάτης του δημότη και της επιχείρησης επιλέγεται πρόσωπο εγνωσμένου κύρους και εμπειρίας.

Ομπάμα."Αν καταρρεύσει η Ελλάδα θα διαλυθεί η Ευρωζώνη"



«Αμερικανοί αξιωματούχοι είναι όλο και πιο ανήσυχοι ότι η ελληνική κρίση θα μπορούσε να επιστρέψει την Eυρωζώνη πίσω στην ύφεση για τρίτη φορά από τότε που άρχισε η παγκόσμια κρίση» αναφέρει δημοσίευμα της Wall Street Journal, στο οποίο επίσης επισημαίνεται ότι ανησυχούν μήπως μια γενικότερη κρίση στην Eυρωζώνη θα μπορούσε να επηρεάσει σε «μεγάλο βαθμό» την αμερικανική και παγκόσμια οικονομία.

Η Π.Ε. Πέλλας συμμετέχει στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι



Στη Διεθνή Έκθεση Τουρισμού στο Βελιγράδι συμμετέχει η Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας εκπροσωπούμενη από τον Ειδικό Σύμβουλο του Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Γιάννη Τσίκο. Η έκθεση πραγματοποιείται από τις 19-22 Φεβρουαρίου και η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας συμμετέχει στο ενιαίο περίπτερο του Ελληνικού Οργανισμό Τουρισμού.

Το Grexit θα είναι η μεγαλύτερη γεωστρατηγική γκάφα της Ευρώπης



Η συζήτηση για την Ελλάδα και το μέλλον της ή όχι στη νομισματική ένωση έχει εστιαστεί σε οικονομικά ζητήματα και έχουν αποκλειστεί σχεδόν όλα τα υπόλοιπα. Πρόκειται για μυωπική στάση. Οι ιστορικοί εξακολουθούν να διαφωνούν για το ποιος έχασε στη Γιάλτα, όπου έγινε ο εδαφικός διακανονισμός στο τέλος του Β΄ Παγκοσμίου Πολέμου και όπου αναγνωρίστηκε η σοβιετική σφαίρα επιρροής στην ανατολική και κεντρική Ευρώπη. Αραγε

Αλλάζει η αφετηρία του Δρόμου Υγείας 5.000μ στο 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «Μέγας Αλέξανδρος»



Οι ετοιμασίες για τον επετειακό 10ο Διεθνή Μαραθώνιο «ΜΕΓΑΣ ΑΛΕΞΑΝΔΡΟΣ» συνεχίζονται πυρετωδώς, έτσι ώστε η διοργάνωση που θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 5 Απριλίου 2015 να είναι η καλύτερη στην ιστορία του θεσμού. Στην κατεύθυνση αυτή κινούνται και οι καινοτομίες που θα εφαρμοστούν, προς όφελος των δρομέων που θα λάβουν μέρος.

Ο Σόιμπλε πάντως επιμένει: "Χωρίς πρόγραμμα η Ελλάδα δεν θα έχει νέα χρηματοδότηση".



 «Όσο η Ελλάδα δεν ολοκληρώνει το υπάρχον πρόγραμμα δεν θα πάρει καμία νέα χρηματοδότηση. Καμία» τόνισε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών Βόλφγκανγκ Σόιμπλε σε συνέντευξη Τύπου μετά την ολοκλήρωση του Eurogroup.
«Θεωρώ πολύ δύσκολο να εξηγήσει αυτή η κυβέρνηση (σσ. η ελληνική κυβέρνηση) το πρόγραμμα που υπέγραψε στους ψηφοφόρους που την επέλεξαν» συνέχισε ο κ. Σόιμπλε μιλώντας σε Γερμανούς και άλλους δημοσιογράφους.

Αυστραλία: Εκστρατεία «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο»



Τα εγκαίνια της εκστρατείας «Μιλάμε Ελληνικά τον Μάρτιο» θα γίνουν σήμερα, Σάββατο, 21 Φεβρουαρίου, Διεθνή Ημέρα Μητρικής Γλώσσας, παρoυσία της γενικής προξένου της Ελλάδας στη Μελβούρνη, Χριστίνας Σημαντηράκη, της ομοσπονδιακής βουλευτού Μαρίας Βαμβακινού, μελών του ΔΣ της Ελληνικής Κοινότητας και πολλών εκπροσώπων ομογενειακών οργανισμών και εκπαιδευτικών ιδρυμάτων.

Τα εγκαίνια θα γίνουν στο Ελληνικό Κέντρο Σύγχρονου Πολιτισμού, με στόχους:

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, την Τρίτη 24 Φεβρουαρίου 2015 κι ώρα12:00, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής είκοσι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη:
1)Ψήφιση πιστώσεων προϋπολογισμού έτους 2015:

Η "συνιστώσα" Λαφαζάνη κατά Τσίπρα.



Ένα άρθρο καταπέλτη κατά της κυβέρνησης σε σχέση με τις προεκλογικές της διακηρύξεις και τη μετεκλογική της πρακτική κυρίως στο θέμα της διαπραγμάτευσης με τους εταίρους και δανειστές μας φιλοξενείται στον ιστότοπο iskra.gr που πρόσκεται στις απόψεις του Αριστερού Ρεύματος του Παναγιώτη Λαφαζάνη.

Στο άρθρο του γνωστού δημοσιογράφου Πέτρου Παπακωνσταντίνου με τίτλο «Ρήξη ή

Ισπανία & Πορτογαλία προσπάθησαν να μπλοκάρουν τη συμφωνία



Με τη γερμανική επιχειρηματολογία έναντι των ελληνικών αιτημάτων συντάχθηκε την Παρασκευή η υπουργός Οικονομικών της Πορτογαλίας Λουίς Αλμπουκέρκ,.Το κείμενο συμφωνίας στο Eurogroup προσπάθησαν να μπλοκάρουν Μαδρίτη και Λισαβόνα με το βλέμμα στις εσωτερικές πολιτικές τους ανάγκες. Σημειώνεται ότι το κόμμα του Μαριάνο Ραχόι αντιμετωπίζει τη δημοσκοπική άνοδο των Podemos, ενώ αυτό του Πέδρο Πάσος

Ξεκινάει στις 25 Φεβρουαρίου η δίκη του Γ. Παπακωνσταντίνου



Η δίκη του πρώην υπουργού Οικονομικών Γιώργου Παπακωνσταντίνου, στο Ειδικό Δικαστήριο, για την υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ ξεκινάει την ερχόμενη Τετάρτη, 25 Φεβρουαρίου 2015.

Η δίκη θα διεξαχθεί στην αίθουσα της Ολομέλειας του Αρείου Πάγου, εκεί που πριν 24 χρόνια δικάστηκαν οι Ανδρέας Παπανδρέου, Μένιος Κουτσόγιωργας, Δημήτρης Τσοβόλας, Γιώργος Πέτσος και Γιώργος Κοσκωτάς. Η έναρξη της δίκης θα γίνει πρωί, αλλά όλες οι επόμενες συνεδριάσεις θα ξεκινούν αργά το μεσημέρι και θα ολοκληρώνονται το βράδυ.

Καταγγελία: Παρέμβαση Μαυραγάνη για να αφαιρεθούν συγγενείς του Κεφαλογιάννη από τη λίστα Λαγκάρντ



Nέες καταγγελίες για τη περιβόητη λίστα Λαγκάρντ πήραν ήδη τον δρόμο για τη Βουλή. Αυτή τη φορά αφορούν τον πρώην υφυπουργό Οικονομικών της ΝΔ Γιώργο Μαυραγάννη. Αφορμή ήταν ανώνυμο φαξ που εστάλη το Δεκέμβριο του 2014 στους οικονομικούς εισαγγελείς που έκανε λόγο για φερόμενη παρέμβαση είτε του κ. Μαυραγάνη, είτε στενού συνεργάτη του προκειμένου να αφαιρεθούν από την …πολυσυζητημένη λίστα Λαγκάρντ τα

Πόσα χρωστάει η Ελλάδα σε κάθε ένα κράτος ξεχωριστά και πότε πρέπει να τα πληρώσει



Αντιμέτωπη με μια κρίσιμη στιγμή ρευστότητας η Ελλάδα επιδιώκει να επεκτείνει το πρόγραμμα διάσωσης της πριν από τη λήξη του στις 28 Φεβρουαρίου.
H Wall Street Journal παρουσιάζει ένα αναλυτικό infographic στο οποίο καταγράφει πόσα χρήματα χρωστάει η Ελλάδα,σε ποιους και πότε πρέπει να αποπληρωθούν τα χρέη. Η Ελλάδα χρωστάει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο, στην Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα, στην διακράτηση ομολόγων, στην Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, σε ιδιώτες επενδυτές, στο

Κανονικά λειτουργούν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα!



Κανονικά θα λειτουργήσουν τα καταστήματα την Καθαρά Δευτέρα, σύμφωνα με το νόμο. Κι αυτό γιατί δεν περιλαμβάνεται στις υποχρεωτικές αργίες.

Σύμφωνα με Ενημερωτική εγκύκλιο που έστειλε στους καταστηματάρχες Ελληνική Συνομοσπονδία Εμπορίου και Επιχειρηματικότητας στις ομοσπονδίες και τους εμπορικούς συλλόγους ισχύουν τα παρακάτω:

* Η Καθαρά Δευτέρα δεν περιλαμβάνεται στις εξαιρέσιμες εορτές (υποχρεωτικές αργίες), επομένως είναι εργάσιμη ημέρα και έγκειται στον κάθε έμπορο -επιχειρηματία, εάν η επιχείρηση θα λειτουργήσει ή όχι.

Aπίστευτη πρόκληση των Τούρκων πάνω από το Αιγαίο.



Σε μια άκρως προκλητική κίνηση στο Αιγαίο προέβη ο αρχηγός του Γενικού Επιτελείου Αεροπορίας της Τουρκίας, επιλέγοντας μάλιστα μια περίοδο όπου βρίσκονται εν εξέλιξη πολύ σημαντικές διαδικασίες τόσο στο εσωτερικό της χώρας μας όσο και στην ευρύτερη περιοχή.
O πτέραρχος Öztürk πετούσε πάνω από τον ελληνικό εναέριο χώρο επί 50 λεπτά, θέλοντας να καταδείξει ότι η Τουρκία είναι

Κοπή Πίτας και ανάδειξη νέου Δ.Σ. της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών



Το Σάββατο 7/2/2015 στην αίθουσα πληροφορικής του Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά πραγματοποιήθηκε η εκδήλωση για την κοπή της πρωτοχρονιάτικης πίτας καθώς και οι εκλογές για την ανάδειξη του νέου Δ.Σ. της Ο.Μ.Γ.

Το νέο Δ.Σ. της Ο.Μ.Γ. αποτελείται:

Γιατί η παράταση είναι τετράμηνη και όχι εξάμηνη



Σε πολιτική συμφωνία για τετράμηνη παράταση της δανειακής σύμβασης, στη βάση του τρέχοντος προγράμματος και όχι στο πρόγραμμα αυτό καθ ' αυτό κατέληξαν οι πυρετώδεις επαφές που προηγήθηκαν του Eurogroup.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στη συμφωνία περιλαμβάνεται η δέσμευση της ελληνικής κυβέρνησης να μην προχωρήσει σε μονομερείς ενέργειες οι οποίες έχουν δημοσιονομικό κόστος. Από την πλευρά τους οι Γερμανοί ζητούν από την ελληνική πλευρά να

Τι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 21/2



  Δυσκολεύουν οι σχέσεις όταν το Εγώ στέκεται πάνω από το Εσύ 


Σαν Σήμερα, Σαββάτο 21 Φεβρουαρίου

Γεγονότα

1821: Σημειώνεται η πρώτη ένοπλη σύγκρουση Ελλήνων υπό τον Βασίλειο Καραβιά και Τούρκων στο Γαλάτσι της Μολδοβλαχίας, δύο μέρες πριν από την έναρξη της Επανάστασης από τον Αλέξανδρο Υψηλάντη.
1848: Οι Μαρξ και Ένγκελς δημοσιεύουν το Κομουνιστικό Μανιφέστο, τη Βίβλο του Κομουνισμού.
1878: Εκδίδεται ο πρώτος τηλεφωνικός κατάλογος στις ΗΠΑ. Οι σελίδες του περιλαμβάνουν 50 ονόματα...

Παρασκευή 20 Φεβρουαρίου 2015

Ολοκληρώθηκε το Eurogroup - Συμφωνία για τετράμηνη παράταση



Μετά από... συνεχείς διαβουλεύσεις και ατελείωτες συναντήσεις, το αποψινό Eurogroup είχε ως αποτέλεσμα μία αρχική συμφωνία μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των ευρωπαίων εταίρων.

Η συνεδρίαση του Eurogroup ξεκίνησε με περισσότερες από τρεις ώρες καθυστέρηση και συγκεκριμένα στις 19:30 το απόγευμα (ώρα Ελλάδας) της Παρασκευής.

Eurogroup: Κοντά σε συμφωνία για παράταση



Διαμορφώθηκαν οι συνθήκες συμφωνίας για μία κοινή ανακοίνωση, η οποία παρουσιάζεται αυτή την ώρα στη συνεδρίαση του Eurogroup, γνωστοποίησαν ελληνικές πηγές από τις Βρυξέλλες.

Στο ίδιο πνεύμα, και το Μαξίμου επιβεβαίωσε ότι υπάρχει συμφωνία ανάμεσα στις δύο πλευρές για την παράταση που αιτήθηκε η ελληνική κυβέρνηση. Ακολούθησε ανάλογη επιβεβαίωση από ευρωπαίους και γερμανούς αξιωματούχους.

FT: Γιατί η γεωπολιτική θέση της Ελλάδας αξίζει τα λεφτά της ΕΕ



Η στρατηγική σημασία της χώρας ως πυλώνα της Ευρώπης έχει αυξηθεί κι ας έχει συρρικνωθεί οικονομία της κατά το ένα τέταρτο, επισημαίνεται στο άρθρο
Την άποψη ότι το τίμημα παραμονής της Ελλάδας στην Ευρωζώνη αξίζει το κόστος εκφράζει μέσα από άρθρο του με τίτλο «Το να κρατήσεις την Ελλάδα στο ευρώ είναι κάτι πολύ παραπάνω  από τα χρήματα», εκφράζει ο Marc Chandler, διεθνής επικεφαλής νομισματικής στρατηγικής της Brown Brothers Harriman.

Πόνος στα γόνατα: Ποια σωματική αδυναμία φανερώνει



Ο πόνος στα γόνατα μπορεί να μην οφείλεται στα... γόνατα! Ερευνητές από τη Δανία διαπίστωσαν ότι ο πόνος στο συγκεκριμένο σημείο του σώματος μπορεί να πηγάζει από την αδυναμία άλλης μυϊκής ομάδας.Σύμφωνα με τη μελέτη που δημοσιεύεται στην επιθεώρηση Journal of Orthopaedic & Sports Physical Therapy, εάν τα γόνατα πονούν κατά τη διάρκεια της σωματικής άσκησης είναι πιθανό να ευθύνονται οι αδύναμοι μύες του ισχίου.
Οι ερευνητές διαπίστωσαν ότι όσοι έχουν πιο γυμνασμένους μύες στην περιοχή των γοφών

Η Ισπανία… ανέκαμψε! Ο λαός κοιμάται στους δρόμους



Η φωτογραφία γίνεται viral στο Twitter την Πέμπτη και από εκεί την αναδημοσιεύουμε. Είναι μια εικόνα χίλιες λέξεις για το κατά πόσο η Ισπανία του υποτακτικού του Βερολίνου, Ραχόι, βγήκε από την κρίση, όπως μας λένε…

Ιδού το ισπανικό success story! Άνθρωποι, ολόκληρες οικογένειες, άστεγοι αναζητούν προστασία να κοιμηθούν στους υπόγειους αυτοκινητοδρόμους.

Παρέμβαση Γιάννη Σηφάκη για άμεση λύση στη λειτουργία της Κτηνιατρικής Υπηρεσίας και του Γραφείου Αγροτικής Ανάπτυξης


Με τον Αγροτικό Σύλλογο Αλμωπίας

Μετά τις συναντήσεις την Παρασκευή 13 Φλεβάρη με τους κτηνοτρόφους της Αλμωπίας ( αγελαδοτρόφους και αιγοπροβατοτρόφους), τον Αγροτικό σύλλογο Αλμωπίας, τον Δήμαρχο Αλμωπίας και εκπρόσωπο των διοικητικών υπαλλήλων των προαναφερόμενων υπηρεσιών ο Γιάννης Σηφάκης, Βουλευτής Πέλλας συναντήθηκε με τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας κ. Θεοδωρίδη και συζήτησε το θέμα που έχει προκύψει με την Κτηνιατρική Υπηρεσία και το γραφείο Αγροτικής Ανάπτυξης Αριδαίας.

Ελέγχεις συνέχεια το κινητό σου; Είσαι ένα βήμα πριν την κατάθλιψη!



 Αν πιάνετε τον εαυτό σας να ασχολείται συνέχεια με το κινητό σας τηλέφωνο, ελέγχοντας για νέες ενημερώσεις, σχόλια, φωτογραφίες κ.τ.λ. ενδέχεται, σύμφωνα με όσα υποστηρίζουν αμερικανοί ερευνητές, να προσπαθείτε με τον τρόπο αυτό να αλλάξετε τη διάθεσή σας.
Όσοι δεν μπορούν να ξεκολλήσουν το κινητό τους τηλέφωνο από τα χέρια τους είναι πιο επιρρεπείς στην κατάθλιψη και την κατήφεια, ισχυρίζονται επιστήμονες από το

Ομιλία Αρχιμανδρίτη Σάββα Αγιορείτη για την «Αντιμετώπιση της κατάθλιψης»




Την Κυριακή 22 Φεβρουαρίου, στις 6.00 μ.μ., μετά τον Εσπερινό της Συγχωρήσεως και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων που πραγματοποιούνται στον Ιερό Ναό των Αγίων Αποστόλων Πέτρου και Παύλου Γιαννιτσών θα ομιλήσει ο Πανοσιολογιώτατος Αρχιμανδρίτης Σάββας Αγιορείτης με θέμα:

«Η ΑΝΤΙΜΕΤΩΠΙΣΗ ΤΗΣ ΚΑΤΑΘΛΙΨΗΣ»

EΛΑΣ: Προσοχή σε κύκλωμα που κλέβει προσωπικά δεδομένα γυναικών



Την προσοχή σε ομάδα απατεώνων εφιστά η αστυνομία, τα μέλη της οποίας το τελευταίο χρονικό διάστημα τηλεφωνούν σε γυναίκες και αφού προσποιούνται τους συγγενείς τους, τους κλέβουν προσωπικά δεδομένα.

Όπως αναφέρεται στην ανακοίνωση της αστυνομίας για το θέμα, σκοπός των κλήσεων είναι η υφαρπαγή ευαίσθητων δεδομένων των πολιτών και συγκεκριμένα πολύ προσωπικών τους φωτογραφιών ή βίντεο

Κούλουμα στο Δήμο Σκύδρας



Τιμώντας την παράδοση κι αναγνωρίζοντας την σημαντικότητα της διατήρησης κι ανάδειξης των ηθών κι εθίμων του λαού μας, όπως είναι τα Κούλουμα, ο Δήμος Σκύδρας κι ο Ενιαίος Φορέας Αλληλεγγύης Κοινωνικής Πολιτικής Παιδείας (Ε.Φ.Α.Κ.Π.Π.) του Δήμου μας διοργανώνουν ανάλογη γιορτινή εκδήλωση.

Κύριε Τσίπρα! Μη χαθείτε στη μετάφραση γιατί θα τιμωρηθείτε από το λαό



Είναι αδιάφορο αν θα το πουν μνημόνιο. Δεν ενδιαφέρει κανένα αν θα υπάρχει η λέξη επέκταση. Δεν θα σκοτιστεί ουδείς αν θα χαρακτηριστεί ως γέφυρα ή ως συνέχιση του μνημονίου
Αρκεί βεβαίως να μην υπάρχουν οι πολιτικές της λιτότητας. Να μην δεσμευτεί η κυβέρνηση για περικοπή των συντάξεων κυρίων ή επικουρικών ή και των δύο. Να μην αναλάβει καμία

Αυξάνεται η φτώχεια στη Γερμανία



«Κατακερματισμένη Δημοκρατία» επιγράφεται η ετήσια έκθεση της Γερμανικής Συμβουλευτικής Ένωσης Κοινωνικής Πρόνοιας (Paritätischer Wohlfahrtsverband) για τη φτώχεια. Όπως επισημαίνει ο επικεφαλής της οργάνωσης Ουλρίκε Σνάιντερ «η φτώχεια στη Γερμανία δεν ήταν ποτέ τόσο μεγάλη όσο σήμερα». Σύμφωνα με τα τελευταία στοιχεία για το 2013 το 15,5% του πληθυσμού ζει σε συνθήκες φτώχειας, ενώ για το 2012 το αντίστοιχο ποσοστό ήταν 15%. Από το 2006 τα σχετικά στατιστικά στοιχεία καταγράφουν συνεχή άνοδο.

Ευχαριστήρια επιστολή του Εκπολιτιστικού Ομίλου Γιαννιτσών «Η Πέλλα» προς τα μέλη του



Το Δ.Σ του εκπολιτιστικού ομίλου Γιαννιτσών «Η ΠΕΛΛΑ» αισθάνεται την ανάγκη να ευχαριστήσει από καρδιάς τα μέλη του ομίλου για την αθρόα συμμετοχή τους στην Γενική συνέλευση και τις εκλογές του ομίλου, που έλαβαν χώρα την 8 Φεβρουαρίου ημέρα Κυριακή στο Πνευματικό κέντρο Γιαννιτσών.

Economist: Η Ελλάδα είχε την ευκαιρία να κάνει την Ευρωζώνη καλύτερη αλλά τα έκανε θάλασσα



Καλπάζοντας στην Ευρώπη τις τελευταίες δύο εβδομάδες, ο Γιάνης Βαρουφάκης, ο τολμηρός υπουργός Οικονομικών της Ελλάδας, κάλεσε την Ευρωζώνη να χαράξει μία νέα πορεία, εξηγεί σε εκτενές ρεπορτάζ του το περιοδικό Economist με τίτλο «Η Ελλάδα είχε μία ευκαιρία να κάνει την Ευρωζώνη να δουλέψει καλύτερα. Τα έκανε θάλασσα».
Όπως αναφέρει το δημοσίευμα, που συνοδεύεται από σκίτσο το οποίο απεικονίζει τον κ. Βαρουφάκη να πυροβολεί το ευρώ με το τελευταίο να απαντά στα πυρά, ο υπουργός

Νάουσα: 32 τόνοι κρασί θα αναβλύζουν από το συντριβάνι της πόλης το τριήμερο της Αποκριάς



Στα πλαίσια των αποκριάτικων εκδηλώσεων της Νάουσας, το συντριβάνι στην κεντρική πλατεία της πόλης, θα γεμίσει με 32 τόνους ξινόμαυρο κρασί, βοηθώντας έτσι τη γιορτινή διάθεση των ντόπιων αλλά και των επισκεπτών.
Ο «Οινοποιητικός Συνεταιρισμός ΒΑΕΝΙ Νάουσα», θα γεμίσει το συντριβάνι της κεντρικής πλατείας της μακεδονικής πόλης με 32 τόνους ξινόμαυρο …κρασί, με σκοπό, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο πρόεδρος Γιώργος Φουντούλης, να δελεάσει τον κόσμο να το γευτεί και να αποδείξει ότι η Νάουσα είναι «Πόλη του Κρασιού».

Σκότωνε και λήστευε τους εργοδότες του



Συνελήφθη τα ξημερώματα στην Αχαΐα ένας αλλοδαπός ο οποίος θεωρείται ύποπτος για τη διάπραξη σωρείας ανθρωποκτονιών και άλλων αδικημάτων. Σύμφωνα με τις πρώτες πληροφορίες, ο συλληφθείς φέρεται ως δράστης τουλάχιστον τριών ανθρωποκτονιών σε διάστημα τριών ετών. Οπως αναφέρουν αστυνομικές πηγές, οι δολοφονίες διαπράχθηκαν απο το 2011 έως το 2014, σε περιοχές όπως η Νάξος, η Τρίπολη και η Καλαμάτα. Και στις