Σάββατο 28 Φεβρουαρίου 2015

15 λόγοι που η μικρή αδερφή σου είναι ό,τι πιο όμορφο συνέβη στη ζωή σου!



Τα αδέρφια είναι ευλογία, ανεξάρτητα από το πόσο αργά στη ζωή γίνεται αυτό φανερό για τον καθένα μας. Ωστόσο, μπορούμε να συμφωνήσουμε πως δεν υπάρχει τίποτα σ' αυτόν τον κόσμο που να μπορεί να ξεπεράσει τη σχέση μεταξύ δύο αδερφών κοριτσιών. Σαν γυναίκα λοιπόν, οι χαρές και οι δυσκολίες του να έχεις μικρότερη αδερφή είναι εμπειρίες που βιώνονται με τον ίδιο περίπου τρόπο από όλες μας. Ο χρόνος περνάει κι εσύ νοσταλγείς όλες εκείνες τις στιγμές που ήσουν χαρούμενη με αυτό το μωρό κι αργότερα κοριτσάκι κι ύστερα έφηβη που σε κρατούσε σε εγρήγορση όλα αυτά τα χρόνια και ήταν πραγματικά ένας διάολος που έκανε άνω κάτω τη ζωή σου. 

Πώς να επιλέξετε το κατάλληλο μαξιλάρι



Αφιερώνουμε περίπου το ένα τρίτο της ζωής μας στον ύπνο, οπότε θα πρέπει να φροντίσουμε να είναι όσο το δυνατόν πιο άνετος και ποιοτικός. Για να κοιμηθούμε καλά, πρέπει αρχικά να επιλέξουμε ένα μαξιλάρι που θα παρέχει επαρκή υποστήριξη στον αυχένα μας. Η επιλογή μαξιλαριού εξαρτάται κυρίως από τη στάση που προτιμάμε στον ύπνο.
Εάν κοιμάστε ανάσκελα, προτιμήστε ένα μαξιλάρι μέτριου πάχους που διατηρεί τη φυσική κλίση του αυχένα και τον κρατά σε ευθεία με τη σπονδυλική στήλη. 

Ελέγξτε και προφυλλαχθείτε από τα Ηλεκτρομαγνητικά Πεδία του σπιτιού σας



Πρόκειται για πολύ εύκολη διαδικασία με τη χρήση ενός μικρού φορητού ραδιοφώνου. Μπορείτε έτσι, να ελέγξετε το χώρο σας και να βεβαιωθείτε πως δεν δουλεύετε, κοιμάστε ή διαλογίζεστε σε ένα περιβάλλον μολυσμένο από ΗΜ.Π.
* Ρυθμίστε το ραδιόφωνο στα ΑΜ, αλλά όχι σε κάποιον συγκεκριμένο σταθμό. Θα ακούσετε έναν χαμηλό στατικό ήχο.

Γιαννιτσά. «Αστροπελέκια» διαρρήκτες πιάστηκαν επ’αυτοφώρω.



Στα πράσα πιάστηκαν μετά από συντονισμένη προσπάθεια ανδρών της Ασφάλειας Γιαννιτσών τρεις επίδοξοι διαρρήκτες καταστήματος σε χωριό των Γιαννιτσών.Οι τρεις δράστες ηλικίας 22,26 και 27 ετών αντίστοιχα ,έγιναν αντιληπτοί από περίοικο στην προσπάθειά τους να διαρρήξουν κατάστημα ιδιοκτησίας 46χρονου.Αιφνιδιασμένοι από την άμεση κινητοποίηση των αστυνομικών δεν επιχείρησαν να ξεφύγουν ούτε έφεραν

Πώς να κάνετε σωστά τη νηστεία της Σαρακοστής



Η νηστεία της Μεγάλης Σαρακοστής για πολλούς αποτελεί μια περίοδο φυσικής αποτοξίνωσης του οργανισμού από την ευρεία κατανάλωση ζωικών προϊόντων που παρατηρείται τις υπόλοιπες ημέρες του χρόνου.Διατροφικώς, συνίσταται σε αποχή από όλα τα ζωικά προϊόντα. Τρόφιμα που αποκλείονται από το διαιτολόγιο είναι τα γαλακτοκομικά, το κρέας, το ψάρι, το αβγό. Αποτέλεσμα του αποκλεισμού αυτών των τροφίμων από το διαιτολόγιο είναι η αυξημένη κατανάλωση φρούτων, λαχανικών, ζυμαρικών, ψωμιού,

Τι λέει ο ΕΦΕΤ για τις διοξίνες σε κρέατα της ελληνικής αγοράς



«Η εμπειρία έχει δείξει ότι επιμόλυνση με διοξίνες οφείλεται κυρίως σε κατανάλωση από ζώα επιμολυσμένης με διοξίνες ζωοτροφής και όχι στη ρύπανση του περιβάλλοντος», σημειώνει ο προϊστάμενος της διεύθυνσης του ΕΦΕΤ, Κώστας Μπαρμπέρης, προσθέτοντας ότι «δεν πρέπει να μας εφησυχάζει» το γεγονός ότι σήμερα οι διοξίνες στο κρέας, βρίσκονται σε επίπεδα ασφαλή για την υγεία του Έλληνα καταναλωτή.

Ο Πούτιν καθαρίζει...με σφαίρες.Νεκρός ο πιο φανατικός επικριτής του.



Όπως μεταδίδουν τα διεθνή ειδησεογραφικά πρακτορεία, νεκρός έπεσε από τέσσερις σφαίρες αγνώστων στη Μόσχα, κοντά στο Κρεμλίνο, ένας από τους πιο σκληρούς και ορκισμένους πολιτικούς αντιπάλους του Βλαντιμίρ Πούτιν, ο Μπορίς Νεμτσόφ…Πρόκειται για τον αναπληρωτή πρωθυπουργό επί Μπορίς Γιέλτσιν, για μια μικρή περίοδο. Περπατούσε στη Μόσχα συνοδεία μιας γυναίκας, όταν σταμάτησε στον δρόμο ένα

Ερχεται το 5G αστραπή!



Η ασύρματη τεχνολογία βρετανών ερευνητών αγγίζει το 1Tbps και θα επιτρέπει το «κατέβασμα» 30 ταινιών ανά δευτερόλεπτο.Ομάδα ερευνητών από το Πανεπιστήμιο του Σάρει στη Βρετανία, ανέπτυξε τεχνολογία διασυνδεσιμότητας 5G, η οποία είναι 65.000 φορές ταχύτερη από το 4G.Η ταχύτητα της αστραπιαίας τεχνολογίας, όπως περιγράφουν οι ειδικοί του Κέντρου Καινοτομίας 5G (5G Innovation Centre - 5GIC), άγγιξε το ένα terabit ανά δευτερόλεπτο – γεγονός που μεταφράζεται στο «κατέβασμα» 30 ταινιών μέσα σε ένα μόλις

Νέα συγκλονιστικά στοιχεία για τον αγνοούμενο φοιτητή.Συνεχίζονται οι έρευνες.



Νέα στοιχεία για την υπόθεση του αγνοούμενου φοιτητή που έχει συγκλονίσει το πανελλήνιο έφερε στο φως η χθεσινοβραδυνή εκπομπή της Αγγελικής Νικολούλη. Σύμφωνα με τα νέα δεδομένα, η δημοσιογράφος κάνει έκκληση να επικεντρωθούν οι έρευνες γύρω από τη σχολή.
Σήμερα στις 11 ήταν προγραμματισμένη η συνάντηση στον Πειραιά για την αναζήτηση του

Όλη η αλήθεια: Γιατί δεν κυρώνουν τη συμφωνία του Eurogroup στη Βουλή



Μια εικόνα από το μέλλον: Η κυβέρνηση φέρνει στη Βουλή για συζήτηση και κύρωση τη συμφωνία του Eurogroup για παράταση της δανειακής σύμβασης. Η αντιπολίτευση ζητάει ονομαστική ψηφοφορία. Η συμφωνία περνάει με συντριπτική πλειοψηφία επί των παρόντων βουλευτών, αλλά 10 ή ακόμη και 15 βουλευτές του ΣΥΡΙΖΑ είτε την καταψηφίζουν είτε απλώς δεν την ψηφίζουν (λευκό ή αποχή).

Χωρίς εξετάσεις ΑΣΕΠ οι διορισμοί εκπαιδευτικώ



Πολυνομοσχέδιο που θα προβλέπει την κατάργηση των εξετάσεων για τον διορισμό εκπαιδευτικών αναμένεται να κατατεθεί εντός Απριλίου στη Βουλή από το υπουργείο Παιδείας.Οι διορισμοί θα γίνονται βάσει κριτηρίων, ενώ προτεραιότητα θα δοθεί στους περίπου 500 επιτυχόντες του τελευταίου διαγωνισμού που έγινε το 2008 και στη συνέχεια θα αναγνωριστεί η προϋπηρεσία των αναπληρωτών των τριών τελευταίων ετών.

Ανασύσταση του Εκπολιτιστικού Συλλόγου Γιαννιτσών «Η ΑΡΣΟΥΣ»



Προσκαλούμε τους συμπολίτες μας που έχουν καταγωγή από την ΑΡΣΟΥ ΑΝΑΤΟΛΙΚΗΣ ΘΡΑΚΗΣ και ενδιαφέρονται για την ανασύσταση του συλλόγου ΕΚΠΟΛΙΤΙΣΤΙΚΟΣ ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ Η ΑΡΣΟΥΣ έτος ιδρύσεως 08/04/1982 και με αριθ αποφ. 64 να έρθουν στη συνάντηση η οποία θα γίνει την Δευτέρα 02/03/2015 και ώρα 6μμ στο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ για την επανίδρυση του Συλλόγου.
Η Προσωρινή Διοικούσα Επιτροπή
Τηλ. Επικοινωνίας:

Φωτιά στο πολιτικό σκηνικό με εξεταστική για το Μνημόνιο



«Τα μνημόνια τελείωσαν τόσο τυπικά όσο και ουσιαστικά. Έχουμε πετύχει τους βασικούς προγραμματικούς στόχους που είχαμε θέσει. Η χώρας μας βγαίνει πιο δυνατή και πιο περήφανη απ' αυτή τη διαδικασία πραγματικής διαπραγμάτευσης».

Αυτά είπε στο ξεκίνημα της ομιλίας του στο υπουργικό συμβούλιο ο πρωθυπουργός που ανακοίνωσε τις πρώτες νομοθετικές πρωτοβουλίες της κυβέρνησης.

Δήμος Πέλλας.Εκλέχθηκε με απόλυτη πλειοψηφία Συμπαραστάτης του Δημότη

Παρά τα όσα φημολογούνταν τις τελευταίες ημέρες περί αδυναμίας της πλειοψηφούσας παράταξης στο Δήμο Πέλλας να εκλέξει Συμπαραστάτη του Δημότη ,χθες  το βράδυ διαψεύστηκαν οι πάντες καθώς συνέβη ακριβώς το αντίθετο. Ο Δήμος Πέλλας διαθέτει πλέον Συμπαραστάτη του Δημότη καθώς με την δεύτερη ψηφοφορία αναδείχτηκε με 32 ψήφους από τους 37 παρόντες η δικηγόρος κ.Ζωή Καρατσώρη.Ο Δήμαρχος Πέλλας έκανε έτσι πράξη

Με χορούς και εδέσματα γιόρτασαν την Καθαρά Δευτέρα οι Στραντζαλιώτες της Πέλλας (εικόνες)



Τη Δευτέρα, 23 Φεβρουαρίου 2015, διοργανώθηκε από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών Νομού Πέλλας “Η Στράντζα” εκδήλωση για τον εορτασμό της Καθαράς Δευτέρας, στο “Κέντρο Ιππικής Τέχνης” (κτήμα κου Χάρη Αγγελίδη).
Με μεγάλη επιτυχία και με συγκινητική συμμετοχή του κόσμου πραγματοποιήθηκε για πρώτη φορά από τον Σύλλογο μία τέτοια εκδήλωση.
Οι παρευρισκόμενοι χόρεψαν με την ψυχή τους παραδοσιακούς χορούς υπό τη συνοδεία του Μουσικού συγκροτήματος «Τα παιδιά της Νέας Πέλλας», που πλαισίωσε μουσικά την εκδήλωση.

Reuters: Σχέδιο «ασφυξίας» ως μοχλός πίεσης



«Η κρίση ρευστότητας χρησιμοποιείται για να πιέσει τους Έλληνες να αρχίσουν πολύ γρήγορα συζητήσεις για την αξιολόγηση και να την ολοκληρώσουν όσο το δυνατόν πιο γρήγορα, χωρίς καν να περιμένουν το τέλος Απριλίου», τόνισε στο Reuters αξιωματούχος της ευρωζώνης.Σύμφωνα με το δημοσίευμα, αξιωματούχοι της ευρωζώνης ελπίζουν ότι «η στενότητα της ρευστότητας θα πιέσει την κυβέρνηση Τσίπρα να συμφωνήσει σε μεταρρυθμιστικά σχέδια -που έχει απορρίψει- πιο γρήγορα από την προθεσμία έως τα τέλη

Ενημέρωση παραγωγών εν όψη αλλαγών εφαρμογής της νέας ΚΑΠ στο Δ.Δ. Αμπελιών Πέλλας



Το Τμήμα Π.Ε. & Φυτ/σίας Γιαννιτσών της ΔΑΟΚ Πέλλας ανακοινώνει τα εξής:

Ενόψη των αλλαγών που θα φέρει η εφαρμογή της νέας ΚΑΠ και του γεγονότος ότι η   φετινή χρονιά είναι η πρώτη χρονιά όπου αυτές θα εφαρμοστούν, η Υπηρεσία μας σε συνεργασία με τον Α.Σ. Πέλλας, διοργανώνει ενημερωτική συνάντηση στο Πνευματικό Κέντρο του Δ. Δ. Αμπελιών την ερχόμενη Δευτέρα 02-03-2015.

Οι Τούρκοι κατέβασαν την ελληνική σημαία



Κατέβασαν την ελληνική σημαία στην Πόλη! Οι Τούρκοι δεν άφησαν τους φίλους της Λίβερπουλ, στον αγώνα με τη Μπεσίκτας για το Γιουρόπα Λιγκ, να... απλώσουν σημεία της χώρας μας στο μέρος όπου φιλοξενήθηκαν στο Ολυμπιακό στάδιο της Πόλης!
Στην Κωνσταντινούπολη βρέθηκαν στον συγκεκριμένο αγώνα περίπου 4000 φίλοι των «κόκκινων» και κάποια στιγμή στην κερκίδα τους κρεμάστηκε μια ελληνική σημαία. Αυτό το γεγονός εξόργισε τους Τούρκους και κάποιοι πήγαν με το... έτσι θέλω και ζήτησαν από τους

Προγραμματισμένες επισκέψεις από κλιμάκιο του Δήμου Πέλλας σε Δαμιανό και Λεπτοκαρυά



Λεπτοκαρυά

Την Δευτέρα 02 Μαρτίου 2015 στην κοινότητα Δαμιανού και Λεπτοκαρυάς θα  παραστεί κλιμάκιο του Συμβουλίου της Δημοτικής κοινότητας Γιαννιτσών.
Το κλιμάκιο θα απαρτίζουν μέλη του Συμβουλίου και η παρουσία του πραγματοποιείται στα πλαίσια προγραμματισμένων επισκέψεων του Συμβουλίου σε δημοτικές κοινότητες με στόχο την αμφίδρομη ενημέρωση φορέων και πολιτών, τον εντοπισμό προβλημάτων καθώς και την προώθηση τους προς άμεση επίλυση αυτών από τους αρμόδιους φορείς του Δήμου Πέλλας.

Μπροστά ο ΣΥΡΙΖΑ με διαφορά-μαμούθ 23,8%


Μεγάλο προβάδισμα φαίνεται να καταγράφει ο ΣΥΡΙΖΑ στην πρόθεση ψήφου, σύμφωνα με νέα δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα «Παραπολιτικά».Στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ προηγείται με 42,1% έναντι της Νέας Δημοκρατίας που βρίσκεται στο 18,3%. Τρίτο κόμμα αναδεικνύεται το Ποτάμι με 5,7%.Στην τέταρτη θέση η Χρυσή Αυγή με 5,3%, ενώ ακολουθεί το ΚΚΕ με 4,1%, οι Ανεξάρτητοι Έλληνες με 3,8%, το ΠΑΣΟΚ με

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/2



Αν σε αγαπάω, τότε πασχίζω να καλλιεργήσω τις συνθήκες, για να συνυπάρξουμε μέσα στην πιο μεγάλη χαρά: την συνάντηση.

Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου 2015

Πέθανε ο Λέοναρντ Νίμοϊ, ο θρυλικός Σποκ του «Star Trek»



Βρισκόταν στα τελευταία στάδια χρόνιας αποφρακτικής πνευμονοπάθειας - To τελευταίο μήνυμά του στο twitter: «Η ζωή είναι σαν ένας κήπος. Μπορεί να υπάρχουν τέλειες στιγμές, αλλά δεν μπορούν να διατηρηθούν παρά μόνο στη μνήμη».

Ο Λέοναντ Νίμοϊ, ο ηθοποιός που έγινε διάσημος ως Σποκ, στην τηλεοπτική και κινηματογραφική σειρά επιστημονικής φαντασίας «Star Trek», πέθανε σε ηλικία 83 ετών.

Όπως ανέφεραν οι New York Times, ο Νίμοϊ, άφησε την τελευταία του πνοή το πρωί της Παρασκευής στο σπίτι του στο Μπελ Αιρ του Λος Αντζελες. 

«Πράσινο» από τη γερμανική Βουλή για το ελληνικό αίτημα της τετράμηνης παράτασης - «Ναι» και από το EFSF



Με 542 «ναι», 32 «όχι» και 13 αποχές επί του συνόλου των 587 παρόντων βουλευτών, η γερμανική βουλή έδωσε το «πράσινο φως» για την παράταση του ελληνικού προγράμματος.

Στη συζήτηση που προηγήθηκε ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών, Βόλφγκαγνγκ Σόιμπλε εξέφρασε την κατανόησή του για την εντεινόμενη δυσαρέσκεια στη Γερμανία έναντι της ελληνικής κυβέρνησης. «Η απόφαση δεν είναι εύκολη για κανένα μέλος της Βουλής.

5 νομοσχέδια και μια εξεταστική ετοιμάζει η κυβέρνηση για την ερχόμενη εβδομάδα



Ολοκληρώθηκε η σύσκεψη διάρκειας 2 ωρών του οικονομικού επιτελείου υπό τον πρωθυπουργό στο Μέγαρο Μαξίμου.Στο επίκεντρο βρέθηκαν σύμφωνα με πληροφορίες νομοθετικές πρωτοβουλίες που θα ανακοινώσει άμεσα η κυβέρνηση και σχετίζονται με τα μέτρα ανάσχεσης της ανθρωπιστικής κρίσης, τη ρύθμιση για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές και τη ρύθμιση για τους πλειστηριασμούς ακινήτων.

Εκλογές για ανάδειξη νέου Δ.Σ. Εφέδρων Αξιωματικών (ΣΕΑ) Ν.Πέλλας



ΠΡΟΣ Τα μέλη του ΣΕΑΝ Πέλλας
Σύμφωνα με τον Ν.3648/2008 που τροποποίησε τον Ν1301/82, την Φ900/6/160108 ΦΕΚ 1615/τ.Β΄περί εκλογών και την αριθμ. 6/18-01-2012 απόφαση της ΑΠΟΕΑ.
Καλούνται τα μέλη του ΣΕΑΝ Πέλλας σε συνέλευση στην αίθουσα του Ξενοδοχείου ΑΛΦΑ την Κυριακή 15 Μαρτίου 2015 και ώρα 11.30 με μόνο θέμα #Εκλογή του Δ.Σ. ΣΕΑΝ Πέλλας και Εκλεκτόρων του ΔΣ της ΑΠΟΕΑ*.

CNBC: «Η φυγή εγκεφάλων είναι η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα»



«Η πραγματική τραγωδία για την Ελλάδα, η οποία παραβλέπεται από πολλούς οικονομολόγους, είναι η φυγή εγκεφάλων» αναφέρεται σε δημοσίευμα στην ιστοσελίδα του αμερικανικού τηλεοπτικού δικτύου CNBC.Όπως σημειώνεται, «τα στατιστικά στοιχεία για το άρθρο προέρχονται από την έρευνα του καθηγητή του Πανεπιστημίου Μακεδονίας και συγγραφέα Λόη Λαμπριανίδη.«Οι μισοί από τους 160.000 με 180.000 αποφοίτους

Συνεδρίαση Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας



Με τα παρακάτω είκοσι τρία θέματα στην ημερήσια διάταξη, πρόκειται να συνεδριάσει στο Δημαρχείο, σήμερα Παρασκευή 27/2/2015, κι ώρα 19:00, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας:
1)Έγκριση Δ΄ τριμηνιαίας έκθεσης αποτελεσμάτων προϋπολογισμού 2014.
2)Αποδοχή χρηματοδότησης από το Υπουργείο Εσωτερικών ποσού 40.000€ για πρόληψη κι αντιμετώπιση ζημιών και καταστροφών που προκλήθηκαν από θεομηνίες, αναμόρφωση προϋπολογισμού εσόδων – εξόδων έτους 2015.

Πότε θα καταβληθούν τα οικογενειακά επιδόματα



Το αργότερο μέχρι τη Μεγάλη Τετάρτη 8 Απριλίου θα γίνει η καταβολή των οικογενειακών επιδομάτων του πρώτου τριμήνου του 2015 συνολικού ποσού 130 εκατομμυρίων ευρώ, αντί της 6ης Απριλίου, που είχε ανακοινώσει χθες ο διοικητής του οργανισμού κ. Ξενοφών Βεργίνης.Η αναπληρωτής υπουργόςΚοινωνικής Αλληλεγγύης κ. Θεανώ Φωτίου, έδωσε σήμερα τη σχετική εντολή και οι περίπου 700.000 δικαιούχοι φέτος θα πληρωθούν

Σκληρή κόντρα Μαριά-Ντράγκι στην Ευρωβουλή για τα Ελληνικά Ομόλογα (βίντεο)



Σκληρή κόντρα είχαν χθες 25/2/2015 στην Ευρωβουλή ο Ανεξάρτητος Ευρωβουλευτής και Αντιπρόεδρος των Ευρωπαίων Αντιφεντεραλιστών Καθηγητής Νότης Μαριάς και ο Πρόεδρος της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας Μάριο Ντράγκι, ο οποίος μάλιστα φανερά ενοχλημένος αποχώρησε από το Ευρωκοινοβούλιο αμέσως μετά και ενώ η συζήτηση για την Ετήσια Έκθεση της ΕΚΤ έτους 2013 είχε μόλις ξεκινήσει.

Υπογραφή από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας ενός νέου έργου LEADER, στον τομέα μεταποίησης προϊόντων



Ένα νέο έργο που αφορά τον πρωτογενή τομέα και την μεταποίηση προϊόντων υπογράφηκε από τον Αντιπεριφερειάρχη Πέλλας & Πρόεδρο της Αναπτυξιακής Πέλλας κ. Θεόδωρο Θεοδωρίδη και τον Πρόεδρο του Αγροτικού Συνεταιρισμού Κτηνοτροφικού Πιστωτικού Σταυροδρομίου «ΟΠΕΥΣ» κ. Βαγγέλη Γραμματικόπουλο. Η δράση υλοποιείται στο πλαίσιο της προκήρυξης του άξονα 4, της κοινοτικής πρωτοβουλίας Leader.

O Σόιμπλε απειλεί για πρώτη φορά: Αν δεν πληρώσετε τα δάνεια, τέλος η συμφωνία.


Ο Γερμανός υπουργός Οικονομικών εξαπέλυσε ευθεία προσωπική επίθεση κατά του Γιάνη Βαρουφάκη μετά τη δήλωσή του για αδυναμία αποπληρωμής. Όπως μεταδίδει το Reuters, ο κ. Σόιμπλε βρέθηκε σε συνδερίαση της κοινοβουλευτικής ομάδας του Χριστιανοδημοκρατικού Κόμματος της Άνγκελα Μέρκελ και είπε στους συγκεντρωμένους βουλευτές πως οι πρόσφατες δηλώσεις του Γιάνη Βαρουφάκη δημιουργούν ένταση και πλήττουν την ευρωπαϊκή αλληλεγγύη. Επισήμανε, δε, ευθέως πως αν η Αθήνα αποτύχει να

Την κατάργηση του «Καλλικράτη» προανήγγειλε ο Νίκος Βούτσης



Ο υπουργός Εσωτερικών δεν περιέγραψε το νέο πλαίσιο, καθώς όπως είπε αυτό θα προκύψει από εκτενή διαβούλευση με τους αρμόδιους φορείς, ενώ επανέλαβε και την πρόθεση της κυβέρνηση για την επαναπρόσληψη των απολυμένων και σε διαθεσιμότητα υπαλλήλων του δημοσίου.Την κατάργηση του Καλλικράτη και την αντικατάσταση του με νέο θεσμικό πλαίσιο, ώστε να εφαρμοστεί το 2019 στις αυτοδιοίκητες εκλογές προανήγγειλε χθες ο

Αυτός θα ναι ο νέος φόρος ακινήτων.Στις 500.000 ευρώ το οικογενειακό αφορολόγητο.



Δεν θα πάει τελικά το υπουργείο Οικονομικών σε οριζόντια μείωση των αντικειμενικών αξιών και αυτό κρύβει κινδύνους για την τήρηση των χρονοδιαγραμμάτων βεβαίωσης και είσπραξης του νέου φόρου ακινήτων.
Μιλώντας σε πρωινή εκπομπή, ο υπουργός Επικρατείας Αλέκος Φλαμπουράρης σημείωσε ότι η παρέμβαση θα γίνει ανά περιοχή, αφού δεν μπορεί να γίνει ίδια μείωση σε όλες τις ζώνες. «Αλλού μπορεί να είναι 10%, αλλού μπορεί να είναι 40%

Μείωση 14% στον ελάχιστο μισθό στην Ελλάδα



Η Ελλάδα είναι η μόνη χώρα της ΕΕ όπου ο ονομαστικός ακαθάριστος ελάχιστος μισθός μειώθηκε το 2015 σε σχέση με το 2008, από 794 σε 684 ευρώ, δηλαδή κατά -14%, σύμφωνα με στοιχεία της Εurostat που δόθηκαν στη δημοσιότητα. Σε ό,τι αφορά τις υπόλοιπες μνημονιακές χώρες στην Πορτογαλία ο ελάχιστος μισθός αυξήθηκε κατά 19% (από 497 σε 589 ευρώ) και στην Ιρλανδία παρέμεινε αμετάβλητος στα 1.462 ευρώ την ίδια περίοδο.

Βόμβα από Βρυξέλλες: Προς νέο μνημόνιο και νέο δάνειο η Ελλάδα



Την ανάγκη ενός τρίτου πακέτου στήριξης προς την Ελλάδα, καθώς οι χρηματοδοτικές ανάγκες της χώρας θα ξεπεράσουν τα 30 δισ. ευρώ την επόμενη διετία, φέρεται πως βλέπουν οι εταίροι, σύμφωνα με πηγές της Ευρωζώνης.
Όπως επισημαίνουν κοινοτικός αξιωματούχος, τον οποίο επικαλείται το γερμανικό πρακτορείο ΜΝΙ, «η ελληνική κυβέρνηση θα πρέπει να είναι προετοιμασμένη για λήξη επιπλέον δημοσιονομικών μέτρων». 

Πικετοφορίες του ΚΚΕ σε Έδεσσα και Γιαννιτσά ενάντια στη νέα συμφωνία επέκτασης του Μνημονίου

Η νέα συμφωνία, που υπέγραψε η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ με την ΕΕ, την ΕΚΤ και το ΔΝΤ, αποτελεί ουσιαστικά και τυπικά επέκταση του μνημονίου και των δεσμεύσεων που προέβλεπε, συνέχιση της αντιλαϊκής πολιτικής των προηγούμενων κυβερνήσεων ΝΔ και ΠΑΣΟΚ.

Η συμφωνία αυτή και η λίστα «μεταρρυθμίσεων» περιλαμβάνει όλα τα αρνητικά για τους εργαζόμενους μέτρα που πήρε το κεφάλαιο, οι κυβερνήσεις του, μαζί με την ΕΕ στις συνθήκες της οικονομικής κρίσης, μέτρα που βοηθούσαν και την ανάκαμψη της καπιταλιστικής κερδοφορίας.

Όταν η Ελλάδα συνηγορούσε στη διαγραφή του γερμανικού χρέους στο Λονδίνο το 1953



φώτο από το "Σαν Σήμερα"

Του Ερίκ Τουσέν

Από το 2010, στις ισχυρότερες χώρες της ζώνης του ευρώ, οι περισσότεροι πολιτικοί ηγέτες, με την υποστήριξη και των μεγάλων μέσων μαζικής ενημέρωσης, εκθειάζουν με πρωτοσέλιδα των εφημερίδων (Ιρλανδία, Πορτογαλία, Ισπανία) την δήθεν γενναιοδωρία τους προς τον ελληνικό λαό και τις άλλες ευάλωτες χώρες στη ζώνη του ευρώ.

Σε ένα τέτοιο πλαίσιο, αποκάλεσαν «σχέδιο διάσωσης» μια σειρά μέτρων που βούλιαξαν ακόμη περισσότερο τις οικονομίες των χωρών που τα δέχτηκαν και τις οδήγησαν σε  μια άνευ προηγουμένου κοινωνική οπισθοδρόμηση, επιστρέφοντας 65 χρόνια πριν.

Σταδιακά η αύξηση του αφορολόγητου στα 12.000



Την αύξηση του αφορολόγητου ορίου στις 12.000 ευρώ σε δόσεις και ανάλογα με τις δημοσιονομικές εξελίξεις αρχής γενομένης από τα εισοδήματα του 2015 αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γ. Βαρουφάκης.
H νέα ρύθμιση για τις 100 δόσεις για τα χρέη στην εφορία και τα ασφαλιστικά ταμεία βρίσκεται καθ’ οδόν προς τη Βουλή με βελτιώσεις σε σχέση με τον αρχικό σχεδιασμό
Σε εκκρεμότητα παραμένουν οι αλλαγές στον ΦΠΑ, ο ακριβής χρόνος κατάργησης του

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/2



Η Αχίλλειος πτέρνα του ανθρώπου βρίσκεται στις πολλές κουβέντες και στις συζητήσεις

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Φεβρουαρίου

Γιορτάζουν: Ασκληπιός.
Γεγονότα
380: Ο αυτοκράτορας Μέγας Θεοδόσιος, με έδικτό του (διάταγμα) αναγνωρίζει τον χριστιανισμό ως επίσημη θρησκεία του Ρωμαϊκού (Βυζαντινού) κράτους.
1861: Με αίμα βάφονται στη Βαρσοβία της Πολωνίας διαδηλώσεις υπέρ της ανεξαρτησίας της χώρας από τη Ρωσία. Ο ρωσικός στρατός ανοίγει πυρ εναντίον των συγκεντρωμένων και σκοτώνει πέντε διαδηλωτές...

Πέμπτη 26 Φεβρουαρίου 2015

Προκαλεί και απειλεί πάλι ο Σόιμπλε



Για μετάθεση πληρωμών μίλησε στο Mega ο υπουργός Επικρατείας υπεύθυνος για τον συντονισμό του κυβερνητικού έργου.
Ο Α. Φλαμπουράρης είπε ξεκάθαρα για παράταση δύο μηνών για την αποπληρωμή μέρους της δόσης του ΔΝΤ.
Ο ίδιος έσπευσε να προσθέσει πως »δεν θα γίνει πιστωτικό γεγονός, δεν τους συμφέρει ούτε αυτούς ούτε εμάς».

Τα 17 τρικ για να κοιμηθείτε πιο εύκολα -Απλά κόλπα για πιο ήρεμες νύχτες



Η μόνιμη έλλειψη ύπνου μπορεί να οδηγήσει σε πολλές δυσάρεστες καταστάσεις, από εκνευρισμό και απώλεια προσοχής, μέχρι παχυσαρκία. Δεν έχουν όμως όλοι ένα... κουμπί για να κοιμούνται μόλις πέσουν στο κρεβάτι.
Υπάρχουν όμως κάποιοι απλοί τρόποι για να τελειώσουν αυτές οι ατελείωτες νύχτες αϋπνίας. Το Business Insider συγκέντρωσε 17 τέτοιες συμβουλές, από έρευνες και ειδικούς.

Οι Ελληνες θα έπρεπε να είχαν υποβάλει αίτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις το 1990



Η γερμανική κυβέρνηση κράτησε το 1990 μακριά από τις διαπραγματεύσεις για την ενοποίηση της Ανατολικής και της Δυτικής Γερμανίας χώρες όπως η Ελλάδα, διότι τότε θα έπρεπε να έχει τεθεί ζήτημα για τις πολεμικές αποζημιώσεις, αναφέρει σε άρθρο του το γερμανικό περιοδικό Spiegel.
Με τον τρόπο αυτό ο τότε γερμανός Καγκελάριος Χέλμουτ Κολ κατάφερε να αποφύγει την

Όσοι κοιμούνται πάνω από οκτώ ώρες τα βράδια κινδυνεύουν από εγκεφαλικό



Οι άνθρωποι που συστηματικά κοιμούνται πολύ, περισσότερες από οκτώ ώρες κάθε βράδυ,μπορεί να αντιμετωπίζουν αυξημένο κίνδυνο εγκεφαλικού επεισοδίου, σύμφωνα με μια νέα βρετανική επιστημονική έρευνα. Συνήθως οι επιστήμονες προειδοποιούν για τα πιθανά προβλήματα από την αϋπνία, αλλά η νέα μελέτη αναδεικνύει τον κίνδυνο από τον πολύ ύπνο.
Οι ερευνητές, με επικεφαλής την Γιούε Λενγκ του Τμήματος Δημόσιας Υγείας

Προκαλούν οι Τούρκοι στο Αιγαίο



Νέα τουρκική πρόκληση σημειώθηκε σήμερα το πρωί στο Αιγαίο, όταν έξι τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη εισήλθαν στο FIR Αθηνών, μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Όπως αναφέρει ανακοίνωση που εξέδωσε το Γενικό Επιτελείο Εθνικής Άμυνας σχηματισμός έξι τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών F-16, εισήλθε στις 11:02 στο FIR ΑΘΗΝΩΝ μεταξύ Λέσβου και Χίου. Ο σχηματισμός διασπάστηκε σε 4 και 2 αεροσκάφη αντίστοιχα και:

Πέλλα.Εξαρθρώθηκε σπείρα Γεωργιανών που "ρήμαζαν" σπίτια.



Συνελήφθησαν τα 4 μέλη της οργάνωσης, όλοι τους υπήκοοι Γεωργίας
Με το πρόσχημα πώλησης αντικειμένων εντόπιζαν τα διαμερίσματα που οι ένοικοι απουσίαζαν και με συγκεκριμένη μεθοδολογία παραβίαζαν την είσοδο του διαμερίσματος
Μέχρι στιγμής έχουν εξιχνιαστεί 6 κλοπές – διαρρήξεις στην Πέλλα
Αφαίρεσαν χρήματα και κοσμήματα η αξία των οποίων εκτιμάται στις 4.500 ευρώ
Εξαρθρώθηκε, μετά από έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Έδεσσας,

Tαραχή στον ΣΥΡΙΖΑ.Άγνωστο αν θα έρθει στη Βουλή η συμφωνία



Ζήτημα πολιτικής απόφασης, σύμφωνα με τον κυβερνητικό εκπρόσωπο Γαβριήλ Σακελλαρίδη, το αν θα περάσει ή όχι από τη Βουλή η συμφωνία του Eurogroup, επί της οποίας διατυπώθηκαν ενστάσεις στην Κοινοβουλευτική Ομάδα του ΣΥΡΙΖΑ, ενώ αρκετές είναι οι διαφοροποιήσεις εντός του ΣΥΡΙΖΑ για το περιεχόμενο της συμφωνίας, με νέα "κρούσματα" από τον Γιάννη Μηλιό, τη Ραχήλ Μακρή και τον Στάθη Λεουτσάκο.
Στήριξη μεν, αλλά με αιχμές για "συγκεντρωτισμό" από την Πλατφόρμα 2010 των Δούρου,

Ευρεία σύσκεψη στο Διοικητήριο με επίκεντρο το ανθρώπινο δυναμικό της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας



Ο Αντιπεριφερειάρχης Πέλλας κ. Θεόδωρος Θεοδωρίδης ανέλαβε τη διοργάνωση ευρείας σύσκεψης για την αποσαφήνιση και συζήτηση της ορθολογικής διαχείρισης του ανθρώπινου δυναμικού της Περιφερειακής Ενότητας Πέλλας, με κεντρικό στόχο την προώθηση της Ανάπτυξης στην Πέλλα και τη συνεχή βελτίωση της ποιότητας εξυπηρέτησης των πολιτών.

Σύγκριση λίστας Βαρουφάκη με e-mail Χαρδούβελη. Τι δεν είδαν τα ΜΜΕ



Η μία λίστα, το περίφημο «e-mail» Χαρδούβελη, ήταν μια σαφής και αποκλειστική καταγραφή νέων μέτρων – μέτρων λιτότητας και δημοσιονομικής προσαρμογής. Με στοιχεία, αριθμούς, στόχους και συγκεκριμένη κοστολόγηση.
Η έτερη λίστα, η «λίστα Βαρουφάκη» που εγκρίθηκε χθες από το Eurogroup δεν έχει νέα μέτρα λιτότητας, έχει μάλλον ελάχιστουςαριθμούς και περιορισμένες υποσχέσεις παροχών. Επιχειρεί να γίνει η «γέφυρα» που θα οδηγήσει από την εποχή των… τροϊκανών επιταγών

Τσίπρας: Αν κάποιος διαφωνεί να το πει εδώ



Σε κακό κλίμα έγινε η συζήτηση στη μαραθώνια συνεδρίαση της Κοινοβουλευτικής Ομάδας του ΣΥΡΙΖΑ σχετικά με τις εξελίξεις σε ό,τι αφορά τη διαπραγμάτευση με τους εταίρους της Ελλάδας, σύμφωνα με κυβερνητικές πηγές.
Κατά τη συνεδρίαση, υποβλήθηκαν πολλές ερωτήσεις από βουλευτές, διατυπώθηκαν και επιφυλάξεις για επί μέρους θέματα -κυρίως για εκείνο των ιδιωτικοποιήσεων- και έγινε εκτενής συζήτηση μέσα σε εποικοδομητικό κλίμα, σύμφωνα με τις πηγές. Ο πρωθυπουργός,