Σάββατο 25 Απριλίου 2015

Σκόρπισαν τον θάνατο και την καταστροφή τα 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ - πάνω από 1.000 οι νεκροί



Ξεπέρασαν τους 1.000 οι νεκροί μετά τον καταστροφικό σεισμό των 7,9 Ρίχτερ στο Νεπάλ - τον σφοδρότερο που έχει πλήξει αυτήν την απομονωμένη περιοχή στα Ιμαλάια τα τελευταία 81 χρόνια - που έπληξε το πρωί του Σαββάτου τη χώρα, προκαλώντας την κατάρρευση εκατοντάδων σπιτιών και κτιρίων.

Στην πρωτεύουσα Κατμαντού είχαν σκοτωθεί τουλάχιστον 181 άνθρωποι. «Υπάρχουν νεκροί  σε όλες τις περιοχές της χώρας, με εξαίρεση κάποιες περιοχές στο δυτικό τμήμα. Όλες οι ομάδες μας έχουν αναπτυχθεί με στόχο τον εντοπισμό και τη διάσωση των επιζώντων και επιπλέον την παροχή βοήθειας σε όσους το έχουν ανάγκη», επισήμανε  εκπρόσωπος της αστυνομίας. 

Εικόνες από τα εγκαίνια της 5ης Ανθοέκθεσης στο Δήμο Πέλλας




Αύριο Κυριακή 26/4 ο ημιμαραθώνιος Λίμνης Βεγορίτιδας στην Άρνισσα Πέλλας



Ο Σύλλογος Βετεράνων Αθλητών Στίβου Έδεσσας, σε συνεργασία με τη  ΔΗΚΕΔΕ Έδεσσας τους πολιτιστικούς φορείς του Δ.Δ. Άρνισσας  και υπό την αιγίδα του Δήμου Έδεσσας διοργανώνουν και σας προσκαλούν στον 5ο Ημιμαραθώνιο Δρόμο Βεγορίτιδας στην Άρνισσα-Πέλλας. Ημιμαραθώνιος 21.096 μ,  (με εκκίνηση και τερματισμό την κεντρική πλατεία του Δημοτικού Διαμερίσματος Άρνισσας  του Δήμου Έδεσσας).

Σαββουλίδης: Του χρόνου θα μιλάμε όλοι για μία νέα Αναγέννηση



Ακόμα 4 ματς έμειναν για να τελειώσει το φετινό μαρτύριο της Αναγέννησης Γιαννιτσών και μετά από πάρα πολλά χρόνια να ξαναβρεθεί στα τοπικά πρωταθλήματα και στην Α'1 Πέλλας.
Ο πρόεδρος της ομάδας κ. Σαββουλίδης σε συνέντευξη του στην Πέλλα τηλεόραση και στην εκπομπή Σέντρα έδωσε απαντήσεις για την φετινή κακή χρονιά αναλαμβάνοντας και το μεγάλο μερίδιο ευθύνης. ¨Όπως  δήλωσε ότι του χρόνου όλοι θα δουν μια νέα Αναγέννηση που πραγματικά το όνομα της θα είναι συνώνυμο με την ανάκαμψη του ποδοσφαίρου της Πόλης. (Για να δούμε λοιπόν τι μας περιμένει ).

Η Φιλαρμονική του Δήμου Πέλλας στην Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου στο Άνυδρο Κιλκίς (εικόνες)



Στην Ιερά μονή Αγίου Γεωργίου στο Άνυδρο του Κιλκίς βρέθηκε η Φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας


Λιτάνευση Εικόνας & Ιερών λειψάνων Αγίου Γεωργίου
Αρχιμουσικοί Ξανθοπούλου Ολυμπία - Κετίκογλου Συμεών

Ερώτηση ΚΚΕ στη βουλή για λήψη μέτρων για τη νέα αντιπυρική περίοδο



Η έναρξη της νέας αντιπυρικής περιόδου βρίσκει τις αρμόδιες κρατικές υπηρεσίες, τη Δασική Υπηρεσία και το Πυροσβεστικό Σώμα, σε δυσμενή θέση σχετικά με την ολοκληρωμένη προετοιμασία τους για την προστασία των δασών.
Η πολιτική που ακολούθησαν οι προηγούμενες κυβερνήσεις οδήγησαν στην υποβάθμιση της Δασικής Υπηρεσίας σε βάρος της ολοκληρωμένης προστασίας και διαχείρισης των δασικών οικοσυστημάτων.

Όχι στην μεταφορά των ταμειακών της αποθεμάτων αποφάσισε το Δ.Σ. του Δήμου Σκύδρας



Ψήφισμα του Δημοτικού Συμβουλίου Σκύδρας για την υποχρεωτική μεταφορά των ταμειακών διαθεσίμων στην Τράπεζα Ελλάδας.

«Στην ούτως ή άλλως δεινή οικονομική κατάσταση στην οποία έχουν περιέλθει και βιώνουν καθημερινά οι Δήμοι της Χώρας μας, έρχεται να προστεθεί ξαφνικά η απόφαση της κεντρικής διοίκησης να υποχρεώσει τους Ο.Τ.Α. να μεταφέρουν τα ταμειακά τους διαθέσιμα στην Τράπεζα Ελλάδας.

Εκτοξεύτηκαν οι απλήρωτοι φόροι



Αυξήθηκαν οι απλήρωτοι φόροι και τα πρόστιμα τον Μάρτιο, καθώς πολλοί φορολογούμενοι τήρησαν στάση αναμονής αναφορικά με τη ρύθμιση των 100 δόσεων και το πότε τελικά θα τεθεί σε ισχύ, προκειμένου να επωφεληθούν.
Κοντά στα 3,5 δισ. ευρώ το «φέσι» προς το Δημόσιο για το α' τρίμηνο του 2015 - Ξεπερνούν τα 80 δις οι συνολικές ληξιπρόθεσμες οφειλές προς Δ.Ο.Υ. και τελωνείαΣυγκεκριμένα, σύμφωνα με τα επίσημα στοιχεία, το «φέσι» στην εφορία για τον μήνα Μάρτιο υπολογίζεται

Συνεδριάζει την Δευτέρα το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π. Δείτε τα θέματα της Η.Δ.



Την Δευτέρα 27 Απριλίου και ώρα 17:30 μ.μ., στα γραφεία της Δημοτικής Κοινωφελούς Επιχείρησης Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας (Πνευματικό Κέντρο -Βόρεια πτέρυγα), θα συνέλθει σε  τακτική συνεδρίαση το Δ.Σ. της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π , με τα παρακάτω θέματα  της ημερησίας διάταξης:

Οι Έλληνες αγρότες κινδυνεύουν να χάσουν 4,2 δισ. ως το 2020



Στη περίπτωση των αγροτών, «πραγματικά λεφτά υπάρχουν» και οι περισσότεροι Έλληνες παραγωγοί κινδυνεύουν, αν δεν οργανωθούν σε ομάδες και συνεταιρισμούς, να μη μπορέσουν να επωφεληθούν από τα 4,2 δις. ευρώ που προορίζονται μέχρι το 2020 για το λεγόμενο «ΕΣΠΑ της Γεωργίας» ( 2ος πυλώνας του Προγράμματος Αγροτικής Ανάπτυξης).
 Παραγωγοί και οργανώσεις του κλάδου φρέσκων φρούτων και λαχανικών πρέπει να τρέξουν

Σε κλίμα οδύνης το τελευταίο "αντίο" στο Τάσο Βυζοβίτη.




Πλήθος κόσμου, συγγενείς, φίλοι και άνθρωποι της πολιτικής και της επιχειρηματικής ζωής του τόπου συνόδευσαν  στην τελευταία κατοικία του τον Τάσο Βυζοβίτη, που έχασε τη ζωή του το βράδυ της Τρίτης, από ανακοπή καρδιάς, σε ηλικία μόλις 40 ετών.
Ο Τάσος Βυζοβίτης, γιος του αείμνηστου πρώην βουλευτή Πέλλας της Νέας Δημοκρατίας Χρίστου Βυζοβίτη, εργάστηκε επί σειρά ετών ως δημοσιογράφος και σύμβουλος επικοινωνίας και ήταν ιδιαίτερα αγαπητός από όπου κι αν πέρασε. Στο Α' Νεκροταφείο

Δεν υπάρχει αυτό το κράτος...Όρισαν δικάσιμο για το νόμο "Κατσέλη" για 16 χρόνια μετά!!!



Ένα από τα σημαντικότερα προβλήματα που αντιμετωπίζει το ελληνικό κράτος αφορά στην απόδοση Δικαιοσύνης. Είναι ένα ζήτημα που έχει επισημανθεί εδώ και πολλά χρόνια αλλά δυστυχώς η κατάσταση καθημερινά, αντί να βελτιώνεται, επιδεινώνεται ραγδαία.
Το αποκορύφωμα αυτής της αδιανόητης κατάστασης -το κερασάκι στην τούρτα- που παραλύει κάθε λειτουργία είναι το γεγονός ότι μόλις χθες, 23 Μαρτίου, το Ειρηνοδικείο των Αχαρνών (Μενίδι) όρισε δικάσιμο για τις 31 Μαρτίου του 2031, δηλαδή 16 χρόνια μετά.

Συνάντηση Γιάννη Σηφάκη για το Χιονοδρομικό Καϊμακτσαλάν με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα



Στην ΕΤΑΔ προγραμματίζεται να ανατεθεί ξανά η διαχείριση του Χιονοδρομικού για τουλάχιστον 5 χρόνια
Σκέψεις της ΕΤΑΔ μετά από προτάσεις του Βουλευτή και των χιονοδρόμων για επένδυση 5 εκατομμυρίων ευρώ με δύο τελεφερίκ προς χαμηλότερες θέσεις προς Αλμωπία και Έδεσσα ( καλύβια Γιαννακούλα και χώρο φυσιολατρικού συλλόγου)
  Με τον πρόεδρο του ΤΑΙΠΕΔ Στέργιο Πιτσιόρλα συναντήθηκε στην Αθήνα ο Βουλευτής Γιάννης Σηφάκης.

Μελετούν Τέλη Κυκλοφορίας με το μήνα



Με έγγραφο που διαβίβασε στη βουλή η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη ως απάντηση της ερώτησης του βουλευτή Κοζάνης των ΑΝΕΛ, Χαρίσιου Κάτανα, αφήνεται ανοιχτό το ενδεχόμενο μείωσης των τελών κυκλοφορίας 2015 για τα ΙΧ που βρίσκονται σε ακινησία, έχουν δηλαδή καταθέσει τις πινακίδες κυκλοφορίας στην εφορία. Όπως αναφέρει το έγγραφο, οι ιδιοκτήτες που θέλουν να επαναφέρουν στην κυκλοφορία το όχημά τους θα μπορούσαν να καταβάλουν ένα αναλογικό ποσό για το

Επίσκεψη Δημάρχου Πέλλας στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων



Προγραμματισμένη επίσκεψη στον Υπουργό Υγείας και Κοινωνικών Ασφαλίσεων Παναγιώτη Κουρουμπλή  πραγματοποίησε ο Δήμαρχος Πέλλας Γρηγόρης Στάμκος την Τετάρτη 22 Απριλίου στην Αθήνα.
Ο Δήμαρχος είχε την ευκαιρία να ενημερώσει προσωπικά τον Υπουργό για τα καίρια προβλήματα που αντιμετωπίζει το Γενικό Νοσοκομείο Γιαννιτσών, έτσι όπως αυτά αποτυπώθηκαν ύστερα από τις συνεχείς επαφές  του το τελευταίο διάστημα με ιατρούς και εργαζόμενους.

Δεν μονιμοποιούνται τελικά 40.000 υπάλληλοι του δημοσίου



Αποσύρονται οι διατάξεις για τη μετατροπή των 40.000 υπαλλήλων αορίστου χρόνου σε μόνιμο προσωπικό και η επαναφορά των συλλογικών διαπραγματεύσεων στο Δημόσιο που είχαν ενταχθεί στο νομοσχέδιο του υπουργείου Εσωτερικών και Διοικητικής Ανασυγκρότησης το οποίο συζητείται στη Βουλή και θα κατατεθεί στην ολομέλεια την ερχόμενη εβδομάδα.

Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο Γιαννιτσών



Τουρνουά μίνι βόλλευ, θα πραγματοποιηθεί την Κυριακή 26  Απριλίου στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, στο οποίο μπορούν να συμμετέχουν ελεύθερα σε ομάδες των 3 ατόμων, κορίτσια που έχουν γεννηθεί  τα έτη 2002 /03 και 2004/2005 και 2006/08.
Το τουρνουά ΄΄ Παίζω βόλλευ στον Πεζόδρομο΄΄ ,διοργανώνεται στο πλαίσιο των εκδηλώσεων της 5ης Ανθοέκθεσης του Δήμου Πέλλας, από τον Αθλητικό Όμιλο Πετοσφαίρισης Μίλωνα Γιαννιτσών.

Ψυχρολουσία στο Eurogroup.Βαριές εκφράσεις και αρνητικό κλίμα.



Πολεμικό κλίμα επικράτησε σε ακόμα μία συνεδρίαση του Eurogroup, κατάσταση, μάλιστα, που είναι τελείως αντίθετη με ό,τι συνέβη προχθες στις Βρυξέλλες στη Σύνοδο Κορυφής αλλά και στις συναντήσεις που είχε ο Έλληνας πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.Αυτό άλλωστε δεν το έκρυψε και ο πρόεδρος του Eurogroup Γερούν Ντάισελμπλουμ κατά τη διάρκεια της συνέντευξης Τύπου μετά τη συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της ευρωζώνης .Μάλιστα, ο κ. Ντάισελμπλουμ είπε ότι εναπόκειται

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 25/4



Όταν είναι φανερό ότι οι στόχοι σου δεν μπορούν να υλοποιηθούν, μην προσαρμόζεις τους στόχους σου αλλά το σχέδιο δράσης

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 25 Απριλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 24 Απριλίου 2015

Τα 10 σημάδια που δείχνουν πως το παιδί σας έχει υψηλό IQ



Κάθε παιδί έχει την δίκη του ιδιαίτερη προσωπικότητα και αναπτύσσει τα ξεχωριστά του ταλέντα. Υπάρχουν όμως μερικά σημάδια που αποκαλύπτουν πως το παιδί σας είναι χαρισματικό.
Λέγοντας χαρισματικό εννοούμε ένα ιδιοφυές παιδί, το οποίο μπορεί να έχει εξαιρετικές επιδόσεις στο μέλλον. Αυτοί οι πανέξυπνοι μπόμπιρες είναι μεν διαφορετικοί αλλά εμφανίζουν χαρακτηριστικά, που φανερώνουν αυτοί τους την κατεύθυνση.

Η φιλαρμονική Ορχήστρα του Δήμου Πέλλας στην Υποδοχή & λιτάνευση ιερών λειψάνων (εικόνες)



Υποδοχή & λιτάνευση ιερών λειψάνων Αγίων Γεωργίου, Ραφαήλ, Νικολάου, Ειρήνης - Ι.Ναός Γεννήσεως του Σωτήρως - Δ.Ε Κρύας βρύσης
Αρχιμουσικοί Ξανθοπούλου Ολυμπία - Κετίκογλου Συμεών

Οι 6 τροφές με το περισσότερο αλάτι



Θα εκπλαγείτε με το ποιες είναι οι τροφές που περιέχουν τις μεγαλύτερες ποσότητες νατρίου και βρίσκονται στο καθημερινό μας τραπέζι.
Το αλάτι αποτελεί μεγάλο πρόβλημα στις Δυτικές κοινωνίες. Καταναλώνουμε τη διπλάσια ποσότητα αλατιού, από αυτή που προτείνεται από διεθνείς καρδιολογικούς οργανισμούς. Το πολύ αλάτι αυξάνει τον κίνδυνο για υψηλή αρτηριακή υπέρταση, η οποία μπορεί να

Επίσκεψη του Περιφ. Διευθυντή του ΙΚΑ στο Επιμελητήριο Πέλλας



Την Δευτέρα 20 Απριλίου Επισκέφτηκε το Επιμελητήριο Πέλλας ο Περιφερειακός Διευθυντής του ΙΚΑ κ. Νικόλαος Πουλιόπουλος συνοδευόμενος από τον Δ.ντή του καταστήματος Έδεσσας κ. Γεώργιο Παύλου και συναντήθηκε με τη Διοικητική Επιτροπή του Επιμελητηρίου Πέλλας, τον Πρόεδρο της Ομοσπονδίας Επαγγελματοβιοτεχνών κ. Τοδίτσκα Γεώργιο, τον Πρόεδρο του Εμπορικού Συλλόγου κ. Ελλμαλόγλου Νεκτάριο και τον Πρόεδρο του Σωματείου Εμπόρων κ. Πέτρο Γαλανό με σκοπό την διάχυση της ενημέρωσης για την τρέχουσα ρύθμιση των 100 δόσεων.

Έγινε πολυεκατομμυριούχος λέγοντας ψέματα ότι έχει καρκίνο



Η Belle Gibson έχτισε μια ολόκληρη αυτοκρατορία διατροφής και ευεξίας πάνω στο γεγονός πως κατάφερε να επιβιώσει από τον καρκίνο στον εγκέφαλο με τον οποίο διαγνώστηκε το 2009, μόνο και μόνο επειδή έκοψε τη γλουτένη και τα γαλακτοκομικά και αφιερώθηκε στην ολιστική ιατρική.
«Πιστεύω πως οι άνθρωποι έχουν έρθει σε αυτό τον κόσμο για να γίνουν δάσκαλοι. Και ξέρω πως αψήφησα τόσους πολλούς κανόνες της ζωής και του σύμπαντος για κάποιο λόγο», είχε

Αποτελέσματα 4ης προκήρυξης άξονα 4-Leader στο Νομό Πέλλας



Η Επιτροπή Διαχείρισης του Προγράμματος Leader (Ε.Δ.Π.L) της Αναπτυξιακής Πέλλας Αναπτυξιακή Ανώνυμη Εταιρεία Ο.Τ.Α. (ΑΝ.ΠΕ.) συνεδρίασε την Τετάρτη 22/04/2015 (Αρ. πρακτικού Νο 33) με θέμα την επικύρωση των αποτελεσμάτων αξιολόγησης των προτάσεων της 4ης  προκήρυξης έργων του τοπικού προγράμματος του Άξονα 4 «ΕΦΑΡΜΟΓΗ ΤΗΣ  ΠΡΟΣΕΓΓΙΣΗΣ LEADER ΣΤΟ ΝΟΜΟ ΠΕΛΛΑΣ»              

ΗΠΑ και Wall Street "τρέμουν" το Grexit



Δημοσίευμα στη διαδικτυακή πύλη Politico, με τίτλο «Wall Street: Ο Τσίπρας είναι μπελάς» και υπότιτλο «Εντείνονται οι φόβοι ότι η έξοδος της Ελλάδας από την ευρωζώνη μπορεί να προκαλέσει καταστροφή», αναφέρεται σε προειδοποιήσεις που απευθύνουν κορυφαία στελέχη της Wall Street και ανώτεροι φορείς χάραξης πολιτικής στην Ουάσιγκτον προς τους ευρωπαίους ομολόγους τους να αποτρέψουν ενδεχόμενη χρεοκοπία της Ελλάδας

«Όχι» στην επέκταση του επιδόματος των 176 ευρώ σε άλλες κατηγορίες δημοσίων υπαλλήλων



«Όχι» στην επέκταση του επιδόματος των 176 ευρώ σε άλλες κατηγορίες υπαλλήλων του ευρύτερου δημόσιου τομέα είπαν κατά τη διάρκεια της συζήτησης το πρωί στην Ολομέλεια του Αρείου Πάγου τόσο η Εισαγγελέας του Ανωτάτου Δικαστηρίου όσο και η Αρεοπαγίτης εισηγήτρια της υπόθεσης, υιοθετώντας σχετική απόφαση της Ολομέλειας του ΣτΕ.
Πρόκειται για το γνωστό επίδομα των 176 ευρώ που θεσπίστηκε με τον νόμο 3016/02 και έκτοτε δόθηκε σε πολλές κατηγορίες υπαλλήλων, είτε μέσω νομοθετικών ρυθμίσεων, είτε

"Έφαγαν" λεφτά από μαθητές και εξαφανίστηκαν.Το Υπ.Παιδείας θα επανεξετάσει το καθεστώς σχολικών εκδομών.


Στην επανεξέταση των σχολικών εκδρομών από τη νέα σχολική χρονιά προχωρά το υπουργείο Παιδείας μετά την απάτη που αποκαλύφθηκε την Τετάρτη από ταξιδιωτικό γραφείο το οποίο ενώ είχε πάρει χρήματα για εκπαιδευτική εκδρομή στην Ελβετία, δεν είχε κλείσει ούτε ξενοδοχείο, ούτε εισιτήρια.Το θέμα με την εκπαιδευτική εκδρομή των σαράντα μαθητών της Β' Λυκείου του 3ου Λυκείου Αρτας και των τεσσάρων εκπαιδευτικών συνοδών στο Cern της Ελβετίας, επιλύθηκε μετά από παρέμβαση του υπουργείου Παιδείας.

Ευχαριστήριο 3ου ΓΕΛ Γιαννιτσών για την στήριξη στο 1ο Πασχαλινό bazaar



Το 3ο ΓΕΛ Γιαννιτσών και ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων εκφράζουν τις δημόσιες ευχαριστίες τους σε όσους υποστήριξαν την οργάνωση του 1ου Πασχαλινού bazaar που έλαβε χώρα στον πεζόδρομο των Γιαννιτσών στις 2 και 3 Απριλίου 2015.
Ευχαριστούμε δημόσια τον Δήμαρχο Πέλλας κ. Στάμκο Γρηγόρη και την κ. Κατερίνα Δήμου για την χορήγηση περιπτέρου στον πεζόδρομο, απαραίτητο για τη στέγαση της δράσης, τις κυρίες Όλγα και Ηλιάνα Χατζηϊωαννίδου, Μαρία Λαμπρούδη, Πηνελόπη Λαφτσίδου , Λένα Λαμπρούδη και Μουσμούτη Μαρία, οι οποίες υποστήριξαν τη δράση μας προσφέροντας διάφορα υλικά και δημιουργίες τους.

Βόμβα Τζιτζικώστα."Με Σαμαρά η ΝΔ δεν έχει καμιά τύχη".



Η Νέα Δημοκρατία δεν είναι αξιόπιστη εναλλακτική λύση αυτή τη στιγμή είπε ο Περιφερειάρχης Κεντρικής Μακεδονίας Απόστολος Τζιτζικώστας
Μιλώντας στον Real Fm και στην εκπομπή του Τάκη Χατζή και του Μάκη Γεωργίου είπε πως η Νέα Δημοκρατία πρέπει να αναγεννηθεί, καθώς πρέπει να αναγεννηθεί η κεντροδεξιά παράταξη. Όπως είπε  «ο μόνος ισχυρός πυλώνας αυτή τη στιγμή είναι η νέα κυβέρνηση και πως δεν υπάρχει άλλη  αξιόπιστη λύση». 

Απίστευτο: Άφησαν ανασφάλιστη καρκινοπαθή επειδή βρίσκεται σε κώμα



Ένα απίστευτο γεγονός γραφειοκρατίας βλέπει το φως της δημοσιότητας και αφορά μία 25χρονη καρκινοπαθή η οποία νοσηλεύεται στο Πανεπιστημιακό Νοσοκομείο Ηρακλείου. 
Όπως αναφέρει το zarpanews.gr η 25χρονη Βιλιάνα δεν πέρασε από την ειδική επιτροπή που θα πιστοποιούσε την αναπηρία της καθώς έχει πέσει σε κώμα και έτσι έχει μείνει ανασφάλιστη. 

Όλοι ανεξαιρέτως οι αγρότες θα συμπληρώσουν Ε3



Τα αγροτικά εισοδήματα προσδιορίζονται λογιστικώς και συμπληρώνουν Ε3 όλοι οι αγρότες είτε είναι στο ειδικό καθεστώς, είτε στο κανονικό καθεστώς και μετά θα μεταφερθούν τα κέρδη στο Ε1 υποχρεωτικώς.Οι Επιδοτήσεις παγίων μειώνουν την αξία των πάγιων και μόνον αυτό.Όταν ένας επαγγελματίας έχει και εισοδήματα από την Γεωργία για να ενταχθεί στο κανονικό ή μη καθεστώς ως αγρότης ,κρίνεται αυτοτελώς μόνο από τα αγροτικά

Δύο "ναι" και ένα "όχι" της Μέρκελ στον Τσίπρα.



Πληροφορίες προερχόμενες από γερμανούς αξιωματούχους που αφορούν το περιεχόμενο της συζήτησης Τσίπρα Μέρκελ στις Βρυξέλλες, υποστηρίζουν ότι η γερμανίδα καγκελάριος απάντησε στα αιτήματα του έλληνα πρωθυπουργού με δύο «όχι» και ένα «ναι».Το πρώτο «όχι» αφορούσε στην αμετακίνητη άποψη της γερμανικής κυβέρνησης ότι δεν επιθυμεί έξοδο της Ελλάδας από την ευρωζώνη. Το

Τράπεζα Πειραιώς: Διαγράφει τις οφειλές μέχρι 20.000 ευρώ σε οικονομικά αδύναμους πελάτες



Μία πολύ σημαντική πρωτοβουλία πήρε η Τράπεζα Πειραιώς του Μιχάλη Σάλλα δείχνοντας τον δρόμο στο τραπεζικό σύστημα για την αντιμετώπιση της κρίσης στην Ελλάδα.
Συγκεκριμένα η διοίκηση της τράπεζας αποφάσισε να προχωρήσει άμεσα σε πρόγραμμα διαγραφής ή προνομιακής ρύθμισης των οφειλών των οικονομικά αδύναμων πελατών της, συμβάλλοντας στην αντιμετώπιση της ανθρωπιστικής κρίσης.

Συμφωνία σε έξι σημεία βλέπει το Bloomberg



Την άποψη πως η ελληνική κυβέρνηση με τους ευρωπαίους εταίρους βρίσκονται πιο κοντά από κάθε άλλη φορά σε συμφωνία εκφράζει το Bloomberg.
Το πρακτορείο σε άρθρο με τίτλο «Γιατί μια συμφωνία για την Ελλάδα δεν είναι τόσο μακριά» επισημαίνει ότι οι δύο πλευρές δεν είναι τόσο μακριά από μία συμφωνία. «Οι τίτλοι στον ελληνικό Τύπο σήμερα, ημέρα της 5ης επετείου από το πρώτο Μνημόνιο, δείχνουν ότι τουλάχιστον η μια πλευρά είναι αισιόδοξη για συμφωνία.Προτού, όμως, θεωρήσουμε ότι

Έκτακτη συνεδρίαση σήμερα του Δ.Σ. Σκύδρας για τα ταμειακά διαθέσιμα



Ενόψει της ψήφισης,(το μεσημέρι της Παρασκευής 24 Απριλίου 2015), από την Ολομέλεια της Βουλής, της Πράξης Νομοθετικού Περιεχομένου για τα ταμειακά διαθέσιμα των Οργανισμών Τοπικής Αυτοδιοίκησης και φορέων του Δημοσίου, το Δημοτικό Συμβούλιο Σκύδρας συγκαλείται σ΄έκτακτη συνεδρίαση, λόγω του επείγοντος του θέματος, στις 10:00΄η ώρα το πρωί της Παρασκευής 24 Απριλίου τ.ε., με αντικείμενο τη συζήτηση και την έκδοση αντίστοιχου ψηφίσματος.

Ανάκτηση πινακίδων με λιγότερα χρήματα



Ελαστικότερη αντιμετώπιση για όσους έχουν καταθέσει πινακίδες και θέλουν να ενεργοποιήσουν τα οχήματά τους μέσα στο έτος, με μικρότερη από τη συνολική ετήσια επιβάρυνση, εξετάζει το υπουργείο Οικονομικών.
Ποσό που ξεπερνά 754 εκατομμύρια ευρώ εκτιμά το υπουργείο Οικονομικών ότι έχει απολέσει από τα τέλη κυκλοφορίας από το 2009 έως σήμερα, εξαιτίας του κύματος

Δείτε ποιοι δικαιούνται να διαγράψουν το χαράτσι της ΔΕΗ



Η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων .Με απόφασή της που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ, η γ.γ. Δημοσίων Εσόδων προσπαθεί να δώσει λύση στα προβλήματα που αντιμετωπίζουν ιδιοκτήτες ακινήτων με το χαράτσι της ΔΕΗ.
Η ΓΓΔΕ αποφάσισε να δώσει διευκρινίσεις για τη βεβαίωση και είσπραξη ειδικών περιπτώσεων του έκτακτου ειδικού τέλους ακινήτων (Ε.Ε.Τ.Α.), έπειτα από διαμαρτυρίες

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 24/4



Ο καλύτερος τρόπος για να βελτιώσεις την διάθεσή σου είναι να βοηθήσεις κάποιον άλλον να βελτιώσει τη δική του...