Σάββατο 2 Μαΐου 2015

Παιδί εμφανίζεται σε φωτογραφία 110 χρόνια μετά

Έχει γίνει ένα από τα πιο διαδεδομένα θέματα συζήτησης στο Facebook Δυο φίλες από το Κουνσλαντ της Αυστραλίας πήγαν για μπάνιο με τα τρία παιδιά τους, φωτογραφήθηκαν την ώρα που έκαναν μπάνιο, αλλά στη φωτογραφία εμφανίζεται και ένα τέταρτο παιδί, ξένο, άγνωστο που μάλιστα... δεν κολυμπούσε μαζί τους, απλά ... εμφανίστηκε στη φωτογραφία!

Από τη Γη στη Σελήνη… σε 4 λεπτά!

Μια πραγματικά επαναστατική τεχνολογία δοκιμάζουν μηχανικοί της NASA. Πρόκειται για μια τεχνολογία που θα επιτρέψει στα διαστημόπλοια να αναπτύσσουν την περίφημη «ταχύτητα δίνης» (warp speed) που χρησιμοποιούσε το σκάφος Enterprise στη θρυλική σειρά επιστημονικής φαντασίας Star Trek. Όταν το Enterprise χρησιμοποιούσε την ταχύτητα δίνης μπορούσε να μετακινείται από γαλαξία σε γαλαξία σε χρόνο dt.

Aς συγχρονιστούμε! Γιατί η σεξουαλική διάθεση άντρα-γυναίκας δεν...συμπίπτει;

Οι γυναίκες «ζεσταίνονται» το βράδυ, οι άνδρες είναι πρωινοί τύποι… Νέα έρευνα έρχεται να αποδείξει πως και οι ώρες που έχουν μεγαλύτερη επιθυμία για σεξ είναι διαφορετικές για τους άνδρες και τις γυναίκες! Οι γυναίκες γίνονται πιο ερωτικές...

Απίστευτο: Διεθνής ημέρα πιτόγυρου στη Θεσσαλονίκη η 3η Μαϊου



Υπάρχουν διεθνείς μέρες για την υγεία, τις κοινωνικές και φυλετικές διακρίσεις και άλλα θέματα που αφορούν τον κόσμο. Ωστόσο είναι η πρώτη φορά που ιδρύεται παγκόσμια ημέρα πιτόγυρου.
Μπορεί να μην το αποφάσισε ο ΟΗΕ και να μην το ανακοίνωσε κάποιος διεθνής οργανισμός, όμως για τη Θεσσαλονίκη, την 3η Μαΐου το πιτόγυρο θα έχει την τιμητική του.

Ανακαλύφθηκε δεινόσαυρος πρόδρομος των πουλιών

Είχε μέγεθος περιστεριού, αλλά τεράστιες φτερούγες σαν της νυχτερίδας. Έζησε λίγο πριν τα πρώτα πουλιά εμφανισθούν και ήταν ένας από τους πιο παράξενους δεινόσαυρους που έχουν ποτέ ανακαλυφθεί.

Πρόκειται για ένα ιδιόμορφο πλάσμα με την ονομασία «Γι τσι» («Παράξενη φτερούγα» στα κινεζικά)...

2.500 Έλληνες κινδυνεύουν να χάσουν την όρασή τους λόγω αποκόλλησης του υαλοειδούς

Την ανάγκη της έγκαιρης διάγνωσης της υαλοειδούς αποκόλλησης ,μιας οφθαλμολογικής πάθησης που απειλεί την όραση 2.500 Ελλήνων κάθε χρόνο τονίζουν οι επιστήμονες.

Η αποκόλληση του υαλοειδούς είναι μια πάθηση που δεν γίνεται αντιληπτή από τον πάσχοντα πάρα μόνο σε προχωρημένα στάδια, όταν πλέον υπάρχει απώλεια της όρασής του.

Ο Μπερλουσκόνι πουλάει τη Μίλαν

Σύμφωνα με δημοσίευμα της Gazzetta Dello Sport, αλλά και άλλων ιταλικών Μέσων, ο Σίλβιο Μπερλουσκόνι φέρεται να έχει πάρει την απόφαση να πουλήσει το πλειοψηφικό πακέτο των μετοχών της Μίλαν στον μεγιστάνα, Μπι Ταετσαουμπόλ.

Πιο προσεκτικοί οι... όρθιοι μαθητές

Αν ένας μαθητής δεν κάθεται στο παραδοσιακό θρανίο του, αλλά χρησιμοποιεί ένα ειδικά σχεδιασμένο γραφείο για ορθίους, τότε μπορεί να συγκεντρωθεί και να προσέξει καλύτερα στο μάθημα, σημειώνοντας έτσι καλύτερες σχολικές επιδόσεις.

Αυτό είναι το συμπέρασμα μιας νέας αμερικανικής επιστημονικής μελέτης, η οποία εισηγείται τη σταδιακή αντικατάσταση...

Αριζόνα: Αγοράκι 2 χρονών αυτοπυροβολήθηκε με το όπλο του πατέρα του

 Ένα αγοράκι 2 ετών από την Αριζόνα μεταφέρθηκε στο νοσοκομείο σε κρίσιμη κατάσταση αφού αυτοπυροβολήθηκε στο πρόσωπο με όπλο το οποίο σύμφωνα με την αστυνομία ήταν τυλιγμένο στα σεντόνια του κρεβατιού. 

Το ατύχημα συνέβη την βράδυ της Πέμπτης όταν το 2χρονο αγοράκι και ο 7χρονος αδελφός του βρίσκονταν στο σπίτι τους,  όπου τα πρόσεχε η γιαγιά τους και η θεία τους.

ΗΠΑ: Νέες συλλήψεις διαδηλωτών στη Βαλτιμόρη

Αψήφησαν την απαγόρευση της κυκλοφορίας για να διαμαρτυρηθούν για τον θάνατο νεαρού Αφροαμερικανού, ο οποίος τραυματίστηκε μέσα σε βαν της αστυνομίας.

Η αστυνομία της Βαλτιμόρης προχώρησε αργά το βράδυ της Πρωτομαγιάς, μπροστά από το δημαρχείο, σε σειρά συλλήψεων διαδηλωτών...

Τρίκαλα: Πιλοτικό πρόγραμμα βελτίωσης βοσκοτόπων

Σε πιλοτικό πρόγραμμα αναχλόασης ξερικών πεδινών βοσκοτόπων με στόχο την αύξηση της βοσκοϊκανότητάς τους και την ποιοτική και ποσοτική αύξηση των κτηνοτροφικών προϊόντων, προχώρησε ο δήμος Μουζακίου, σε συνεργασία με το Πανεπιστήμιο Θεσσαλίας και το Γεωργικό Πανεπιστήμιο Αθηνών.

Ανήλικοι δράστες κλοπών σε Βέροια και Λέσβο

Πρόκειται για έναν 17χρονο και έναν 13χρονο που κατηγορούνται για διαρρήξεις σπιτιών.
Στον εισαγγελέα Πλημμελειοδικών Βέροιας οδηγήθηκαν... οικογενειακώς ένα 13χρονο αγόρι που συνελήφθη λίγες ώρες αφ' ότου έκλεψε από την είσοδο μιας πολυκατοικίας δυο ηλιακούς συλλέκτες αξίας 400 ευρώ που ανήκαν σε έναν 69χρονο και οι γονείς του που συνελήφθησαν για παραμέληση εποπτείας ανηλίκου. Τα κλοπιμαία βρέθηκαν και παραδόθηκαν στον ιδιοκτήτη τους.

Πρωταθλήτρια στην Ε.Ε. η Ελλάδα ως προς την πτώση στις τιμές των κατοικιών

''Πρωταθλήτρια'' πανευρωπαϊκά παραμένει η χώρα μας ως προς τη μείωση στις τιμές πώλησης των κατοικιών, έστω κι αν το 2014 φάνηκε να επιβραδύνει ο ρυθμός της πτώσης.

Οπως προκύπτει με βάση τα στοιχεία της Eurostat, οι τιμές των κατοικιών στις χώρες του ευρώ σημείωσαν άνοδο κατά 1,1% στο τελευταίο τρίμηνο του 2014, σε σύγκριση με το αντίστοιχο τρίμηνο του 2013, ενώ γενικότερα στις χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης το αντίστοιχο ποσοστό διαμορφώθηκε στο +2,6%. Την ίδια στιγμή η Ελλάδα...

Βαρουφάκης: Η ευρωζώνη αν δεν αλλάξει, θα πεθάνει

«Η ευρωζώνη αν δεν αλλάξει δεν μπορεί να επιβιώσει» λέει στην «Εφημερίδα των Συντακτών» ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης.

Κατά την άποψή του καμία χώρα δεν έπρεπε να εισέλθει σε ένα τόσο σαθρά δομημένο κοινό νόμισμα, ιδίως μια χώρα βαθιά ελλειματική όπως η δική μας, ωστόσο «αν προσπαθήσουμε σήμερα να κάνουμε όπισθεν, θα βρεθούμε προ δυσάρεστου απροόπτου».

Αποχωρεί από το ΠΑΣΟΚ ο Βενιζέλος - Εκλογές για προεδρο στις 14 Ιουνίου

Την αποχώρησή του από το ΠΑΣΟΚ επιβεβαίωσε ο Ευάγγελος Βενιζέλος κατά τη συνεδρίαση της Γραμματείας της Εθνικής Οργανωτικής Επιτροπής Συνεδρίου την προηγούμενη Πέμπτη.

Ύστερα από εισήγηση του γραμματέα του κόμματος Νίκου Ανδρουλάκη πρόκειται να διεξαχθεί συνέδριο του ΠΑΣΟΚ από τις 5 έως τις 7 Ιουνίου. Επιπλέον το κόμμα από τη βάση θα εκλέξει νέο πρόεδρος στις 14 Ιουνίου, ενώ περίπου είκοσι ημέρες πριν, στις 24 Μαΐου θα γίνει η διαδικασία ανάδειξης συνέδρων.

Λαθρανασκαφή στη Αρχαία Ζώμινθο Ρεθύμνου

Παραβίαση και εκτεταμένες φθορές στον περιφραγμένο χώρο ανασκαφών της Αρχαίας Ζωμίνθου στον ορεινό Μυλοπόταμο στο Ρέθυμνο σημειώθηκαν την Πέμπτη το ξημέρωμα.

Αμέσως έσπευσαν στην αρχαιολογική περιοχή κάτοικοι της ευρύτερης περιοχής ενώ ειδοποιήθηκε η αστυνομία και η αρχαιολόγος, υπεύθυνη της ανασκαφής Έφη Σακελαράκη Σαπουνά.

Νιγηρία: Ο στρατός απελευθέρωσε 234 γυναίκες και παιδιά

Οι Αρχές της Νιγηρίας απελευθέρωσαν 234 γυναίκες και παιδιά που κρατούνταν από τους ισλαμιστές αντάρτες της Μπόκο Χαράμ στο προπύργιό τους στη βορειοανατολική χώρα, ανακοίνωσε σήμερα το γενικό επιτελείο στρατού.

Κωνσταντία Πέλλας: Είχε στο σπίτι του ευρήματα της αρχαϊκής περιόδου

Τρία κράνη και μια οινοχόη της αρχαϊκής περιόδου βρήκαν οι αστυνομικοί μετά από έρευνα στο σπίτι ενός 55χρονου.

Ο ίδιος συνελήφθη την Τετάρτη για παράβαση του νόμου περί προστασίας αρχαιοτήτων και εν γένει της πολιτιστικής κληρονομιάς, στην κοινότητα Κωνσταντία Πέλλας.

Κράμπες: Γιατί εκδηλώνονται και πώς θα τις αντιμετωπίσετε



Οι κράμπες είναι ακούσιες και συχνά επώδυνες συσπάσεις των μυών. Οι πιο συνηθισμένες κράμπες είναι αυτές που εκδηλώνονται στα πόδια, μπορεί όμως να εκδηλωθούν και στα χέρια, τον βραχίονα, την κοιλιά και το θώρακα.
 Αίτια
Οι μυϊκές κράμπες συνήθως εκδηλώνονται όταν ένα μυς είναι καταπονημένος ή τραυματισμένος. Όταν γυμνάζεστε χωρίς να έχετε καταναλώσει αρκετά υγρά (είστε

Πληκτρολόγησε τη διεύθυνσή σου στα ελληνικά και δες το σπίτι σου τρισδιάστατα!



Γράψε τη διεύθυνσή σου στα Ελληνικά και δες το σπίτι σου τρισδιάστατα!
Η εφαρμογή αυτή μπορεί να προβάλει τρισδιάστατα την διεύθυνση που θα πληκτρολογήσετε και να δείτε το σπίτι σας και όλα τα σπίτια της γειτονιά σας.
Δοκίμασε το ….Δείτε ΕΔΩ το σπίτι που σας ενδιαφέρει.

Ο Έλληνας που ανοίγει ένα κατάστημα την εβδομάδα στην Κίνα



«Αν η μισή μου καρδιά βρίσκεται, γιατρέ, εδώ πέρα η άλλη μισή στην Κίνα βρίσκεται». Οι στίχοι των Γιάννη Ρίτσου και Ναζίμ Χικμέτ ταιριάζουν γάντι στην οικογένεια
Κουτσολιούτσου, τους ιδιοκτήτες του επιχειρηματικού ομίλου Folli Follie, που κατάφεραν να γίνουν «φίρμες» πρώτα στην Ασία -με μεγάλο σταθμό την Κίνα- και μετά στην ίδια τους τη χώρα.Έως και τα μέσα της δεκαετίας του ’90 οι περισσότερες Eλληνίδες φαντάζονταν ότι οι λαμπερές βιτρίνες της Folli Follie ανήκαν σε κάποιον κομψό ιταλικό οίκο κοσμημάτων...

Η Αλβανία ανοίγει τα αρχεία της πρώην κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας



Το αλβανικό κοινοβούλιο ψήφισε χθες βράδυ νόμο για τον αποχαρακτηρισμό των αρχείων της πρώην κομμουνιστικής μυστικής αστυνομίας, επιτρέποντας σε κάθε ενδιαφερόμενο να δει τον φάκελό του.
Αμείλικτος μοχλός του κομμουνιστικού καθεστώτος, η μυστική αστυνομία Sigurimi έλεγχε τους Αλβανούς για περισσότερο από σαράντα πέντε χρόνια, μεταξύ 1944 και 1990.
Ο νόμος αυτός επιτρέπει στους πολίτες που εκδιώχθηκαν από το κομμουνιστικό καθεστώς,

Ιστορική ομολογία από τον Γερμανό Πρόεδρο της Δημοκρατίας."Πρέπει να πληρώσουμε πολεμικές αποζημιώσεις στην Ελλάδα".



Για πρώτη φορά και κόντρα στην επίσημη γραμμή Μέρκελ, υπέρ της καταβολής των πολεμικών επανορθώσεων στην Ελλάδα τάχθηκε ο πρόεδρος της Γερμανίας Γιοάχιμ Γκάουκ εκφράζοντας σήμερα την υποστήριξή του προς το σχετικό αίτημα της Αθήνας.
Παρόλο που η γερμανική κυβέρνηση έχει επανειλημμένα απορρίψει αυτά τα αιτήματα, ο Γκάουκ, σε συνέντευξη που θα δημοσιευτεί στη σαββατιάτικη έκδοση της εφημερίδας Sueddeutsche Zeitung, επισήμανε ότι η Γερμανία

La Stampa: Σχέδιο Β από Γερμανία για χρεοκοπία της Ελλάδας



Σε σχέδιο Β για την Ελλάδα, με «χρεοκοπία και ανθρωπιστικό πρόγραμμα», αναφέρεται η εφημερίδα του Τορίνο La Stampa, σε ανταπόκρισή της από το Βερολίνο. Η δημοσιογράφος Τόνια Μαστρομπουόνι αναφέρει ότι «μια από τις πιθανότητες τις οποίες εξετάζουν στο Βερολίνο και στην Φρανκφούρτη είναι μια χρεοκοπία χωρίς έξοδο από το ευρώ, με την υιοθέτηση ενός είδους μίνι επιταγών εσωτερικής χρήσης, σε συνδυασμό με ένα "ανθρωπιστικό σχέδιο", ένα πρόγραμμα εκτάκτου ανάγκης της Ευρωπαϊκής Eνωσης, το

Πρωτομαγιάτικες συγκεντρώσεις του ΠΑΜΕ σε Έδεσσα & Γιαννιτσά



Με αγωνιστικές απεργιακές συγκεντρώσεις & πορείες σε Έδεσσα & Γιαννιτσά συμμετείχε το ΠΑΜΕ στην Πρωτομαγιάτικη απεργία. Με αγωνιστικό παλμό και με συμμετοχή εργαζομένων, αγροτών , αυτοαπασχολούμενων & νεολαίας πραγματοποιήθηκαν απεργιακές συγκεντρώσεις  στους «Μ.Καταρράκτες» της Έδεσσας & στη Πλατεία ΕΠΟΝ ( Πεζόδρομος ) στα Γιαννιτσά.

Βιβλιάριο υγείας για όλους τους ανασφάλιστους προβλέπει σχέδιο ΚΥΑ



Σύστημα χορήγησης Βιβλιαρίων Υγείας Ανασφάλιστων (ΒΥΑ) σε όλους τους ανασφάλιστους, χωρίς εισοδηματικό κριτήριο, προωθεί το Σχέδιο Κοινής Υπουργικής Απόφασης, με τίτλο «Ρυθμίσεις για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο Δημόσιο Σύστημα Υγείας», που ετέθη σε δημόσια διαβούλευση.
Με το ΒΥΑ όλοι οι δικαιούχοι θα έχουν δωρεάν πρόσβαση σε όλες τις δημόσιες δομές

6 "μέτρα-φωτιά" απαιτούν με e – mail οι δανειστές.



Νέο e – mail με 6 «μέτρα – φωτιά» έστειλαν στην κυβέρνηση οι Θεσμοί προκειμένου να «κλειδώσει» η συμφωνία και να ανοίξει η στρόφιγγα της ρευστότητας για την ελληνική οικονομία.Όπως αποκαλύπτει η εφημερίδα «Αγορά», στα χέρια της ελληνικής κυβέρνησης και του επικεφαλής της διαπραγμάτευσης στο Brussels Group, Γιώργου Χουλιαράκη, έφτασε μέσω ηλεκτρονικού ταχυδρομείου το κείμενο με τις απαιτήσεις των δανειστών.

"Δεν θα ναι χρεοκοπία αν δεν πληρώσετε το ΔΝΤ" λένε τώρα οι οίκοι αξιολόγησης.



Οι περισσότεροι κορυφαίοι οίκοι αξιολόγησης διαβεβαιώνουν ότι δεν θα υποβαθμίσουν την Ελλάδα στην κατηγορία της «αθέτησης πληρωμών» εάν η χώρα χάσει μία από τις δόσεις που οφείλει να αποπληρώσει στο Διεθνές Νομισματικό Ταμείο ή την Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα.
Η Αθήνα θα πρέπει να καταβάλει σχεδόν 1 δισ. ευρώ στο ΔΝΤ τον Μάιο και περίπου 7 δισ. ευρώ στην ΕΚΤ τον Ιούλιο και τον Αύγουστο. Μια ενδεχόμενη αδυναμία καταβολής μιας

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 2/5



Η ευτυχία δεν είναι κάτι ετοιμοπαράδοτο. Επέρχεται με τις πράξεις μας.



Σαν Σήμερα, Σαββάτο 2 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 1 Μαΐου 2015

Έφτιαξαν οθόνη από ένα απλό κομμάτι χαρτί



Χαρτί που μπορεί να μετατραπεί σε οθόνη; Κι όμως είναι εφικτό, αφού επιστήμονες ανέπτυξαν μια οθόνη εκπομπής φωτός από απλό χαρτί.
Η τεχνολογία αυτή θα μπορούσε μελλοντικά να χρησιμοποιηθεί για την παραγωγή αναλώσιμων οθονών για συσκευασίες ή εφημερίδες, με φθηνά -και πιο σημαντικό- φιλικά προς το περιβάλλον υλικά.

Συναγερμός για τον νέο ιό που χτύπησε το Facebook.



Ενας άγνωστος ιός που εμφανίστηκε χθες στο Facebook έχει αναστατώσει εκατομμύρια χρήστες.
Σύμφωνα με δημοσίευμα της Daily Mail, εκατομμύρια μέλη του κοινωνικού δικτύου εμποδίζονται από το να αναρτούν links στον τοίχο τους.
Εκτός όμως από αυτό, υπήρξαν και αναρίθμητες αναφορές για οριστική διαγραφή μηνυμάτων τους και links με την αιτιολογία ότι «παραβίαζαν την πολιτική ασφαλείας» του

ΗΜΕΡΙΔΑ: «Με ασφάλεια στο Διαδίκτυο» Θέμα: «Κανόνες Ασφαλούς Πλοήγησης στο Διαδίκτυο – Cyber Bullying»



Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών                                                       6 Μαΐου 2015
ΟΡΓΑΝΩΣΗ:
ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π.
Δ/ΝΣΗ Δ/ΘΜΙΑΣ ΕΚΠ/ΣΗΣ Ν. ΠΕΛΛΑΣ - Π.Ο.Δ.Π./Δ.Δ.Ε. Ν. ΠΕΛΛΑΣ
ΤΜΗΜΑ ΑΣΦΑΛΕΙΑΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ-Δ/ΝΣΗ ΑΣΤΥΝΟΜΙΑΣ ΠΕΛΛΑΣ
2ο ΕΠΑΛ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ
ΔΙΚΗΓΟΡΙΚΟΣ  ΣΥΛΛΟΓΟΣ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

Τα χρέη «βουλιάζουν» την Υγεία.Κατάρρευση προβλέπουν οι φαρμακοποιοί



Σε 2 δισ. ευρώ ανέρχονται τα χρέη της πολιτείας προς τους εμπλεκόμενους στην εφοδιαστική αλυσίδα του φαρμάκου - φαρμακευτικές εταιρείες, φαρμακοποιούς και φαρμακαποθήκες. Στο μεταξύ για στάση πληρωμών του ελληνικού Δημοσίου κάνουν λόγο και οι προμηθευτές των νοσοκομείων, προειδοποιώντας με αναγκαστική διακοπή τροφοδοσίας του ΕΣΥ.Ο Πανελλήνιος Φαρμακευτικός Σύλλογος (ΠΦΣ) -  μετά και την προγραμματισμένη χθεσινή συνάντηση με τους φορείς του φαρμάκου - υπογραμμίζει σε ανακοίνωση του ότι «ο κίνδυνος

Εκδήλωση Λόγου και μέλλους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως



Την Κυριακή 3 Μαΐου, στις 8.00μ.μ., θα πραγματοποιηθεί Εκδήλωση λόγου και μέλους της Σχολής Βυζαντινής Μουσικής της Ιεράς Μητροπόλεως στον Ιερό Ναό Αγίου Στεφάνου Σκύδρας με τίτλο:

«ΑΥΤΩ ΜΟΝΩ ΑΣΩΜΕΝ»

Θα παρουσιαστούν επιλεγμένοι ύμνοι της χαρμόσυνης περιόδου του Πεντηκοσταρίου από τον Βυζαντινό Χορό της Σχολής με παράλληλο θεολογικό και καλλιτεχνικό σχολιασμό.

Μέγα σκάνδαλο κατασκοπείας στην Ευρώπη.Η Μέρκελ βοηθούσε στην παρακολούθηση ηγετών.



Οι γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών είχαν κατασκοπεύσει υψηλόβαθμους αξιωματούχους της Γαλλίας όπως και της Ευρωπαϊκής Επιτροπής για λογαριασμό της αμερικανικής Εθνικής Υπηρεσίας Ασφαλείας (NSA), σύμφωνα με το σημερινό φύλλο της γερμανικής εφημερίδας Suddeutsche Zeitung.
«Η BND (γερμανικές υπηρεσίες πληροφοριών) βοήθησε την NSA να διενεργήσει πολιτική κατασκοπεία», επισημαίνει η μεγάλη εφημερίδα του Μονάχου, διευκρινίζοντας ότι

Παρουσίαση βιβλίου "Κρίση και αριστερή πολιτική" του Χρήστου Λάσκου στα Γιαννιτσά




Η Οργάνωση Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας σας προσκαλεί
στην παρουσίαση του βιβλίου
                                               «Κρίση και αριστερή πολιτική»
του Χρήστου Λάσκου
(οικονομολόγου –εκπαιδευτικού – μέλους της  Κ.Ε. του ΣΥΡΙΖΑ)

Ποιους ιδιοκτήτες ΙΧ «καίει» ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης


Η αύξηση του φόρου πολυτελούς διαβίωσης θα είναι 30% και αναμένεται «να χτυπήσει» όσους έχουν ιδιοκτήτες αυτοκινήτων άνω των 1.928 κυβικών, είτε πρόκειται για ακριβά μοντέλα αυτοκινήτων είτε όχι.
Ο φόρος πολυτελούς διαβίωσης λοιπόν για τα αυτοκίνητα άνω των 1.928 κυβικών και παλαιότητας ως και 10 ετών αυξάνεται από 10% ως και 13%. Ετσι εκατοντάδες χιλιάδες ιδιοκτήτες μετά τις αυξήσεις φωτιά στα τέλη θα δουν τώρα νέα αύξηση στους φόρους. Η

Πρωτομαγιά...και πρώτη φορά αριστερά!



Στα λαϊκά τραγούδια διαχρονικά...είναι πικρό το ψωμί της ξενιτειάς ...είναι  αλμυρά τα όνειρα, ποτισμένα με δάκρυα και πόνο...είναι αβάσταχτη η ανέχεια...στα υγρά και ανήλια στενά...στα κρύα σπίτια...και η λάμπα τρεμοπαίζει...σαν τη λαχτάρα για ζωή των νιών.
Λίγο και ακόμα λίγο ...να σηκωθούμε λίγο ψηλότερα... να ζήσουμε λίγο καλύτερα!
Πονεμένη ψυχή...βαθειά ψυχή...που αντέχει και βάζει για ύπνο το νηστικό παιδί...υπομένει στην ουρά για λίγη συμπόνια...έχει τα χέρια ψηλά ...γροθιά ή παράκληση, ψάχνει δύναμη για να αντέξει το δικαίωμα στη ζωή...

Αυτές είναι οι 9 αλλαγές Κοντονή στο ν/σ για τη βία στα γήπεδα



Κατέθεσε πλέον και γραπτώς ο Σταύρος Κοντονής, τις αλλαγές που είχε υποσχεθεί στο νομοσχέδιο για την αθλητική βία, κατά τη σημερινή, τελευταία ημέρα επεξεργασίας του στην Επιτροπή Μορφωτικών Υποθέσεων της Βουλής.
Οι αλλαγές που φιλοδοξούν να καλύψουν το κενό που χωρίζει τις αποφάσεις του υπουργείου και τις θέσεις της FIFA και της UEFA, έχουν ως εξής:
* Ο υπουργός αρμόδιος για τον Αθλητισμό, διατηρεί το δικαίωμα να επιβάλλει πρόστιμα για

«Ένα ταξίδι αναμνήσεων» από τον Σύλλογο Στραντζαλιωτών «Η ΣΤΡΑΝΤΖΑ»




  Το βράδυ της Τετάρτης, 29 Απριλίου 2015, είχαμε ένα νυχτέρι χαράς και συγκίνησης! Όλοι εμείς, ως Σύλλογος Στραντζαλιωτών, σας ανοίξαμε το σπιτικό μας και μοιραστήκαμε της χαρές μας, τα ήθη και τα έθιμά μας. Μοιραστήκαμε επίσης ιστορίες των προγόνων μας, αλλά μας ξύπνησαν και συναισθήματα νοσταλγίας, καθώς ζωντάνευαν εικόνες της Στράντζας. Το σπίτι μας, στολισμένο από τα κειμήλια που μας κληροδότησαν οι παππούδες μας, υποδέχτηκε υπέροχους, αμέτρητους επισκέπτες που μας συνόδεψαν σε ένα ταξίδι αναμνήσεων, μέσα από τα χουσμέτια και τα μουχαμπέτια μας. Σε όλους εσάς, λοιπόν, θα θέλαμε να πούμε ένα μεγάλο ευχαριστώ που μας αγκαλιάσατε!

Βαρουφάκης."Απαιτούν να ξεκινήσουμε πλειστηριασμούς Α κατοικίας"



Οι θεσμοί απαιτούν να ξεκινήσουν οι πλειστηριασμοί α’ κατοικίας στην Ελλάδα, αποκάλυψε ο υπουργός Οικονομικών Γιάνης Βαρουφάκης απαντώντας στη Βουλή σε ερώτηση του βουλευτή των Ανεξαρτήτων Ελλήνων Νίκου Μαυραγάνη.
«Λένε ότι αν επιμείνουμε στην απαγόρευση πλειστηριασμών, σου λένε «γιατί οι άλλοι να πληρώνουν το στεγαστικό τους; Δημιουργείς μία διαδικασία, μία κατάσταση που κάνει κάποιους να λειτουργούν ανήθικα». Υπάρχει η άποψη να πεταχτούν οι άνθρωποι στο

Μήνυμα της Δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για την Εργατική Πρωτομαγιά



Μέσα σ΄ένα αντίξοο και δυσμενές περιβάλλον, όπου η κοινωνική αντοχή και συνοχή δέχονται ισχυρό κι ανελέητο καταιγισμό πιέσεων από τη βαθιά και παρατεταμένη ύφεση και κρίση, έρχεται η Εργατική Πρωτομαγιά με τις αξίες και τα μηνύματά της να ενισχύσει και να εμψυχώσει τις δυνάμεις αυτές που αντιτάσσονται σθεναρά απέναντι στον επ΄απειλούμενο κοινωνικό, κι όχι μόνον, Αρμαγεδδώνα.

Τσίπρας: Κοντά σε συμφωνία με τους εταίρους η Ελλάδα



Χαρακτήρα άτυπης ενημέρωσης και όχι επίσημης έγκρισης ή απόρριψης του πολυνομοσχεδίου είχε η χθεσινή συζήτηση στο υπουργικό συμβούλιο υπό τον πρωθυπουργό.
Ενώ μέχρι το βράδυ της Τετάρτης κυβερνητικές πηγές διαβεβαίωναν ότι το πολυνομοσχέδιο θα παρουσιαστεί, θα συζητηθεί και θα εκγκριθεί από το υπουργικό συμβούλιο πριν παρουσιαστεί στο Brussels Group, σήμερα η Αθήνα μεταβάλλει τη στάση της και συνεργάτες του πρωθυπουργού αναφέρουν ότι συνολικά η θέση της κυβέρνησης στη

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 1/5



Ένα ταξίδι χιλιάδων μιλίων ξεκινάει με ένα βήμα.

Καλό Μήνα!



Σαν Σήμερα, Παρασκευή 1 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.