Σάββατο 9 Μαΐου 2015

Αύριο Κυριακή 10/5 τα εγκαίνια της "Στέγης Ποντιακού Ελληνισμού" στα Γιαννιτσά



Στη Μύκονο οι σέξι Άγγελοι της Victoria Secret



Χαμός στη Μύκονο αυτή την ώρα . Η παραλία Ψαρρού έχει γεμίσει από καλλονές αφού τα μοντέλα της Victorias Secret  βρίσκονται στο νησί των Ανέμων. Ανάμεσα τους και η κουκλάρα Αλεσσάντρα Αμπρόσιο που λατρεύει τη Μύκονο και την Ελλάδα.
Σε λιγότερο από δυο ώρες σε γνωστό μαγαζί στη Χώρα θα γίνει ένα μεγάλο πάρτι με πολλές εκπλήξεις και με τα μοντέλα να κυκλοφορούν ημίγυμνα! Bar Refaeli, η Christina Mileva, η Vale Michetti, αλλά και η εκρηκτική Sara Sampaio θα βάλουν φωτιά στο νησί. 

Oι γιατροί συμβουλεύουν να ΜΗΝ αποφύγουμε τον ήλιο φέτος!



Μην Αποφύγετε Τον Ήλιο Αυτό Το Καλοκαίρι!Είναι οι συμβουλή που περιμένουμε χρόνια να ακούσουμε, καθώς ναι, υπάρχει σοβαρός ιατρικός λόγος που επιβάλλει την έκθεσή μας στον ήλιο το καλοκαίρι. 
Γνωρίζουμε όλοι ότι η βιταμίνη D είναι απαραίτητη για την υγεία των οστών. Αυτό που δεν ξέραμε μέχρι πριν λίγα χρόνια είναι πόσο επηρεάζει άλλους τομείς της υγείας μας και πως.

13χρονη παλεύει και γλυτώνει το βιασμό! (video)



Ανθρωποκυνηγητό έχουν εξαπολύσει οι αρχές της Βόρειας Καλιφόρνια για την σύλληψη ενός άνδρα που προσπάθησε να βιάσει 13χρονο κορίτσι στην είσοδο του σπιτιού του. Το κορίτσι θα καταφέρει να γλυτώσει χτυπώντας τον παρ' ολίγον βιαστή της με όλη της τη δύναμη.

Ο άνδρας, που φέρεται να έχει βιάσει και μια 28χρονη γυναίκα, παρακολουθούσε την 13χρονη την ώρα που εκείνη γυρνούσε στο σπίτι από το σχολείο και με τη βία έσπρωξε την πόρτα την ώρα που εκείνη είχε μόλις εισέλθει στη είσοδο.

Μαύρο σκόρδο!Το άγνωστο αλλά «θαυματουργό»… ξαδελφάκι του λευκού, που δεν μυρίζει!



Λίγοι το γνωρίζουν, αλλά τα τελευταία πέντε χρόνια ένα νέο είδος σκόρδου έχει αρχίσει να “κερδίζει έδαφος” στις διαιτητικές μας προτιμήσεις προερχόμενο αρχικά από την Κορέα.
Πρόκειται για το μαύρο σκόρδο, το… ξαδερφάκι του γνωστού σε όλους μας λευκού σκόρδου. Μάλιστα, έχει τραβήξει πλέον την προσοχή και της ιατρικής κοινότητας, η οποία εξετάζει καθημερινά τις ευεργετικές του ιδιότητες.

Το μαύρο σκόρδο δημιουργείται από την επεξεργασία του λευκού σκόρδου μέσω μιας

Στον Ειρηνικό έπεσε τελικά το ρώσικο διαστημόπλοιο.



Στον κεντρικό Ειρηνικό κατέπεσαν τα συντρίμμια του ρωσικού μεταγωγικού Progress, σύμφωνα με τα όσα ανακοίνωσε η Ρωσία. Το Progress μετέφερε τρόφιμα, καύσιμα και προσωπικά αντικείμενα αστροναυτών που προοριζόταν για τον Διεθνή Διαστημικό Σταθμό.
H Μόσχα είχε χάσει την επικοινωνία με το σκάφος λίγο μετά την εκτόξευσή του στις 28 Απριλίου από το κοσμοδρόμιο που νοικιάζει η Ρωσία στο Μπαϊκονούρ του Καζακστάν. Λίγο αργότερα τα ραντάρ έδειξαν ότι το σκάφος περιστρεφόταν εκτός ελέγχου σε λανθασμένη

Σύλληψη ΒΟΜΒΑ στις Ένοπλες Δυνάμεις – «Θα πάνε πολλοί στη φυλακή» δηλώνει το περιβάλλον Καμμένου



“Θα πάει πολύς κόσμος φυλακή”, είπε κορυφαίος συνεργάτης του ΥΕΘΑ σχολιάζοντας την σύλληψη του απόστρατου αντισυνταγματάρχη ο οποίος φέρεται να είχε σε λογαριασμούς του 3 εκατομμύρια ευρώ.
Ο απόστρατος αξιωματικός ,με εξαιρετικά προσόντα σ΄ ότι έχει να κάνει με το βιογραφικό του αλλά και την καριέρα του στις Ενοπλες Δυνάμεις ,είχε διατελέσει στενός συνεργάτης του εισαγγελέα Γιώργου Ζορμπά την αμέσως μετά από την εκλογική νίκη της ΝΔ το 2004. Από

Ο Ερντογάν θέλει τζαμί στη Θεσσαλονίκη! Το καλοβλέπει ο θλιβερός Μπουτάρης.



Την άμεση επαναλειτουργία της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης με αντάλλαγμα την αδειοδότηση και λειτουργία τζαμιού στη Θεσσαλονίκη φέρεται να προτείνει ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, σύμφωνα με δημοσίευμα της εφημερίδας Χουριέτ.
Ο κ. Ερντογάν, σύμφωνα με το δημοσίευμα, κατά την διάρκεια γεύματος που παρέθεσε σε διακεκριμένους ακαδημαϊκούς και ιστορικούς της χώρας, φέρεται να εξέφρασε την ετοιμότητα της Τουρκίας για το άνοιγμα της Θεολογικής Σχολής της Χάλκης, σε αντάλλαγμα

Αμερικανός απεσταλμένος στην Αθήνα."Μην τολμήσετε να φτιάξετε αγωγό με τους Ρώσους".



Την ανησυχία της αμερικανικής κυβέρνησης για το ενδεχόμενο επέκτασης του τουρκικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού αερίου στην Ελλάδα μετέφερε ο ειδικός απεσταλμένος και συντονιστής των διεθνών ενεργειακών υποθέσεων του αμερικανικού υπουργείου Εξωτερικών Άμος Χοκστάιν, κατά τη διήμερη επίσκεψή του στις 7 και 8 Μαΐου στην Ελλάδα. Όπως αναφέρει ανακοίνωση της πρεσβείας στην Αθήνα οι ΗΠΑ ανησυχούν για την εξέταση ενδεχόμενης επέκτασης του τουρκικού αγωγού στην Ελλάδα, πιστεύοντας ότι δεν θα αυξήσει

Τι θα πληρώσουμε για ΕΝΦΙΑ.Πόσο θα πέσουν οι αντικειμενικές αξίες.



Σχέδιο για τη μείωση των αντικειμενικών αξιών που θα κατεβάσει και τη χρέωση του ΕΝΦΙΑ επεξεργάζεται το υπουργείο Οικονομικών και περιλαμβάνεται στις αλλαγές που σκέφτεται να εφαρμόσει στη φορολογία ακινήτων.
Σύμφωνα με την εφημερίδα «Επένδυση» ο φόρος ακινήτων για τους ιδιοκτήτες μπορεί να μειωθεί έως και 17% καθώς βάσει των αντικειμενικών αξιών προσδιορίζονται ο ΕΝΦΙΑ και ο συμπληρωματικός φόρος.

Νέο μνημόνιο αλλά με έξοδο ΔΝΤ-Ευρ.Τράπεζας από το πρόγραμμα.



Σχέδιο με έξοδο ΔΝΤ και ΕΚΤ από το πρόγραμμα στήριξης της ελληνικής οικονομίας έχει πέσει στο τραπέζι των συζητήσεων για την τελική μεγάλη συμφωνία της Αθήνας με τους θεσμούς.Σύμφωνα με όσα αναφέρει η εφημερίδα «Αγορά», η πρόταση προβλέπει ένα νέο δάνειο προς την Ελλάδα ύψους 46 δισ. ευρώ με το οποίο ο ευρωπαϊκός μηχανισμός στήριξης θα αγοράσει τα 19 δισ. ευρώ που οφείλει η χώρα στο ΔΝΤ και τα 27 δισ. ευρώ που κατέχει η ΕΚΤ.Η αποπληρωμή του δανείου

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 9/5



Ποτέ μην μισήσεις κάποιον που αγάπησες πολύ γιατί το μόνο που θα καταφέρεις είναι να τον αγαπήσεις περισσότερο 


Σαν Σήμερα, Σαββάτο 9 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 8 Μαΐου 2015

Το χρυσό είναι το νέο μαύρο στη "μόδα" των smartphones

Η νέα «τάση της μόδας» στα κινητά τηλέφωνα επιβάλει το χρυσό να είναι το νέο μαύρο. Αυτό είναι το πόρισμα σύμφωνα με τα πρόσφατα στοιχεία πωλήσεων που ανακοίνωσε η Samsung, αφού έχει παρατηρηθεί ραγδαία αύξηση στη ζήτηση smartphones σε χρώμα χρυσό.

8 σημάδια που δείχνουν πως το αγόρι σου είναι ακριβώς σαν εσένα!

Όταν είσαι δίπλα του περνάς πάντα καλά ακόμα και αν η κατάσταση στην οποία βρίσκεστε δεν είναι όμορφη. Του αρέσουν όλες οι παραξενιές σου. Ξέρει πως σου αρέσει το Game of Thrones αλλά δεν τον ενοχλεί καθόλου. Σε αγαπάει ακόμα και γι’αυτό. 

Ύφανση «υπερ-ιστών» από αράχνες που ψεκάστηκαν με γραφένιο

Αράχνες που ψεκάστηκαν με γραφένιο και νανοσωλήνες άνθρακα δημιούργησαν ένα νέο είδος σούπερ-ινών που συνδυάζουν τις ιδιότητες των ιστών των αραχνών με τεχνητές ουσίες τεχνολογίας αιχμής.

Ερευνητές από το Πανεπιστήμιο του Τρέντε στην Ιταλία, διεξήγαγαν ένα πείραμα στο οποίο 15 αράχνες από την οικογένεια Pholcidae...

Τα απαιτητικά επαγγέλματα προστατεύουν από την άνοια

Τα απαιτητικά για το μυαλό επαγγέλματα μπορεί να είναι εξαντλητικά, αλλά ως φαίνεται είναι τα καλύτερα για την προστασία της μνήμης και την πρόληψη της έκπτωσης των νοητικών λειτουργιών όταν γεράσουμε, σύμφωνα με μία νέα μελέτη.

Δεν θέλουμε να το πιστέψουμε: ποια καθημερινή μας συνήθεια συνδέεται με τον καρκίνο (διαβάστε έρευνα)

Ιλιγγιώδη ποσά από το μάρκετινγκ των ανταγωνιστικών εταιριών για να διαφημισθούν οι κάψουλες (κυριώς του espresso) καφέ που υπόσχονται στα γρήγορα ένα σφηνάκι από την αγαπημένη συνήθεια εκατομμυρίων πολιτών σε ολόκληρο τον κόσμο. Κι όμως εδώ παραμονεύει μια τοξική-καρκινογόνα παγίδα.

Επιστολή συμπαράστασης Συλλόγου Γονέων & Κηδεμόνων του ΓΕΛ Αριδαίας



Την Παρασκευή 8 Μαΐου 2015 παραπέμπονται σε δίκη τα μέλη του 15μελους συμβουλίου του Γενικού Λυκείου Αριδαίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013, λόγω της ειρηνικής κατάληψης διαμαρτυρίας στην οποία προέβησαν τον Νοέμβριο του 2012, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του Λυκείου.
Οι μαθητές διαμαρτύρονταν για την συνεχή υποβάθμιση και απαξίωση της δημόσιας εκπαίδευσης. Αλήθεια που είναι οι «υπεύθυνοι» όταν δεν τηρείται και δεν γίνεται σεβαστό το στοιχειώδες συνταγματικό δικαίωμα για δημόσια δωρεάν παιδεία;

Σε δίκη γιατρός για «φακελάκια»

Γιατρός παραπέμπεται να δικαστεί στο Τριμελές Εφετείο Κακουργημάτων, κατηγορούμενος ότι εισέπραττε «φακελάκια» από ασθενείς.

Είχε συλληφθεί πέρσι από τους «αδιάφθορους» της ΕΛ.ΑΣ., διότι ως διευθυντής της Γυναικολογικής Κλινικής του Γενικού Νοσοκομείου « Άγιος Δημήτριος» της Θεσσαλονίκης κατηγορήθηκε ότι ζήτησε και πήρε «φακελάκι» 50 ευρώ από ασθενή για να πραγματοποιήσει επέμβαση ρουτίνας.

Η Πέλλα της γεύσης 2015 Το κυνήγι στο πιάτο της Πέλλας



Η Πέλλα της Γεύσης επανέρχεται την Κυριακή 10 Μαΐου 2015 για τέταρτη συνεχή χρονιά. Πρόκειται για μία εκδήλωση που οργανώνει ο Δήμος Πέλλας σε συνεργασία με το Κτήμα Λίγας. Βασικός στόχος είναι να επαναφέρει την τοπική γαστρονομική παράδοση στο σύγχρονο πιάτο της Πέλλας και να υπενθυμίσει τις μυρωδιές της πόλης, τις δεμένες με το λαϊκό πολιτισμό και την ιστορία της.

Αθώωση μαθητών του 15μελούς του ΓΕΛ Αριδαίας για τις καταλήψεις του 2012



Αθωώθηκαν οι μαθητές  του 15μελούς Συμβουλίου του ΓΕΛ Αριδαίας της σχολικής χρονιάς 2012-2013, στη δίκη που έγινε σήμερα Παρασκευή 8 Μαΐου, που παραπέμφθηκαν λόγω της κατάληψης διαμαρτυρίας στην οποία προέβησαν τον Νοέμβριο του 2012, ύστερα από απόφαση της Γενικής Συνέλευσης των μαθητών του Λυκείου.

Συνεδρίασε το Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας του Δήμου Σκύδρας



Με αντικείμενο στην ημερήσια διάταξη το θέμα της λήψης μέτρων πρόληψης κι αντιμετώπισης των δασικών πυρκαγιών θερινής περιόδου 2015 συνεδρίασε στο Δημαρχείο Σκύδρας, την Τετάρτη 6 Μαΐου 2015, το αντίστοιχο Συντονιστικό Όργανο Πολιτικής Προστασίας.
Το βασικό συμπέρασμα της συνεδρίασης ήταν ότι λόγω της σημαντικής έλλειψης μέσων (κατάλληλος μηχανολογικός εξοπλισμός, προσωπικό και χρήματα), που χαρακτηρίζει το σύνολο σχεδόν των εμπλεκομένων φορέων, καθίσταται πολύ δύσκολη η αντιμετώπιση των δασικών και μη πυρκαγιών.

Παράταση προθεσμίας υποβολής δηλώσεων για ενισχύσεις στον ΟΣΔΕ



Κατά τη συνεδρίαση της Επιτροπής Διαχείρισης Άμεσων Ενισχύσεων της 23/4/2015, εγκρίθηκε η δυνατότητα, προαιρετικής για κάθε Κράτος Μέλος, παρέκκλισης από τον εκτελεστικό κανονισμό (ΕΕ) αριθ 809/2014, σε ότι αφορά στην καταληκτική ημερομηνία υποβολής της ενιαίας αίτησης ενίσχυσης στο ΟΣΔΕ.
Το Υπουργείο Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος & Ενέργειας προτίθεται να αξιοποιήσει τη δυνατότητα αυτή και να παρατείνει την προθεσμία υποβολής των αιτήσεων ενιαίας ενίσχυσης των δικαιούχων αγροτών για άμεσες ενισχύσεις στο ΟΣΔΕ έως και την Τρίτη 2 Ιουνίου 2015.

Διακοπή ρεύματος, την Κυριακή 10/5/15, σε Σεβαστειανά ,Ριζό, Αρσένι, Πετριά, Πλεύρωμα Δήμου Σκύδρας



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε, με τη σειρά μας, τους συνδημότες μας ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος, την Κυριακή 10 Μαΐου 2015, στους παρακάτω οικισμούς και τα τις εξής συγκεκριμένες ώρες: Σεβαστειανά και Ριζό από το πρωί 08:00΄έωςτις12:30΄, και Αρσένι - Πετριά - Πλεύρωμα από το μεσημέρι 12:00 έως τις 15:30΄, προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Νευρικός κλονισμός: Πότε μπορεί να μας συμβεί – Ποιες είναι οι πρώτες βοήθειες



Ο όρος «νευρικός κλονισμός» χρησιμοποιείται για να περιγράψει μια εξαιρετικά στρεσογόνο περίοδο της ζωής κατά την οποία το άτομο αδυνατεί να αποδώσει επαρκώς στο πλαίσιο απλών, καθημερινών δραστηριοτήτων.Είναι συνήθως αποτέλεσμα υπερβολικής καταπόνησης, τόσο σωματικής όσο και ψυχολογικής, από τις απαιτήσεις της καθημερινότητας.Ο νευρικός κλονισμός δεν αποτελεί επίσημη διάγνωση ούτε υποδεικνύει απαραιτήτως κάποια συγκεκριμένη ψυχική διαταραχή, μερικές φορές όμως

Μπορώ να χρησιμοποιήσω το περσινό αντηλιακό μου;



Έχουμε αρχίσει σιγά-σιγά να κρύβουμε σε ντουλάπες και συρτάρια οτιδήποτε θυμίζει χειμώνα, από ρούχα και κασκόλ μέχρι χαλιά και καραμέλες για το λαιμό και αναζητούμε γεμάτοι χαρά τα μαγιό και τα καλοκαιρινά καπέλα.Επειδή πολλές φορές το αντηλιακό παραμένει σχεδόν γεμάτο όταν φτάνει το τέλος της καλοκαιρινής σεζόν, μια συχνή απορία είναι αν είναι ασφαλές να χρησιμοποιήσουμε φέτος το προϊόν που έμεινε από την προηγούμενη χρονιά.

Μόλις το 3% των Ελλήνων χρησιμοποιεί ποδήλατο



«Κάντε πετάλι» για πιο βιώσιμες πόλεις και καλύτερη ποιότητα ζωής. Μόλις των 3% των Ελλήνων στα μεγάλα αστικά κέντρα χρησιμοποιεί το ποδήλατο ως βασικό μέσο για τις καθημερινές του μετακινήσεις, σύμφωνα με νέα έρευνα της Public Issue για λογαριασμό του WWF Ελλάς.
Παρόλα αυτά, με το 27% των ερωτηθέντων να διαθέτει ποδήλατο και τους μισούς νέους (ηλικίας 18 - 35) να έχουν τα πρωτεία σε δράσεις όπως η πρωτοβουλία «Με ποδήλατο στη

Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων του ΟΕΒΕΣ



Ολοκληρώθηκε το σεμινάριο Υγιεινής και Ασφάλειας Τροφίμων (ΕΦΕΤ) την Δευτέρα 4 και την Τετάρτη 6 Μαΐου που οργάνωσε η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων (Ο.Ε.Β.Ε.Σ.) Ν. Πέλλας σε συνεργασία με το Κ.Ε.Κ. της Γ.Σ.Ε.Β.Ε.Ε. στο Πολιτιστικό Κέντρο του Δήμου Έδεσσας

Ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου παντρεύεται ...τον αγαπημένο του!



Σε γάμου κοινωνία με τον αγαπημένο του θα έρθει ο Πρωθυπουργός του Λουξεμβούργου Ξαβιέ Μπετέλ, μετά την νομιμοποίηση του γάμου ομόφυλων ζευγαριών στη χώρα, πέρσι τον Ιούνιο αλλά και το δικαίωμά τους να υιοθετούν παιδιά.Σύμφωνα με το Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, που επικαλείται πληροφορίες από το περιβάλλον του πρωθυπουργού, ο Ξαβιέ Μπετέλ πρόκειται να παντρευτεί με τον Γκοτιέ Ντεστενέ την ερχόμενη Παρασκευή, 15 Μαΐου.Ανάμεσα στους καλεσμένους αναμένεται να είναι και ο

Έναρξη εξετάσεων χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων στην ΠΚΜ



Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Γενικής Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας εξεδόθη η εξής ανακοίνωση σχετικά με την έναρξη ψηφιακής υπηρεσίας για εξετάσεις χορήγησης πιστοποιητικού γνώσεων ορθής χρήσης γεωργικών φαρμάκων:
Ξεκίνησε στις 17 Απριλίου η λειτουργία της ψηφιακής υπηρεσίας για τις εξετάσεις χορήγησης του πιστοποιητικού γνώσεων χρήσης γεωργικών φαρμάκων με τη δημοσίευση στην Εφημερίδα της Κυβέρνησης (ΦΕΚ 629/τ.Β΄) της με αριθμό 3501/41173/14-4-2015 Κοινής Υπουργικής Απόφασης.

Απίστευτη ατάκα Γιούνκερ."Μια… ορδή από κότες είναι καλύτερη από την Ευρωπαϊκή Ένωση !"



Μια απίστευτη ατάκα ξεστόμισε ο πρόεδρος της Κομισιόν Ζαν Κλοντ Γιούνγκερ αναφερόμενος στον ευρωστρατό τον οποίο συνέκρινε με… μια ορδή από κότες!
«Το λέω απλά: οι 28 στρατοί δεν βρίσκονται στο ύψος των περιστάσεων», δήλωσε ο Γιούνκερ στη διάρκεια μιας συζήτησης που οργανώθηκε από τον γερμανικό ραδιοσταθμό WDR στις Βρυξέλλες.
«Μια ορδή από κότες είναι ένας σχηματισμός μάχης σώμα με σώμα, αν συγκριθεί με την

Συνεχείς επαφές Γιάννη Σηφάκη για την λίμνη Βεγορίτιδα



φώτο αρχείου

Θα προστατευτεί η λίμνη Βεγορίτιδα από τις παράνομες «αποφάσεις» για αφαίρεση πολύτιμων ποσοτήτων νερού – να αφεθεί να τροφοδοτήσει την πτώση του υδροφόρου ορίζοντα
Η κυβέρνηση μαζί με την κοινωνία της Πέλλας και της Φλώρινας θα δώσουν την λύση
Με άγνοια των άμεσα υπεύθυνων Διευθύνσεων Υδάτων των Αποκεντρωμένων Διοικήσεων Κεντρικής και Δυτικής Μακεδονίας λειτουργεί ήδη πέραν της μιας εβδομάδας η σήραγγα μεταφοράς νερού από την Βεγορίτιδα προς την λίμνη του Άγρα με τελικό αποδέκτη την τάφρο 66 στην Σκύδρα ( που σημειωτέον φέτος πλημμύρισε με σημαντικές ζημιές σε υποδομές και καλλιέργειες).

FT: Πως κατάφερε η Ελλάδα να πληρώσει μισθούς, συντάξεις και ΔΝΤ χωρίς να έχει χρήματα



Έτσι αποφεύγει η Ελλάδα τη χρεοκοπία
Με το «αίνιγμα» πώς η Ελλάδα έχει αποφύγει μέχρι στιγμής τη χρεοκοπία, δεδομένων των προβλημάτων ρευστότητας ασχολούνται με νέο δημοσίευμα τους οι Financial Times.
Όπως τονίζεται, μπορεί τα ταμειακά διαθέσιμα της Ελλάδας να εξαντλούνται με ταχύτατους ρυθμούς, μέρα με τη μέρα, η κυβέρνηση κατάφερε στις 6 Μαΐου να αποπληρώσει τη δόση των 200 εκατ. ευρώ προς το ΔΝΤ, ενώ μερικά 24ωρα πριν η ελληνική κυβέρνηση μπόρεσε να καταβάλλει κανονικά μισθούς και συντάξεις.

Ανακοίνωση της Περιφ. Κ.Μακεδονίας σχετικά με τους ελέγχους προϊόντων για τον Μάρτιο 2015



Από το Τμήμα Προγραμματισμού της Διεύθυνσης Αγροτικής Οικονομίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνονται οι έλεγχοι  που διενήργησαν οι υπάλληλοι των Διευθύνσεων Αγροτικής Οικονομίας και Κτηνιατρικής των Περιφερειακών Ενοτήτων της  Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας σε νωπά οπωροκηπευτικά, μεταποιημένα προϊόντα φυτικής προέλευσης, εμφιαλωμένα κρασιά, ζωοτροφές και γεωργικά φάρμακα για το χρονικό διάστημα από 1 Μαρτίου έως 31 Μαρτίου 2015.

Στα χνάρια Σαμαρά και ο Τσίπρας.Υπόσχεται φθηνό και γρήγορο ίντερνετ αλλά ...σε το 2017



Σε πλήρη εξέλιξη βρίσκεται η υλοποίηση του έργου ανάπτυξης ευρυζωνικών υποδομών στις απομακρυσμένες περιοχές της Ελλάδας. Σύμφωνα με την Κοινωνία της Πληροφορίας ΑΕ, το έργο, που ξεκίνησε το 2015 και έχει διετή ορίζοντα ολοκλήρωσης, αποσκοπεί στη μείωση του «ευρυζωνικού χάσματος» μεταξύ των πλέον μειονεκτικών περιοχών της Ελλάδας οι οποίες χαρακτηρίζονται ως λευκές αγροτικές περιοχές και των περιοχών της υπόλοιπης χώρας όπου ήδη προσφέρονται ευρυζωνικές υπηρεσίες.

Γιάννης Σόντρας: “Και το κολυμβητήριο...σε ιδιώτη”!



Επανειλημμένα και μετά από ερωτήσεις μας, έχει απασχολήσει το Δημοτικό Συμβούλιο το γεγονός ότι για περισσότερα από δύο χρόνια παραμένει κλειστό το κολυμβητήριο της πόλης μας. Μία επιλογή της Δημοτικής αρχής που στερεί από τη νεολαία μας τη δυνατότητα εκμάθησης αλλά και αθλητικών διακρίσεων, από τα άτομα με ειδικές ανάγκες καθώς επίσης και από όσους έχουν ανάγκη, την ευεργετική εκγύμναση στο νερό, προκειμένου να βελτιώσουν την υγεία τους.

Νέα Δημοκρατία – Non Paper: Η κυβέρνηση θα λάβει 14,2 δισ. νέα μέτρα



Επίθεση στην κυβέρνηση και τον πρωθυπουργό εξαπολύει η Νέα Δημοκρατία, με αφορμή τις εξελίξεις στις διαπραγματεύσεις με τους δανειστές.
Στο μακροσκελές non paper, καταγράφονται οι θέσεις της Νέας Δημοκρατίας, ενώ σημειώνεται ότι η κυβέρνηση εξαπάτησε τους ψηφοφόρους και ετοιμάζεται να πάρει πολύ περισσότερα μέτρα από αυτά που περιελάμβανε το email Χαρδούβελη.

Πρώτη δοκιμασία - Ο ΣΥΡΙΖΑ θέλει τζαμί, οι ΑΝΕΛ το απορρίπτουν



Η πρώτη σοβαρή δοκιμασία της κυβέρνησης βρίσκεται προ των "πυλών" καθώς ο ΣΥΡΙΖΑ φέρνει την τροπολογία με την οποία θα ανεγερθεί τζαμί στο Βοτανικό, ενώ οι ΑΝΕΛ θα την καταψηφίσουν, όπως άλλωστε και έχουν δεσμευθεί προεκλογικά. 
Δυστυχώς, η τροπολογία αναμένεται να περάσει καθώς θα τη ψηφίσουν ΠΑΣΟΚ και ΠΟΤΑΜΙ, ίσως και το ΚΚΕ. Θα είναι η πρώτη φορά που οι κυβερνητικοί εταίροι θα δοκιμάσουν τις αντοχές τους και τις ανοχές τους.

Στη φυλακή και η μητέρα της μικρής Άννυ



Προφυλακίστηκε μετά την απολογία της ενώπιον της 10ης ανακρίτριας η μητέρα της 4χρονης Άννυ, με τη σύμφωνη γνώμη ανακρίτριας και εισαγγελέα. Η 25χρονη που κατηγορείται για έκθεση ανηλίκου σε κίνδυνο και ψευδορκία, στην απολογία της αρνήθηκε ότι έχει ανάμειξη στην υπόθεση, ζητώντας από την ανακρίτρια να την αφήσει ελεύθερη για να κάνει τα σαράντα του παιδιού της…
Η κατηγορούμενη φέρεται να είπε ότι στις 2 Μαΐου είχε επικοινωνήσει με τον πατέρα της

Τα είπαν τηλεφωνικά Τσίπρας - Πούτιν.Ενεργειακό το "μενού"...



Την βούληση της ελληνικής κυβέρνησης να συμμετάσχει -με εταιρεία του δημοσίου- στον φορέα κατασκευής του ελληνικού αγωγού μεταφοράς ρωσικού φυσικού αερίου από τα ελληνοτουρκικά σύνορα επιβεβαίωσε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, σε τηλεφωνική επικοινωνία με το ρώσο πρόεδρο Βλαντιμίρ Πούτιν.
Όπως ανακοίνωσε το γραφείο Τύπου του πρωθυπουργού, εκτός από την ενεργειακή συνεργασία στην επικοινωνία συζητήθηκε όλο το πλαίσιο των διμερών σχέσεων, καθώς και η

Τι αλλάζει η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από το δεύτερο εξάμηνο του 2015



Με την καθιέρωση ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ να θεωρείται πλέον βέβαιη, η κυβέρνηση καλείται να εντοπίσει νέα δημοσιονομικά μέτρα συνολικού ύψους σχεδόν 2 δισ. ευρώ -στην καλύτερη περίπτωση- για να επιτύχει φέτος πρωτογενές πλεόνασμα 1,5% του ΑΕΠ.
Σύμφωνα με πληροφορίες, στις διαπραγματεύσεις που γίνονται στις Βρυξέλλες μεταξύ Αθήνας και δανειστών φαίνεται να έχει «κλειδώσει» η εφαρμογή ενιαίου συντελεστή ΦΠΑ από το δεύτερο εξάμηνο του 2015. Αν και ακόμα δεν έχει οριστικοποιηθεί το ύψος του νέου συντελεστή, οι Βρυξέλλες πιέζουν να ανέλθει στο 17% ή 18%, ενώ η κυβέρνηση

Συμμετοχή αθλητών Ο.Μ.Γ. σε αγώνες την Κυριακή 3 Μαΐου 2015΄΄



Την Κυριακή 3 Μαΐου αθλητές της Ομάδας Μαραθωνίου Γιαννιτσών, συμμετείχαν σε αγώνες που έλαβαν χώρα σε τρεις διαφορετικές διοργανώσεις.
  Στο Κιλκίς στον 3ο Ορεινό Ημιμαραθώνιο  (Kilkis Trail Running) συμμετείχαν 6 αθλητές μας, με πολύ καλές θέσεις και χρόνους και με μια ακόμη πρωτιά στις γυναίκες από την Γρηγοριάδου Μακρίνα. Συγκεκριμένα :