Σάββατο 30 Μαΐου 2015

Οι ΗΠΑ ένα βήμα πιο κοντά στην «ακτίνα του θανάτου» από υπερόπλο λέιζερ



Ο «Πόλεμος των Άστρων» ίσως δεν αργήσει να γίνει πραγματικότητα στον πλανήτη μας, καθώς οι ΗΠΑ έκαναν ένα σημαντικό βήμα για να αποκτήσουν ένα αερομεταφερόμενο υπερόπλο λέιζερ, το οποίο εκτοξεύει από ψηλά «ακτίνες θανάτου» που καταστρέφουν με τρομερή ακρίβεια τον επίγειο ή εναέριο στόχο τους.
Η Υπηρεσία Προωθημένων Αμυντικών Ερευνητικών Προγραμμάτων (DARPA) του στρατού

Εντυπωσιακό κόλπο: Πώς να σιδερώσετε ένα πουκάμισο σε 90 δευτερόλεπτα!






Ενας άνδρας(!) μας διδάσκει πώς να σιδερώνουμε ένα πουκάμισο σε 90 μόλις δευτερόλεπτα. Δείτε ποιο είναι το μυστικό του και θα εντυπωσιαστείτε!






Πέντε τροφές που τρώτε… λάθος!



Βάζοντας τα φρούτα, τα λαχανικά και τους σπόρους στο καθημερινό σας διατροφολόγιο έχετε κερδίσει ήδη τη μισή μάχη για καλή υγεία και ευεξία. Η άλλη μισή είναι να μάθετε πώς να τα τρώτε ώστε να επωφεληθείτε από τα θρεπτικά τους συστατικά στο μέγιστο βαθμό. Δείτε ποια είναι τα συχνότερα λάθη που κάνουμε.

Βιβλιάρια υγείας σε ανασφάλιστους μέσω των ΚΕΠ



Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να εκδοθεί η κοινή υπουργική απόφαση για τη διασφάλιση της πρόσβασης των ανασφάλιστων στο δημόσιο σύστημα υγείας. Η απόφαση αφορά τη χορήγηση βιβλιαρίων υγείας σε όλους τους ανασφάλιστους Ελληνες και αλλοδαπούς που διαμένουν νόμιμα στην Ελλάδα, στους αιτούντες άσυλο, καθώς και σε εγκύους και σε παιδιά ανεξαρτήτως νομικού καθεστώτος. Τα βιβλιάρια θα είναι τα «διαβατήριά τους» για δωρεάν πρόσβαση σε υπηρεσίες υγείας.

Ο διώκτης των «αιώνιων φοιτητών» Γρ. Ψαριανός πήρε πτυχίο μετά από 42 χρόνια…



-Όλο το διαδίκτυο τον τρολάρει! 
Είναι απηνής διώκτης των αιωνίων φοιτητών και χρειάστηκε 42 χρόνια για να πάρει πτυχίο. Είναι ο βουλευτής του Ποταμιού, Γρηγόρης Ψαριανός και δέχεται το… αγνό τρολάρισμα.
 διαδικτύου, ως πρώτη ύλη για απίθανο τρολάρισμα!
«Έξι χρόνια στο δημοτικό, έξι χρόνια στο γυμνάσιο…» έλεγε ο Κώστας Τσάκωνας στην ταινία «Μάθε παιδί μου γράμματα» και αν ήταν ο Γρηγόρης Ψαριανός, θα συμπλήρωνε «… και 42 στο Πανεπιστήμιο».«Έχω κάνει Ανωτάτη Βιομηχανική Σχολή Πειραιώς. Είμαι

Δημοσκόπηση.Οι Έλληνες βλέπουν νέο μνημόνιο αλλά ψηφίζουν ΣΥΡΙΖΑ.



Δύο είναι τα βασικά συμπεράσματα της πανελλαδικής τηλεφωνικής δημοσκόπησης της εταιρείας «METRISI», που πραγματοποιήθηκε το διάστημα 28-29 Μαΐου σε δείγμα 1.108 ατόμων, για λογαριασμό κυριακάτικης εφημερίδας.Πρώτον, ότι η χρονική καθυστέρηση της διαπραγμάτευσης για τη συμφωνία με τους θεσμούς δημιουργεί φόβο και ανασφάλεια στην πλειοψηφία των πολιτών -6 στους 10 πολίτες δηλώνουν ότι «τους φοβίζει»- και

Σε δυο βάρκες πατάμε τώρα...Ο Τσίπρας τηλεφωνεί στους Αμερικανούς και ο Λαφαζάνης ανακοινώνει βοήθεια από το "ρώσικο ΔΝΤ".



Η Ελλάδα έχει εξασφαλίσει τη ρωσική στήριξη στο αίτημα, που ετοιμάζεται και κατά πάσα πιθανότητα θα καταθέσει, για να συμμετάσχει στη νέα αναπτυξιακή τράπεζα των BRICS, δήλωσε το βράδυ της Παρασκευής ο υπουργός Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Περιβάλλοντος και Ενέργειας Παναγιώτης Λαφαζάνης. «Κατά τη συνάντησή μου με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Σεργκέι Στορτσάκ εξασφαλίσαμε την αποφασιστική ρωσική συμβολή και στήριξη στο αίτημα της Ελλάδας για συμμετοχή στη νέα αναπτυξιακή

Τουρκική εφημερίδα αποκαλύπτει:"Ο Ερντογάν εξοπλίζει τους τζιχαντιστές"



Χωρίς φόβο για το τι μπορεί να επακολουθήσει η τουρκική εφημερίδα Cumhuriyet, δημοσιεύει φωτογραφίες και βίντεο ντοκουμέντο απο την μεταφορά όπλων απο την Τουρκία στους τρομοκράτες τζιχαντιστές της Συρίας.Είναι η πρώτη φορά που οπτικό υλικό έρχεται να επιβεβαιώσει αυτά που διαψεύδει η ισλομοσυντηρητική κυβέρνηση της Αγκυρας.
Η εφημερίδα επέλεξε να κάνει τις αποκαλύψεις μια εβδομάδα πριν απο τις βουλευτικές

Χάος με τα λάθη στις προσυμπληρωμένες φορολογικές δηλώσεις



Ενα απίστευτο χάος έχει δημιουργηθεί με τις φετινές φορολογικές δηλώσεις, συνεπεία των κακών χειρισμών από πλευράς Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων, της άγνοιας της ηγεσίας του υπουργείου Οικονομικών, η οποία στο παρά πέντε κατέθεσε τροπολογίες αλλάζοντας διατάξεις του φορολογικού νόμου, και των τεράστιων λαθών από τα ασφαλιστικά ταμεία.
Σύμφωνα με πληροφορίες ελάχιστες δηλώσεις έχουν υποβληθεί έως σήμερα, ενώ απομένει

Συνεχείς προκλήσεις των Τούρκων στο Αιγαίο.



Για τρίτη φορά φέτος τουρκικά μαχητικά αεροσκάφη πέταξαν πάνω από τους Ανθρωποφάγους και το Μακρονήσι, του νησιωτικού συμπλέγματος των Φούρνων.
Όπως ανακοινώθηκε από το ΓΕΕΘΑ, σχηματισμός 6 τουρκικών μαχητικών αεροσκαφών, αποτελούμενος από 2 F-16 και 4 F-4, εισήλθε στις 14:32 στο FIR Αθηνών, χωρίς να καταθέσει σχέδιο πτήσεως μεταξύ Λέσβου και Χίου.
Ο σχηματισμός, αφού διασπάστηκε:

Χοντρός χαβαλές στο twitter με το #adonis_for_president



Σαρώνει στα μέσα κοινωνικής δικτύωσης το hashtag #adonis_for_president, δηλαδή ο Αδωνις για πρόεδρος (της ΝΔ). Μέσα σε λίγες ώρες έγινε πρώτο trend στο ελληνικό τουίτερ.Ο ίδιος ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος της Νέας Δημοκρατίας, έσπευσε να απαντήσει με χιούμορ αλλά και αυστηρό ύφος: «Παιδιά, ωραία η πλάκα με τα προεδριλίκια, αλλά παρακαλώ να λήξει! Η Χώρα έχει σοβαρά προβλήματα και δεν χρειάζεται κουτσομπολιά» ανήρτησε στον προσωπικό του λογαριασμό στο twitter.Οι

Από Σεπτέμβριο οι αλλαγές στη φορολόγηση αυτοκινήτων



Για τον Σεπτέμβριο τοποθετούνται χρονικά οι αλλαγές στη φορολογία αγοράς νέων αυτοκινήτων, οι οποίες μάλιστα δεν πρόκειται να επηρεάσουν τις τιμές των ΙΧ, σημείωσε ο πρόεδρος του Συνδέσμου Εισαγωγέων Αυτοκινήτων, Γιώργος Βασιλάκης, μετά τη χθεσινή  συνάντηση με τον υπουργό Οικονομικών Γιάννη Βαρουφάκη και αναπληρώτρια υπουργό Νάντια Βαλαβάνη.Όπως μεταδίδει το ΑΠΕ-ΜΠΕ, στη συνάντηση εκτός από τις αλλαγές στη φορολογία των νέων αυτοκινήτων ήταν και ο αποτελεσματικότερος έλεγχος όσων ήδη

"Μαζί τα φάγαμε"...67χρονη έπαιρνε επί 26χρόνια παράνομα σύνταξη χηρείας



Μία 67χρονη, η οποία λάμβανε παράνομα σύνταξη χηρείας επί 26 έτη από το Τ.Σ.Μ.Ε.Δ.Ε.-Ε.Τ.Α.Α. του Υπουργείου Εργασίας, συνελήφθη σήμερα, Παρασκευή, από τη Διεύθυνση Οικονομικής Αστυνομίας.Σε βάρος της σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη κατ' εξακολούθηση και παράβαση της νομοθεσίας για την πρόληψη και την καταστολή της νομιμοποίησης εσόδων από εγκληματικές δραστηριότητες.
Όπως προέκυψε από την έρευνα της αστυνομίας, η συλληφθείσα ελάμβανε σύνταξη χηρείας

Κομφούζιο με τις διαρροές για συμφωνία.Άλλα λέει η Αθήνα και άλλα οι Βρυξέλλες.

Ξαφνική, θετική αλλαγή στην τελική ευθεία για την επίτευξη συμφωνίας, μεταξύ της ελληνικής κυβέρνησης και των εταίρων, σημειώθηκε στο Brussels Group, σύμφωνα με πηγή των Βρυξελλών, την οποία επικαλείται το Αθηναϊκό Πρακτορείο.Όπως αναφέρει, «απομένουν ελάχιστα στοιχεία στα οποία πρέπει να βρεθεί ουσιαστική λύση, ώστε να υπάρξει συμφωνία». Τα στοιχεία αυτά, σύμφωνα με την ίδια πηγή, έχουν να κάνουν με θέματα φορολογίας των ακινήτων και με το ύψος των συντελεστών του ΦΠΑ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 30/5



Αν πραγματικά θέλεις να κάνεις κάτι, θα βρεις έναν τρόπο, αν δε θέλεις, θα βρεις μια δικαιολογία 



Σαν Σήμερα, Σαββάτο 30 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 29 Μαΐου 2015

Έως τα τέλη Ιουλίου οι αποζημιώσεις στους αγρότες



Τη διαβεβαίωση ότι μέχρι το τέλος Ιουλίου θα έχουν δοθεί οι αποζημιώσεις στους αγρότες έδωσε την Παρασκευή ο υφυπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης Παναγιώτης Σγουρίδης από την έδρα της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, στο περιθώριο της επίσκεψης εργασίας που πραγματοποιεί.
Ο κ. Σγουρίδης δήλωσε ότι υπήρξαν κάποια προβλήματα αναφορικά με τους κλάδους στους οποίους θα δοθούν οι αποζημιώσεις σε πρώτη φάση και εκείνους στους οποίους θα δοθούν

Θεσσαλονίκη: Συνελήφθη οδηγός ταξί - επιδειξίας



Οδηγός ταξί συνελήφθη στη Θεσσαλονίκη, καθώς φέρεται ότι έδειξε τα γεννητικά του όργανα σε 13χρονη μαθήτρια.Το ανήλικο κορίτσι περνούσε την Πέμπτη, γύρω στις 9 το βράδυ, από σημείο στη Νεάπολη, όπου ήταν σταθμευμένο το επαγγελματικό όχημα του 47χρονου συλληφθέντα, όταν ο τελευταίος προέβη στην πράξη για την οποία κατηγορείται. Αμέσως, η 13χρονη κατήγγειλε το περιστατικό στη μητέρα της, που με τη σειρά της απευθύνθηκε στις Αστυνομικές Αρχές.

Τι θα συμβεί εάν βάλετε ψιλοκομμένο σκόρδο στα πέλματα. Είναι απίστευτο!



Το σκόρδο είναι το γιατρικό για κάθε πάθηση αφού έχει πάρα πολλές θεραπευτικές ιδιότητες.Η δράση του φυσικού βολβού είναι περισσότερο ωφέλιμη. Η αλλικίνη που περιέχει το σκόρδο δρά καταλυτικά υπέρ της πρόληψης του κρυώματος, των ιών και της γρίπης.
Για την αντιμετώπιση των μυκήτων το εκύλισμα σκόρδου είναι ότι πρέπει. Μπορούμε να το πιούμε αλλά και να το κάνουμε επάλειψη καθώς είναι πολύ αποτελεσματικό και στις δύο

Οι 15 διατροφικές συνήθειες που χαρίζουν χρόνια -Τι και πόσο πρέπει να καταναλώνει κάποιος.



Διαχρονικά, οι επιστήμονες ενδιαφέρονταν για περιοχές στις οποίες οι άνθρωποι ζουν περισσότερα χρόνια.Μία ομάδα ειδικών, αφού μελέτησε για χρόνια τη διατροφή των κατοίκων της Ικαρίας, της Σαρδηνίας, της Κόστα Ρίκα, της Οκινάουα στην Ιαπωνία και μίας περιοχής της Καλιφόρνια, των «ζωνών μακροζωίας», κατέληξαν σε 15 διατροφικές συνήθειες που χαρίζουν περισσότερα χρόνια.

Δεκαπέντε τραυματίες από πτώση κεραυνού στην Κνωσό



Πανικός επικράτησε το πρωί στον αρχαιολογικό χώρο της Κνωσού, στην Κρήτη, όταν κατά τη διάρκεια σύντομης βροχόπτωσης, πτώση κεραυνού προκάλεσε τον τραυματισμό δεκαπέντε τουριστών, δύο εκ των οποίων σοβαρά.
Κατά τη διάρκεια του περιστατικού, στον αρχαιολογικό χώρο περιηγούνταν ένα γκρουπ Ρώσων τουριστών, οι οποίοι προκειμένου να προστατευτούν από την βροχή, βρήκαν καταφύγιο κάτω από ένα δέντρο. Εκείνη την ώρα ωστόσο έπεφταν αλλεπάλληλοι κεραυνοί

Σοκαριστικό.Νόθευε ποτά με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά και τα πουλούσε σε μπαρ



Με υγρά μπαταρίας και αντιψυκτικά νόθευε αλκοολούχα ποτά ένας 68χρονος, ο οποίος πήγαινε έξω από μπαρ και παρίστανε τον ρακοσυλλέκτη για να παίρνει δωρεάν τα άδεια μπουκάλια ποτών.
Ο 68χρονος συνελήφθη από την Αστυνομία προχθές κατηγορούμενος για εμφιάλωση και διακίνηση νοθευμένων αλκοολούχων ποτών. Στην κατοχή του βρέθηκαν 2.928 φιάλες οινοπνευματωδών ποτών, υλικοτεχνική υποδομή εργαστηρίου εμφιάλωσης, έξι δεξαμενές

Ερώτηση Γιάννη Σηφάκη στη Βουλή για «Ίδρυση έδρας ΕΚΑΒ στην Αριδαία»



Ο Δήμος Αλμωπίας Πέλλας με έδρα την Αριδαία είναι ο τρίτος σε έκταση Δήμος της χώρας με 40 οικισμούς, όπου υπάρχει μεγάλη διασπορά μόνιμων κατοίκων (o πληθυσμός του ημιαστικού κέντρου (Αριδαία) είναι περί το 25% του συνολικού πληθυσμού της Αλμωπίας). Το γεγονός ότι δεν υφίσταται έδρα ΕΚΑΒ στην Αριδαία εγκυμονεί σοβαρούς κινδύνους για την ζωή και την υγεία των πολιτών της Αλμωπίας.

Λαγκάρντ: Το Grexit είναι μια πιθανότητα



«Η έξοδος της Ελλάδας (σ.σ.: από το ευρώ) είναι μία πιθανότητα», δηλώνει η Γενική Διευθύντρια του Διεθνούς Νομισματικού Ταμείου Κριστίν Λαγκάρντ και τονίζει ότι ένα τέτοιο βήμα «δεν θα ήταν ένας περίπατος, αλλά δεν θα σήμαινε και το τέλος του ευρώ». Επισημαίνει ακόμη ότι «είναι πολύ απίθανο να καταλήξουμε σε συνολική συμφωνία εντός των επόμενων ημερών».
Αφού πριν από δέκα μέρες δόθηκαν από την Αθήνα θετικά μηνύματα, «την περασμένη

Η Λαϊκή Συσπείρωση Σκύδρας για το κλείσιμο των παιδικών χαρών



Στις 25.5.2015, το Δημοτικό Συμβούλιο του Δήμου Σκύδρας, αποφάσισε κατά πλειοψηφία, να διακοπεί άμεσα η λειτουργία, όλων, των παιδικών χαρών του Δήμου. Η απόφαση αυτή λήφθηκε με το αιτιολογικό, ότι καμία παιδική χαρά δεν πληρεί τις προδιαγραφές του νόμου και ότι το οικονομικό κόστος προμήθειας νέων οργάνων (τσουλήθρες, κούνιες κλπ), που να πληρούν τις προδιαγραφές, καθώς επίσης η επισκευή και συντήρηση των υφιστάμενων, είναι υψηλό και δεν μπορεί να καλυφθεί από τον Δήμο .

Τζακοτ πάλι στο ΤΖΟΚΕΡ. Φρενίτιδα για τα 10 εκατ. της Κυριακής.



Το ποσό των 9,5 εκατομμυρίων ευρώ θα μοιράσει την Κυριακή το Τζόκερ, έπειτα από το νέο τζακ ποτ που σημειώθηκε το βράδυ της Πέμπτης.
Ουδείς εκ των επίδοξων εκατομμυριούχων δεν κατάφερε να προβλέψει τους έξι χρυσούς αριθμούς που ανέδειξε η κληρωτίδα, ωστόσο 12 διαγωνιζόμενοι μάντεψαν σωστά τους πέντε εξ αυτών, με αποτέλεσμα να γίνουν πλουσιότεροι κατά 64.000 ευρώ έκαστος.

Οι μαγικοί αριθμοί είναι οι εξής:

Η Ν.Ε. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας για την διαπραγμάτευση της Κυβέρνησης


Ο Γραμματέας της Νομαρχιακής Επιτροπής ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας Πέτρος Γάγγλιου παραβρέθηκε στη Συνεδρίαση της Κεντρικής Επιτροπής, το Σαββάτο 23/05 και την Κυριακή 24/05, στην Αθήνα και μεταφέρει μήνυμα ικανοποίησης για τις διαδικασίες και αισιοδοξίας για την πορεία της διαπραγμάτευσης.

Αντισυνταγματικός ο «νέος ΛΑΦΚΑ» για συντάξεις πάνω από 1.000 €



Αντισυνταγματική έκρινε η ολομέλεια του Ελεγκτικού Συνεδρίου αργά χθες το βράδυ την καινούργια εισφορά αλληλεγγύης, το «νέο ΛΑΦΚΑ» που πληρώνουν οι συνταξιούχοι που λαμβάνουν σύνταξη από 1.000 ευρώ και άνω, χωρίς ωστόσο η κυβέρνηση να υποχρεούται να την εφαρμόσει αναδρομικά.Όπως είπε σε τηλεοπτικό σταθμό ο Αλέξης Μητρόπουλος, η απόφαση είναι «δεσμευτική» και «αμετάκλητη», ενώ τόνισε ότι δεν αποφασίστηκε αναδρομική κατάργηση της εισφοράς λόγω της κατάστασης στην οποία βρίσκονται τα

Νεκρός σε τροχαίο αστυνομικός της ομάδας ΔΙΑΣ



Τη ζωή του έχασε χθες  στη δυτική Θεσσαλονίκη σε τροχαίο δυστύχημα αστυνομικός 43 ετών που βρισκόταν εκτός υπηρεσίας.Το τραγικό συμβάν έγινε στη λεωφόρο Δενδροποτάμου, όταν Ι.Χ. αυτοκίνητο που οδηγούσε 30χρονος, ξέφυγε από την πορεία του και πέρασε στο αντίθετο ρεύμα, όπου συγκρούστηκε αρχικά με Ι.Χ. αυτοκίνητο και στη συνέχεια με την μοτοσικλέτα που οδηγούσε ο 43χρονος.

Τηλεδιάσκεψη Τσίπρα με Μέρκελ- Ολάντ



Τηλεδιάσκεψη με την καγκελάριο Άγγελα Μέρκελ και τον γάλλο πρόεδρο Φρανσουά Ολάντ είχε χθες το απόγευμα ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας, όπως έγινε γνωστό από το Μαξίμου.
Η κυβέρνηση δεν έχει δώσει λεπτομερείς πληροφορίες για το τι συζητήθηκε, ωστόσο -σύμφωνα με πληροφορίες- το επίμαχο θέμα ήταν οι συζητήσεις που διεξάγονται στο Brussels Group, όπου έχουν ανοίξει όλα τα θέματα πάνω στο τραπέζι.

Το ταξίδι που ξεκίνησε πέρυσι το καλοκαίρι ο ΑΠΟΛΩΝΑΣ φτάνει στο τέλος του


Την Κυριακή στις 5 το απόγευμα στο δημοτικό στάδιο Κρύας Βρύσης ο Απόλλωνας φτάνει στον σταθμό που θα του δώσει το εισιτήριο για την Γ΄ ΕΘΝΙΚΗ, εφόσον κερδίσει την αδιάφορη βαθμολογικά γειτονική ομάδα της ΕΙΡΗΝΟΥΠΟΛΗΣ.
Είχαμε πει από την πρώτη στιγμή ότι η άνοδος του Απόλλωνα δεν είναι υπόθεση μόνο της Κρύας Βρύσης αλλά ΟΛΟΚΛΗΡΗΣΗΣ της ποδοσφαιρικής ΠΕΛΛΑΣ. Γιατί ο νομός μας πρέπει να έχει τον εκπρόσωπο της στη νέα αγωνιστική περίοδο σ΄ ένα εθνικό πρωτάθλημα.

Κορκίδης: O Tόμσεν μου είπε «300 ευρώ είναι καλά για να ζήσει ο Έλληνας»



Μισθούς 300 ευρώ είχε θέσει η τρόικα ως στόχο για την Ελλάδα, αποκάλυψε ο πρόεδρος της ΕΣΕΕ Βασίλης Κορκίδης καταθέτοντας στην Εξεταστική Επιτροπή της Βουλής σχετικά με το πώς εισήλθε η Ελλάδα στα μνημόνια.
Μάλιστα ο Β. Κορκίδης αναφέρθηκε σε μία συνάντηση που είχε η ΕΣΕΕ με την τρόικα το 2011: «Αρνηθήκαμε τις θέσεις της τρόικας για μείωση μισθών. Μας είπαν ότι κάνουμε λάθος και να συγκρίνουμε με τις άλλες χώρες των Βαλκανίων. Μου  είπε ο Τόμσεν ότι «και 300 ευρώ καλά είναι για να ζήσει ο Έλληνας»! Και τον ρώτησα να μου πει πόσα παίρνει εκείνος».

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 29/5



Άσχετα με το πόσο καλά ή άσχημα τα πας, ξύπνα κάθε ημέρα ευγνώμων για την ζωή σου. Κάποιος κάπου αλλού παλεύει απεγνωσμένα για τη δική του. 




Σαν Σήμερα, Παρασκευή 29 Μαΐου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 28 Μαΐου 2015

Γιατί οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες



Ο γηραιότερος άνθρωπος του κόσμου Misao Okawa πέθανε πρόσφατα σε ηλικία 117 ετών και είναι …γυναίκα.
Η είδηση δεν αποτελεί έκπληξη, αφού στους 55 γηραιότερους της ανθρωπότητας, οι 51 είναι γυναίκες. Ακόμη κι αν αποτελούν παραδείγματα υπερβολικής μαρκοζωίας, δεν παύουν να εκπροσωπούν ένα γενικό φαινόμενο: οι γυναίκες ζουν περισσότερο από τους άνδρες. Ακόμη και σε παγκόσμιο επίπεδο, το προσδόκιμο ζωής αυξάνεται περισσότερο στις γυναίκες παρά στους άνδρες.

Κατάλληλες συμβουλές για να είστε fit



Ο καιρός σιγά σιγά ανοίγει και όπως είναι λογικό κάθε χρόνο τέτοια εποχή αρχίζεις να αναρωτιέσαι τι μπορείς να κάνεις για να πετύχεις μια καλύτερη εμφάνιση για την παραλία. Η αλήθεια είναι, όσο δύσκολο κι αν σου ακούγεται, ότι σίγουρα αποτελέσματα θα δεις μόνο αν παρέμβεις και στις 2 πλευρές του ενεργειακού σου ισοζυγίου. Δεν αρκεί να προσέξεις μόνο τη διατροφή σου, χρειάζεσαι και άσκηση!

Ο Ίκαρος Έδεσσας Πρωταθλητής παμπαίδων της ΕΣΠΕ Κεντροδυτικής Μακεδονίας



Ο  Ίκαρος, ένας σύλλογος που ασχολείται εδώ και 22 χρόνια αποκλειστικά με το βόλλεϋ στην πόλη της Έδεσσας, ανακηρύχθηκε πρωταθλητής Παμπαίδων Κεντροδυτικής Μακεδονίας.
Ο ιστορικός αυτός σύλλογος έχει πολλές ομαδικές επιτυχίες (πρωταθλητής σε πρωταθλήματα της Ε.Σ.ΠΕ.Μ, συμμετοχή στην Γ΄ Εθνική Κατηγορία). Επίσης πολλοί παίκτες του συλλόγου έχουν στελεχώσει εθνικές ομάδες και έχουν αγωνιστεί ή αγωνίζονται ακόμα στην Α1 Εθνική Κατηγορία (Μπουτάσης, Χατζηηλιάδης, Γάτσης, Παπαδόπουλος, Μήλης).

Η πινακίδα που έβαλε Ελληνίδα στο μαγαζί της και γονάτισε ολόκληρη την Αμερική



Πριν κάποιες ημέρες, έξω από το εστιατόριο Ζορμπάς στο Βιρτζίνια Μπιτς, της Ελένης Φωτιάδου συνέβη κάτι που λύγισε όλη τη γειτονιά: Ενας άνδρας έψαχνε στα σκουπίδια του μαγαζιού, για να βρει κάτι να φάει.
Μια γυναίκα που δούλευε σε διπλανό μαγαζί και είδε το σκηνικό έτρεξε πίσω του προσφέροντάς του νερό και φαγητό. Ωστόσο, ο άνδρας που λίγο πριν έψαχνε στα αποφάγια έδειξε ιδιαίτερα αναστατωμένος και αρνήθηκε την προσφορά της νεαρής Η στιγμή που η

Δωρεάν μαθήματα μπάσκετ όλο τον Ιούνιο από τους «Ίκαρους» Γιαννιτσών



Οι "Ίκαροι" Γιαννιτσών  συνεπείς στην  κοινωνική τους ευαισθησία , προσκαλούν  για ακόμα μία χρονιά, όλα τα αγόρια και κορίτσια 6- 13 ετών να παρακολουθήσουν εντελώς δωρεάν μαθήματα μπάσκετ για όλο τον Ιούνιο .
Οι προπονήσεις θα γίνονται στο Κλειστό Γυμναστήριο  του 2ου Γυμνασίου Γιαννιτσών ( απέναντι από το LIDL) τις ακόλουθες μέρες :

Όλοι στο ΙΚΑ! Μεγάλες ανατροπές στο ασφαλιστικό – Ενοποίηση των Ταμείων



Η ενοποίηση των Ταμείων είναι – μεταξύ άλλων – στα  πρώτα μέτρα για το Ασφαλιστικό, το οποία φαίνεται ότι έχουν ήδη καθοριστεί, ενόψει της συμφωνίας με τους δανειστές που το Μαξίμου αισιοδοξεί ότι είναι θέμα χρόνου. Όλα δείχνουν πως η συμφωνία βρίσκεται στην τελική ευθεία,  με τους δανειστές να συμφωνούν τουλάχιστον ως προς το φορολογικό σκέλος, μεταθέτοντας για μερικούς μήνες τις τομές σε ασφαλιστικό και εργασιακά.
Με βάση το σχέδιο αυτό - στο οποίο φαίνεται ότι συμφωνούν και οι Θεσμοί -  θα απομείνουν

Economist:Οι πολιτικές μπλόφες θα φέρουν πτώση της κυβέρνησης στην Ελλάδα.



Μετά από καθυστέρηση μηνών ο Αλέξης Τσίπρας προχωρά σε μια μη ολοκληρωμένη συμφωνία, η οποία δεν θα είναι «πολιτικά βιώσιμη» για την κυβέρνηση, εκτιμά ο Economist.
Σε ένα παιχνίδι πολιτικής μπλόφας, δύο αντίπαλοι παίκτες προσπαθούν να αντέξουν όσο το δυνατόν περισσότερο για να εξασφαλίσουν την καλύτερη δυνατή συμφωνία. Το παιχνίδι ανάμεσα στην Ελλάδα και τους πιστωτές της πλησιάζει στο τέλος του, διότι η Ελλάδα δεν μπορεί να αντέξει άλλο, σχολιάζει ο Economist στο άρθρο του με τίτλο «Ο Τσίπρας

Πότε θα ανακοινωθούν οι νέες αντικειμενικές αξίες




Μέσα στο επόμενο 15ήμερο αναμένεται να είναι έτοιμο το νομοσχέδιο με τις προτάσεις του ΣτΕ για τις νέες αντικειμενικές αξίες όπως δήλωσε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη, «Είμαστε στο τέλος. Θεωρώ ότι σε ένα 15πενθήμερο θα μπορώ να έχω καταθέσει ένα νομοσχέδιο για θέματα δημόσιας περιουσίας στη Bουλή, που ένα τμήμα της θα αποτελεί και υπόθεση της αναπροσαρμογής των αντικειμενικών αξιών με βάση και τις κατευθύνσεις του Συμβούλιου Επικρατείας» ανέφερε χαρακτηριστικά η κα Βαλαβάνη.

Παρουσίαση βιβλίου της Λένας Μαντά στα Γιαννιτσά


Στέλνουμε "πακέτο" 16.000 λαθρομετανάστες στην Ευρώπη.Σε δύο χρόνια όμως...



Τη μετεγκατάσταση 16.000 προσφύγων που αιτούνται άσυλο από την Ελλάδα και 24.000 από την Ιταλία σε άλλα κράτη - μέλη της Ε.Ε. εντός μίας διετίας, πρότεινε σήμερα η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Βάσει της πρότασης της Επιτροπής, η μετεγκατάσταση των 40.000 συνολικά αιτούντων άσυλο αφορά πρόσφυγες που έφτασαν στην ελληνική και την ιταλική επικράτεια, μετά τη 15η Απριλίου του 2015, ενώ σε ποσοστό 40% αφορά Σύριους και υπηκόους της Ερυθραίας.

Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις 100 δόσεις λέει η κυβέρνηση.



Δεν θα δοθεί άλλη παράταση για τις 100 δόσεις, μετά τη χθεσινή που ισχύει ένα μήνα, τόνισε η αναπληρώτρια υπουργός Οικονομικών Νάντια Βαλαβάνη.
Η υπουργός τόνισε μιλώντας σε ραδιοσταθμό , ότι «έχουν φτάσει τις 700.000 οι αιτήσεις και το ποσό είναι πάνω από 5 δισ.» και πρόσθεσε «αν πάει καλά αυτός ο μήνας υπάρχει δυνατότητα να προσεγγίσουμε τα 6 δισ. και να ξεπεράσουμε τους 700.000 ανθρώπους που έχουν κάνει αίτηση». Επίσης ανέφερε ότι και το υπουργείο Εργασίας αναζητεί φόρμουλα

Προκλητικός ο Αλβανός πρωθυπουργός."θέλουμε και το Ιόνιο..."

Ένα ακόμη βήμα μπροστά προς την κατεύθυνση της όξυνσης των σχέσεων με την Ελλάδα έκανε σήμερα ο πρωθυπουργός της Αλβανίας Έντι Ράμα καθώς με δήλωσή του στα Τίρανα υπογράμμισε ότι η Αθήνα δεν έχει ανταποκριθεί στο αίτημα της χώρας του «να επιλύσουμε ένα ζήτημα εθνικού συμφέροντος, όπως είναι τα θαλάσσια σύνορα».
Ο κ. Ράμα επιβεβαιώνει πλήρως συνεχή δημοσιεύματα  ότι η Αλβανία έχει ζητήσει «πληροφορίες» για τις έρευνες στο Ιόνιο, για την ακρίβεια τα Τίρανα έχουν ζητήσει