Σάββατο 1 Αυγούστου 2015

Νέα επιτυχία για το τένις Σκύδρας



  Νέα μεγάλη επιτυχία του Κελεσίδη Στέφανου στο τουρνουά τένις  που πραγματοποιήθηκε στην Νάουσα. Ο αθλητής του Συλλόγου Αντισφαίρισης Σκύδρας κατέκτησε την πρώτη θέση αφού νίκησε στον τελικό τον από την Πτολεμαΐδα αθλητή, Οργατζίδη Αντρέα, με σκορ 6-0, 3-6, 10-3, αφήνοντας άριστες εντυπώσεις και πολλές υποσχέσεις για το μέλλον.

Capital Controls: Αλλαγές - Πότε θα μπορεί κανείς να βγάζει τα 420 ευρώ.



Νέες διευκολύνσεις στους πολίτες προβλέπει η Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου για τις τραπεζικές αναλήψεις. Σύμφωνα με πληροφορίες, τα 420 ευρώ θα μπορεί να τα πάρει κανείς όχι στο τέλος του 7ήμερου, αλλά οποιαδήποτε ημέρα της εβδομάδας.
Μέχρι την περασμένη Τετάρτη, για να κάνει κάποιος ανάληψη 420 ευρώ θα έπρεπε να συμπληρωθεί μια εβδομάδα, ωστόσο εν όψει της δύσκολης Παρασκευής, αποφασίστηκε να. χαλαρώσει το σύστημα. Το σύστημα αυτό θα ισχύσει μονίμως κι έτσι εφεξής θα μπορεί

«Φεγγάρια Τέχνης και Πολιτισμού» στον Πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης, το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Αυγούστου



Ένα διήμερο γεμάτο Τέχνη, Πολιτισμό, Γνώση και Αθλητισμό διοργανώνουν το Σάββατο και την Κυριακή 1 και 2 Αυγούστου στον Πεζόδρομο της Κρύας Βρύσης το Radio gallery events σε συνεργασία με την ΔΗΚΕΠΑΠ και τον Δήμο Πέλλας.
Χειροποίητα κοσμήματα, ανθοέκθεση, έκθεση βιβλίου, ζωγραφικής, φωτογραφίας και αγιογραφίας και αντικείμενα τέχνης θα περιμένουν τους επισκέπτες σε ένα διήμερο πολιτισμού.

Ευρωβαρόμετρο.Τα χειρότερα έρχονται...



Η κακή κατάσταση της ελληνικής οικονομίας και η μεγάλη ανεργία είναι τα ζητήματα που απασχολούν τους Έλληνες, ωστόσο βλέπουν με ελαφρώς πιο θετικό τρόπο το μέλλον απ' ό, τι έξι μήνες πριν, σύμφωνα με το τακτικό ευρωβαρόμετρο που δημοσίευσε η Ευρωπαϊκή Επιτροπή.
Συγκεκριμένα το 97% των ερωτηθέντων Ελλήνων απάντησαν ότι η κατάσταση της οικονομίας στη χώρα τους είναι κακή, ενώ ο ευρωπαϊκός μέσος όρος δεν ξεπερνάει το 59%.

Συγχαρητήρια του δημάρχου Πέλλας για την ανακάλυψη του αγάλματος Σιληνού στην Πέλλα



Ο δήμαρχος Πέλλας κ. Γρηγόρης Στάμκος συγχαίρει τον καθηγητή κλασικής αρχαιολογίας κ. Ιωάννη Ακαμάτη και την ανασκαφική του ομάδα  για τη νέα σημαντική ανακάλυψη. Το μαρμάρινο άγαλμα Σιληνού που βρέθηκε στη βόρεια στοά της Αγοράς στην Πέλλα, επιβεβαιώνει τη σπουδαιότητα του αρχαίου οικοδομήματος αλλά και της επιστημονικής έρευνας που πραγματοποιείται  από το Αριστοτέλειο Πανεπιστήμιο Θεσσαλονίκης.

Κομφούζιο με τον ΦΠΑ στα προιόντα.Έβγαλαν νέα διευκρινιστική.



«Φρένο» στο αλαλούμ που επικρατεί στην αγορά μετά τις πρόσφατες αλλαγές του ΦΠΑ σε πλήθος προϊόντων και υπηρεσιών επιχειρεί να δώσει με νέα εγκύκλιο της η Γενική Γραμματέας Δημοσίων Εσόδων Κατερίνα Σαββαϊδου.
Δεν είναι λίγες οι περιπτώσεις όπου το ίδιο προϊόν ή η ίδια υπηρεσία μπορεί να προσφερθεί είτε με ΦΠΑ 13% είτε με ΦΠΑ 23% ανάλογα με την μορφή ή τον τρόπο που προσφέρονται στον τελικό καταναλωτή.

Tι λένε τ'άστρα για σήμερα Σάββατο 1/8



 



Η λεπτομέρεια κάνει τη διαφορά 




Σαν Σήμερα, Σαββάτο 1 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015

Τέλος οι καλλιέργειες από τους αγρότες με απόφαση του Eurogroup



Με απόφαση Eurogrop και με πρωταγωνιστές από την Ελληνική πλευρά τον σημερινό πρόεδρο της ΤτΕ και τότε υπουργό οικονομικών και τον συνήθη ύποπτο, Γερμανό Υπουργό οικονομικών και πρόεδρο της Γερμανικής τράπεζας WfW Βόλφγκανγκ Σόιμπλε.
Σε εννέα χρόνια από τώρα θα υπάρχουν μόνο τέσσερις εταιρείες, που θα αναλαμβάνουν την καλλιέργεια, παραγωγή, επεξεργασία των αγροτικών προϊόντων, τα οποία θα διοχετεύουν σε μία μόνο εταιρεία, με σκοπό να τα εξάγει, εξουδετερώνοντας κάθε παραγωγό ή αγρότη.

Στον Πύργο ο ένας υπερτυχερός του Τζόκερ - Έπαιξε 2,5 ευρώ και κέρδισε 4,9 εκατομμύρια!



«Δεν έχει εμφανιστεί κανείς. Είναι «ζεστό» το θέμα. Θα το σκεφτεί θα το συζητήσει και θα αποφασίσει. Δεν είναι κάτι που απασχολεί εμένα. Καλά να είναι ο άνθρωπος και τίποτα άλλο» λέει ο τυχερός πράκτορας
Σε άλλους ρυθμούς έχει μπει από το πρωί η πόλη του Πύργου. Μόλις έγινε ευρέως γνωστό πως το ένα από τα δύο τυχερά δελτία κατατέθηκε στην πόλη, όλοι ξεκίνησαν αναζητήσεις και σενάρια για τον πιθανό τυχερό. Στο πρακτορείο του Γιάννη Λούτα, το πιο ιστορικό πρακτορείο ΟΠΑΠ στον Πύργο, που λειτουργεί από το 1958, ο ιδιοκτήτης ήταν χαρούμενος αλλά και συγκρατημένος.

Τροφές που μας δροσίζουν τις ημέρες του καύσωνα.



Βρισκόμαστε στην καρδιά του καλοκαιριού, με τον υδράργυρο να αγγίζει 40άρια και την ζέστη να γίνεται τουλάχιστον ανυπόφορη.Μπορεί να θεωρούμε πως ο μόνος τρόπος για να αντιμετωπίσουμε τη ζέστη είναι να κλειστούμε στα σπίτια μας και να ανοίξουμε τον air condition, ωστόσο, δεν είναι ο μόνος.Η διατροφή παίζει έναν πολύ σημαντικό ρόλο, ώστε να αντιμετωπίσουμε όσο το δυνατόν καλύτερα τον ανελέητο καύσωνα.

Γιαννιτσά: Έκλεβε ηλικιωμένους υποδυόμενος τον υπάλληλο της ΔΕΗ



Με το πρόσχημα ότι είναι υπάλληλος της ΔΕΗ ένας 45χρονος κατάφερε να κλέψει τις οικονομίες ηλικιωμένου σε χωριό του Δήμου Πέλλας.
Σύμφωνα με την αστυνομία, ο δράστης πήγε στο σπίτι ενός 83χρονου και με το πρόσχημα διόρθωσης υποτιθέμενης βλάβης στο ηλεκτρικό κύκλωμα έπεισε τον ηλικιωμένο να τοποθετήσει σε σημείο που του υπέδειξε το ποσό των 560 ευρώ μαζί με 200 δολάρια Αυστραλίας και άλλα προσωπικά αντικείμενα.

ΣΟΚ! Βρέθηκε ζωντανός στα συντρίμμια σεισμού μετά από 17 ολόκληρα χρόνια!!!



Στον σεισμό 7,8 ριχτερ που έγινε το το 1997 κατέρρευσε το τμήμα που βρισκόταν ο άτυχος ανθρακωρύχος!
Μαζί του θάφτηκαν και τα 78 θύματα εργάτες του ανθρακωρυχείου!
Ο άτυχος ανθρακωρύχος κατάφερε να επιζήσει επειδή ένας αεραγωγός είχε ακόμα επαφή με την επιφάνεια .

Μακρίδου Αγαθή: Επιτέλους θα κυβερνήσετε;



Εν μέσω κεφαλαιακών ελέγχων (capital controls) και αποκοπής της χώρας από κάθε είδους εξαγωγική δραστηριότητα , ο λογαριασμός έρχεται για μια ακόμη φορά στους αγρότες.
Η διάθεση βιομηχανικού ροδακίνου σώζεται κατά κάποιον τρόπο λόγω της ανεπτυγμένης κονσερβοποιίας στην περιοχή, αν και οι επιχειρηματίες είναι άγνωστο πως θα αντιδράσουν λόγω της εκτεταμένης ανασφάλειας που επικρατεί, αλλά και των νέων μέτρων που έρχονται μέσω του «αριστερού» μνημονίου.

Σήμερα στον ουρανό το "Μπλε Φεγγάρι".



Σήμερα, Παρασκευή, 31 Ιουλίου, είναι η πανσέληνος η οποία έχει καθιερωθεί να ονομάζεται σε όλο τον κόσμο Blue Moon, το οποίο σε αυτολεξεί μετάφραση σημαίνει Μπλε Φεγγάρι, αλλά κάποιες ερμηνείες του blue στα ελληνικά το θέλουν και μελαγχολικό.Οπως αναφέρει και η βικιπαίδεια, μπλε φεγγάρι αποκαλείται μια πανσέληνος, η οποία σημειώνεται σε ασυνήθιστη χρονική στιγμή, ή μια επιπλέον πανσέληνος εντός του έτους. Τα περισσότερα έτη έχουν 12 πανσελήνους, τις περισσότερες φορές μια κάθε μήνα. Ωστόσο

Πώς να αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματα των κουνουπιών φυσικά!



Σας τσιμπάνε συχνά τα κουνούπια κι έχετε απηυδήσει; Διαβάστε παρακάτω πώς θα αντιμετωπίσετε τα τσιμπήματά τους φυσικά.
Θα χρειαστείτε:
– 60 γρ. φυσική κηρήθρα
– 120 γρ. βούτυρο καριτέ
– 1 φλυτζ. αποξηραμένη καλέντουλα (θα τη βρεις σε καταστήματα με βότανα)
– 15 σταγόνες tea tree oil

Παράταση υποβολής αιτήσεων για το πρόγραμμα επισιτιστικής βοήθειας υπέρ των απόρων του Δήμου Σκύδρας



Από το Δήμο Σκύδρας γνωστοποιείται ότι η υποβολή αιτήσεων ένταξης απόρων στο πρόγραμμα «ΕΠΙΣΙΤΙΣΤΙΚΗ ΚΑΙ ΒΑΣΙΚΗ ΥΛΙΚΗ ΣΥΝΔΡΟΜΗ ΑΠΟ ΤΟ ΤΑΜΕΙΟ ΕΥΡΩΠΑΙΚΗΣ ΒΟΗΘΕΙΑΣ ΓΙΑ ΤΟΥΣ ΑΠΟΡΟΥΣ (ΤΕΒΑ/FEADπαρατείνεται μέχρι την Τετάρτη 26 Αυγούστου 2015.
Με την ευκαιρία υπενθυμίζονται τα παρακάτω:
Δικαιούχοι του προγράμματος είναι:

Η Ιταλία επικρατέστερη για έξοδο από την Ευρωζώνη



Ως τη χώρα με τις περισσότερες πιθανότητες εξόδου από την Ευρωζώνη χαρακτηρίζει την Ιταλία η αμερικανική εφημερίδα Washington Post
Σύμφωνα με το δημοσίευμα, το ιταλικό ΑΕΠ κατά τη διάρκεια των τελευταίων 16 ετών έχει αυξηθεί μόλις κατά 4,6%.
Επομένως, συνεχίζει η εφημερίδα, το όφελος που αποκόμισε η Ιταλία από την Ευρωζώνη όλα αυτά τα χρόνια ανέρχεται μόλις 4,6% του ΑΕΠ.

Το "κουαρτέτο" των δανειστών μπήκε με φόρα.Τρελές απαιτήσεις με το καλημέρα...



Με πολλές απαιτήσεις από την πλευρά των θεσμών ξεκίνησαν οι διαπραγματεύσεις. Η κατάργηση του νέου συντελεστή έκτακτης εισφοράς για τους πολύ πλούσιους,  είναι από τα  πρώτα θέματα που έθεσε το κουαρτέτο. Επί του παρόντος, η ελληνική πλευρά δεν φαίνεται διατεθειμένη να κάνει πίσω και ο συντελεστής 8% θα ισχύσει κανονικά τόσο για εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ όσο και για τα πολιτικά πρόσωπα.
 Οι  πρώτες διερευνητικές επαφές των τεχνικών κλιμακίων έχουν αναδείξει τις ενδεχόμενες

Στενός συνεργάτης Σαμαρά με την κατηγορία για ξέπλυμα μαύρου χρήματος στη λίστα Λαγκάρντ.



Στον επίκουρο οικονομικό εισαγγελέα Γιάννη Δραγάτση κλήθηκε να δώσει κατάθεση με την ιδιότητα του υπόπτου ο στενός συνεργάτης του Αντώνη Σαμαρά, Σταύρος Παπασταύρου, για τα αδικήματα του ξεπλύματος βρώμικου χρήματος και της φοροδιαφυγής.
Η εμπλοκή του Παπασταύρου ήρθε με τη λίστα Λαγκάρντ, καθώς φαίνεται ως κάτοχος λογαριασμού μαζί με τη μητέρα του ύψους 5,5 εκατ. ευρώ.
Ο ίδιος το αρνείται, υποστηρίζοντας ότι είναι διαχειριστής του λογαριασμού, ο οποίος

Aύξηση από 4% σε 6% της έκτακτης εισφοράς



Το κουαρτέτο των θεσμών δεν περιορίζεται στην κατάργηση της εισφοράς 8% για τους πλούσιους φορολογούμενους με εισοδήματα άνω των 500.000 ευρώ αλλά συζητά με την Αθήνα και ένα άλλο σενάριο:Αυτό προβλέπει αλλαγή της κλίμακας της ειδικής εισφοράς αλληλεγγύης με την επιβολή φόρου 6% για όλα τα φυσικά πρόσωπα που έχουν ετήσια εισοδήματα άνω των 50.000 ευρώ. Δηλαδή ο συντελεστής της

Απροστάτευτος παραμένει ο τάφος της Αμφίπολης



Δεύτερο χειμώνα χωρίς καμία θωράκιση κινδυνεύει να περάσει το μνημείο που αποκαλύφθηκε πέρυσι κατά την ανασκαφή στον λόφο Καστά, στην Αμφίπολη.Ενώ τα φώτα της δημοσιότητας και των φροντίδων ήταν στραμμένα επάνω του πέρυσι τέτοιες μέρες και μέχρι τις αρχές του 2015, φέτος υπάρχει σκοτεινιά. Δεν είναι επισκέψιμο ούτε καν από ειδικές ομάδες επιστημόνων και εκτός από μερικές συμπληρωματικές πρώτες βοήθειες, τίποτε άλλο δεν έχει γίνει.
Ο προγραμματισμός που είχε γίνει από την προηγούμενη πολιτική ηγεσία ήταν να

ΤΖΟΚΕΡ.Δύο οι τυχεροί που μοιράζονται τα 10 εκατομμύρια Ευρώ.



Δύο υπερτυχεροί στη μεγάλη κλήρωση του τζόκερ.Πλουσιότεροι κατά 4,8 εκατομμύρια ευρώ ξύπνησαν σήμερα δύο υπερτυχεροί από το Ίλιον και τον Πύργο, που κέρδισαν στη χθεσινή κλήρωση του Τζόκερ.Τα οκτώ πεντάρια που βγήκαν από την κληρωτίδα παίρνουν από περίπου 60.000 ευρώ, ενώ τα 79 κερδισμένα δελτία στην κατηγορία 4+1 από 2.500 ευρώ.
Τα νούμερα του Τζόκερ: 29, 17, 44, 22, 31
Τζόκερ: 4

Δροσίζει ο καιρός.Δείτε την πρόγνωση.



Ηλιοφάνεια σε ολόκληρη τη χώρα με λίγες νεφώσεις οι οποίες τις θερμές ώρες της ημέρας στα ορεινά της Ηπειρωτικής Ελλάδας θα πυκνώσουν και θα εκδηλωθούν τοπικές βροχές ή καταιγίδες, περιμένουμε σήμερα Παρασκευή 31 Ιουλίου 2015.Η θερμοκρασία σε πολύ υψηλά επίπεδα, θα κυμανθεί από 22 έως 36 βαθμούς στη Βόρεια Ελλάδα, από 24 έως 37 βαθμούς στην Κεντρική Ελλάδα, από 25 έως 39 βαθμούς στη Νότια Ελλάδα, από 25 έως 40 βαθμούς στη Δυτική Ελλάδα και από 25 έως 36 βαθμούς στα νησιά του Αιγαίου και την

NY Times: Τα 86 δισ. ευρώ δεν θα φτάσουν ποτέ στους Έλληνες.



Ένας Έλληνας επιχειρηματίας βηματίζει νευρικός μπροστά από την ουρά που έχει σχηματιστεί στον έλεγχο διαβατηρίων στο «Ελ. Βενιζέλος». Κρατάει μια βαλίτσα που είναι γεμάτη από δεσμίδες ευρώ. Δείχνει καταπονημένος και εκνευρισμένος.Λίγες ώρες αργότερα έφτασε στη Φρανκφούρτη και επιτέλεσε το... προσωπικό του καθήκον: κατέθεσε τα χρήματά του σε γερμανική τράπεζα. Οι New York Times αναφέρουν πως αυτό το ενδεικτικό παράδειγμα δεν είναι το μόνο: η γερμανική «κρύπτη» έχει ανοίξει για τα καλά τους

Μέσα στον Αύγουστο το νομοσχέδιο για τη φορολόγηση των αγροτών.



Η επιστροφή των επικεφαλής ελεγκτών του κουαρτέτου (πρώην τρόικα, αφού προστέθηκε πλέον και εκπρόσωπος του ESM, που θα "βάλει" τα λεφτά στην ελληνική περίπτωση), καθυστέρησε τουλάχιστον τρεις μέρες, γεγονός το οποίο αρχίζει να γίνεται πλέον εξαιρετικά ανησυχητικό. Ο λόγος; Αυτό σημαίνει με τη σειρά του ότι η προθεσμία της 18ης Αυγούστου, για να "κλείσει" το Γ' Μνημόνιο, γίνεται πολύ ασφυκτική, όπως έχει ήδη γίνει γνωστό με σχετικά ρεπορτάζ που είδαν το φως της δημοσιότητας τα προηγούμενα 24ωρα

"Ως το 2073" θα αποπληρώνει η Ελλάδα τα δάνεια



Ως το 2073 – εκτός απροόπτου και νέου δανείου – θα αποπληρώνει η Ελλάδα τα μέχρι τώρα συναφθέντα δάνεια περιλαμβανομένου του νέου τριετούς δανείου που συμφώνησε η κυβέρνηση του ΣΥΡΙΖΑ με τους ευρωπαίους εταίρους, αναφέρει το Business Insider.
Σύμφωνα με την έκθεση, η ανησυχία για την βιωσιμότητα του ελληνικού χρέους κάνει ορισμένες ευρωπαϊκές χώρες να απαιτούν περισσότερες μεταρρυθμίσεις, πέραν των μέτρων λιτότητας που ήδη έχουν εγκριθεί από το Κοινοβούλιο, ως προαπαιτούμενα.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 31/7



Το ωραίο με τους δυνατούς χαρακτήρες είναι ότι δεν σε ερωτεύονται επειδή σε χρειάζονται, αλλά επειδή σε θέλουν!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 31 Ιουλίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 30 Ιουλίου 2015

Με σουβλάκια γιόρτασε ο Τσίπρας



Μια μικρή γιορτή στήθηκε στο Μέγαρο Μαξίμου, μετά από πρωτοβουλία των εργαζομένων, γιόρτασε τα γενέθλιά του ο πρωθυπουργός, Αλέξης Τσίπρας.

Οι εργαζόμενοι παρήγγειλαν σουβλάκια και αναψυκτικά και «τσίμπησαν» με τον πρωθυπουργό το μεσημέρι της Τρίτης.

ΚΚΕ: Απλήρωτοι συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Εφορεία Αρχαιοτήτων Πέλλας



Συμβασιούχοι εργαζόμενοι στην Αρχαιολογική Υπηρεσία Πέλλας βιώνουν καθεστώς οικονομικής ασφυξίας και αντιμετωπίζουν πρόβλημα επιβίωσης καθώς είναι απλήρωτοι εδώ και πέντε μήνες (από τον Μάρτιο του 2015).
Πρόκειται για συνολικά δέκα (10) εργαζόμενους (2 Αρχαιολόγοι και 8 Ειδικοί Εργάτες), που έχουν προσληφθεί με σύμβαση έργου μέχρι τις 31-12-2015 μέσω των Προγραμμάτων ΕΣΠΑ και απασχολούνται στο έργο «Αποχετευτικό Πέλλας - Νέας Πέλλας» και η μισθοδοσία τους γίνεται μέσω της Δημοτικής Επιχείρησης Ύδρευσης - Αποχέτευσης Δήμου Πέλλας (ΔΕΥΑΠ).

«Στημένο» το Λόττο στη Σερβία;





Για όσους αρέσκονται σε θεωρίες συνομωσίας, η οργάνωση του Σερβικού ΛΟΤΤΟ τους έκανε το καλύτερο δώρο.

Κατά τη διάρκεια της κλήρωσης, εμφανίζεται ξαφνικά στην οθόνη το νούμερο 21, όταν η κληρωτίδα έχει βγάλει το νούμερο 27. Τα πράγματα ως εδώ θα μπορούσαν να εξηγηθούν ως μία απλή σύμπτωση ή ένα μικρό λάθος στη δακτυλογράφηση του αριθμού.

Όμως, η συνέχεια βάζει σε υποψίες και τους πιο δύσπιστους. Γιατί ο τελευταίος και πιο κρίσιμος αριθμός που βγαίνει από την κληρωτίδα είναι ο αριθμός -σωστά μαντέψατε- «21»! Το αξιοπερίεργο είναι ότι όλα, όπως συνηθίζεται, έγιναν μπροστά στον τηλεοπτικό φακό, και έτσι το «λάθος» κάθε άλλο παρά στα «ψιλά» πέρασε.

Οι οργανωτές υποστηρίζουν ότι όντως πρόκειται για σφάλμα εκ παραδρομής. Όμως, η σερβική αστυνομία ερευνά το γεγονός, για να δει αν υπάρχουν ενδείξεις ότι το παιχνίδι είναι στημένο. Και οι θεωρίες συνωμοσίας δίνουν και παίρνουν σε όλον τον κόσμο για το πως μπορούν να στηθούν αυτού του είδους οι διαδικασίες.

Σημείωση: Ωστόσο αξίζει να αναφέρουμε ότι ενώ στο youtube είχε ανέβει βίντεο με το συγκεκριμένο σημείο της κληρώσεις, αυτό έχει αποσυρθεί.

newsone