Σάββατο 15 Αυγούστου 2015

Θαλάσσια τσιμπήματα - Τι πρέπει να προσέχετε



Δερματικές βλάβες μπορεί να προκληθούν μετά από τυχαία επαφή ή δήγμα από υδρόβιους οργανισμούς, με αποτέλεσμα δερματικά εξανθήματα και σε κάποιες περιπτώσεις εμφάνιση συστηματικών αντιδράσεων.

Όπως επισημαίνει ο Κωνσταντίνος Κουσκούκης, Καθηγητής Δερματολογίας, π. Αντιπρύτανης του Δημοκρίτειου Πανεπιστημίου, Πρόεδρος της Επιτροπής Ιαματικών Πηγών, η δερματική αντίδραση εξαρτάται από την έκταση της προσβεβλημένης περιοχής, από τη διάρκεια της επαφής, την ανατομική θέση, καθώς και τη γενική κατάσταση της υγείας τους ασθενούς, όπως και το είδος του εκάστοτε δηλητήριου.

Δύο Ελληνικές πόλεις στις 20 αρχαιότερες του κόσμου



Η εφημερίδα Telegraph παρουσιάζει τις 20 αρχαιότερες πόλεις που κατοικούνται συνεχώς από την ημέρα ίδρυσης τους μέχρι και σήμερα. Υπάρχουν βέβαια αντικρουόμενες απόψεις για το ποια πόλη είναι η αρχαιότερη, όμως σίγουρα οι 20 πόλεις που παρουσιάζονται στην λίστα έχουν πλούσια ιστορία, έχοντας κατοικηθεί για πρώτη φορά από το 9.000 π.Χ. έως το 1000 π.Χ. Όπως αναφέρεται στο άρθρο «αυτές οι πόλεις είναι η πιο κοντινή εμπειρία σε ένα ταξίδι στον χρόνο».

15αύγουστος - Το «Πάσχα του καλοκαιριού»



Η εορτή της Κοίμησης της Υπεραγίας Θεοτόκου έχει καθιερωθεί, μετά το Πάσχα, ως η μεγαλύτερη γιορτή της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, με τη λαϊκή παράδοση να αποδίδει στον Δεκαπενταύγουστο την άτυπη ονομασία «Πάσχα του καλοκαιριού».

Μακριά από τα αστικά κέντρα, μιας και η εορτή της Κοίμησης έρχεται την περίοδο που κορυφώνεται η περίοδος των διακοπών για την πλειοψηφία των Ελλήνων, δεκάδες –αν όχι εκατοντάδες- είναι τα προσκυνήματα ανά την Ελλάδα, αλλά και σε περιοχές όπου παλαιότερα χτυπούσε έντονα η καρδιά της Ορθοδοξίας και του Ελληνισμού, αφιερωμένα στην Παναγία, προσεκλύοντας πλήθη πιστών.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 15 Αυγούστου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015

Γιαννιτσιώτισσα η «απόλυτη» φώτο του καλοκαιριού



Την φωτογραφία που ανέβασε στο προσωπικό της λογαριασμό η 21χρονη Αλεξάνδρα, φοιτήτρια από τα Γιαννιτσά, επιλέξαμε ως την «απόλυτη εικόνα του καλοκαιριού». Η φωτογραφία είναι τραβηγμένη έχοντας ως φόντο τα κρυστάλλινα νερά της περιοχής Λιμνιώνα Σαλαμίνας και θα μπορούσε κάλλιστα να ανταγωνιστεί σε ομορφιά άλλες παρόμοιες φωτογραφίες για τις ανάγκες της τουριστικής καμπάνιας της χώρας μας.

Αυτά είναι τα πιο cool καλοκαιρινά παγάκια (φωτό)


Γιατί να μένεις στα απλά παγάκια όταν μπορείς να έχεις κάτι πιο special; Θα εκπλαγείς με το πόσες επιλογές έχεις και πόσο στιλάτα και εντυπωσιακά παγάκια μπορείς να φτιάξεις έυκολα κι απλά, με λίγη φαντασία. Για να μη σε κουράζουμε, ψάξαμε και σου παρουσιάζουμε τις πιο εντυπωσιακές ιδέες για να δώσεις καλοκαιρινή και παιχνιδιάρικη νότα σε χυμούς, κοκτέιλ, κρασί ακόμη και τον καφέ σου. Ιδού...

Μετά τις 20 Αυγούστου η ανακοίνωση των βάσεων



Στο τρίτο δεκαήμερο του Αυγούστου αναμένεται να γίνει η ανακοίνωση των φετινών βάσεων για την τριτοβάθμια εκπαίδευση, βάζοντας τέλος στην αγωνία χιλιάδων μαθητών και γονέων.

Πτώση αναμένεται να καταγραφεί στις φετινές βάσεις όσον αφορά την εισαγωγή στα ΑΕΙ. Στις ιατρικές σχολές η πτώση είναι από 180 έως 600 μόρια περίπου, στις νομικές από 500 έως 750, στους χημικούς μηχανικούς από 500 έως 1.000, ενώ αναμένεται να υπάρξει και άνοιγμα της ψαλίδας ανάμεσα στην περιφέρεια και το κέντρο.

Καφές για ενυδάτωση το καλοκαίρι



Η κατανάλωση καφέ αποτελεί καθημερινή συνήθεια των περισσοτέρων ανθρώπων. Το χειμώνα τον προτιμούν ζεστό, το καλοκαίρι όμως οι περισσότεροι απολαμβάνουν παγωμένους καφέδες. Η πλειονότητα άλλωστε των Ελλήνων ονειρεύεται τις διακοπές τους σε μια παραλία, με το αγαπημένο του φραπέ ανά χείρας. Αλλά και τις άλλες ημέρες του καλοκαιριού πολλοί είναι αυτοί που καταναλώνουν καθημερινά παγωμένο καφέ, είτε στον χώρο εργασίας είτε σε στιγμές χαλάρωσης στο σπίτι.

Η Τουρκία υψώνει τείχος στα σύνορα με τη Συρία



Ο τουρκικός στρατός υψώνει ένα τείχος προστασίας κατά μήκος των συνόρων με τη Συρία μετά τον πολαπλασιασμό των επιθέσεων στις νότιες περιοχές της χώρας, σύμφωνα με δημοσιογραφικές πληροφορίες που δημοσιοποιήθηκαν σήμερα.

Ένα τείχος από μπετόν ύψους τριών μέτρων και μήκους επτά χιλιομέτρων έχει υψωθεί στο Ρεϊχανλί, στην επαρχία Χατάι (νότια Τουρκία) και πρόκειται να επεκταθεί. Έχει στόχο να εμποδίσει οποιαδήποτε εισβολή τζιχαντιστών της οργάνωσης Ισλαμικό Κράτος στο τουρκικό έδαφος από τη συριακή πόλη του Χαλεπιού, που βρίσκεται σε απόσταση μερικών χιλιομέτρων, μετέδωσε το κυβερνητικό πρακτορείο ειδήσεων Ανατολή.

Σήμερα στις 4 το απόγευμα συνεδριάζει το Eurogroup για το νέο ελληνικό πρόγραμμα



Στις 4 το απόγευμα της Παρασκευής είναι προγραμματισμένη να εκκινήσει η συνεδρίαση των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης, κατά την οποία θα κριθεί η τύχη του νέου προγράμματος διάσωσης προς την Ελλάδα, μετά και την υπερψήφιση των προαπαιτούμενων από την ελληνική βουλή.
Το «ναι» των Ελλήνων βουλευτών χαρακτήρισε «καλή είδηση» ο επικεφαλής του Eurogroup, Γερούν Ντάισελμπλουμ,

Πέντε συμβουλές για να τρώτε ζάχαρη και να μην πάρετε κιλά



Σύμφωνα με τη συγγραφέα του βιβλίου «Lean Habits for Lifelong Weight Loss» και διαιτολόγο, Georgie Fear, το πως η ζάχαρη θα επηρεάσει τα κιλά σου έχει να κάνει με το πότε τρως τρόφιμα που την περιέχουν, αλλά και με τι την συνδυάζεις.
Για να χάσεις λοιπόν κιλά δεν είναι ανάγκη να ούτε να στερηθείς την ζάχαρη ούτε τα αγαπημένα σου γλυκά. Το μόνο που πρέπει να κάνεις είναι να ακολουθήσεις 5 απλούς κανόνες.

ΗΠΑ.Μετά από 34 χρόνια στη φυλακή,αθωώθηκε χάρη σε εξέταση DNA.



Ένας άνδρας που είχε καταδικαστεί το 1982 για το βιασμό και τη δολοφονία ενός 15χρονου κοριτσιού αναμένεται να αποφυλακιστεί αύριο από μία φυλακή της Πενσιλβάνια χάρη στο τεστ DNA που διενεργήθηκε εκ νέου και αφού παρέμεινε στην φυλακή περισσότερες από τρεις δεκαετίες παρά το γεγονός ότι δε σταμάτησε ποτέ να διακηρύσσει την αθωότητά του.
Ο Λούις Φογκλ, ηλικίας 63 ετών, απαλλάχθηκε των κατηγοριών με απόφαση του δικαστή

Αντιμετωπίστε τη ζέστη στο αυτοκίνητο



Ο ήλιος είναι φίλος μας, ωστόσο πολλές φορές είναι υπερβολικός ειδικά όταν αποφασίζουμε να πάμε μία βόλτα ή σε κάποια παραλία καλοκαιριάτικα. Γι’ αυτό και αναφέρουμε κάποιες μικρές συμβουλές που ίσως να μας σώσουν από τις απειλητικές ακτίνες του ήλιου.
1. Προσπαθούμε να παρκάρουμε στη σκιά το αυτοκίνητό μας, κάτι που αρκετές φορές δεν είναι εφικτό, μιας και άλλοι οδηγοί έχουν προλάβει τις «καλές» θέσεις. Αυτό όμως που

Προκαταβολή "μαμούθ" 26 ή 43 δις Ευρώ σκέφτονται να μας δώσουν.



Προκαταβολή ύψους 26 ή 43 δισ. ευρώ προβλέπει η πρόταση του ESM για το τρίτο δάνειο προς την Ελλάδα, η οποία συζητείται σήμερα στις 4μμ (ώρα Ελλάδος) στο Eurogroup. Σύμφωνα με το έγγραφο του ESM το τρίτο δάνειο θα εκταμιεύεται από  τις 19 Αυγούστου αλλά το ποσό της προκαταβολής θα αποδίδεται σε πολλές "υποδόσεις" οι οποίες φτάνουν έως το τέλος Δεκεμβρίου και θα συνοδεύονται από προαπαιτούμενα που θα πρέπει να εκπληρώνει διαρκώς η κυβέρνηση θέτοντάς την ουσιαστικά σε μία διαδικασία διαρκούς

Συντρίμια ο ΣΥΡΙΖΑ.Πάμε ολοταχώς για εκλογές.



Ο κύβος ερρίφθη και πάμε ολοταχώς για… κάλπες.Το επιβεβαίωσε με τον πλέον επίσημο τρόπο η κυβερνητική εκπρόσωπος Όλγα Γεροβασίλη, λέγοντας χαρακτηριστικά ότι η «μεγάλη πλειοψηφία επέλεξε μία διαφορετική διαδρομή» και συμπλήρωσε με νόημα ότι «θα γίνει ότι πρέπει σύμφωνα με τον Κανονισμό της Βουλής και το Σύνταγμα».
Στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ ξεκαθαρίζουν ότι σε καμία περίπτωση δεν θα αποδεχτούν κυβέρνηση

Τι ισχύει με την παρακράτηση φόρου σε μισθούς και συντάξεις.



Αλλαγές στην παρακράτηση φόρου, σε μισθούς και συντάξεις φέρνει η τροποποίηση της σχετικής εγκυκλίου από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων.Για τον εξορθολογισμό της σχετικής διαδικασίας, οι εκκαθαριστές μισθοδοσίας κατά την καταβολή αποδοχών από 01/08/2015 και μετά, σε μισθωτούς με συμβάσεις ορισμένου χρόνου, για να υπολογίσουν την μηνιαία παρακράτηση του φόρου μισθωτών υπηρεσιών και την μείωση του φόρου, θα

Πως θα υπολογίζεται η σύνταξη όσων αποχωρούν από το Δημόσιο



Τον τρόπο υπολογισμού της σύνταξης όσων αποχωρούν από το Δημόσιο προβλέπει τροπολογία του υπουργού Οικονομικών Ευκλ. Τσακαλώτου και του αν. υπουργού Οικονομικών Δημήτρη Μάρδα που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο για την κύρωση της σύμβασης οικονομικής ενίσχυσης από τον ΕΜΣ.
Συγκεκριμένα, όπως αναφέρεται στη σχετική έκθεση του ΓΛΚ, με τις διατάξεις της τροπολογίας αυτής,

Οι Παναγίες του Δεκαπενταύγουστου στη Βόρεια Ελλάδα



 Αμέτρητες εκκλησίες και μοναστήρια στη Βόρεια Ελλάδα, αφιερωμένα στην Παναγία, γιορτάζουν στις 15 Αυγούστου την Κοίμηση της Θεοτόκου με ιδιαίτερη λαμπρότητα και κατάνυξη, προσελκύοντας χιλιάδες προσκυνητές από όλη τη χώρα και το εξωτερικό.
Η θρησκευτική γιορτή συνοδεύεται από μουσικές και γεύσεις, με τα τοπικά έθιμα και τις παραδόσεις της κάθε περιοχής να έχουν την τιμητική τους.
Επίκεντρο για ολόκληρη τη Μακεδονία και τη Θράκη είναι η Παναγία Σουμελά, το ιστορικό

Με 222 «ναι» ψηφίστηκε από την Βουλή το νέο Μνημόνιο



Υπερψηφίσθηκε από την Ολομέλεια της Βουλής το σχέδιο νόμου για το τρίτο Μνημόνιο με βαριές απώλειες για το κυβερνητικό στρατόπεδο που πυροδοτούν πολιτικές εξελίξεις, αφού ο Αλ. Τσίπρας πρόκειται να ζητήσει ψήφο εμπιστοσύνης μετά τις 20 Αυγούστου.
Το νομοσχέδιο με τίτλο «Κύρωση του Σχεδίου Σύμβασης Οικονομικής Ενίσχυσης από τον Ευρωπαϊκό Μηχανισμό Σταθερότητας και ρυθμίσεις για την υλοποίηση της Συμφωνίας Χρηματοδότησης» υπερψήφισαν 222 βουλευτές. «Όχι» ψήφισαν 64 βουλευτές, ενώ 11 βουλευτές δήλωσαν «παρών».

Spiegel: «Πρόωρες εκλογές σχεδιάζει ο Τσίπρας»



Σε δημοσίευμά του το γερμανικό περιοδικό αναλύει πως πλέον ο έλληνας Πρωθυπουργός δεν έχει άλλο δρόμο πέρα από τις εκλογές.Πρόωρες εκλογές στο άμεσο μέλλον φέρεται να σχεδιάζει ο Αλέξης Τσίπρας, σύμφωνα με δημοσίευμα, του γερμανικού περιοδικού Spiegel, που επικαλείται πηγές από το περιβάλλον του Έλληνα πρωθυπουργού.Το Spiegel εκτιμά πως ο Πρωθυπουργός θα αναζητήσει μια νέα αρχή, απαλλαγμένος από τους ακραίους στο κόμμα, με τη φημολογία για πρόωρες εκλογές να έχει φουντώσει.

Παναγιώτης Λαφαζάνης: «Ντρέπομαι και λυπάμαι για την κυβέρνηση»



Τον δικό του δρόμο χαράζει πλέον ξεκάθαρα ο Παναγιώτης Λαφαζάνης, που παίρνοντας το λόγο για πρώτη φορά στις 5:30 το πρωί της Παρασκευής επιτέθηκε στην κυβέρνηση λέγοντας χαρακτηριστικά: «Δεν ξέρω αν πρέπει να πω λυπάμαι ή ντρέπομαι» και αμέσως μετά «υπάρχει εναλλακτική, δεν είναι μονόδρομος το Μνημόνιο».
Αφορμή για την παρέμβαση του επικεφαλής της Αριστερής Πλατφόρμας στην συζήτηση στην Ολομέλεια για το Μνημόνιο ήταν οι νομοθετικές αλλαγές που είχε ανακοινώσει λίγα

Υπερχρεμένα νοικοκυριά.Όλες οι αλλαγές και οι νέες ρυθμίσεις.



             Νέα δεδομένα στο νόμο Κατσέλη φέρνει τροπολογία που κατατέθηκε και αφορά τη ρύθμιση των οφειλών υπερχρεωμένων φυσικών προσώπων.
Από τις σημαντικές αλλαγές που φέρνει η τροπολογία είναι η διεύρυνση του πεδίου εφαρμογής των οφειλών που εμπίπτουν στις ρυθμίσεις.
Σε αυτές περιλαμβάνονται και οι εξής:
βεβαιωμένες οφειλές στην φορολογική διοίκηση σύμφωνα με τον Κώδικα Φορολογικής

Βελκουλέσκου: Χρηματοδότηση από το ΔΝΤ μόνο με ελάφρυνση χρέους



Το ΔΝΤ χθες πίεσε την Ευρώπη να υποβάλλει πρόταση για ελάφρυνση του χρέους της Ελλάδας, λέγοντας ότι το ίδιο θα λάβει απόφαση για περαιτέρω χρηματοδότηση για την Αθήνα μόνο αφού ληφθούν μέτρα για να καταστήσουν το χρέος της χώρας πιο βιώσιμο.
«Προσβλέπουμε στην συνεργασία μας με τις αρχές για να διαμορφώσουμε το (οικονομικό) τους πρόγραμμα πιο λεπτομερώς και για τους Ευρωπαίους εταίρους της Ελλάδας να πάρουν αποφάσεις για την ελάφρυνση του χρέους

Ολονύχτια συνεδρίαση στην Ολομέλεια για την ψήφιση του μνημονίου



Σε εξέλιξη βρίσκεται η συνεδρίαση στην Ολομέλεια της Βουλής για την επικύρωση του τρίτου μνημονίου.

Η συνεδρίαση ξεκίνησε στις 02:00 τα ξημερώματα (!) μετά την μεγάλη καθυστέρηση της συζήτησης στις Επιτροπές και την προσωρινή εμπλοκή στη Διάσκεψη των Προέδρων. Συγκεκριμένα, η  κ. Κωνσταντοπούλου είχε προτείνει να ξεκινήσει η συνεδρίαση το πρωί, ενώ ο κοινοβουλευτικός εκπρόσωπος του ΣΥΡΙΖΑ, Νίκος Φίλης, πρότεινε να ξεκινήσει άμεσα η συζήτηση στην Ολομέλεια, πρόταση που τελικά υπερίσχυσε.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 14 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 13 Αυγούστου 2015

Τα προϊόντα με τα περισσότερα και λιγότερα φυτοφάρμακα



Ο Αμερικανικός Οργανισμός Προστασίας Καταναλωτών «Environmental Working Group» (EWG) δημιούργησε μετά από ενδελεχείς έρευνες, μια λίστα με τα 10 πιο «επιβαρυμένα» και τα 10 πιο «καθαρά» προϊόντα που υπάρχουν στα ράφια των καταστημάτων.Ο EWG εξέτασε τα επίπεδα φυτοφαρμάκων στην επιφάνεια 48 διαφορετικών φρούτων και λαχανικών και διαπίστωσε ότι στο 65% των περιπτώσεων αυτά υπερέβαιναν τα επιτρεπτά όρια. Σύμφωνα με αυτήν τη λίστα, τα πιο «επιβαρυμένα» είναι τα μήλα.

ΕΠΕΙΓΟΝ!!! ΕΦΤΑΣΕ!!!! ΔΙΑΒΑΣΤΕ ΤΟ!!!



Βοηθήστε τους βουλευτές της Περιφέρειάς σας. Τους κόψαν άρον άρον από τα μπάνια και τους κουβαλάνε στην Αθήνα να ψηφίσουν το τρίτο το μακρύτερο, ε συγνώμη, το 3ο Μνημόνιο. Και επειδή δε προλαβαίνουν να το διαβάσουν, σας παρακαλούμε διαβάστε το εσείς να τους πείτε τη περίληψη, να τους βοηθήσουμε τους πατέρες του έθνους μας. Που να βρουν χρόνο να διαβάσουν τόσες σελίδες. Ελεήστε τους φτωχούς Βουλευτές. Διαβάστε το 3ο Μνημόνιο:

Προπόνηση: 11 λάθη που πρέπει να αποφύγεις για να μην κάνεις κακό στο σώμα σου.



Ο κόσμος της γυμναστικής για τον ανθρώπινο οργανισμό είναι πιο πολύπλοκος απ' ότι αρχικά μπορεί να σκεφτεί κάποιος. Υπάρχουν 11 αλήθειες γύρω από τις οποίες κάποιος μπορεί να κάνει περισσότερο κακό παρά καλό στο σώμα του όταν γυμνάζεται.
Το Business Insider παρουσίασε σε άρθρο του, τις λάθος εκτιμήσεις που έχει η πλειοψηφία των ανθρώπων που γυμνάζονται.
1.Η γυμναστική είναι το μόνο που μετράει για να χάσεις κιλά

Το Μνημόνιο φέρνει άγριο "ψαλίδι" σε μισθούς δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών.



Σκληρές περικοπές σε μισθούς, αποζημιώσεις και επιδόματα φέρνει το νέο Μνημόνιο.
Με το νέο μνημόνιο επέρχονται περικοπές σε οδοιπορικά και σε μη μισθολογικές παροχές δημοσίων υπαλλήλων και στρατιωτικών. 
 Δημόσιοι υπάλληλοι και στρατιωτικοί θα δουν μειώσεις στους μισθούς τους δημόσιοι υπάλληλοι αφού:
 - Καταργείται η ημερήσια αποζημίωση που καταβάλλεται σήμερα σε χιλιάδες δημοσίους

Αλλαγή ημερομηνίας λαϊκής αγοράς Σκύδρας λόγω Δεκαπενταύγουστου



Με την παρούσα ο Δήμος Σκύδρας ανακοινώνει ότι, λόγω της γιορτής του Δεκαπενταύγουστου ( Σάββατο 15 Αυγούστου 2015, Κοίμηση της Υπεραγίας Θεοτόκου), η λαϊκή αγορά Σκύδρας θα πραγματοποιηθεί κατά μία ημέρα ενωρίτερα , δηλαδή την Παρασκευή 14 Αυγούστου 2015.

Το Μνημόνιο διχάζει το ΣΥΡΙΖΑ.Φέρνει διάσπαση και ...εκλογές.



Στο πιο οριακό σημείο της μέχρι τώρα πορείας της βρίσκεται η κυβέρνηση, αφού η επικύρωση του μνημονίου από την Ολομέλεια της Βουλής αναμένεται να  πυροδοτήσει εξελίξεις που θα τεστάρουν τόσο τη βιωσιμότητα της κυβέρνησης ,όσο και τη συνοχή του ΣΥΡΙΖΑ η οποία παρουσιάζει ρωγμές αγεφύρωτες.
Από το πρωθυπουργικό επιτελείο  -με ορίζοντα την αποψινή ψηφοφορία του μνημονίου- αποφεύγουν να μιλήσουν για αριθμητικό πήχη, όπως παλαιότερα, και αρκούνται στο να

Πετάμε στα σκουπίδια το 16% του φαγητού μας



Ο μέσος Ευρωπαίος καταναλωτής πετάει στα σκουπίδια 123 κιλά τροφίμων κάθε χρόνο, ποσότητα που αναλογεί στο 16% της συνολικής τροφής που φθάνει στους καταναλωτές.

Από αυτό το φαγητό, σχεδόν το 80% ή 97 κιλά είναι τροφή που θα μπορούσε ακόμη να καταναλωθεί και συνεπώς θα μπορούσε να αποφευχθεί το πέταμά της. Συνολικά σε επίπεδο Ευρωπαϊκής Ένωσης, υπολογίζεται ότι 47 εκατομμύρια τόνοι τροφής πετιούνται ετησίως, μια τεράστια σπατάλη πόρων, η οποία επιπλέον επιβαρύνει το περιβάλλον.

Πώς και πότε η εφορία θα "ορμάει" στους τραπεζικούς λογαριασμούς.Μειώνεται το ακατάσχετο.

Πιο βαθιά στους τραπεζικούς λογαριασμούς οφειλετών μπαίνει πλέον το δημόσιο, μειώνοντας το ακατάσχετο όριο στα χίλια ευρώ (αντί 1.500 ευρώ) και εισάγοντας νέο σύστημα διαρκούς παρακολούθησης των λογαριασμών όσων χρωστούν 70.000 ευρώ και άνω, για να τους «τσιμπάει» πιο εύκολα όταν θέλει να τους επιβάλει κατάσχεση.
Από την μια, για μισθωτούς  και συνταξιούχους, το ακατάσχετο όριο που αυξήθηκε πέρυσι

"Αφήστε τους Έλληνες να βουλιάξουν"...



«Θέλουν να διαγράψουμε το χρέος τους» φώναζε από το τηλέφωνο, σε μια ραδιοφωνική εκπομπή ο Λίαμ, λίγες ώρες μετά τον εξαναγκασμό της Ελλάδας να δεχθεί ένα νέο πακέτο μεταρρυθμίσεων σε αντάλλαγμα για ένα τρίτο μνημόνιο.
«Ποιος διέγραψε το δικό μας χρέος; Κανείς. Αφήστε λοιπόν τους Έλληνες να κολυμπήσουν ή να βουλιάξουν. Δεν έχουμε καμιά δουλειά μαζί τους».

Πώς η BMW βάζει… «φρένο» στα σχέδια της Google για την Alphabet!



Μπορεί η BMW να μπλοκάρει τα σχέδια της Google να προχωρήσει στη δημιουργία της Alphabet, της νέας της εταιρείας;
Η απάντηση είναι ότι μπορεί! Σύμφωνα με τους New York Times, η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία έχει κατοχυρώσει το δικτυακό τόπο Alphabet.com για τις υπηρεσίες στόλου οχημάτων της.

ΟΧΙ στο 3ο ΜΝΗΜΟΝΙΟ! - ΟΛΟΙ στους ΔΡΟΜΟΥΣ!



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ- ΑΝΕΛ μαζί με τα κόμματα του ευρωμονοδρόμου ΝΔ, ΠΟΤΑΜΙ και ΠΑΣΟΚ ετοιμάζονται μέσα στον δεκαπενταύγουστο να ψηφίσουν το 3ο μνημόνιο.
Ετοιμάζονται να χώσουν και νέα λεπίδα στο λαιμό των εργαζομένων αλλά και των υπόλοιπων λαϊκών στρωμάτων, προκειμένου να αποτελειώσουν ότι έχει απομείνει από τις κατακτήσεις και τα δικαιώματα των εργαζομένων. Το νέο μνημόνιο προβλέπει:

Σκηνές αποκάλυψης από την έκρηξη ισχύος 21 τόνων ΤΝΤ στην Κίνα (βίντεο & εικόνες)



Τουλάχιστον 17 οι νεκροί και περισσότεροι από 400 οι τραυματίες - Τεράστιες υλικές ζημιές σε απόσταση χιλιομέτρων εξαιτίας του ωστικού κύματος - Αγνοούνται 36 πυροσβέστες - Η έκρηξη καταγράφηκε ακόμα και από το... διάστημα! 

Με βομβαρδισμένο τοπίο μοιάζει η πόλη Τιαντζίν στη Βόρεια Κίνα, μετά την ισχυρότατη έκρηξη που σημειώθηκε την Τετάρτη στο λιμάνι, παρασύροντας στον θάνατο 17 ανθρώπους, ενώ τουλάχιστον 400 έχουν δηλωθεί ως τραυματίες.

Την Παρασκευή στις 4 το απόγευμα το Eurogroup για την Ελλάδα



Μετά την ολοκλήρωση της συμφωνίας και την κατάθεση του μνημονίου και των προαπαιτούμενων μέτρων στη Βουλή, το οικονομικό επιτελείο στρέφει πλέον την προσοχή του στη «μάχη» για την πρώτη δόση του νέου προγράμματος. Ακόμα και σήμερα, πάντως, δεν είναι ξεκάθαρο εάν η Ελλάδα θα λάβει την πρώτη δόση του νέου προγράμματος ή ένα δάνειο γέφυρα. Μάλιστα, σύμφωνα με έγγραφα που έχει στη διάθεσή της η «Κ», αυτήν τη στιγμή υπάρχουν δύο χρονοδιαγράμματα δράσεις από την πλευρά της Ευρώπης και για τα δύο ενδεχόμενα.

Σχέδιο οργανογράμματος ΣΟΚ της Περιφέρειας Κ.Μ. για την Πέλλα με ξήλωμα υπηρεσιών



Η Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας προχώρησε στην σύνταξη ενός σχεδίου για δημιουργία νέου Οργανισμού στην Π.Κ.Μ. που φέρνει μεγάλες ανατροπές στην Περιφερειακή Ενότητα Πέλλας. Η πρόταση χαρακτηρίζεται από συγκεντρωτισμό, καθώς μεταφέρονται κύριες αρμοδιότητες προς την Θεσσαλονίκη, από προχειρότητα, από έλλειψη δημοκρατικού σχεδιασμού και άγνοια για τα χαρακτηριστικά και τις ιδιαιτερότητες της ευρύτερης περιοχής της Πέλλας και από φωτογραφικές διατάξεις.

Στις 9.30 συνεδριάζουν οι αρμόδιες Επιτροπές της Βουλής για τη συμφωνία



Το άνοιγμα της Βουλής αποφάσισε η Διάσκεψη των Προέδρων της Βουλής, ενώ οι αρμόδιες Επιτροπές θα συνεδριάσουν στις 9.30 το πρωί. Στη συνέχεια εκτιμάται ότι θα συνεδριάσει η Ολομέλεια.
Η απόφαση προτάθηκε από τον Κοινοβουλευτικό Εκπρόσωπο του ΣΥΡΙΖΑ Νίκο Φίλη και ελήφθη με ευρύτατη πλειοψηφία (μειοψήφησε το ΚΚΕ με το επιχείρημα ότι θέλει να αποτρέψει την ψήφιση μνημονίου).

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 13/8



Η χαρά ξεκινά
την στιγμή
που αποφασίζεις
να είσαι ο εαυτός σου!

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 13 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.