Σάββατο 29 Αυγούστου 2015

9 σημάδια ότι έχεις σοβαρό πρόβλημα άγχους



Το άγχος είναι κάτι που βιώνουµε όλοι µας κάποιες στιγµές. Είναι ο τρόπος µε τον οποίο το σώµα µας προετοιµάζεται να αντιδράσει απέναντι σε απειλές και κινδύνους.Παρόλο που ακούγεται παράξενο, το άγχος µπορεί να είναι καλό. Χωρίς αυτό, δεν θα µπορούσαµε να αντιδράσουµε αποτελεσµατικά απέναντι σε άγνωστες καταστάσεις. Αλλά πρώτα, ας δούµε από πού πηγάζει το άγχος;

Παράταση για τις εισφορές στο ΙΚΑ μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου



Δυνατότητα πληρωμής μέχρι τις 30 Σεπτεμβρίου δίνει το ΙΚΑ προς τους οφειλέτες, καθώς μετά από έλεγχο που διενεργήθηκε διαπιστώθηκε μεγάλος αριθμός περιπτώσεων απώλειας ρυθμίσεων, οφειλόμενης σε εσφαλμένες καταβολές οφειλετών που λόγω των capital controls επέλεξαν την καταβολή δόσεων ρύθμισης μέσω web banking.
Στην ανακοίνωση της η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ τονίζει ότι αναγνωρίζει τις δύσκολες οικονομικές συνθήκες που επικράτησαν -λόγω και της μη εξοικείωσης των περισσότερων

Μεϊμαράκης: Τέλος το «ροζ συννεφάκι» του ΣΥΡΙΖΑ – Πάμε για πρωτιά στις εκλογές



Σφοδρή επίθεση στον ΣΥΡΙΖΑ και τον Αλέξη Τσίπρα εξαπέλυσε ο πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας, Βαγγέλης Μεϊμαράκης.Σε συνέντευξη που παραχώρησε στον τηλεοπτικό σταθμό Alpha, σημείωσε πως κανείς δεν μπορεί να εξηγήσει πειστικά γιατί ο Αλέξης Τσίπρας οδηγεί τη χώρα σε εκλογές, κατηγορώντας τον επικεφαλής του ΣΥΡΙΖΑ ότι «την κοπανάει».«Είχε τη στήριξή μας ώστε να μην πάει σε εκλογές», ανέφερε, κατηγορώντας των ξανά ότι «θεωρεί πως η Ελλάδα είναι Κουμουνδούρου, για να λύσει τα εσωκομματικά του».

Μειωμένες έως και 50 ευρώ οι συντάξεις



Μειωμένες έως και 50 ευρώ θα είναι οι συντάξεις που θα λάβουν  χιλιάδες συνταξιούχοι. Συγκεκριμένα  οι συνταξιούχοι του ΙΚΑ και του Δημοσίου θα διαπιστώσουν ότι η κύρια σύνταξή τους έχει περιοριστεί κατά 3-4% και κατά 6% η επικουρική.
Αντίστοιχες θα είναι και οι μειώσεις στις συντάξεις του ΟΑΕΕ και του ΟΓΑ που θα πληρωθούν στους δικαιούχους την Τρίτη 1η Σεπτεμβρίου. Πρόκειται για την πρώτη δόση των επερχόμενων περικοπών, σε εφαρμογή του νόμου 4334/2015 που προβλέπει αύξηση των

«Χαλαρώνουν» κι άλλο τα capital controls


Χαλαρώνουν περισσότερο τα capital controls σύμφωνα με απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών που δημοσιεύτηκε στο ΦΕΚ.
H χαλάρωση συνίσταται στο ότι τροποποιείται για μια ακόμη φορά το ημερήσιο εγκριτικό όριο των ειδικών υποεπιτροπών που λειτουργούν στις τράπεζες.
Ειδικότερα, όπως αναφέρεται στο ΦΕΚ, τροποποιείται η της υπ' αριθμ. 664/21.7.2015 απόφαση της Επιτροπής Έγκρισης Τραπεζικών Συναλλαγών, όπως ισχύει, ως προς το

Δωρεάν διακοπές για 130.000 δικαιούχους ,αλλά ...για του χρόνου.



Το καλοκαίρι τελειώνει, αλλά ήδη η σκέψη του επόμενου υπάρχει στο μυαλό πολλών. Μάλιστα, ήδη, εκδόθηκε η απόφαση του υπουργείου Εργασίας για το πρόγραμμα Κοινωνικού Τουρισμού του ΟΑΕΔ για το 2015 - 2016 που καθορίζει τους δικαιούχους τις προϋποθέσεις που πρέπει να πληρούν και το διάστημα υλοποίησης του.
Σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr το πρόγραμμα θα ξεκινήσει την 1η Οκτωβρίου του τρέχοντος έτους, εκτός αν αποφασισθεί διαφορετικά. Σε κάθε περίπτωση στο ΦΕΚ τονίζεται

Δημοσκόπηση.Ντέρμπι ΣΥΡΙΖΑ-ΝΔ.Στη Βουλή Λεβέντης και Λαφαζάνης.



Εκλογικό ντέρμπι ανάμεσα σε ΣΥΡΙΖΑ και ΝΔ, δείχνει δημοσκόπηση της Metron Analysis για την εφημερίδα "Παραπολιτικά" του Σαββάτου.
Παράλληλα, εκτός Βουλής φαίνεται πως μένουν οι ΑΝΕΛ, ενώ μπαίνουν στη Βουλή η Λαϊκή Ενότητα και η Ένωση Κεντρώων του Βασίλη Λεβέντη.
Ειδικότερα, στην πρόθεση ψήφου ο ΣΥΡΙΖΑ περνά οριακά μπροστά από την Νέα Δημοκρατία λαμβάνοντας 22,2% και η Νέα Δημοκρατία 21,2%.

Μέχρι τη Δευτέρα οι φορολογικές δηλώσεις



Μέχρι την προσεχή Δευτέρα 31 Αυγούστου θα μπορούν να υποβληθούν εμπρόθεσμα φορολογικές δηλώσεις.Από τη Γενική Γραμματεία Δημοσίων Εσόδων διευκρινίζεται ότι η καταληκτική ημερομηνία εμπρόθεσμης υποβολής των δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων είναι η Δευτέρα 31η/8/2015 αντί της 30ης/8/2015 (τελευταία παράταση), κατ’ εφαρμογή της παρ. 1 άρθρ. 7 ν.4174/2013, όπου "Εάν η εκπνοή προθεσμίας για την εκπλήρωση υποχρέωσης, συμπίπτει με επίσημη αργία, η προθεσμία

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 29 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 28 Αυγούστου 2015

Επιχορήγηση των δήμων με 1,3 εκατ. ευρώ για τα αδέσποτα



Η πίστωση ποσού, ύψους 1.300.000 ευρώ, για την επιχορήγηση των δήμων και συνδέσμων δήμων για τις ενέργειες διαχείρισης των αδέσποτων ζώων συντροφιάς για την κάλυψη των υποχρεώσεων που απορρέουν από την ΚΥΑ αριθμ. 1711/150664/28-11-2014 (ΦΕΚ 3249/Β/4-12-2014), όπως είναι η δημιουργία και λειτουργία καταφυγίων αδέσποτων ζώων συντροφιάς, εγκρίθηκε με απόφαση που υπεγράφη από τον αναπληρωτή υπουργό Παραγωγικής Ανασυγκρότησης, Βαγγέλη Αποστόλου.

Το φορτηγό της φρίκης στην Αυστρία: 71 πρόσφυγες πέθαναν από ασφυξία



Στοιβαγμένοι σαν τα ζώα σε ένα φορτηγό-ψυγείο, βάρους 7,5 τόνων, 71 μετανάστες άφησαν την τελευταία τους πνοή -σύμφωνα με τα πρώτα στοιχεία ο θάνατός τους επήλθε από ασφυξία- με την διεθνή κοινότητα να είναι από χθες σοκαρισμένη μόλις έγινε γνωστή η τραγική είδηση.
Σύμφωνα με το BBC, τα θύματα περιλαμβάνουν 59 άνδρες, οκτώ γυναίκες και τέσσερα παιδιά που πιστεύεται ότι ξεψύχησαν δύο περίπου μέρες προτού ανακαλυφθούν οι σοροί τους στο φορτηγό.

Πότε πρέπει να μας ανησυχήσει ο πόνος στο στήθος;



Οι άνθρωποι υποφέρουν  από θωρακικούς πόνους για διάφορους  λόγους, με πιο επικίνδυνο εκείνον  που σχετίζεται με καρδιολογικά προβλήματα. Ποια είναι τα χαρακτηριστικά του  πόνου που θα πρέπει να μας οδηγήσουν  στα επείγοντα περιστατικά του  νοσοκομείου; Ο Καρδιολόγος-Αρχίατρος ε.α. Φώτιος Πατσουράκος μας εξηγεί ότι ο πόνος που πρέπει να βάλει σε υποψία έναν  άνθρωπο ότι ενδεχομένως να οφείλεται σε καρδιολογικό πρόβλημα (έμφραγμα, ισχαιμικό επεισόδιο) εντοπίζεται οπισθοστερνικά και κυρίως προς τα αριστερά,

Οι τζιχαντιστές κατακτούν εδάφη στα σύνορα με Τουρκία



Νέα εδάφη στην επαρχία του Χαλεπιού και κοντά στα σύνορα με την Τουρκία κατακτά το Ισλαμικό Κράτος (ISIS) αναπτύσσοντας τις δυνάμεις του προς τα δυτικά, σε μια περιοχή που αποτελεί διακηρυγμένο στόχο της αμερικανοτουρκικής αεροπορικής εκστρατείας που αναμένεται να ξεκινήσει το επόμενο διάστημα.
Σύμφωνα με τα διεθνή πρακτορεία ειδήσεων, οι μαχητές του ISIS κατέλαβαν τουλάχιστον τέσσερα χωριά κοντά στην πόλη Μαρέα (20 χλμ. νότια των συνόρων), η κατάληψη της

Ζούμε περισσότερο αλλά και περισσότερα χρόνια άρρωστοι



Οι άνθρωποι ζουν πλέον πολύ περισσότερο σε όλο τον κόσμο, όμως πολλοί από αυτούς ζουν περισσότερα χρόνια άρρωστοι, σύμφωνα με μια μελέτη για τις σοβαρότερες ασθένειες και τους τραυματισμούς σε 188 χώρες.
Η γενική υγεία έχει βελτιωθεί σημαντικά σε παγκόσμιο επίπεδο, χάρη στις προόδους που επιτεύχθηκαν στην αντιμετώπιση ασθενειών όπως το HIV/AIDS ή η ελονοσία την περασμένη δεκαετία, αλλά και τα κέρδη που καταγράφονται στις προσπάθειες καταπολέμησης των

Ποιους αφορούν τα νέα προγράμματα ΕΣΠΑ που έρχονται το Σεπτέμβριο



Οι ωφελούμενοι υπολογίζονται σε 2500 νέες επιχειρήσεις και 4500 νέες θέσεις εργασίας
Τρία νέα προγράμματα για μικρομεσαίους και αυτοαπασχολούμενους επιχειρηματίες αναμένεται να ξεκινήσουν μέσα στο Σεπτέμβριο σύμφωνα με το σχεδιασμό του υπουργείου Οικονομίας.
Η νεοφυής επιχειρηματικότητα, η ενίσχυση τουριστικών επιχειρήσεων για τον εκσυγχρονισμό τους και την ποιοτική αναβάθμιση των παρεχόμενων υπηρεσιών και η

Τι αλλάζει στη ρύθμιση των 100 δόσεων μετά τις εκλογές


Αντιμέτωποι με σημαντικότατη αύξηση της μηνιαίας δόσης που θα πρέπει να καταβάλουν κάθε μήνα στην εφορία προκειμένου να διατηρήσουν τα πλεονεκτήματα της ρύθμισης των 100 δόσεων, θα βρεθούν μετά τις εκλογές εκατοντάδες χιλιάδες οφειλέτες του δημοσίου οι οποίοι μπήκαν στη ρύθμιση των 100 δόσεων.
Ο συνδυασμός αύξησης του επιτοκίου αλλά και μείωσης του επιτρεπόμενου αριθμού των

Ενισχύεται δυναμικά ο Μακεδονικός Έδεσσας



Με σημαντικές προσθήκες ξεκίνησε το μεταγραφικό παζάρι για τον Μακεδονικό Έδεσσας καθώς σήμερα ανακοίνωσε την απόκτηση των ποδοσφαιριστών Κετσιτζίδη Αντρέα, Τζηκόπουλο Βασίλη και Κορλίνη Βασίλη. Οι παίκτες συμφώνησαν και υπέγραψαν να αγωνίζονται την καινούρια περίοδο με τα χρώματα του Μακεδονικού.


ΔΕΗ: Έχετε ξοφλήσει τους λογαριασμούς του 2015; Έχετε απαλλαγή από το πάγιο!



Μπόνους για τους καλοπληρωτές πρόκειται να ανακοινώσει την Πέμπτη η ΔΕΗ, που θα περιλαμβάνει μειώσεις στα τιμολόγια, με απαλλαγή της καταβολής του παγίου για ένα χρόνο.Αν δηλαδή, ένας καταναλωτής εξοφλήσει εμπρόθεσμα όλους τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2015, τότε θα απαλλαγεί από το πάγιο για όλο το 2016.Αν αντίστοιχα εξοφλήσει εμπρόθεσμα και τους λογαριασμούς της ΔΕΗ το 2016, θα απαλλαγεί της καταβολής του παγίου για το 2017.

Δημοσκόπηση:3,5 μονάδες η διαφορά ΣΥΡΙΖΑ-Νδ



Στις 3,5 μονάδες παραμένει το προβάδισμα του ΣΥΡΙΖΑ έναντι της ΝΔ, ενώ δεν καταφέρνουν να μπουν στη Βουλή οι Ανεξάρτητοι Έλληνες, σύμφωνα με δημοσκόπηση της εταιρείας ProRata για την Εφημερίδα των Συντακτών.Πάντως, σύμφωνα με τα αποτέλέσματα της δημοσκόπησης, οι αναποφάσιστοι συγκεντρώνουν ποσοστό 25,5%. Επίσης, η συντριπτική πλειοψηφία των ερωτηθέντων, επιλέγει «ευρώ πάση θυσία», ενώ πάνω από το 50% εκτιμά ότι η νέα συμφωνία με τους δανειστές δεν είναι καλή.Συγκεκριμένα, η εκτίμηση ψήφου σύμφωνα με τη δημοσκόπηση έχει ως εξής:

Η Αντιτρομοκρατική βρήκε καθηγητή πανεπιστημίου με όπλα, εκρηκτικά και χειροβομβίδες



Με δυσπιστία αντιμετωπίζουν οι άνθρωποι της Αντιτρομοκρατικής τις εξηγήσεις που τους έδωσε 57χρονος κάτοικος της Θεσσαλονίκης που δηλώνει καθηγητής πανεπιστημίου στη Λειψία, σχετικά με το λόγο για τον οποίο διατηρούσε σε ερειπωμένο σπίτι στα περίχωρα της Κοζάνης ένα μίνι οπλοστάσιο με δύο πολεμικά τυφέκια και 2.000 σφαίρες, χειροβομβίδες, εκρηκτικά και άλλο στρατιωτικό εξοπλισμό.
Οι υπηρεσίες της Αντιτρομοκρατικής στη Θεσσαλονίκη οδηγήθηκαν στο συγκεκριμένο

17ο Festival Λαϊκής Παράδοσης & Πολιτισμού στους Γαλατάδες



Η Εταιρία Αστικού Πολιτισμού ''Φίλιππος'' Γαλατάδων σας προσκαλεί στο 17ο Φεστιβάλ Λαϊκής Παράδοσης και Πολιτισμού στις 28 ,29 και 30 Αυγούστου 2015. Οι εκδηλώσεις θα πραγματοποιηθούν στον προαύλιο χώρο του Δημοτικού Σχολείου Γαλατάδων. Το πρόγραμμα αναλυτικότερα έχει ως εξής:
Παρασκευή 28 Αυγούστου, 20:30 μ.μ. Βραδιά παραδοσιακών χορών. Συμμετέχουν:
Λαογραφικός  Όμιλος Αριδαίας "Οι Άλμωπες"

Κανονικά ανοίγουν τα σχολεία.Αγιασμός στις 11 Σεπτεμβρίου.




Δεν θα επηρεαστεί η έναρξη της σχολικής χρονιάς από τις εκλογές, καθώς νομοθετικά δεν προβλέπεται καμία καθυστέρηση στον καθιερωμένο αγιασμό στις 11 Σεπτεμβρίου και την έναρξη της νέας σχολικής χρονιάς παρά την επικείμενη προκήρυξη των εκλογών.
Όπως προβλέπει η νομοθεσία και συγκεκριμένα Προεδρικό Διάταγμα που έχει εκδοθεί από το 1998 και δεν έχει τροποποιηθεί, τα σχολεία ανοίγουν στις 11 του Σεπτεμβρίου. Δεν είναι λίγα ομως τα σενάρια που θέλουν ότι λόγω εκλογών τα μαθήματα να ξεκινήσουν μετά τις

Η πρώτη γυναίκα Πρωθυπουργός της Ελλάδας ορκίστηκε η Βασιλική Θάνου.Στις 20 Σεπτεμβρίου οι εκλογές.



Ενώπιον του προέδρου της Δημοκρατίας, ορκίστηκε νέα υπηρεσιακή Πρωθυπουργός τη χώρας η Βασιλική Θάνου.
Εμφανώς συγκινημένη η νέα Πρωθυπουργός δέχθηκε τα συγχαρητήρια του Προέδρου της Δημοκρατίας Προκόπη Παυλόπουλου. 
Λίγο προτού αναχωρήσει από το Προεδρικό Μέγαρο, η υπηρεσιακή πρωθυπουργός ρωτήθηκε από δημοσιογράφο πώς αισθάνεται που αναλαμβάνει καθήκοντα σε αυτήν την

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 28/8



Όταν είσαι έτοιμος να καλωσορίσεις το άγνωστο, το απρόοπτο, το ανέλπιστο, τότε γνωρίζεις ήδη το μυστικό για το μονοπάτι της προόδου.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 28 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 27 Αυγούστου 2015

Ο αποτοξινωτικός χυμός που χαρίζει άμεσα επίπεδη κοιλιά



Όλοι λατρεύουμε τα smoothies γιατί είναι μια απολαυστική εναλλακτική λύση για να αντικαταστήσουμε τα παχυντικά milkshakes. Τί κάνεις όμως όταν το γιαούρτι ή το γάλα -που είναι βασικά συστατικά των smoothies- σε «πρήζουν» λόγω δυσανεξίας στη λακτόζη ή όταν αποφεύγεις τα γαλακτοκομικά προϊόντα λόγω χορτοφαγικού τρόπου ζωής; Μπορείς να επιλέξεις το γάλα καρύδας! Σου έχουμε την καλύτερη επιλογή για ένα νόστιμο βραδινό που θα σε χορτάσει -χωρίς να σε «φουσκώσει»- και παράλληλα θα αποτοξινώσει τον

Τρία προγράμματα 220 εκατ. ευρώ για ίδρυση εταιρειών



Πρόκειται για τρία προγράμματα συνολικού προϋπολογισμού 220 εκατ. ευρώ που επιδοτούν ακόμη και το 100% των δαπανών για την έναρξη νέων εταιρειών από άνεργους πτυχιούχους τριτοβάθμιας εκπαίδευσης και από όσους δεν έχουν εργασία και θέλουν να στήσουν τη δική τους δουλειά. Επίσης ενισχύονται κατά 50% μικρές τουριστικές επιχειρήσεις που επιδιώκουν τον εκσυγχρονισμό των κτιριακών τους υποδομών.
Συνολικά δημιουργούνται από τα προγράμματα αυτά 7.300 θέσεις εργασίας καθώς και 2.500

Γιαγιά από την Πάτρα μπήκε πρώτη στο ΤΕΙ!



Κατάφερε να μπει πρώτη στην σχολή της παρότι είναι γιαγιά με δύο εγγόνια! Η θέληση της Ελένης Αντωνοπούλου ήταν τέτοια που ξεπέρασε κάθε εμπόδιο στην προσπάθειά της να σπουδάσει. Τα κατάφερε όμως και θα είναι η μεγαλύτερη φοιτήτρια στο ΤΕΙ Πάτρας όπου πέτυχε! Ήταν ένα όνειρο που διατηρούσε επί χρόνια. Από την εποχή που σταμάτησε το σχολείο, καθώς παντρεύτηκε σε μικρή ηλικία. Ωστόσο, αργότερα και παρότι είχε τρία παιδιά αποφάσισε να συνεχίσει για να πάρει το απολυτήριο του λυκείου, που ήταν και ο

Περίεργα παιχνίδια με τον αγωγό



Ενα πολύπλοκο διπλωματικό παιχνίδι εκτυλίσσεται γύρω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream».
Ένα πολύπλοκο διπλωματικό παιχνίδι εκτυλίσσεται γύρω από τον ρωσικό αγωγό φυσικού αερίου «Turkish Stream»Από τη μια υπάρχει η δεδομένη αμερικανική αντίδραση που λόγω οικονομικών συμφερόντων προωθεί τον αγωγό ΤΑΡ από το Αζερμπαϊτζάν.
Από την άλλη, η προεκλογική περίοδος στην Τουρκία, που έχει αδρανοποιήσει το έργο.

Συστράτευση της κεντροδεξιάς επιδιώκει ο Μεϊμαράκης



Το Σαββατοκύριακο θα αρχίσουν και οι περιοδείες -Στα ψηφοδέλτια θα περιληφθούν όλοι οι νυν βουλευτές ενώ στις μη εκλόγιμες θέσεις θα γίνει προσπάθεια να μπουν πρόσωπα που μπορούν να φέρουν ψήφους.
Στην συστράτευση της όλης κεντροδεξιάς και στην δραστηριοποίηση στελεχών που για διαφόρους λόγους ήταν ανενεργά, αποσκοπεί ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης προκειμένου να πετύχει ένα καλό αποτέλεσμα στις βουλευτκές εκλογές.

Κίνδυνος απώλειας κονδυλίων 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ



Προσπάθειες για να μην χαθούν 2 δισ. ευρώ από το ΕΣΠΑ λόγω των εκλογών καταβάλλει το υπουργείο Οικονομίας, ενώ για τον Οκτώβριο, δηλαδή για την επόμενη κυβέρνηση, παραπέμπονται όλες οι διοικητικές πράξεις, εγκύκλιοι και υπουργικές αποφάσεις που αφορούν στην εφαρμογή της εργαλειοθήκης του ΟΟΣΑ για το γάλα, τους αρτοποιούς, τα φαρμακεία και όλα τα άλλα προαπαιτούμενα του μνημονίου, όπως δήλωσε χθες ο υπουργός Γιώργος Σταθάκης σε συνέντευξη Τύπου.

Δήλωση της δημάρχου Σκύδρας Κατερίνας Ιγνατιάδου για τα αποτελέσματα των πανελλαδικών εξετάσεων



Αισθάνομαι μεγάλη χαρά και ικανοποίηση που επικοινωνώ, για μια ακόμη φορά, με τη νεολαία μας. Αφορμή, τούτη τη στιγμή, είναι η ανακοίνωση του Υπουργείου Πολιτισμού, Παιδείας και Θρησκευμάτων με τα ονοματεπώνυμα των εισακτέων στα Α.Ε.Ι. και Α.Τ.Ε.Ι. της χώρας, και με την οποία τερματίζεται η αγωνία χιλιάδων ενδιαφερομένων.

Τι δείχνουν οι πρώτες δημοσκοπήσεις.Αβέβαιος νικητής και 9 κόμματα στη Βουλή.



Ανοικτό παιχνίδι με αβέβαιο νικητή και έντονη τάση για κατακερματισμό της ψήφου των πολιτών που μπορεί να στείλουν στην επόμενη Βουλή οκτώ -ή ίσως και... εννέα- κόμματα, προοιωνίζονται τα πρώτα ευρήματα των δημοσκοπήσεων που διενεργούνται για την κάλπη του Σεπτεμβρίου.
Οι περισσότερες μετρήσεις ξεκίνησαν να «τρέχουν» από το πρωί της Δευτέρας που άρχισε η επιστροφή των «αδειούχων» και παραθεριστών του Αυγούστου και η κατ΄ αρχήν εικόνα

Ο Β.Πούτιν έδωσε εντολή για την κατασκευή δεύτερης ναυτικής βάσης στη Συρία - Τί σημαίνει για την Ελλάδα



Ο Ρώσος Πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν, αποφάσισε να επέμβει αποφασιστικά και κυρίως στρατιωτικά στη Συρία αφού εκτός από την αποστολή οπλικών συστημάτων φέρεται να έχει δώσει εντολή για την κατασκευή δεύτερης και μεγαλύτερης ναυτικής βάσης στην παράκτια πόλη Jableh στη Συρία η οποία θα "στεγάσει" το ρωσικό στόλο Μεσογείου και θα προστεθεί στη ναυτική βάση της Ταρτούς!Σύμφωνα με την αραβική εφημερίδα Al Quds Al-Arabi, η Δαμασκός ενημέρωσε τη Ρωσία σχετικά με την πρόθεση της να αποδεχτεί παλαιότερο

Πρώτα κάλπες και μετά ...το φοροτσουνάμι!



Η ώρα του λογαριασμού περιμένει τους φορολογουμένους μετά τις πρόωρες εθνικές εκλογές του Σεπτέμβρη, καθώς, όπως συνήθως συμβαίνει, η ελληνική Πολιτεία δεν στέλνει προεκλογικά τα φορολογικά «ραβασάκια». Και, βέβαια, θα πρέπει να σημειωθεί ότι ο λογαριασμός θα είναι βαρύς και θα πληρωθεί ανεξαρτήτως του κόμματος που θα αναδειχθεί στις επερχόμενες εκλογές. Τι θα πληρώσουμε, λοιπόν, τους τρεις τελευταίους μήνες;
- Ο ΕΝΦΙΑ θα βεβαιωθεί από τον Οκτώβριο και θα πρέπει να πληρωθεί από 6 εκατ.

Τσίπρας:Θέλω αυτοδυναμία."Όχι" σε συνεργασία με ΝΔ, Ποτάμι



Να δώσει ο λαός αυτοδυναμία στον ΣΥΡΙΖΑ ζήτησε ο Αλέξης Τσίπρας σε συνέντευξή του στον Alpha, σημειώνοντας πάντως ότι ακόμη και αν "βγάλει" 151 βουλευτές θα επιδιώξει συνεργασίες - κάνοντας αναφορά στους ΑΝ.ΕΛ. και τονίζοντας ότι σημασία δεν έχει η συμφωνία στις απόψεις αλλά η εντιμότητα. Πρόσθεσε πως "αν ο λαός μάς αποδοκιμάσει και θέλει να συνεχίσουν να κυβερνούν αυτοί που μας οδήγησαν στην κρίση, ας μας κυβερνάνε αυτοί", για να προσθέσει πως εκείνος δεν θέλει να βάλει από το παράθυρο αυτούς που ο λαός

Αλλαγές - σοκ στις συντάξεις γονέων



Γονείς σε δημόσιο και ιδιωτικό τομέα και κυρίως μητέρες ανηλίκων είναι οι μεγάλοι χαμένοι των αλλαγών που επιφέρει το 3ο Μνημόνιο στο Ασφαλιστικό. Πρόκειται για ασφαλισμένους που μέχρι πρότινος είχαν τη δυνατότητα να ανοίξουν την πόρτα της εξόδου κάνοντας χρήση μιας σειράς ευνοϊκών διατάξεων που τώρα καταργούνται.
Μεγάλοι χαμένοι από τις αλλαγές στο Ασφαλιστικό που έφερε το τρίτο μνημόνιο είναι οι

Παράταση μέχρι τις 4 Σεπτεμβρίου για το Ε9



Για τη διευκόλυνση των πολιτών υπεγράφη απόφαση με την οποία παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων ακίνητης περιουσίας μέχρι τις 4.9.2015.
Επίσης, παρατείνεται η προθεσμία υποβολής δηλώσεων νομικών προσώπων και οντοτήτων μέχρι τις 30.08.2015.
Όσο αφορά την υποβολή δηλώσεων φορολογίας εισοδήματος φυσικών και νομικών προσώπων, για το χρονικό διάστημα από 31.08.2015 μέχρι 4.9.2015 για τα νομικά πρόσωπα

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 27/8



Τα πιο δυνατά μας σημεία είναι και οι μεγαλύτερες αδυναμίες μας.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 27 Αυγούστου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.