Σάββατο 10 Οκτωβρίου 2015

Γιαννιτσά: Συνελήφθη 34χρονος για παράνομη πώληση υποτιθέμενου ελαιόλαδου



Η ενδελεχής και συστηματική έρευνα των αστυνομικών του Τμήματος Ασφάλειας Γιαννιτσών είχαν ως αποτέλεσμα την σύλληψη άντρα που δραστηριοποιούνταν στην πώληση νοθευμένου ελαίου.
Πρόκειται για 34χρονο ημεδαπό σε βάρος του οποίου σχηματίστηκε δικογραφία για απάτη και για παραβάσεις του αγορανομικού κώδικα.

Προσομοιώθηκε για πρώτη φορά ένα μέρος της εγκεφαλικής λειτουργίας



Οι νευροεπιστήμονες του φιλόδοξου ευρωπαϊκού προγράμματος ψηφιοποίησης του εγκεφάλου Blue Brain Project (ΒΒΡ), μεταξύ των οποίων Έλληνες ερευνητές, παρουσίασαν το πρώτο επίτευγμά τους: την τρισδιάστατη ψηφιακή προσομοίωση σε υπερυπολογιστή ενός μικρού μέρους από τον νεοφλοιό του εγκεφάλου ενός αρουραίου.

Το τμήμα αυτό του εγκεφάλου -μόλις το ένα τρίτο ενός κυβικού χιλιοστού του νεοφλοιού του τρωκτικού- περιέχει πάνω από 31.000 εγκεφαλικά κύτταρα (νευρώνες), που ανήκουν σε 207 διαφορετικούς τύπους νευρώνων και είναι συνδεδεμένα μεταξύ τους με 37 εκατομμύρια συνάψεις.

Γιατί οι ελέφαντες δεν παθαίνουν καρκίνο



Οι ελέφαντες έχουν τουλάχιστον 100 φορές περισσότερα κύτταρα από έναν άνθρωπο, θεωρητικά επομένως θα έπρεπε να εμφανίζουν και 100 φορές περισσότερους καρκίνους στη μακρά ζωή τους. Το μυστήριο βασάνιζε για δεκαετίες τους βιολόγους, όμως δύο μελέτες δείχνουν να προσφέρουν τώρα τη λύση.

Οι ελέφαντες, αναφέρουν δύο ερευνητικές ομάδες ανεξάρτητα η μία από την άλλη, διαθέτουν 40 αντίγραφα του ογκοκατασταλτικού γονιδίου p53, το οποίο υπάρχει στους ανθρώπους μόνο σε δύο αντίγραφα (ένα από τον κάθε γονέα).

Χημικοί διακόπτες στο DNA δείχνουν να συνδέονται με την ομοφυλοφιλία



Έρευνα σε ζευγάρια διδύμων στις ΗΠΑ δείχνει να επιβεβαιώνει προηγούμενες ενδείξεις για σύνδεση της ομοφυλοφιλίας στους άνδρες με χημικούς διακόπτες στο DNA. Σε αντίθεση όμως με ό,τι γράφουν την Παρασκευή πολλά ΜΜΕ, η μελέτη δεν προσφέρει κάποιο «γενετικό γκέι τεστ».

ΚΤΕΟ - Δείτε αναλυτικά τις αλλαγές



Με Πράξη Νομοθετικού Περιεχομένου που υπέγραψε ο πρωθυπουργός Αλέξης Τσίπρας επικυρώνεται η παράταση για τα ΚΤΕΟ.

Με την ίδια Πράξη ρυθμίζεται η συνέχιση του έργου των "Κοινωνικών Δομών Άμεσης Αντιμετώπισης της Φτώχειας", προωθείται η ένταξη έργων στα Επιχειρησιακά Προγράμματα της Προγραμματικής Περιόδου 2014 - 2020, προβλέπεται η διεξαγωγή του εισαγωγικού διαγωνισμού της Εθνικής Σχολής Δημόσιας Διοίκησης και Αυτοδιοίκησης (Ε.Σ.Δ.Δ.Α.), και οι διαδικασίες εκλογής οργάνων στα ΑΕΙ της χώρας.

Απόφαση Βόμβα: Τέλος τα περίπτερα στην Ελλάδα!



Η Ελληνική πρωτοτυπία πλέον καταργήθηκε με το Πολυνομοσχέδιο.

Τέλος λοιπόν και ο θεσμός των περίπτερων στην Ελλάδα. Κάθε περιπτερούχος που βγαίνει στην σύνταξη θα κλείνει και την επιχείρηση.

Σε ανεργία υποχρεώνει η κυβέρνηση δώδεκα χιλιάδες περιπτερούχους μαζί με τις οικογένειές τους, αφού με την ψήφιση του πολυνομοσχεδίου, τα περίπτερα καταργούνται.

H Ευρωζώνη εξετάζει ελάφρυνση του χρέους, αλλά σε δόσεις



Σε βάθος χρόνου και υπό όρους θα εφαρμοστούν τα όποια μέτρα αποφασιστούν για την περαιτέρω απομείωση του ελληνικού χρέους. Σύμφωνα με πληροφορίες, η Ευρωζώνη εξετάζει αυτή την περίοδο τις προϋποθέσεις βάσει των οποίων θα παρέχει σε δόσεις την ελάφρυνση του ελληνικού χρέους. Μάλιστα, χθες, ο επικεφαλής του Eurogroup, κ. Γ. Ντάισελμπλουμ, κατέστησε σαφές ότι το κριτήριο για τη νέα ρύθμιση του χρέους θα είναι το ετήσιο κόστος εξυπηρέτησής του να μην ξεπερνά το 15% του ΑΕΠ, ενώ πρόσθεσε ότι η πραγματική ανάγκη ελάφρυνσης προκύπτει σε 15 χρόνια.

Περισσότεροι από 7.000 μετανάστες έρχονται καθημερινά στην Ελλάδα



Μια ξαφνική αύξηση του αριθμού των προσφύγων που έφτασαν στα ελληνικά νησιά την περασμένη εβδομάδα, με 7.000 αποβιβάσεις καθημερινά έναντι 4.500 στα τέλη του Σεπτεμβρίου, το οποίο μπορεί να συνδέεται με το γεγονός ότι έχει αρχίσει να επιδεινώνεται ο καιρός, διαπιστώνει σήμερα ο Διεθνής Οργανισμός Μετανάστευσης (ΔΟΜ).
Ο ύπατος αρμοστής του ΟΗΕ για τους πρόσφυγες Αντόνιο Γκουτέρες θα μεταβεί στη Λέσβο αύριο, Σάββατο, και θα έχει συνομιλίες με τον Έλληνα πρωθυπουργό Αλέξη Τσίπρα στην Αθήνα τις επόμενες ημέρες, δήλωσε παράλληλα η εκπρόσωπός της Ύπατης Αρμοστείας του ΟΗΕ για τους Πρόσφυγες (UNHCR) Μελίσα Φλέμινγκ σε συνέντευξη Τύπου που παραχώρησε.

Αλεξιάδης: Πιθανές αλλαγές στα τέλη κυκλοφορίας και από φέτος



«Γκάζι» για την αλλαγή των τελών κυκλοφορίας, ακόμη και από το τρέχον έτος, πατά η κυβέρνηση, σύμφωνα με όσα δήλωσε στον ΣΚΑΪ ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδης.
Όπως είπε ο κ. Αλεξιάδης, οι αλλαγές θα επιβαρύνουν τα οχήματα μεγάλης αξίας, που μέχρι σήμερα δεν πλήρωναν τέλη, καθώς όπως δήλωσε σε όσους παραπονιούνται για ενδεχόμενες αλλαγές στα τέλη για τα «καθαρά αμάξια», αντιτάσσει ανάλογα παράπονα που έχουν και οι πολύτεκνοι για τα οχήματα που αγόρασαν και τώρα πληρώνουν φόρο.

Ερώτηση του ΚΚΕ στη βουλή για τις καταστροφές από επαναλαμβανόμενες χαλαζοπτώσεις σε χωριά της Βεγορίτιδας



Οι κάτοικοι της Δημοτικής Ενότητας Βεγορίτιδας του Δήμου Έδεσσας στην Π.Ε.Πέλλας βρέθηκαν και πάλι ανυπεράσπιστοι απέναντι στα στοιχεία της φύσης το βράδυ των εκλογών της 20ης Σεπτέμβρη και επλήγησαν οι καλλιέργειές τους εκ νέου μέσα στο 2015.
Πιο συγκεκριμένα οι επαναλαμβανόμενες χαλαζοπτώσεις το βράδυ της 20/9/2015 στα χωριά της περιοχής Άρνισσα, Ξανθόγεια, Παναγίτσα, κ.ά. προξένησαν σχεδόν ολοκληρωτική καταστροφή στην αναμενόμενη σε λίγες μέρες συγκομιδή Μήλων.

«Ψαλίδι» στα ακατάσχετα όρια μισθών - συντάξεων



Οι αλλαγές στα ακατάσχετα όρια μισθών, συντάξεων, ασφαλιστικών βοηθημάτων και καταθέσεων για οφειλές προς το Δημόσιο διευκρινίζονται σε εγκύκλιο της Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων. Τα νέα όρια ισχύουν από 19 Αυγούστου βάσει του εφαρμοστικού νόμου που ψηφίστηκε στη Βουλή, ωστόσο με δεδομένο ότι λόγω capital controls οι κατασχέσεις έχουν παγώσει μέχρι τέλος Οκτωβρίου πρακτικά θα ισχύσουν από Νοέμβριο (και αυτό αν δεν δοθεί νέα παράταση).

Σεμινάριο ιδεών και φαντασίας από το καλλιτεχνικό εργαστήρι “Darchitectura” στα Γιαννιτσά



Το ΙΚΕΠ Γιαννιτσών διοργανώνει με μεγάλη χαρά το 1ο του σεμινάριο!!!


Στις 17 & 18 Οκτωβρίου σας προσκαλούμε σε μια μοναδική για την πόλη μας γιορτή δημιουργίας, ένα μεγάλο και μοναδικό ταξίδι ιδεών και φαντασίας.
Το καλλιτεχνικό εργαστήρι Darchitectura ταξιδεύει στην πόλη μας για ένα διήμερο σεμινάριο Decoupage με θέμα την παλαίωση και το shabby chic.
Το σεμινάριο απευθύνεται σε νέους και παλιούς καλλιτέχνες!
Αναλυτικά το πρόγραμμα του σεμιναρίου έχει ως εξής:

Εως 30.000 ευρώ το αφορολόγητο στον ΕΝΦΙΑ για α΄ κατοικία από το 2016



Τη θέσπιση αφορολόγητου ορίου για τον ενιαίο φόρο ιδιοκτησίας ακινήτων (ΕΝΦΙΑ) του 2016 σχεδιάζει το οικονομικό επιτελείο της κυβέρνησης σε συνδυασμό με την ένταξη στα σχέδια πόλεων εκτάσεων της ηπειρωτικής και νησιωτικής Ελλάδας που υπάρχουν πολυτελείς κατοικίες και σήμερα πληρώνουν ελάχιστο φόρο. Εξετάζεται επίσης η αύξηση των συντελεστών του συμπληρωματικό φόρου για τις μεγάλες περιουσίες με στόχο όλες οι αλλαγές να οδηγήσουν στην ελάφρυνση κυρίως των αστικών ακινήτων που σήμερα υπερφορολογούνται.

Ποιοι από την Πέλλα υπέγραψαν για τον Απόστολο Τζιτζικώστα



Αναλυτικά οι 95, που στηρίζουν τον κ. Τζιτζικώστα στην κούρσα της προεδρίας της ΝΔ:

Γιώργος Καρασμάνης: Αποτρέψτε το ενδεχόμενο δημιουργίας Κέντρου Υποδοχής Μεταναστών στην Πέλλα



Με αφορμή την έντονη φημολογία για επικείμενη μεταφορά της στρατιωτικής μονάδας 162 Α/Κ ΜΒΠ που εδρεύει στα Γιαννιτσά με σκοπό να δημιουργηθεί στη θέση της Κέντρο Υποδοχής παράνομων μεταναστών και προσφύγων, ο Γιώργος Καρασμάνης κατέθεσε Ερώτηση στη Βουλή προς τους Υπουργούς Εσωτερικών και Εθνικής Άμυνας.
Όπως επισημαίνεται στο κείμενο της Ερώτησης, το ζήτημα αυτό έχει προκαλέσει σοβαρότατες αντιδράσεις και έκδηλη ανησυχία στους κατοίκους της περιοχής αλλά και ολόκληρου του Ν. Πέλλας, οι οποίοι στα τελευταία χρόνια της κρίσης,

Ως «επείγον» και σε πολλά άρθρα το ν/σ με τα προαπαιτούμενα



Στην ενδοκυβερνητική και εσωκομματική συναίνεση, που θεωρείται ότι έχει εξασφαλισθεί, αναφορικά με την ανάγκη υπερψήφισης των προαπαιτουμένων ώστε να κλείσει επιτυχώς η πρώτη αξιολόγηση, επενδύει η κυβερνητική ηγεσία, που εμφανίζεται να προσέρχεται στην κοινοβουλευτική διαδικασία της επόμενης εβδομάδας χωρίς ανησυχία για «επίφοβους» βουλευτές.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 10/10



Να έχεις μια καρδιά που ποτέ δεν σκληραίνει,
ένα χαρακτήρα που ποτέ δεν κουράζει,
ένα άγγιγμα που ποτέ δεν πονά.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 10 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 9 Οκτωβρίου 2015

Στον Πανεδεσσαϊκό θα συνεχίσει ο Λάζαρος Σιβένας



Μετά από τρία χρόνια μακριά από τον σύλλογο που ανδρώθηκε λόγω σπουδών και με τελευταίο σταθμό τον ιστορικό Δημόκριτο Θεσσαλονίκης, ο Λάζαρος Σιβένας επιστρέφει στον Πανεδεσσαϊκό προκειμένου να βοηθήσει τους πράσινους στην Α’ κατηγορία της ΕΚΑΣΚΕΜ όπου συμμετέχουν στη νευραλγική θέση του playmaker.

Η «σιδερένια καρδιά» της Γης σχηματίσθηκε πριν από 1,5 δισ. χρόνια



Η σφαίρα από συμπαγή σίδηρο που αποτελεί τον πυρήνα της Γης και έχει μέγεθος λίγο μεγαλύτερο από το νάνο πλανήτη Πλούτωνα, σχηματίσθηκε πριν από ένα έως ενάμισι δισεκατομμύριο χρόνια, σύμφωνα με νέες εκτιμήσεις των επιστημόνων.

Οι ερευνητές από πολλές χώρες (Βρετανία, ΗΠΑ, Κίνα, Φινλανδία), με επικεφαλής τον ειδικό στον παλαιομαγνητισμό Αντι Μπίγκιν της Σχολής Περιβαλλοντικών Επιστημών του βρετανικού Πανεπιστημίου του Λίβερπουλ, που έκαναν τη σχετική δημοσίευση στο περιοδικό "Nature", υπολόγισανεπίσης ότι η «σιδερένια καρδιά» της Γης συνεχίζει να μεγαλώνει, αυξάνοντας τη διάμετρό της κατά περίπου ένα χιλιοστό κάθε χρόνο.

526 δημόσιοι υπάλληλοι με κατηγορίες από απιστία έως εγκληματική οργάνωση



Εκτός υπηρεσίας, με αυτοδίκαιη αργία, θα παραμείνουν 526 δημόσιοι υπάλληλοι που βαρύνονται με κακουργήματα και πλημμελήματα αλλά δεν έχουν τελεσιδικίσει οι υποθέσεις τους.
Οι συγκεκριμένοι δημόσιοι λειτουργοί εμπίπτουν στις διατάξεις της προωθούμενης ρύθμισης Βερναρδάκη, με την οποία καλύπτονται τα κενά του νόμου και δεν επιτρέπουν την επιστροφή στο δημόσιο σε υπαλλήλους που αντιμετωπίζουν μεν βαριές διώξεις και κατηγορίες αλλά δεν έχουν τελεσίδικες αποφάσεις σε βάρος τους.

«Στους δρόμους της Μακεδονικής παράδοσης» Μουσικοχορευτική εκδήλωση για την απελευθέρωση της Έδεσσας



   Ο Πολιτιστικός Λαογραφικός Χορευτικός Σύλλογος Έδεσσας «οι Μακεδόνες» διοργανώνει και φέτος τη μουσικοχορευτική εκδήλωση «Στους δρόμους της Μακεδονικής παράδοσης», την Κυριακή 18 Οκτωβρίου 2015, ανήμερα του εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης από τον τουρκικό ζυγό.
   Ο Σύλλογος θα συμμετάσχει στην παρέλαση με παραδοσιακές ενδυμασίες. Αμέσως μετά το τέλος της παρέλασης, με αφετηρία την πλατεία Τημενιδών, θα ξεκινήσει ένα μουσικοχορευτικό δρώμενο στον κεντρικό πεζόδρομο της Έδεσσας.

Δεν συγκινήθηκε με τους 1101 ο Άδωνις: Ο Βαρουφάκης θα έπρεπε να είναι στο ειδικό δικαστήριο



Σφοδρή επίθεση στον  πρώην υπουργό  Γιάνη Βαρουφάκη έκανε το πρωί της Πέμπτης ο υποψήφιος για την προεδρία της ΝΔ, Άδωνις Γεωργιάδης.Τι και αν ο Γιάνης –με ένα ν- ετοιμάζεται (με άλλους 1100), να αλλάξει τον κόσμο, για τον βουλευτή της Νέας Δημοκρατίας ο πρώην «τσάρος» της ελληνικής οικονομίας φέρει βαρύτατες ευθύνες για την διόγκωση του ελληνικού χρέους.

Αλλαγή ημερομηνίας Λαϊκής Αγοράς Σκύδρας



Ο Δήμος Σκύδρας γνωστοποιεί στους πολίτες της διοικητικής του περιφέρειας αλλά και σε κάθε ενδιαφερόμενο ότι το Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015, λόγω του επετειακού εορτασμού της απελευθέρωσης της πόλης της Σκύδρας από τον τουρκικό ζυγό και της ενσωμάτωσής της στον εθνικό κορμό, δεν θα πραγματοποιηθεί η Λαϊκή Αγορά Σκύδρας τη συγκεκριμένη ημερομηνία.

Τζιτζικώστας: Να μεγαλώσουμε τη ΝΔ, να εμπνεύσουμε τη χώρα



Τα γραφεία του στην Αθήνα εγκαινίασε σήμερα το βράδυ ο Απόστολος Τζιτζικώστας παρουσία πολλών πολιτικών του φίλων αλλά και στελεχών της ΝΔ.
Έχοντας ως σύνθημα το «ξεκινάμε μαζί», ο κ. Τζιτζικώστας τόνισε πως ξεκινά μια μεγάλη προσπάθεια προκειμένου, όπως είπε, «να αλλάξουμε και να μεγαλώσουμε τη ΝΔ για να εμπνεύσουμε τη χώρα».

Αλλαγή ημερομηνίας κλήρωσης στο Ναυτικό Όμιλο Γιαννιτσών



Ο Ναυτικός Όμιλος Γιαννιτσών ενημερώνει ότι η κλήρωση της λαχειοφόρου αγοράς που επρόκειτο να πραγματοποιηθεί στις 13 Οκτωβρίου 2015 μετατίθεται για τις 12 Ιανουαρίου 2016.

Μητσοτάκης: «Χρειάζεται στοχευμένη περικοπή δημοσίων δαπανών και όχι αύξηση φόρων»



Την εκτίμηση ότι δεν μπορεί να είναι εφικτή η πρόσβαση της ελληνικής οικονομίας στις διεθνείς αγορές πριν από το 2017, διατύπωσε ο βουλευτής και υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ, Κυριάκος Μητσοτάκης, ο οποίος πραγματοποιεί μονοήμερη επίσκεψη στην Λευκωσία.

Σε δηλώσεις, έπειτα από συνάντηση με τον κύπριο υπουργό Οικονομικών, Χάρη Γεωργιάδη, ο κ. Μητσοτάκης είπε ότι η Ελλάδα είχε καταφέρει να εξασφαλίσει πρόσβαση στις διεθνείς αγορές στα μέσα του 2014 και είχαν εισρεύσει στην ελληνική οικονομία, και ειδικά στο τραπεζικό σύστημα,

Στα Γιαννιτσά το 30ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας



Ο Δήμος Πέλλας σας προσκαλεί στο 30ο Ετήσιο Επιστημονικό Συνέδριο της Ελληνικής Ζωοτεχνικής Εταιρείας (ΕΖΕ), που διοργανώνεται για πρώτη φορά στη πόλη των Γιαννιτσών, από τις 14 έως τις 16 Οκτωβρίου  2015 στο Πνευματικό Κέντρο. Την έναρξη των εργασιών αναμένεται να κηρύξει ο Αναπληρωτής Υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων κ. Μάρκος Μπόλαρης.

Μεϊμαράκης: Μην διανοηθεί ο Τσίπρας να φέρει νέα μέτρα στη Βουλή



Για απόκρυψη από τον ελληνικό λαό νέων μέτρων που συνοδεύουν το μνημόνιο έκανε λόγο σήμερα ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης Μεϊμαράκης. Εισερχόμενος στα γραφεία της ΝΔ, στη Συγγρού, ο κ. Μεϊμαράκης αναφέρθηκε στα πρόσθετα μέτρα, τα οποία το ΔΝΤ ζητά να ληφθούν από την κυβέρνηση και διεμήνυσε στον Αλέξη Τσίπρα να μη διανοηθεί να φέρει νέα μέτρα στο Κοινοβούλιο. «Πριν από λίγες μέρες, ο κ. Τσίπρας μάς έλεγε ότι βρήκε ευήκοα ώτα όταν επισκέφθηκε την Αμερική.

3ήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα από την Ενορία Αγ. Κων/νου & Ελένης



Η Ενορία Αγίων Κωνσταντίνου και Ελένης Γιαννιτσών διοργανώνει Τριήμερη Προσκυνηματική εκδρομή στην Κέρκυρα, από το Σάββατο 31/10 έως και τη Δευτέρα 02/11/2015, για την εορτή της ανάμνησης του θαύματος του Αγίου Σπυρίδωνος το 1673, όταν ο Άγιος έσωσε το νησί της Κέρκυρας από την επιδημία της πανώλης.

Η εκδρομή  περιλαμβάνει προσκύνημα:

Κυβερνητικό «ψαλίδι» ως 25% στις βουλευτικές αποζημιώσεις



Στην... υπηρεσία του κυβερνητικού πατρόν που επιχειρεί να επιβάλει, με τις μικρότερες κατά το δυνατόν αντιδράσεις, περικοπές σε μισθούς και συντάξεις των εργαζομένων τίθεται το «ψαλίδι» που έρχεται στις αποδοχές των βουλευτών. Σε νομοσχέδιο που είναι στα σκαριά, προβλέπεται ότι οι μειώσεις στις αποδοχές του πολιτικού προσωπικού αναμένεται να ξεπεράσουν το 20% (είναι πιθανόν να φτάσουν ακόμα και το 25%).

Από 1η Νοεμβρίου αυξάνεται το επιτόκιο στη ρύθμιση των 100 δόσεων



Στο 5% από 3% ετησίως αυξάνεται από την 1η Νοεμβρίου το επιτόκιο της ρύθμισης των ληξιπρόθεσμων οφειλών όσων έχουν υπαχθεί στη ευνοϊκή διάταξη των 100 δόσεων, σύμφωνα με εγκύκλιο του ΙΚΑ με την οποία τίθεται σε εφαρμογή η σχετική διάταξη του 3ου μνημονίου βάσει της οποίας το επιτόκιο για όλες τις εν ενεργεία ρυθμίσεις υπολογίζεται με βάση το ισχύον επιτόκιο αναφοράς για πράξεις αναχρηματοδότησης της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας.

Ανακοίνωση Τμήματος Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της ΠΚΜ για την Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας



Με κεντρικό θέμα «Αξιοπρέπεια στην ψυχική υγεία» τιμάται και φέτος από την Περιφέρεια Κεντρικής Μακεδονίας η Παγκόσμια Ημέρα Ψυχικής Υγείας, στις 10 Οκτωβρίου. Το Τμήμα Πρόληψης και Προαγωγής Υγείας της Διεύθυνσης Δημόσιας Υγείας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας, με αφορμή την επέτειο ανακοινώνει τα εξής:
Η ψυχική υγεία περιλαμβάνεται στον ορισμό του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας για την υγεία. Κατά τον ΠΟΥ υγεία είναι: «Η κατάσταση της πλήρους σωματικής, ψυχικής και κοινωνικής ευεξίας και όχι απλώς η απουσία ασθένειας».

Στις 22 Νοεμβρίου οι εκλογές στη Νέα Δημοκρατία



Επί πέντε ώρες συνεδρίαζε η γαλάζια Κεντρική Εφορευτική Επιτροπή - Στο επίκεντρο οι λεπτομέρειες της εκλογικής διαδικασίας - Οι τέσσερις υποψήφιοι καταστρώνουν προγράμματα περιοδειών

Ολοκληρώθηκε μετά από σχεδόν πέντε ώρες η συνεδρίαση της Κεντρικής Εφορευτικής Επιτροπής της Νέας Δημοκρατίας, η οποία παρουσία εκπροσώπων των τεσσάρων υποψηφίων προέδρων, επιχείρησε να δώσει απαντήσεις στα ερωτήματα γύρω από τη διαδικασία ανάδειξης του νέου ηγέτη της παράταξης.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 9/10



Η ψυχραιμία είναι
η μόνη αντίσταση
σε όσα παραμονεύουν
να σε εξαγριώσουν!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 8 Οκτωβρίου



Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 8 Οκτωβρίου 2015

Τραγικός θάνατος για 58χρονο στην Αριδαία. Τον καταπλάκωσε κλαδί δέντρου



Κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας καταπλακώθηκε από κλαδί δέντρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα
Τραγικό θάνατο βρήκε ένας 58χρονος στον νομό Πέλλας, όταν κατά τη διάρκεια εργασιών υλοτομίας καταπλακώθηκε από κλαδί δέντρου, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί θανάσιμα.

Πέλλα: «Τρύγησε» πάνω από τρία κιλά χασίς από την φυτεία του



Συνελήφθη επ' αυτοφόρω κουβαλώντας τρεις νάιλον σακούλες μέσα στις οποίες υπήρχαν 548 γραμμάρια κάνναβης που μόλις είχε κόψει από την φυτεία του

Δίπλα σε ένα ποτάμι στην περιοχή της Πέλλας έκρυβε την πλούσια παραγωγή από τη μίνι χασισοφυτεία που καλλιεργούσε ένας 51χρονος, ο οποίος εντοπίστηκε από αστυνομικούς της Ο.Π.Κ.Ε. να μεταφέρει κάτι περισσότερο από δυόμισι κιλά ενώ στο σπίτι του είχε και άλλες ποσότητες.

Χιονοστιβάδα στον Αρη!



Η κάμερα HiRiSe του δορυφόρου MRO (οι εικόνες του οποίου συνέβαλαν στην ανακάλυψη του νερού) εντόπισε στο Βόρειο Πόλο του Αρη μια χιονοστιβάδα.
Οι χιονοστιβάδες είναι συχνό φαινόμενο στους πόλους του Αρη ειδικά την περίοδο της άνοιξης.

Κουκλοθεατρική παράσταση «Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά» (εικόνα & βίντεο)



Δυο περιπλανώμενες τσιγγάνες απλώνουν την μπουγάδα τους σ ένα σκοινί.
Μια κάμπια που βρέθηκε μπλεγμένη στο μαντήλι της μιας, ξεκινάει το δικό της ταξίδι στον μικρό κόσμο των απλωμένων ρούχων, ψάχνοντας να βρει μια φωλιά.
Ποιος μένει μέσα στις τσέπες της φούστας; ποιος κατοικεί στο κοριτσίστικο φορεματάκι; Κατά το ρούχο και ο κάτοικος! '
'Ο γύρος της μπουγάδας σε 30 λεπτά' ένα μικρό ταξίδι για παιδάκια και μεγάλους!

Δείτε το τρέιλερ της παράστασης:

Τρ. Αλεξιάδης: Θα φορολογήσουμε τα ακίνητα των Ελλήνων στο εξωτερικό



Αλλαγές στο φορολογικό σύστημα εξήγγειλε, σήμερα, στο πλαίσιο του συνεδρίου για την ακίνητη περιουσία Prodexpo, ο αναπληρωτής υπουργός Οικονομικών, Τρύφων Αλεξιάδης. Επιχείρησε ακόμη να διαψεύσει τα σενάρια περί φορο-καταιγίδας και διαβεβαίωσε ότι οι όποιες αλλαγές στη φορολογία θα γίνονται μέσω διαλόγου. "Το τι θα γίνεται στα θέματα της φορολογίας είναι συγκεκριμένο. Κινούμαστε στo πλαίσιο μίας συγκεκριμένης συμφωνίας", σημείωσε.
Ειδικότερα, ο κ. Αλεξιάδης αναφέρθηκε στα εξής σημεία:

Στις 19 Οκτωβρίου η ονομαστική εορτή του Μητροπολίτου κ. Ιωήλ



Ανακοινώνεται ότι την 19η Οκτωβρίου, μνήμη του Αγίου και Ενδόξου Προφήτου Ιωήλ, ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ θα εορτάσει την ονοματική του εορτή.
Την Κυριακή 18 Οκτωβρίου στις 5:30 μ.μ. θα τελεσθεί Αρχιερατικός Εσπερινός, ενώ την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου το πρωί θα τελεσθεί η ακολουθία του Όρθρου και η Αρχιερατική Θεία Λειτουργία στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης.

Σχεδιάζουν πτήσεις των 69 δολαρίων από ΗΠΑ για Ευρώπη!



Εισιτήρια απλής μετάβασης από τις ΗΠΑ προς την Ευρώπη στην τιμή των 69 δολαρίων ευελπιστεί να αρχίσει να πουλά το 2017 η Norwegian Air Shuttle, πραγματοποιώντας πτήσεις από αεροδρόμια με χαμηλά τέλη, δήλωσε σε συνέντευξή του ο διευθύνων σύμβουλός της Μπγιορν Τσος.

Η τρίτη μεγαλύτερη αεροπορική εταιρία χαμηλού κόστους στην Ευρώπη εξετάζει να εντάξει στα δρομολόγια της πτήσεις προς το Εδιμβούργο, αλλά και το Μπέργκεν της Νορβηγίας από αμερικανικά αεροδρόμια που σήμερα έχουν από ελάχιστες έως και καθόλου διεθνείς πτήσεις, όπως το Westchester County στη Νέα Υόρκη και το Bradley στο Κονέκτικατ, επισήμανε ο Τσος.

Εκδηλώσεις Σχολικού Αθλητισμού στα Καλύβια Σκύδρας



Στο πλαίσιο της φετινής «2ης Πανελλήνιας Ημέρας Σχολικού Αθλητισμού» πραγματοποιήθηκαν, τη Δευτέρα 5 Οκτωβρίου 2015, στο Κλειστό Γυμναστήριο Καλυβίων Δήμου Σκύδρας, ενημερωτικές κι αθλητικές εκδηλώσεις με θεματικό άξονα που είχε τον τίτλο: «Σχολικός Αθλητισμός – Συμμετέχω και μαθαίνω τα Ολυμπιακά Ιδεώδη μέσα από τα Ολυμπιακά και τα Παραολυμπιακά Αθλήματα».

Ο χειρισμός του προσφυγικού ρίχνει τη δημοτικότητα της Μέρκελ



Η δημοτικότητα της Γερμανίδας καγκελαρίου Άγγελα Μέρκελ και του κόμματός της έπεσε στο χαμηλότερο επίπεδο από τον Μάιο εξαιτίας του τρόπου που διαχειρίζεται την προσφυγική κρίση, σύμφωνα με δημοσκόπηση που δημοσιεύθηκε σήμερα, ενώ αντίθετα φαίνεται να αυξάνονται τα ποσοστά του ακροδεξιού κόμματος Εναλλακτική για τη Γερμανία (AfD).

Η δημοσκόπηση του ινστιτούτου Forsa εμφανίζει το Χριστιανοδημοκρατικό Κόμμα (CDU) να κερδίζει το 39% στην πρόθεση ψήφου, σημειώνοντας πτώση μίας μονάδας σε σχέση με την προηγούμενη εβδομάδα και 2,5 μονάδων σε σχέση με το ποσοστό του στις τελευταίες βουλευτικές εκλογές πριν δύο χρόνια.

Μαρία Καράμπελα: Στηρίζω με όλες τις δυνάμεις μου το όραμα του Απόστολου Τζιτζικώστα για ένα Νέο Ξεκίνημα



Τα κόμματα έχουν ανάγκη από κάθαρση και ριζικές αλλαγές με ΝΕΑ και ΙΚΑΝΑ πρόσωπα που θα μπορέσουν και πάλι να κερδίσουν την ΕΜΠΙΣΤΟΣΥΝΗ του κόσμουο οποίος τα τελευταία χρόνια έχει απαξιώσει και όχι άδικα τον πολιτικό κόσμο.
Στην νοοτροπία του παλαιού κομματικού – πολιτικού συστήματος και στις κακές συνήθειες του χθες πρέπει ΕΠΙΤΕΛΟΥΣ να βάλουμε ένα τέλος και να καταρρίψουμε το μέχρι σήμερα κατεστημένο πριν να είναι πολύ αργά.

Με κάρτες οι πληρωμές σε γιατρούς από την 1-1-2016



Ναι στην πιστωτική κάρτα, ναι στην πάταξη της φοροδιαφυγής, αλλά μόνο εφόσον διασφαλιστεί το ιατρικό απόρρητο των ασθενών και σταματήσει η στοχοποίηση των γιατρών ως φοροφυγάδων. Αυτή ήταν η θέση που εξέφρασε αργά το απόγευμα ο πρόεδρος του ΙΣΑ Γιώργος Πατούλης στη συνάντηση που είχε με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη.
Στη συνάντηση, που έγινε στο υπουργείο, κυριάρχησε το ζήτημα που αφορά την πληρωμή των ιατρικών επισκέψεων με πιστωτική κάρτα, καθώς και άλλα κρίσιμα φορολογικά ζητήματα των γιατρών.

Εκδήλωση του Λαϊκού Παν/μίου: «Τα Γιαννιτσά υποδέχονται τους πρόσφυγες του 1922»



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την δεύτερη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που οργανώνεται με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
τη Δευτέρα 12 Οκτωβρίου 2015 και ώρα 19.00' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Αντιπαράθεση Σόιμπλε με φοιτητές για ελληνική κρίση



Η κρίση στην Ελλάδα και το προσφυγικό ήταν τα βασικά θέμα συζήτησης στο Ινστιτούτο Πολιτικών Επιστημών στο Παρίσι, που προκάλεσαν σφοδρή αντιπαράθεση μεταξύ του Βόλφγκανγκ Σόιμπλε και των φοιτητών.
"Τι έχετε να πείτε για τις αυτοκτονίες στην Ελλάδα, που οφείλονται στην πολιτική λιτότητας για την οποία ευθύνεστε εσείς;" ρώτησε τον Γερμανό υπουργό ένας φοιτητής καταχειροκροτούμενος από τους παρευρισκόμενους, όπως αναφέρει η εφημερίδα Handelsblatt.