Σάββατο 17 Οκτωβρίου 2015

Πανήγυρις Αγ. Λαζάρου Γιαννιτσών σήμερα Σάββατο 17/10



Το Σάββατο 17 Οκτωβρίου μνήμη της ανακομιδής του ιερού λειψάνου του Αγίου και δικαίου και φίλου του Χριστού Λαζάρου εορτάζει ο Ιερός Κοιμητηριακός Ναός Αγίου Λαζάρου Γιαννιτσών (Α΄ Κοιμητηρίου Γιαννιτσών) σύμφωνα με το παρακάτω πρόγραμμα:

Ο νικητής του Τζόκερ που κέρδισε τα 6 εκατ. ευρώ είναι ο πιο γκαντέμης Έλληνας



Στην Πρέβεζα βρέθηκε το (υπερτυχερό;;;;) δελτίο που κερδίζει 5.800.000 ευρώ και ήδη ο κάτοχος του, ο πιο γκαντέμης Έλληνας ψάχνει τρόπους για να το ξεφορτωθεί.
Γιατί; Γιατί με κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ ούτε το Τζόκερ δεν μπορείς να χαρείς σ’ αυτή τη χώρα (ενώ με την ΠΑΣΟΚάρα δεν χρειαζόσουν καν το Τζόκερ. Κλήρωναν οι επιδοτήσεις με διπλό τζακ ποτ κάθε χρόνο).

Ας πάρουμε όμως τα πράγματα με τη σειρά. Είσαι ο μεγάλος νικητής.

Κατηχητικά και δραστηριότητες της Ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών



Αρχίζουν από το Σάββατο 17 Οκτωβρίου οι Κατηχητικές Συνάξεις της Ενορίας Μητροπόλεως Γιαννιτσών. Παράλληλα βρίσκονται σε εξέλιξη οι εγγραφές στις διάφορες Ενοριακές Δραστηριότητες.

Τα τμήματα των Συνάξεων και των Δραστηριοτήτων αναλυτικά:

Tο άγχος θα αυξήσει την επόμενη 10ετία τον καρκίνο του μαστού



Περισσότερες περιπτώσεις καρκίνου του μαστού αναμένεται να εμφανιστούν την επόμενη δεκαετία, εξαιτίας και του άγχους.

«Η συχνότητα εμφάνισης του καρκίνου του μαστού θα έχει αυξηθεί πάρα πολύ σε μία 10ετία. Κι αυτό λόγω του άγχους μέσα στο οποίο ζει η Ελληνίδα μάνα εξαιτίας των καταστάσεων που δεν μπορεί να αντιμετωπίσει» δηλώνει στην κάμερα του Αθηναϊκού-Μακεδονικού Πρακτορείου Ειδήσεων η δρ. Λυδία Ιωαννίδου – Μουζάκα, επικ. καθηγήτρια της Ιατρικής Σχολής Πανεπιστημίου Αθηνών, γυναικολόγος–χειρουργός, μαστολόγος–ογκολόγος και πρόεδρος της Ελληνικής Εταιρείας Μαστολογίας.

Σχεδόν 4 στους 10 Έλληνες βρίσκονται κοντά στα όρια της φτώχειας



Τρίτη στην Ε.Ε.ανάμεσα στις χώρες με τα μεγαλύτερα ποσοστά ατόμων κοντά στα όρια της φτώχειας βρίσκεται η Ελλάδα με ποσοστό 36%σύμφωνα με την έκθεση για το 2014 που δημοσιοποίησε η Eurostat με αφορμή την αυριανή παγκόσμια ημέρα για την εξάλειψη της φτωχειας.

Την πρώτη θέση κατέχει η Ρουμανία ενώ στη δεύτερη θέση βρίσκεται η Βουλγαρία.

Δείτε ποιά είναι τα πέντε νέα προγράμματα για επιχορηγήσεις - επιδοτήσεις



Δείτε ποιά είναι τα πέντε νέα προγράμματα για επιχορηγήσεις - επιδοτήσεις σύμφωνα με τις τελευταίες ανακοινώσεις.

1. «Αναβάθμιση υφιστάμενων επιχειρήσεων με ανάπτυξη των ικανοτήτων τους στις νέες αγορές».

Επιχορήγηση 40%-50% με πρόσληψη προσωπικού. Π/Υ15-200χιλ€, Δαπάνες: Κτιριακά, αυτοματοποίηση, εξωστρέφεια, ISO, εξοπλισμοί.

«Κούρεμα» σοκ στα κριτήρια για το επίδομα θέρμανσης



Τα εισοδηματικά κριτήρια που γνωρίζατε μέχρι και πέρυσι για τη χορήγηση του επιδόματος θέρμανσης και τις «χλιδές» -όπου επίδομα εισέπρατταν μέχρι και οι εργένηδες με 30.000 ευρώ εισόδημα- ξεχάστε τα. Σύμφωνα με έγκυρες πληροφορίες, αύριο περνάει τροποποίηση της υπουργικής απόφασης και το εισοδηματικό κριτήριο βυθίζεται κάτω από τις 10.000 ευρώ.

Πανήγυρις Ι.Ν. Αγίου Νικάνδρου και Ελευθερία Αριδαίας



Την Τετάρτη 4 Νοεμβρίου 2015, ημέρα κατά την οποία εορτάζονται τα ελευθέρια της Αριδαίας από τον Τουρκικό ζυγό, πανηγυρίζει ο Ιερός Ναός των Αγίων Νικάνδρου και Ιωαννικίου Αριδαίας.

Κατά την διάρκεια του εορτασμού θα γίνει υποδοχή και προσκύνηση τμήματος του Ιερού Λειψάνου του Οσίου Γεωργίου του Ομολογητού (Καρσλίδη).

Η Αγκυρα "κλείδωσε" το Αιγαίο μέχρι την Εύβοια με πρωτοφανές κείμενο NAVTEX



Το τουρκικό Ναυτικό δέσμευσε για ασκήσεις με χρήση πυρών ολόκληρο το Αιγαίο μέχρι τις ακτές τις Εύβοιας με την έκδοση μιας πρωτοφανούς NAVTEX η οποία προειδοποιεί ότι όποιος μπει μέσα στην περιοχήαυτή "κινδυνεύει να δεχθεί πυρά από τα τουρκικά πλωτά και εναέρια μέσα"!
H δέσμευση αφορά στην περιοχή που ορίζεται από τα σημεία 38°45'.00''Β-024°52'.00''Α, 38°45'.00''Β-025°21'.00''Α, 38°18'.00''Β-025°21'.00''Α και 38°18'.00''Β-024°52'.00''Α θα πραγματοποιηθούν πυρά στις 01, 05, 06, 07, 08, 12, 13,14 και 15 Οκτωβρίου 2015, από 05.00 έως 12.00 ώρα.

Νέος και φτωχαδάκι ο υπερτυχερός του Τζόκερ στην Πρέβεζα.



Ένας 27χρονος από την Πρέβεζα που είναι φτωχός και ορφανός, είναι ο υπερτυχερός του Τζόκερ που κέρδισε τα 5,8 εκ. ευρώ, σύμφωνα τουλάχιστον με τις πληροφορίες που μεταδίδει site της Πρέβεζας.
Σύμφωνα με το site, ο 27χρονος έπαιξε 1 ευρώ και με αυτό κέρδισε το μεγάλο ποσό.
Σημειώνεται επίσης ότι ο 27χρονος ήταν θαμώνας του πρακτορείου αλλά δεν είχε την οικονομική δυνατότητα να παίζει μεγάλα ποσά.

Προσλήψεις σε Νοσοκομεία.



Στην προκήρυξη 226 θέσεων εργασίας προχώρησε το υπουργείο Υγείας με στόχο να στελεχωθούν νοσοκομεία της χώρας. Την ερχόμενη εβδομάδα αναμένεται να δημοσιευθεί η προκήρυξη άλλων 759 θέσεων, ενώ σημειώνεται ότι για πρώτη φορά μετά από έξι χρόνια, προκηρύσσονται θέσεις μόνιμου προσωπικού για την ενίσχυση του δημόσιου συστήματος υγείας.Επίσης, το υπουργείο Υγείας ανακοίνωσε ότι το αμέσως επόμενο διάστημα θα προκηρυχθούν άλλες 2440 μόνιμες θέσεις όλων των ειδικοτήτων – γιατροί, νοσηλευτές, παραϊατρικό και διοικητικό προσωπικό.

Θεατρική παράσταση «Μάρτυς μου ο Θεός» του Μάκη Τσίτα στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Η εταιρεία θεάτρου GAFF, σε συνεργασία με τη Δημοτική Κοινωφελή Επιχείρηση Πολιτισμού και Ανάπτυξης Πέλλας, παρουσιάζει την Κυριακή 25 Οκτωβρίου στις 8.00 μ.μ., στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών, το έργο του Μάκη Τσίτα «Μάρτυς μου ο Θεός», που τιμήθηκε με το Βραβείο Λογοτεχνίας της Ευρωπαϊκής Ένωσης για το 2014.
Μέσα στο πανηγυρικό κλίμα που επικρατεί στην Αθήνα του 2004, ο Χρυσοβαλάντης –ένας τυπικός αντιήρωας της εποχής μας, άνθρωπος απλός αλλά οπλισμένος με χιούμορ, με φαντασία και με μια ιδιαίτερη λεκτική ευφορία–, έχοντας βρεθεί στα πενήντα του άνεργος και με υγεία κλονισμένη...

Ενισχύσεις έως και 100% για νέους επιχειρηματίες



Τα τέσσερα πρώτα προγράμματα του νέου ΕΣΠΑ με επιδοτήσεις 100% των δαπανών για την έναρξη νέας επιχειρηματικής δραστηριότητας ανακοινώνονται σήμερα, εκτός απροόπτου, από την ηγεσία του υπουργείου Οικονομίας, Ανάπτυξης και Τουρισμού.Ο συνολικός τους προϋπολογισμός ανέρχεται σε 280 εκατ. ευρώ και αυτά είναι:
Το πρόγραμμα στοχεύει στη δημιουργία πολύ μικρών και μικρών, νέων, βιώσιμων επιχειρήσεων με έμφαση σε καινοτόμα σχέδια, καθώς και στην ενίσχυση της απασχόλησης με την πρόσληψη τουλάχιστον ενός ατόμου

Δημοσκόπηση Metron Analysis.Βαγγέλη θέλει η βάση της ΝΔ ,Απόστολο η κοινωνία.



Δημοσκόπηση της Metron Analysis για τη Ν.Δ. δημοσιεύει σήμερα η εφημερίδα «Παραπολιτικά».Τα ευρήματα της έρευνας είναι μάλλον αντιφατικά αφού άλλον πρόεδρο φαίνεται να θέλουν οι ψηφοφόροι του κόμματος και διαφορετικό επιλέγουν, οδηγώντας στο συμπέρασμα ότι όλα είναι ανοικτά για το τελικό αποτέλεσμα.
Συγκεκριμένα στο σύνολο του δημοσκοπικού δείγματος προηγείται ο Απόστολος Τζιτζικώστας με 31% και ακολουθεί σε απόσταση αναπνοής ο Ευάγγελος Μεϊμαράκης με 28%. Τρίτος ο Κυριάκος Μητσοτάκης με 14% και τέταρτος ο Άδωνις Γεωργιάδης με 6%.

Στο 26% η ανεργία φέτος



Το ποσοστό ανεργίας στη χώρα μας αναμένεται να ξεπεράσει το 26% φέτος και να αυξηθεί περαιτέρω το α' εξάμηνο του 2016 εκτιμά η Εurobank, στο εβδομαδιαίο οικονομικό της δελτίο.

Το ποσοστό ανεργίας παρέμεινε σχεδόν αμετάβλητο τον Ιούλιο του 2015 και διαμορφώθηκε στο 24,99% από 25,03% τον Ιούνιο. Ο αριθμός των απασχολούμενων, των ανέργων και του εργατικού δυναμικού, ανήλθε στα 3.591, 1.197 και 4.788 χιλιάδες άτομα, αντίστοιχα.

Με πρώτη φορά Αριστερά.Ανοίγει ο δρόμος για πλειστηριασμούς κατοικιών.



Καθυστέρηση 30 ημερών στην εξυπηρέτηση ενός δανείου θα είναι αρκετή για να ξεκινήσει η διαδικασία προκειμένου να αποδειχθεί αν ένας δανειολήπτης είναι συνεργάσιμος.Αυτό προβλέπουν οι νέες τροποποιήσεις στον κώδικα δεοντολογίας των τραπεζών που περιλαμβάνονται στην πράξη του διοικητή της Τραπέζης της Ελλάδος Γιάννη Στουρνάρα.Μετά την παρέλευση 30 ημερών καθυστέρησης, αντί 45 ημερών που προέβλεπε το προηγούμενο σύστημα, θα αποστέλλεται η πρώτη επιστολή προς τους ασυνεπείς δανειολήπτες.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 17/10



Μην μπαίνεις στο τρένο της περιπέτειας,
αν δεν έχεις σιγουρευτεί για τις γραμμές του.

ΚΑΛΟ ΣΑΒΒΑΤΟΚΥΡΙΑΚΟ!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 17 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 16 Οκτωβρίου 2015

Αποκάλυψη! Υπάρχουν ακόμα δύο θάλαμοι στον Τύμβο της Αμφίπολης



Παρακολουθεί από κοντά την ανασκαφή, μελετάει τα ευρήματα και έχει ασχοληθεί πάρα πολύ με την διασταύρωση των στοιχείων και την ταύτιση των γλυπτών με άλλα της ίδιας περιόδου και τεχνοτροπίας, ο Antonio Corso, ο οποίος με την ιδιότητα του αρχαιολόγου και του μελετητή της αρχαίας γλυπτικής (μάλιστα έχει γράψει και ένα βιβλίο για την τέχνη του Πραξιτέλη) σχολιάζει στο xronometro.com τα τελευταία δεδομένα που είδαν το φως της δημοσιότητας και αποκαλύπτει ότι υπάρχουν δύο ακόμη θάλαμοι πιο βαθιά στο λόφο Καστά, οι οποίοι όταν εξερευνηθούν θα μας δώσουν απαντήσεις σε όλα τα ερωτήματα που υπάρχουν.

8 τροφές που χτίζουν γερούς, χωρίς λίπος, μυς.



Εάν έχετε αποκτήσει τους... μυς σας τρώγοντας τσιπς και πίνοντας μπίρες, σίγουρα θα φαίνονται τεράστιοι. Αλλά μάλλον δεν είναι. Διότι μη βλέπετε μόνο τον όγκο που έχετε αποκτήσει, αλλά δείτε και τη σύστασή του, γιατί μάλλον οι μύες που έχετε δεν είναι τίποτα περισσότερο από ένας «σάκος» γεμάτος λίπος και νερό.
«Σκάψτε» βαθιά μέσα σας και θα βρείτε τον κάθε μυ να φέρει επάνω τη σφραγίδα των τροφών που καταναλώνετε.
Κι επειδή δεν μπορείτε να το κάνετε μόνοι σας το έκανε ο καθηγητής Τζεφ Βόλεκ, ερευνητής

Μυστήρια ανακάλυψη από το Κέπλερ.Βρήκαν τεράστια εξωγήινη υπερκατασκευή



Σε μια σημαντική αποκάλυψη προχώρησαν οι αστρονόμοι του Διαστημικού Τηλεσκοπίου Κέπλερ, η οποία, αν επιβεβαιωθεί, αναμένεται να ανατρέψει τα μέχρι στιγμής δεδομένα.
Όπως υποστηρίζουν οι επιστήμονες, εντόπισαν σε αστρικό σύστημα πολύ κοντά στον γαλαξία μας κάτι που μοιάζει με τεράστια εξωγήινη υπερκατασκευή, η οποία θα μπορούσε να παραπέμψει σε τεχνολογικό πολιτισμό αρκετά πιο εξελιγμένο από τον γήινο!
«Ένα μεγάλο σύμπλεγμα αντικειμένων στο διάστημα μοιάζει με κάτι που θα μπορούσε να είναι κατασκευασμένο από εξωγήινο πολιτισμό» τόνισαν οι αστρονόμοι του Κέπλερ, ενώ ο

Αγρυπνία εις μνήμην του οσίου Γερασίμου στο Ριζό Σκύδρας



Την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου, από 21.00 έως 0.30, θα τελεσθεί Αγρυπνία εις τιμήν και μνήμην του οσίου και θεοφόρου πατρός ημών Γερασίμου του εν Κεφαλληνία στον Ιερό Ναό Μεταμορφώσεως του Σωτήρος Ριζού Σκύδρας.

Αμερική και Ρωσία παίζουν με τη φωτιά



Την ώρα που το Ισλαμικό Κράτος κηρύσσει επισήμως τον «ιερό πόλεμο» (τζιχάντ) εναντίον τόσο των ΗΠΑ όσο και της Ρωσίας καλώντας ολόκληρο τον μουσουλμανικό κόσμο να πολεμήσουν τους «άθεους» που έχουν εξαπολύσει νέα «σταυροφορία» εναντίον του (αυτή τη διατύπωση χρησιμοποίησε ο ηγέτης του Ι.Κ. Αμπου Μοχάμεντ αλ Αντνάνι σε μαγνητοσκοπημένο μήνυμά του που μεταδόθηκε διαδικτυακά αργά το βράδυ της Τρίτης), οι δύο στρατιωτικές υπερδυνάμεις παίζουν με τη φωτιά, εστιάζοντας στις εθνικές στρατηγικές τους καθεμία χωριστά και αδυνατώντας να διαδραματίσουν ηγετικό ρόλο στον

Διακοπή ρεύματος στους οικισμούς Μαυροβουνίου και Σκύδρας, την Κυριακή 18/10/15



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε, με τη σειρά μας, τους συνδημότες μας των οικισμών Μαυροβουνίου και Σκύδρας ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Κυριακή18 Οκτωβρίου 2015, από τις 11:00΄έως τις 15:30’,προκειμένου να πραγματοποιηθούν αναγκαίες εργασίες συντήρησης του δικτύου.

Σοκαριστικές αποκαλύψεις για το κολαστήριο του "Παπάφειου".Βιντεοσκοπούσαν το βιασμό ανηλίκων.



Σοκαριστικές είναι οι αποκαλύψεις για το Παπάφειο Ορφανοτροφείο και συγκεκριμένα για την κόλαση που βίωνε ένα 7χρονο αγοράκι το 2012. Όπως προκύπτει από τη δικογραφία, δεν είναι ένας αλλά έξι οι ανήλικοι, ηλικίας
10 έως 13 ετών, που εμπλέκονται στην υπόθεση κακοποίησης του ανήλικου παιδιού που συγκλονίζει. Στη δικογραφία γίνεται αναφορά σε βιασμούς αλλά και βιντεοσκοπήσεις. Ο εφιάλτης του παιδιού δεν είχε τέλος, καθώς φέρεται ότι υπέστη σεξουαλική κακοποίηση

Στην ELITE TEAM της TNBA GREECE ο Γιαννούλτσης του Πανεδεσσαϊκού



Σημαντική διάκριση για τον Εδεσσαίο καλαθοσφαιριστή Γιαννούλτση Ιωάννη(γεν. 2002) που ανήκει στον σύλλογο του Πανεδεσσαϊκού, καθώς μετά από  σχετική αξιολόγηση των τεχνικών και φυσικών  ικανοτήτων του που πραγματοποιήθηκε από τον Τεχνικό Διευθυντή της TNBA GREECE κ.Αχιλλέα Δεμέναγα και των Coaches Adam Branch (TNBA, Indiana Pacers region) και Anthony Sadler (TNBA, Houston Rockets region) έχει επιλεγεί για να ενταχθεί στην TNBA GREECE ELITE TEAM IV, η οποία θα ταξιδέψει το ερχόμενο καλοκαίρι στο Κλίβελαντ των ΗΠΑ για να συμμετάσχει στο διεθνές Τουρνουά μικρών ηλικιών Continental Cup 2016 με συμμετοχή αθλητών από όλο τον κόσμο και στο  Youth  Basketball Summer Camp των Cleveland Cavaliers που θα πραγματοποιηθεί στο Κλίβελαντ των Ηνωμένων Πολιτειών το χρονικό διάστημα  1-10 Ιουλίου 2016.

Στον Εισαγγελέα η ΜΚΟ Παπαμιμίκου με πλαστά τιμολόγια



Η ΥΔΑΣ έστειλε τον περασμένο Ιούλιο στον Εισαγγελέα, έγγραφο για πλαστά παραστατικά της ΜΚΟ ΔΙ.ΔΗ.ΝΕ. του Ανδρέα Παπαμιμίκου, με το ποσό των 209.913 ευρώ.
Στο έγγραφο αναφέρεται ότι τον Ιούλιο, ο επικεφαλής ΥΔΑΣ πρέσβης κ. Νίκος Βαμβουνάκης, μετά από έρευνα των υπηρεσιών, διαβίβασε στην εισαγγελία φάκελο με έγγραφα 100 σελίδων από τα οποία προκύπτει πως πρόκειται για εικονικά τιμολόγια
Σύμφωνα με το έγγραφο, προκύπτει ότι αποδείξεις 209.203 ευρώ που είχαν υποβληθεί το 2009 από την ΜΚΟ «Δίκτυο για την Δημοκρατία στη Ν.Α Ευρώπη» στην ΥΔΑΣ, του ΥΠΕΞ,

Όλοι στα συλλαλητήρια του ΠΑΜΕ στις 22 Οκτώβρη



Η συγκυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ μαζί με ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ έχουν υπογράψει τη θανατική καταδίκη των μικρομεσαίων αγροτοκτηνοτρόφων, των μισθωτών, των συνταξιούχων, φέρνουν συνθήκες Μεσαίωνα στα παιδιά και τα εγγόνια μας.   
Καμιά ανοχή στη συγκυβέρνηση  ΣΥΡΙΖΑ - ΑΝΕΛ, που περηφανεύεται ότι μας έχει στο τσεπάκι της επειδή ο λαός την ψήφισε στις πρόσφατες εκλογές, για να βρει "ισοδύναμα" στο "οδυνηρό" 3ο μνημόνιο, στην απάτη ΝΔ - ΠΑΣΟΚ - ΠΟΤΑΜΙ που δεν ψηφίζουν τα κυβερνητικά μέτρα επειδή δήθεν έχουν δικά τους, ενώ ψήφισαν το μνημόνιο που τα προαπαιτεί. 

Σύγκληση Οικονομικής Επιτροπής Δήμου Σκύδρας



Η Οικονομική Επιτροπή του Δήμου Σκύδρας συγκαλείται σε τακτική συνεδρίαση στο Δημαρχείο, τη Δευτέρα 19 Οκτωβρίου 2015 κι ώρα10:00΄, μετά από πρόσκληση της Προέδρου της Κατερίνας Ιγνατιάδου  Δημάρχου Σκύδρας, με τα εξής θέματα  στην ημερήσια διάταξη:

Ο πρόεδρος της ΝΔ Ευάγγελος Μεϊμαράκης στην Έδεσσα την Κυριακή 18/10



Ο Αρχηγός της Αξιωματικής Αντιπολίτευσης και Πρόεδρος της Νέας Δημοκρατίας κος Ευάγγελος Μεϊμαράκης θα παραστεί στις εορταστικές εκδηλώσεις  για την Επέτειο απελευθέρωσης της Έδεσσας από τον Τουρκικό ζυγό την ΚΥΡΙΑΚΗ 18 ΟΚΤΩΒΡΙΟΥ 2015.
Στα πλαίσια της επίσκεψης του θα παραστεί στις 10:30 στην δοξολογία στον Μητροπολιτικό ναό της Άγιας Σκεπής, θα καταθέσει στεφάνι στο μνημείο των Ηρώων της πόλης και θα παρακολουθήσει την μαθητική και στρατιωτική παρέλαση.

Η Volkswagen ανακαλεί 8,5 εκατ. οχήματα



Η γερμανική αυτοκινητοβιομηχανία Volkswagen ανακοίνωσε σήμερα ότι στις αρχές Ιανουαρίου του 2016 θα ανακαλέσει από χώρες της Ευρωπαϊκής Ένωσης 8,5 εκατομμύρια οχήματα που διαθέτουν κινητήρες με λογισμικό το οποίο παραποιεί τα αποτελέσματα των ελέγχων για τις εκπομπές ρύπων.
Η ανακοίνωση αυτή έγινε μετά τη ρητή εντολή των γερμανικών αρχών να ανακληθούν τα οχήματα αυτά που κυκλοφορούν στη Γερμανία και υπολογίζεται ότι φτάνουν τα 2,4 εκατομμύρια. Μέχρι σήμερα η εταιρεία έκανε λόγο για 8 εκατομμύρια οχήματα στην

Γιάννης Σηφάκης: Το αποχετευτικό και ο βιολογικός της Αριδαίας μένει στο ΕΠΠΕΡΑΑ και ξεκινά αμέσως η κατασκευή του.



Μετά από τρείς συναντήσεις του βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη με τον υφυπουργό ΕΣΠΑ Αλέξη Χαρίτση, την συντονίστρια έργων ΕΣΠΑ Ευγενία Φωτονιάτα και τον υπεύθυνο από το Υπουργείο για το ΕΠΠΕΡΑΑ Παπαβασιλόπουλο Λευτέρη το έργο « Κατασκευή δικτύου ακαθάρτων οικισμού Αριδαίας», προϋπολογισμού 9.680.000,00 € που χρηματοδοτείται από το ΕΠΠΕΡΑΑ ( Ταμείο Συνοχής – Εθνικοί πόροι) θα παραμείνει στο ΕΠΠΕΡΑΑ και θα ξεκινήσει αμέσως η κατασκευή του.

Πρόγραμμα Εκδηλώσεων 20ης και 28ης Οκτωβρίου στο Δήμο Πέλλας




Μειμαράκης: Πολιτική απάτη το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα



Πολιτική απάτη χαρακτήρισε το νομοσχέδιο με τα προαπαιτούμενα ο πρόεδρος της ΝΔ, Βαγγέλης ΜεΪμαράκης, δηλώνοντας ότι το κόμμα του το καταψηφίζει επί της αρχής και επιφυλάσσεται για ορισμένα άρθρα που έστω και δειλά όπως είπε, επιχειρούν διαθρωτικές αλλαγές
«Εμείς λέμε κάθετα όχι στην φοροεπιδρομή και περικοπές μισθών και συντάξεων. Στα μέτρα που κάνουν όλους μας φτωχότερους, αυξάνουν την ανεργία και υποδαυλίζουν και ενισχύουν ακραίες φωνές», τόνισε ο κ, Μεϊμαράκης.

Εκκλησάκι έξω από τον Πενταπλάτανο μετατρέπεται σε χώρο μπάζων


Ομάδα πολιτών Γιαννιτσών κάνουν λόγω για αδιαφορία της αρμόδιας γραμματείας του Δήμου Πέλλας σχετικά με την έξοδο του Πενταπλατάνου προς το Ελευθεροχώρι στο σημείο που βρίσκεται το εκκλησάκι (φώτο) .Οπως επισημαίνουν,η γύρω περιοχή έχει μετατραπεί σε χώρο μπάζων από δημότες που έχουν βρει την εύκολη λύση ρίψης αδρανών και μη υλικών. Ποιο συγκεκριμένα οι καταγγέλοντες δημότες αναφέρουν ότι:

Τα Γιαννιτσά υποδέχονται τους πρόσφυγες του 1922



 Εξαιρετική κρίθηκε από το ευάριθμο κοινό των Γιαννιτσών η ομιλία του κ.  Αθανάσιου Ε. Καραθανάση, ομότιμου καθηγητή του Α.Π.Θ., συγγραφέα και πρόεδρου της Εταιρείας Μακεδονικών Σπουδών, που έλαβε χώρα  στα πλαίσια των εκδηλώσεων του Ανοικτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, το απόγευμα της  Δευτέρας 12-10-2015 στην φιλόξενη αίθουσα του Δημαρχείου Πέλλας.

Κάντε τη δική σας επιχείρηση μέσω ΕΣΠΑ.Κριτήρια για όσους γεννήθηκαν πριν το 1991



Εκδόθηκε προδημοσίευση του Προγράμματος “Νεοφυής Επιχειρηματικότητα” από το Επιχειρησιακό Πρόγραμμα Ανταγωνιστικότητα – Επιχειρηματικότητα – Καινοτομία (ΕΠΑνΕΚ) του ΕΣΠΑ 2014-2020.
Το πρόγραμμα, σύμφωνα με την προδημοσίευση, θα ενισχύσει την ίδρυση νέων επιχειρήσεων από φυσικά πρόσωπα που έχουν γεννηθεί πριν την 1η Ιανουαρίου 1991 στους τομείς: αγροδιατροφή, ενέργεια, πολιτιστικές και δημιουργικές βιομηχανίες, εφοδιαστική αλυσίδα, περιβάλλον, τεχνολογίες πληροφορικής και επικοινωνιών, υγεία –

Παρουσίαση βιβλίου «Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων στην Ανατολική Θράκη (1913-18)»



Σας προσκαλούμε την Δευτέρα 19 Οκτωβρίου και ώρα 19.00 στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου, στα Γιαννιτσά, στην παρουσίαση του βιβλίου με τίτλο:

 «Ο πρώτος διωγμός των Ελλήνων στην  
    Ανατολική Θράκη (1913-1918)»

της καθηγήτριας Δ.Ε. και συγγραφέως κ. Βασιλικής Τσακόγλου, που το θεωρούμε ως αφιέρωμα στη μνήμη της εγκατάστασης των πρώτων προσφύγων στην πόλη των Γιαννιτσών το 1914.

Aνατροπές-σοκ στην ασφάλιση.Σύνταξη στα 67 ανάλογα με την περιουσία.



Στα χέρια του υπουργού Εργασίας Γιώργου Κατρούγκαλου βρίσκεται το πόρισμα της Επιτροπής Σοφών για το Ασφαλιστικό, το οποίο περιλαμβάνει ριζικές αλλαγές.
Μεταξύ άλλων προτείνεται εθνική σύνταξη βάσει εισοδήματος και αναλογική βάσει εισφορών. Το πόρισμα προτείνει επίσης βασική σύνταξη 360 ευρώ για όσους βρίσκονται στα όρια της φτώχειας και θα χορηγείται στα 67, μειωμένο ποσοστό αναπλήρωσης και εκ νέου υπολογισμό των συντάξεων άνω των 1.000 ευρώ.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 16/10



Μην προσπαθείς να κερδίσεις με την βία,
αυτό που μπορεί να αποκτηθεί με πονηριά!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 16 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 15 Οκτωβρίου 2015

Δήλωση παραίτησης Ιάκωβου Θεοδώση "Το ποτάμι στέρεψε... μιας και ξέμεινε από πηγές!"



Το ποτάμι στέρεψε... μιας και ξέμεινε από πηγές. Αρχικά το νερό θόλωσε και το όραμα ξεθώριασε, γιατί λιγόστευαν οι πηγές και πλήθαιναν οι πληγές…!
Το φανερό έλλειμμα δημοκρατικών διαδικασιών, διχάζει και απογοητεύει.
Στη συνέχεια χάθηκε η επαφή με τον κόσμο που μας εμπιστεύτηκε. Οι εθελοντές, των οποίων την αγωνία δεν ένοιωσε... απογοητεύτηκαν, όπως και οι φίλοι του!

Τηλεσκόπιο γίγας θα αναζητήσει εξωγήινους



Ξεκίνησε στην Κίνα η κατασκευή του FAST, του μεγαλύτερου ραδιοτηλεσκοπίου στον πλανήτη. Το κάτοπτρο του τηλεσκοπίου θα έχει διάμετρο 500 μέτρων και κατασκευάζεται σε μια περιοχή όπου δεν θα υπάρχουν παρεμβολές από ραδιοσήματα που παράγονται στη Γη και έτσι οι ερευνητές θα μπορούν να συλλέξουν και να αναλύσουν ακόμη και ασθενή ραδιοσήματα από πολύ μακρινές αποστάσεις του Σύμπαντος. 

Πού το πάει το Facebook;



Στις 24 Αυγούστου του 2015, µόλις έντεκα χρόνια µετά το λανσάρισµά του, οι χρήστες του Facebook ξεπέρασαν για πρώτη φορά το ένα δισεκατοµµύριο σε µία ηµέρα. Εν ολίγοις, εκείνη την ηµέρα ένας στους επτά ανθρώπους στον πλανήτη συνδέθηκε σε αυτό. Οι εγγεγραµµένοι χρήστες του είναι συνολικά 1,5 δισ. - διακόσια εκατοµµύρια περισσότεροι από τους κατοίκους της Κίνας. Το Facebook, λοιπόν, θα µπορούσε κανείς να πει ότι είναι η µεγαλύτερη χώρα του κόσµου. Ταυτόχρονα, πλέον οι περισσότερες ιστοσελίδες, ιστολόγια

Χάκερ έκλεψαν 20 εκ. λίρες από τραπεζικούς λογαριασμούς



Τουλάχιστον 20 εκατομμύρια λίρες κατάφεραν να κλέψουν χάκερ από χιλιάδες τραπεζικούς λογαριασμούς στη Βρετανία. Τα ίχνη τους αναζητά η Εθνική Υπηρεσία Δίωξης Εγκλήματος (NCA).

Οι χάκερ χρησιμοποίησαν ένα κακόβουλο λογισμικό (malware) με την ονομασία Dridex και κατάφεραν να υποκλέψουν τα στοιχεία των τραπεζικών λογαριασμών χιλιάδων πολιτών.

Στη συνέχεια έκαναν αναλήψεις μικρών ποσών, ώστε να περνούν απαρατήρητοι. 

Σκότωσε τον 19χρονο γιο του επειδή ζήτησε το αυτοκίνητο



Πρωτοφανές περιστατικό οικογενειακού εγκλήματος σημειώθηκε χθες το μεσημέρι στην Παραμύθα της Λεμεσού, στην Κύπρο, όταν 67χρονος μετά από έντονη λογομαχία πυροβόλησε τον 19χρονο γιο του σκοτώνοντάς τον.
Οπως γράφει ο Φιλελεύθερος, ο συνταξιούχος πατέρας διαπληκτίστηκε με τον 19χρονο γιο του, που υπηρετούσε τη θητεία του και βρισκόταν εκτός μονάδας με άδεια.
Ο νεαρός ζήτησε να χρησιμοποιήσει το αυτοκίνητο της οικογένειας, ο 67χρονος αρνήθηκε και ακολούθησε έντονη λογομαχία.

Μωρό, κοριτσάκι και νεαρή γυναίκα χάθηκαν στα νερά της Λέσβου


φώτο αρχείου

Νεκροί ανασύρθηκαν από το αναποδογυρισμένο σκάφος με το οποίο έλπιζαν να φτάσουν στην Ελλάδα, μία νεαρή γυναίκα, ένα μωρό και ένα κορίτσι μόλις 3-4 ετών, σε ένα ακόμη φονικό ναυάγιο με μετανάστες που ξεκινούν από τα τουρκικά παράλια, ελπίζοντας να φτάσουν στην Ευρώπη.
Το νέο περιστατικό έγινε αντιληπτό από τις Αρχές της Λέσβου το μεσημέρι, όταν λίγο πριν τις δύο ειδοποιήθηκε το Λιμενικό ότι έχει εντοπιστεί ναυάγιο στην περιοχή Ακρα Κόρακα.

Νταβούτογλου: Οι βομβιστές συνδέονταν με το Ισλαμικό Κράτος ή το PKK



Πληροφορίες για τις μέχρι τώρα έρευνες των τουρκικών αρχών σε σχέση με την επίθεση αυτοκτονίας που στοίχισε τη ζωή σε 97 ανθρώπους στην Άγκυρα, έδωσε σήμερα ο Πρωθυπουργός της Τουρκίας, Αχμέτ Νταβούτογλου.
Μιλώντας στο πρακτορείο Reuters, ο Τούρκος Πρωθυπουργός σημείωσε ότι ορισμένοι από τους υπόπτους είχαν ζήσει για πολλούς μήνες στη Συρία και πως μπορεί να συνδέονται με τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους ή με τους Κούρδους μαχητές.

Τον Σταθάκη «δείχνουν» ως τον υπουργό με το ένα εκατ. ευρώ στο «Πόθεν Έσχες»



«Θα λάμψει η αλήθεια», είπε ο υπουργός Οικονομίας μιλώντας σε δημοσιογράφους στη Βουλή χωρίς να διαψεύσει ή να επιβεβαιώσει την πληροφορία- Σε ερώτηση αν η εσπευσμένη μετάβασή του στο Μαξίμου συνδέεται με πιθανή παραίτησή του απάντησε αρνητικά - Βούτσης: Θα εκπλαγείτε πόσο καθαρά είναι όλα αυτά
Τις τελευταίες ώρες συγκλίνουσες πληροφορίες αναφέρουν ότι ο υπουργός που φαίνεται να μην έχει δηλώσει ποσό περίπου ενός εκατ.ευρώ στο «πόθεν έσχες» είναι ο Γιώργος Σταθάκης, υπουργός Οικονομίας.