Σάββατο 31 Οκτωβρίου 2015

Πανελλαδικές εξετάσεις.Τι αλλάζει και ποιες επιλογές έχουν οι μαθητές.



Ξεκαθάρισε το τοπίο σχετικά με τον τρόπο εισαγωγής των υποψηφίων στην τριτοβάθμια εκπαίδευση για το επόμενο ακαδημαϊκό έτος.
Με τροπολογία που κατατέθηκε στο νομοσχέδιο της κυβέρνησης για τα προαπαιτούμενα την Πέμπτη, θεσμοθετείται το μεταβατικό, μεικτό εξεταστικό σύστημα, που είχε ανακοινώσει από τα τέλη Αυγούστου ο γενικός γραμματέας του υπουργείου Παιδείας, Δημήτρης Χασάπης.
Ειδικότερα, οι απόφοιτοι λυκείου παλαιότερων ετών θα μπορούν να επιλέξουν μεταξύ του

Επίδομα θέρμανσης.Τα νέα κριτήρια.Τι προβλέπεται για την Πέλλα.



Χαμηλότερα εισοδηματικά όρια -και συνεπώς λιγότερους δικαιούχους- αλλά και μικρότερα ποσά επιδότησης, προβλέπει η απόφαση της κυβέρνησης για το πετρέλαιο θέρμανσης, η οποία αναμένεται να ανακοινωθεί τις επόμενες ώρες.
Τα νέα εισοδηματικά όρια, βάσει των οποίων θα χορηγείται το επίδομα θέρμανσης, θα υποστούν κούρεμα έως και 60%, ενώ η επιδότηση ανά λίτρο πρόκειται να διαμορφωθεί κοντά στα 25 λεπτά το λίτρο από 35 πέρυσι.
Σήμερα τα εισοδηματικά όρια ανέρχονται σε 30.000 ευρώ για τους άγαμους

Οριστική απόφαση: Άδειες φαρμακείων σε ιδιώτες



Κοινή Υπουργική Απόφαση υπέγραψαν τα υπουργεία Οικονομίας και Υγείας, με την οποία οι άδειες των φαρμακείων μπορούν να δίνονται και σε ιδιώτες, υπό την προϋπόθεση ότι το φαρμακείο θα έχει τη μορφή ΕΠΕ και ότι θα υπάρχει συνέταιρος φαρμακοποιός με μερίδιο 20%.
Κάθε ιδιώτης θα έχει τη δυνατότητα να αποκτήσει έως και πέντε άδειες, ωστόσο αυτός ο περιορισμός ισχύει μόνο για εφέτος, καθώς κάθε χρόνο προστίθεται μία ακόμα, ως εκ τούτου το 2020 ο ανώτατος επιτρεπόμενος αριθμός αδειών πανελλαδικά να φτάσει στις δέκα.

Τι θα γίνει τελικά με τον ΦΠΑ και τα "κόκκινα δάνεια".



Με την αναμενόμενη υπερψήφιση του νομοσχεδίου για την ανακεφαλαιοποίηση των τραπεζών καθώς και τα αποτελέσματα των stress tests για τα τέσσερα χρηματοπιστωτικά μας ιδρύματα, η κυβέρνηση ξεπερνά το πρώτο δύσκολο εμπόδιο για την εκταμίευση της δόσης των 2 δισ. ευρώ.Η κυβέρνηση, εν αναμονή του Επιτρόπου Οικονομικών της Ε.Ε. Πιέρ Μοσκοβισί την Τρίτη και του προέδρου του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου Μάρτιν Σουλτς την Πέμπτη στην Αθήνα, κάνει αγώνα δρόμου προκειμένου η αξιολόγηση του ελληνικού προγράμματος να ολοκληρωθεί στην ώρα της.

Αφού οι καφετέριες είναι γεμάτες «οι Έλληνες περνούν καλά» – ή μήπως όχι; Η συγκλονιστική ανάρτηση στο FB που έγινε Viral



Τελικά οι Έλληνες υποφέρουν όντως από τα μνημόνια, την φτώχεια και την ανεργία; Ή μήπως «τα παραλένε» αφού οι καφετέριες είναι συνεχώς γεμάτες;
Με το ερώτημα αυτό καταπιάνεται χρήστης του facebook, που σε μια συγκλονιστική ανάρτηση περιγράφει την κατάσταση που βιώνουμε όλοι, και που δεν φαίνεται πάντα στην «επιφάνεια» – και γι΄αυτό δεν την βλέπουν όσοι εστιάζουν στις «γεμάτες καφετέριες».
«Στην Ελλάδα αυτή τη στιγμή δεν καίγεται το πορτοφόλι απλά, δεν καίγονται τα παλιόχαρτα. Καίγονται νευρώνες αλύπητα, καίγονται συναισθήματα, όνειρα, ελπίδες, καίγονται όλες οι

Με τα τρακτέρ στην Αθήνα οι αγρότες της Βόρειας Ελλάδας.



Την αποχώρησή τους από τον κόμβο της Κουλούρας αποφάσισαν, στη χθεσινή τους σύσκεψη, αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας.Σε νέα τους συνάντηση, τις προσεχείς ημέρες, θα επιλέξουν τη νέα μορφή κινητοποιήσεων που θα ακολουθήσουν στο άμεσο μέλλον, όπως δήλωσε στο ΑΠΕ-ΜΠΕ ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.Υπενθυμίζεται ότι το μπλόκο της Κουλούρας στήθηκε στις 22 Οκτωβρίου 2015, με αγρότες και κτηνοτρόφους να διαμαρτύρονται για τα

Eλεύθερα οι πλειστηριασμοί από τη Δευτέρα.Έρχονται εξώσεις.



Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφαση του περασμένου Ιουλίου για αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί.
Να σημειωθεί ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί κόκκινη γραμμή ανάμεσα στην κυβέρνηση και τους δανειστές και καθυστερεί την αξιολόγηση για την εκταμίευση της δόσης των δύο δισ. ευρώ. Η σχετική ανακοίνωση που εξέδωσε το υπουργείο Δικαιοσύνης:

Τι ισχύει αν δεν πλήρωσες την α΄ δόση ΕΝΦΙΑ και έχεις μπει στις «100 δόσεις»



Δεν συσχετίζεται η μη καταβολή της 1ης δόσης του ΕΝΦΙΑ με απώλεια της ρύθμισης των 100 δόσεων, σημειώνεται σε ανακοίνωση του υπουργείο Οικονομικών.Στην ανακοίνωση αυτή, με τίτλο "Η αλήθεια για τη μη καταβολή της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ και τη ρύθμιση των 100 δόσεων" αναφέρεται ότι "τις τελευταίες ώρες βρισκόμαστε απέναντι σε μια «επίθεση» παραπληροφόρησης από κάποια μέσα, όσον αφορά το θέμα της μη καταβολής της πρώτης δόσης του ΕΝΦΙΑ, η οποία λήγει σήμερα 30/10/2015 και τον συσχετισμό της με

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 31/10



ΚΡΙΟΣ
Γενικά
Τόσο στον οικονομικό, όσο και στον επαγγελματικό τομέα, ο ενεργός Πλούτωνας σου συνιστά να λάβεις σοβαρά υπόψη σου τις βουλές των ισχυρών, αφού αν πας κόντρα στα συμφέροντα τους δεν έχεις καμία τύχη. Στην ουσία παίζεις με «σημαδεμένη τράπουλα» κι αν θες να πετύχεις «πάση θυσία», σίγουρα θα χρειαστεί να κάνεις κάποιες «εκπτώσεις» στην ελευθερία των κινήσεων σου.

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 31 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015

Τελικά πήγαμε στ' αλήθεια στο φεγγάρι ή η προσσελήνωση έγινε σε… στούντιο; Θεωρίες συνομωσίας και απαντήσεις



Το ξέρετε ότι σας έχουν κοροϊδέψει; Ότι έχετε πέσει θύμα της μεγαλύτερης απάτης στην ιστορίας της ανθρωπότητας; Ότι ποτέ κανένας άνθρωπος δεν πάτησε στο φεγγάρι; Ότι οι αποστολές στην Σελήνη δεν συνέβησαν ποτέ;
Σύμφωνα με την εκτίμηση μιας μερίδας ανθρώπων, οι προσεληνώσεις κινηματογραφήθηκαν στην θρυλική Περιοχή 51, στην έρημο της Νεβάδας. Η αμερικανική κυβέρνηση ήθελε τόσο απεγνωσμένα να νικήσει τους σοβιετικούς στον διαστημικό ανταγωνισμό, ώστε έφτιαξε τις έξι πλαστές αποστολές του προγράμματος Απόλλων.

Ανακοίνωση διαμαρτυρία του Συλλόγου Τριτέκνων προς την κυβέρνηση Τσίπρα



ΚΥΡΙΕ ΠΡΟΕΔΡΕ ΤΗΣ ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΔΗΜΟΚΡΑΤΙΑΣ,
ΚΥΡΙΕ ΠΡΩΘΥΠΟΥΡΓΕ,
ΚΥΡΙΑ ΑΝΑΠΛ. ΥΠΟΥΡΓΕ ΡΓΑΣΙΑΣ & ΚΟΙΝΩΝΙΚΗΣ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΗΣ:

ΟΤΑΝ ΣΤΗ ΧΩΡΑ ΤΟΥ 1,3 ΔΙΣ. ΚΑΤΟΙΚΩΝ ΕΠΙΤΡΕΠΟΥΝ ΤΟ 2ο ΤΕΚΝΟ

΄΄Με μία ιστορική απόφαση, το Πεκίνο βάζει τέλος στην πολιτική του ενός παιδιού που είχε εφαρμοστεί στην Κίνα από το 1979 για την καταπολέμηση του υπερπληθυσμού.
Η κυβέρνηση ενέκρινε την χαλάρωση της εν λόγω πολιτικής του ενός παιδιού, που επί 36 χρόνια εφαρμοζόταν με στόχο να ελεγχθεί η αύξηση του πληθυσμού της πολυπληθέστερης χώρας του πλανήτη.

Ποιοι παράγοντες αυξάνουν τον κίνδυνο εγκεφαλικού στις γυναίκες



Η χθεσινή Παγκόσμια Ημέρα Εγκεφαλικού ήταν αφιερωμένη στις γυναίκες και οι ειδικοί επισημαίνουν ότι οι τελευταίες αντιμετωπίζουν περισσότερους παράγοντες κινδύνου να πάθουν εγκεφαλικό από ό,τι οι άνδρες.Η Ευρωπαϊκή Εταιρεία Καρδιολογίας αναφέρει σε ανακοίνωσή της ότι ο υγιεινός τρόπος ζωής αποτελεί το «κλειδί» για να αποφύγει κανείς - άνδρας ή γυναίκα- το εγκεφαλικό, το οποίο μπορεί να μειώσει δραστικά την ποιότητα ζωής ή να αποβεί και θανατηφόρο.

Η ωρολογιακή βόμβα Ερντογάν είναι δίπλα μας



Αθαν. Χ. Παπανδρόπουλου 
 Τα βλέμματα της Ευρώπης και όχι μόνον είναι στραμμένα γεμάτα ανησυχία προς την Τουρκία, γιατί η γειτονική μας χώρα αποτελεί πλέον σοβαρό πρόβλημα για τις διεθνείς ισορροπίες και για τον δημοκρατικό δυτικό κόσμο. Είναι δε πλέον κατάδηλο ότι η τουρκική επικινδυνότητα οφείλεται σε ένα πρόσωπο, αυτό του προέδρου Ταγίπ Ερντογάν –πρόσωπο υπεροπτικό, ψυχρό και με βίαιες πτυχές. Αυτές τις διαστάσεις της προσωπικότητας του υπ’ αριθμόν 1 Τούρκου επισημαίνουν αρκετοί ξένοι διπλωμάτες και παρατηρητές. Βρήκαμε εξαιρετικά εύστοχη την καταγραφή ενός Έλληνα αρθρογράφου, που υπό το ψευδώνυμο

Ξεκίνησε ο αντιγριπικός εμβολιασμός – Ποιοι θα πρέπει να εμβολιαστούν



Διαθέσιμο στα ράφια των φαρμακείων είναι το εμβόλιο με τα εγκεκριμένα από τον ΕΟΦ στελέχη του ιού της γρίπης για την περίοδο 2015-2016, για όλους όσους το επιθυμούν.
Οι ειδικοί, βάσει προηγούμενων επιδημιολογιών δεδομένων, εκτιμούν πως η δραστηριότητα της εποχικής γρίπης θα αρχίσει να αυξάνει κατά τον Ιανουάριο και θα κορυφωθεί κατά τους μήνες Φεβρουάριο – Μάρτιο. Καθώς όμως η επιδημική έξαρση της γρίπης εισβάλει ταχύτατα, με αποτέλεσμα να είναι δύσκολος ο προσδιορισμός του χρόνου αλλά και του τόπου εκδήλωσής της με ό,τι αυτό συνεπάγεται – δηλαδή αποδιοργάνωση της

Αυτός είναι ο 34χρονος που αποπλανούσε ανήλικους.



Στη δημοσιότητα έδωσε χθες το βράδυ η αστυνομία τα στοιχεία και τη φωτογραφία 34χρονου, ο οποίος είχε συλληφθεί στην Καλλιθέα με την κατηγορία της αποπλάνησης ανήλικου.Πρόκειται γαι τον Νικόλαο Γ. Μόλη, σε βάρος του οποίου ασκήθηκε ποινική δίωξη για αποπλάνηση παιδιών ηλικίας μικρότερης των 14ετών κατά συρροή και εξακολούθηση και της ψευδούς ανωμοτί κατάθεσης.
Τα στοιχεία του δίνονται στη δημοσιότητα, κατόπιν σχετικής διάταξης της Εισαγγελίας

Πλειστηριασμοί Α κατοικίας και με υπογραφή του Υπουργού Δικαιοσύνης.



Μετά τη σχετική τροποποίηση του Κώδικα Τραπεζικής Δεοντολογίας, τώρα έρχεται και η απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης για μη παράταση της αναστολής πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί…Με απόφαση του υπουργείου Δικαιοσύνης δεν παρατείνεται εκ νέου η ισχύς της υπουργικής απόφαση του περασμένου Ιουλίου για αναστολή πράξεων αναγκαστικής εκτέλεσης, όπως οι πλειστηριασμοί.
Σημειώνεται ότι το ζήτημα των πλειστηριασμών πρώτης κατοικίας αποτελεί ζήτημα στο

Έως 60% του μισθού σε φόρους-εισφορές



Μισθωτός με μικτές αποδοχές ύψους 2.400 ευρώ το μήνα (ποσό που είναι κατά 67% μεγαλύτερο από τον μέσο μισθό) και δύο παιδιά πληρώνει το 60% του μισθού σε φόρους και εισφορές, ποσοστό που είναι σχεδόν 20 ποσοστιαίες μονάδες περισσότερο από τη Γερμανία και 70% περισσότερο από το μέσο όρο του ΟΟΣΑ. Αντίστοιχα, για μισθωτό με μέσες μικτές αποδοχές 1.440 ευρώ το μήνα, η Ελλάδα έχει υψηλότερες ασφαλιστικές εισφορές ως ποσοστό των μισθών σε σύγκριση με Ολλανδία, Φινλανδία, Ισπανία,

Γιορτάστηκε η επέτειος του ΟΧΙ στη Σκύδρα. Δήλωση της Δημάρχου



Με σεβασμό, με πατριωτική συγκίνηση και υπερηφάνεια γιορτάστηκε στο Δήμο Σκύδρας, την Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015, η 75η επέτειος του ΟΧΙ.
Με τις καμπάνες να ηχούν χαρμόσυνα και με τη δημοτική φιλαρμονική να παιανίζει στους κεντρικούς δρόμους ξεκίνησαν οι  εκδηλώσεις της εποποιίας του 1940 στην πόλη της Σκύδρας, ως έδρας του Δήμου.
Η πανηγυρική θεία λειτουργία και η δοξολογία τελέστηκαν από τον ιερέα της Εκκλησίας του Αγίου Στεφάνου, Αρχιμανδρίτη Αντώνιο Κορέστη, με τη συμμετοχή πλήθους πιστών.
Στο ιστορικό και στη σημασία της επετείου αναφέρθηκε μ΄ευκρίνεια η εκπαιδευτικός Δήμητρα Όρλη.

Νέα προγράμματα απασχόλησης 6μήνου για 104.000 ανέργους



Από το Γραφείο της Αναπληρώτριας Υπουργού Εργασίας, Ράνιας Αντωνοπούλου ανακοινώνονται τα νέα προγράμματα απασχόλησης που θα υλοποιηθούν  εντός 6 μηνών για 104.000 ανέργους.
Εκτός από τα προγράμματα άμεσης υλοποίησης είναι προγραμματισμένη η δημιουργία 150.000 προσωρινών θέσεων εργασίας από τον Μάρτιο του 2016 έως το τέλος του χρόνου,  διάρκειας 8-12 μηνών.  Οι προσωρινές θέσεις  αποτελούν  κοινωνικό αντιστάθμισμα στα μέτρα λιτότητας.

Στα 384 ευρώ η βασική εθνική σύνταξη.Πως θα υπολογίζονται οι συντάξεις στο εξής.



Τον τρόπο με τον οποίον θα υπολογίζονται οι συντάξεις για όσους θεμελίωσαν δικαίωμα πριν και μετά το 2015, ξεκαθαρίζει εγκύκλιος του υπουργείου Εργασίας, η οποία φέρει την υπογραφή του υπουργού Εργασίας, Κοινωνικής Ασφάλισης και Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Α. Πετρόπουλου.Την ίδια στιγμή, ο υπουργός εργασίας, Γιώργος Κατρούγκαλος, κατέθεσε, ενώπιον της ΠΓ του ΣΥΡΙΖΑ, τις προτάσεις που επεξεργάζεται για το ασφαλιστικό, μεταξύ των οποίων και η διαμόρφωση της βασικής εθνικής σύνταξης στα 384 ευρώ.

Γερμανικές εφημερίδες."Οι ορδές των προσφύγων,το καλύτερο χαρτί Τσίπρα για το χρέος"



Εδώ και καιρό λέγεται, εικάζεται ή, τέλος πάντων, φημολογείται ότι η ελληνική κυβέρνηση θα χρησιμοποιήσει την προσφυγική κρίση για να πιέσει τους δανειστές ως προς το θέμα του χρέους.
Και μπορεί από το Βερολίνο να δίδεται η εντύπωση πως κάτι τέτοιο δεν μπορεί να γίνει δεκτό, εντούτοις παρασκηνιακά μπορεί, τελικά, τα δύο θέματα (χρέος και προσφυγικό) να επηρεάσουν το ένα το άλλο. Σύμφωνα με πληροφορίες της Bild, τις επόμενες εβδομάδες η Ελλάδα θα κάνει επίσημο αίτημα στην

Η νέα προκήρυξη του ΑΣΕΠ για 690 μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία



Οι δύο κατηγορίες της νέας προκήρυξης του ΑΣΕΠ 5Κ/2015, που αφορούν μόνιμες προσλήψεις στα νοσοκομεία της χώρας, είναι:
Α' Κατηγορία Τεχνολογικής Εκπαίδευσης (Τ.Ε.), τριακόσιες εβδομήντα τέσσερις (374) θέσεις Κλάδων/Ειδικοτήτων: Διοίκησης Μονάδων Υγείας και Πρόνοιας, Επισκεπτών -τριών Υγείας, Ιατρικών Εργαστηρίων, Λογιστικής, Μαιών - Μαιευτών, Μηχανικών ειδικοτήτων: Ηλεκτρονικών Τεχνικών, Μηχανολόγων Μηχανικών, Νοσηλευτικής, Πληροφορικής, Ραδιολογίας - Ακτινολογίας, Φυσικοθεραπείας.

Γ. Καρασμάνης : Μέσα σε μια νύχτα τα ορεινά έγιναν πεδινά για την Εξισωτική Αποζημίωση



Τον αιφνιδιαστικό αποκλεισμό εκατοντάδων γεωργών και κτηνοτρόφων του Νομού Πέλλας – αλλά και άλλων Νομών της χώρας -  από τη φετινή Εξισωτική Αποζημίωση για τις ορεινές και μειονεκτικές περιοχές, στηλιτεύει με ερώτησή του που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. Γιώργος Καρασμάνης.
            Παρά τους ισχύοντες κοινοτικούς κανονισμούς και Οδηγίες και τα οριζόμενα στην ίδια την Πρόσκληση Εκδήλωσης Ενδιαφέροντος για την Εξισωτική Αποζημίωση του 2015, που εξέδωσε το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων στις 11 Μαΐου,

Ασφαλιστικό.Κερδισμένοι και χαμένοι με την κατάργηση της 35ετίας.



Η «βόμβα» που έσκασε την Τετάρτη με την κατάργηση της 35ετίας στο Δημόσιο έρχεται να προστεθεί στις ρυθμίσεις που έχουν γίνει ήδη στον ιδιωτικό τομέα.Αυτό σημαίνει, όπως αναφέρει το euro2day, ότι τουλάχιστον 60.000 ασφαλισμένοι στο Δημόσιο, και άλλοι 150.000 στον ιδιωτικό τομέα, θίγονται άμεσα από τις δύο υπουργικές αποφάσεις που κλείνουν την πόρτα στην πιθανότητα συνταξιοδότησης νωρίτερα από τη συμπλήρωση του 67ου έτους ηλικίας, ή του 62ου, με 40 έτη ασφάλισης.

Επίδομα θέρμανσης και τέλη κυκλοφορίας.Η μεγάλη σφαγή.



Ούτε 3 ώρες δεν πέρασαν από τη συνάντηση του Τ. Αλεξιάδη με εκπροσώπους των αγροτών και το ζήτημα της αύξησης του ΕΦΚ στο αγροτικό πετρέλαιο ξεκαθαρίζεται στο νέο πολυνομοσχέδιο με τις «ουρές» των προαπαιτούμενων: Η αύξηση ισχύει κανονικά από τις 15 Οκτωβρίου.Συγκεκριμένα, στο πολυνομοσχέδιο συμπεριλαμβάνονται οι εξής διατάξεις φορολογικού ενδιαφέροντος:Αποσαφηνίζεται ότι η αναπροσαρμογή του συντελεστή ΕΦΚ του πετρελαίου εσωτερικής καύσης (DIESEL) κινητήρων που χρησιμοποιείται αποκλειστικά στη γεωργία από 66 ευρώ σε 200 ευρώ ανά χιλιόλιτρο, ισχύει για την περίοδο από 1/10/2015

Σε αναβρασμό οι αγρότες, ενισχύονται τα μπλόκα



Στον κόμβο της Κουλούρας εξακολουθούν να έχουν παρατεταγμένα τα τρακτέρ και τα αγροτικά τους αγρότες και κτηνοτρόφοι της Βόρειας Ελλάδας, με το μπλόκο να ενισχύεται συνεχώς, όπως λένε ο πρόεδρος της Πανελλήνιας Ένωσης Κτηνοτρόφων, Δημήτρης Καμπούρης και ο επικεφαλής του Αγροτικού Συλλόγου Βέροιας, Τάσος Χαλκίδης.
Αγρότες και κτηνοτρόφοι διαμαρτύρονται για τα μέτρα που προωθούνται και κυρίως για ζητήματα ασφαλιστικά και φορολογικά και τονίζουν ότι εάν ψηφιστούν ως έχει "τότε ο πρωτογενής τομέας έσβησε".

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 30/10



Το ερώτημα δεν είναι ποιος θα μου το επιτρέψει,
αλλά ποιος θα με σταματήσει.

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 30 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 29 Οκτωβρίου 2015

Η κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», στο Πνευματικό Κέντρο Γιαννιτσών



Την γνωστή κωμωδία «Συμπέθεροι από τα Τίρανα», των Μιχάλη Ρέππα- Θανάση Παπαθανασίου, μία τρίωρη θεατρική παραγωγή από την θεατρική ομάδα του Δήμου Αμπελοκήπων – Μενεμένης «ΘΕΑΤΡΟΚΑΠΗΛΟΙ», θα έχουν την ευκαιρία να παρακολουθήσουν οι φίλοι του θεάτρου και της κωμωδίας, στα Γιαννιτσά.

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 29/10



Αν ο κόσμος είναι για σένα ένα κλειστό στρείδι,
τότε έχεις χρησιμοποιήσει λάθος πιρούνι!

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 29 Οκτωβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Τετάρτη 28 Οκτωβρίου 2015

Νεκρός σε τροχαίο άνδρας της ασφάλειας του Αλέξη Τσίπρα -Συγκινημένος στην κηδεία ο πρωθυπουργός



Πένθος στην προσωπική ασφάλεια του Αλέξη Τσίπρα, καθώς ένας 28χρονος συνοδευτικός αστυνομικός που συμμετείχε στη φρουρά του πρωθυπουργού έχασε τη ζωή του σε τροχαίο δυστύχημα. 
Ο αστυνομικός, που υπηρετούσε στη Γενική Διεύθυνση Ασφαλείας Επισήμων της ΕΛ.ΑΣ. και ήταν συνοδευτικός με μηχανή στη φρουρά του πρωθυπουργού, έχασε τη ζωή του σε δρόμο του Καματερού. 

Τέλος στις χρεώσεις περιαγωγής από τον Ιούνιο 2017 - Αναλυτικά τι θα πληρώνετε



Την οριστική κατάργηση των χρεώσεων περιαγωγής εντός της Ευρωπαϊκής Ένωσης, από τον Ιούνιο του 2017, ενέκρινε σήμερα η Ολομέλεια του Ευρωπαϊκού Κοινοβουλίου στο Στρασβούργο.
Όλα τα τέλη περιαγωγής για κλήσεις, αποστολή μηνυμάτων κειμένου και χρήση διαδικτύου μέσω κινητού τηλεφώνου (mobile internet) στο εξωτερικό εντός της ΕΕ θα απαγορευθούν από τις 15 Ιουνίου 2017. Παράλληλα θα τεθούν σε εφαρμογή σαφείς κανόνες σχετικά με το δικαίωμα πρόσβασης στο διαδίκτυο.

Γιάννης Σηφάκης: Συναντήσεις με αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας και με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας και Αλμωπίας



Ο Γιάννης Σηφάκης συναντήθηκε με τους αγροτικούς συλλόγους της Πέλλας λίγες μέρες πριν τις αγροτικές κινητοποιήσεις που θα γίνουν τις επόμενες μέρες και με το Εργατοϋπαλληλικό Κέντρο Έδεσσας- Αλμωπίας.

Με τους αγρότες 
Στην συνάντηση με τους αγρότες ο βουλευτής συντάχθηκε με τα δίκαια αιτήματα τους αναλύοντας παράλληλα τις θέσεις με τις οποίες προσέρχεται η κυβέρνηση στις διαπραγματεύσεις με τους θεσμούς για τα αγροτικά θέματα.

Ελληνικά βότανα, μοναδικά φάρμακα



Τι θα λέγατε αν, για να σας φτιάξει η διάθεση, πίνατε λίγο μελισσόχορτο; Το ίδιο θα μπορούσατε να κάνετε με το θυμάρι, αν αισθάνεστε κρυωμένοι και βήχετε, αλλά και με πολλά βότανα που μέχρι πρότινος πιστεύατε ότι προορίζονταν μόνο για τα φαγητά σας.Η χρήση των βοτάνων ως φαρμάκων έχει τις ρίζες της στο βαθύ παρελθόν και ξεκινά μαζί με την εμφάνιση του ανθρώπου στη Γη. Πρόκειται μάλιστα για μια πρακτική που συνεχίστηκε μέχρι πολύ πρόσφατα, όταν η φαρμακοβιομηχανία άρχισε να παρασκευάζει χημικά φάρμακα για να αντικαταστήσει τη βαλεριάνα, την μπελαντόνα, τη μαντζουράνα και πολλά άλλα

Εξαιρετικό - Ανακαλύφθηκε ασύλητος τάφος πολεμιστή του 1500 π.Χ. (φώτο)



Μια σπουδαία ανακάλυψη έφερε στο φως η σκαπάνη του Jack L. Davis και της Sharon R. Stocker, από το Πανεπιστήμιο του Cincinnati, στην Πελοπόννησο. Ασύλητος, πλούσια κτερισμένος, λακκοειδής τάφος ανακαλύφθηκε το καλοκαίρι από διεθνή ομάδα αρχαιολόγων, πλησίον του μυκηναϊκού ανακτόρου του Νέστορος, στον Άνω Εγκλιανό, στη Χώρα του Δήμου Πύλου-Νέστορος. Ο τάφος, ο οποίος ανήκε σε πολεμιστή, χρονολογείται περίπου το 1500 π. Χ. (Υστεροελλαδική ΙΙ περίοδος) και αποτελεί την πιο εντυπωσιακή περίπτωση επίδειξης προϊστορικού πλούτου σε ταφικά μνημεία της Ηπειρωτικής Ελλάδας, που έχει έρθει στο φως τα τελευταία εξήντα πέντε χρόνια. 

Η Μακεδονία αποκτά τον Παρθενώνα της!



Μνημείο πρωτόφαντο, ένα θαύμα τεχνικής, που οικοδομήθηκε με λόγο τη «χρυσή τομή», παντρεύοντας τις θεωρίες των Πυθαγορείων και τις θεωρίες του Πλάτωνα, το Ανάκτορο των Αιγών αποτελεί τοπόσημο στην ιστορία, τη γεωγραφία και την αρχαιολογία. Η αναστήλωσή του είναι σε πλήρη εξέλιξη και όπως τονίζει σε συνέντευξη της στο in.gr η διευθύντρια της Εφορείας Αρχαιοτήτων Ημαθίας Αγγελική Κοτταρίδη, εάν εξασφαλιστεί η η αναγκαία χρηματοδότηση ύψους 10 εκατ. ευρώ από το επόμενο ΕΣΠΑ, «το 2020 η Μακεδονία θα έχει αποκτήσει τον Παρθενώνα της».

Στη Βουλγαρία οι επενδύσεις των… ελληνικών ευρώ



Την τρίτη θέση διατηρεί η Ελλάδα στην κατάταξη των ξένων επενδύσεων στη Βουλγαρία, μετά την Αυστρία και την Ολλανδία, με συνολικές επενδύσεις στο τέλος του 2014 ύψους 2,49 δισ. ευρώ (έναντι σχεδόν 2,58 δισ. ευρώ το 2013 και 2,75 δισ. ευρώ το 2012), όπως αναφέρεται στην ετήσια έκθεση του γραφείου Οικονομικών και Εμπορικών Υποθέσεων της ελληνικής πρεσβείας στη Σόφια.
Όπως σημειώνεται, μόνο για το 2013 οι ελληνικές επενδύσεις ήταν ύψους 67,5 εκατ. ευρώ,

Deutsche Bank: Αναπόφευκτο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους



Στην αποκάλυψη της απόρρητης έκθεσης που έχει συντάξει η Deutsche Bank, σύμφωνα με την οποία είναι αναπόφευκτο το «κούρεμα» του ελληνικού χρέους τουλάχιστον κατά 200 δισ. ευρώ, προχώρησε η γερμανική εφημερίδα Bild, θέτοντας σε νέα βάση τις συζητήσεις που αφορούν το ελληνικό ζήτημα.
«Το κούρεμα χρέους για την Αθήνα θα έρθει και θα είναι ακριβό», αναφέρει η Bild σε μεταμεσονύκτια δημοσίευση στην ιστοσελίδα της, επικαλούμενη τις εκτιμήσεις αναλυτών

Την ήττα από τον Ζαφειράκη γνώρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας με 54-43



Την δεύτερη ήττα στο πρωτάθλημα, γνώρισε ο ΓΑΣ Έδεσσας στη Νάουσα, με αντίπαλο τον Ζαφειράκη με σκορ 54-43. Το παιχνίδι ήταν κακό κυρίως στο 2ο ημίχρονο με τον Ζαφειράκη να επικρατεί με σχετική ευκολία. Από τον ΓΑΣ απουσίασε ο Τότλης. 
Το παιχνίδι ξεκίνησε με τις δύο ομάδες να συμβαδίζουν στο σκορ με τον Δοδόπουλο από τον ΓΑΣ να βρίσκει τον δρόμο προς το καλάθι από την περιφέρεια και τους Μουρατίδη και Σιδηρόπουλο να «απαντούν» για τον Ζαφειράκη. Το 1ο δεκάλεπτο βρήκε τις δύο ομάδες ισόπαλες με 14-14.

Τίτλοι τέλους για την εφημερίδα "Αγγελιοφόρος"

Έκλεισε την Τρίτη η εφημερίδα "Αγγελιοφόρος" αφού ο Βασίλης Μπακατσέλος ανακοίνωσε στους εργαζομένους ότι η εφημερίδα της Θεσσαλονίκης, προχωρά σε παύση πληρωμών και καταθέτει αίτηση πτώχευσης.
Για το οριστικό κλείσιμο του «Αγγελιοφόρου» εξέδωσε ανακοίνωση και η ΕΣΗΕΜ-Θ, στην οποία τονίζει μεταξύ άλλων:
«Στον ίδιο χώρο που ο πατέρας του, Αλέξανδρος Μπακατσέλος, έδινε διαδοχικές διαβεβαιώσεις ότι από αυτόν και την οικογένειά του δεν πρόκειται να χάσει ποτέ κανείς έστω

Θρήνος στη Κοζάνη.Οι γιατροί άφησαν το παιδί να πεθάνει στην κοιλιά της μάνας του



Με νομικές ενέργειες σκοπεύουν να κινηθούν οι γονείς βρέφους, το οποίο γεννήθηκε νεκρό στο Μαμάτσειο Νοσοκομείο Κοζάνης. Όπως υποστηρίζουν οι τραγικοί γονείς πως το μωρό τους θα μπορούσε να έχει σωθεί, αν δε γινόταν σωρεία ιατρικών λαθών, εκτιμήσεων και παραλείψεων.Η μητέρα πέρασε την πόρτα του νοσοκομείου,  το βράδυ της περασμένης Πέμπτης ούσα σε συμπληρωμένη κύηση 9 μηνών και 2 ημερών, με πυρετό και πόνους. Οι γιατροί δεν προχώρησαν σε καισαρική, αν και το μωρό ζούσε κανονικά, όπως έδειξε η

Εκλογή νέας Συντονιστικής Επιτροπής της Ο.Μ. ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



Αγαπητοί φίλοι/ες,
Σας ενημερώνουμε ότι στις πρόσφατες εκλογές για τη νέα Συντονιστική Επιτροπή της Οργάνωσης Μελών ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας (Γιαννιτσών) εξελέγησαν οι παρακάτω συντρόφισσες και σύντροφοι:

Το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων της Πέλλας



Η Ομοσπονδία Επαγγελματικών Βιοτεχνικών και Εμπορικών Σωματείων Ν. Πέλλας σας ενημερώνει για το νέο χειμερινό ωράριο καταστημάτων και έχει ως εξής:

Στις 5 Νοεμβρίου τα οικογενειακά επιδόματα.



Την Παρασκευή 30 Οκτωβρίου 2015 θα ενεργοποιηθεί για τέταρτη φορά η κάρτα αλληλεγγύης, σύμφωνα με ανακοίνωση του υπουργείου Εργασίας.Το ποσό των 16,3 εκατ. ευρώ, θα πιστωθεί σε 145.357 δικαιούχους, που θα λάβουν έτσι την δ' δόση της Κάρτας Αλληλεγγύης. Πρόκειται για την οικονομική ενίσχυση που γίνεται μέσω της χρήσης αυτής της κάρτας και αποτελεί την επιδότηση σίτισης που λαμβάνουν οι παραπάνω δικαιούχοι και η οποία ανέρχεται στο ποσό των 70 – 220 ευρώ το μήνα, ανάλογα με το πόσο χαμηλό είναι το

28η Οκτωβρίου: Η Τιτανομαχία του Υψώματος 731 - ΒΙΝΤΕΟ



Συμπληρώνονται 75 χρόνια από το πρωί της 28ης Οκτωβρίου 1940, όταν ήχησαν οι σειρήνες και οι καμπάνες του πολέμου. Όλοι οι Έλληνες, χωρίς καμιά άλλη σκέψη, υπάκουσαν στο εθνικό προσκλητήριο, πήραν το όπλο και έτρεξαν στις χιονισμένες κορφές της Πίνδου για να υπερασπιστούν την Πατρίδα και να πεθάνουν με τιμή. 

Να ετοιμάζονται τα Γιαννιτσά...Χώρους προσωρινής υποδοχής στην Βόρεια Ελλάδα θέλει το Μαξίμου.



Επιβεβλημένη θεωρεί η κυβέρνηση την δημιουργία δύο χώρων προσωρινής υποδοχής και ταυτοποίησης προσφύγων σε Αττική και βόρεια Ελλάδα καθώς απορρέει από την συνεργασία με την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ, ενώ θα χρηματοδοτηθεί από κοινοτικούς πόρους.Όπως σημειώνουν κυβερνητικές πηγές οι δύο χώροι είναι αναγκαίοι για να διεξάγεται ομαλά η διαδικασία της ταυτοποίησης και την μετεγκατάστασης των προσφύγων στις χώρες υποδοχής καθώς και για ανθρωπιστικούς λόγους, εν όψει και του επερχόμενου χειμώνα.

Ο μικρός ήρωας του έπους του '40



Ενα 13χρονο παιδί είχε... καταταγεί ανάμεσα στους Ελληνες στρατιώτες που έφευγαν να πολεμήσουν τους Ιταλούς του Ντούτσε στο μέτωπο.
Ο πιτσιρίκος με το όνομα Αναστάσιος Χαραλαμπόπουλος μπήκε κρυφά στο βαγόνι με τις αποσκευές των επιστρατευμένων και έφτασε ως... λαθρεπιβάτης στα ελληνοαλβανικά σύνορα. Και μπορεί να μην πολέμησε -το όπλο θα ήταν άλλωστε πιο μεγάλο από το μπόι του-, βοήθησε ωστόσο τον ελληνικό στρατό όσο και όπως μπορούσε...
Είναι μία πτυχή της ιστορίας που δεν βρήκε χώρο στις ένδοξες σελίδες του έπους του 1940.

Ξανά «μαύρα σύννεφα» πάνω από την Ελλάδα



Πυκνώνουν τα «μαύρα σύννεφα» πάνω από την ελληνική οικονομία, καθώς, εκτός κι αν συμβεί κάποιο εξαιρετικά ευχάριστο και απρόσμενο απρόοπτο, η χώρα χάνει και αυτή την εβδομάδα για την εκταμίευση της υποδόσης των 2 δισ. ευρώ, ενώ αρχίζει με κακούς οιωνούς η πρώτη αξιολόγηση.
Το ταξίδι των επικεφαλής της τρόικας στο τέλος της προηγούμενης εβδομάδας, αλλά και η επίσκεψη του αντιπροέδρου Ντομπρόβσκις δεν πήγαν τόσο καλά όσο θα άρμοζε στις περιστάσεις.

Τo έπος του '40.Όταν οι Έλληνες έλεγαν "ΟΧΙ" και το εννοούσαν!


Η Επέτειος του ΟΧΙ μνημονεύει την άρνηση της Ελλάδας στις ιταλικές αξιώσεις που περιείχε το τελεσίγραφο που επιδόθηκε στις 28 Οκτωβρίου του 1940 στον Έλληνα Δικτάτορα που έφερε τίτλο του Πρωθυπουργού, Ιωάννη Μεταξά.
Συνέπεια της άρνησης αυτής ήταν η είσοδος της Χώρας στο Β΄ Παγκόσμιο Πόλεμο και η έναρξη του Ελληνοϊταλικού πολέμου του 1940. Η ημερομηνία αυτή καθιερώθηκε να εορτάζεται στην Ελλάδα και την Κύπρο κάθε χρόνο ως επίσημη εθνική εορτή και αργία. Επίσης, σε πολλές χώρες του κόσμου, Ελληνικές κοινότητες