Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015

Oι σκοπιανοί "σηκώνουν" φράχτη στα σύνορα με την Ελλάδα



«Τις πρωινές ώρες άρχισαν, από την πλευρά της FYROM, εργασίες κατασκευής φράχτη με συρματόπλεγμα στην οριογραμμή σε μήκος τριών-τεσσάρων χιλιομέτρων μεταξύ της όχθη του Αξιου ποταμού και του όρους Πάϊκο», δήλωσε πηγή της αστυνομίας του Κιλκίς η οποία έχει την ευθύνη της φύλαξης των συνόρων στην περιοχή της Ειδομένης όπου συρρέουν καθημερινά χιλιάδες πρόσφυγες και παράτυποι μετανάστες με σκοπό να προωθηθούν στα Σκόπια και από εκεί στην Κεντρική και Βόρεια Ευρώπη.

10 πολύ εκνευριστικά πράγματα



Ξέρετε καλά ότι σας ενοχλούν. Ξέρετε καλά ότι στερούνται νοήματος και λογικής. Ξέρετε καλά ότι είναι εκτός κανόνων. Και δυστυχώς -τη στιγμή που χρειάζεται- δεν έχετε στην παρέα σας έναν Βάλτερ Σόμπτσακ, για να βάλει τα πράγματα στη θέση τους όπως μόνο εκείνος ξέρει.
Η αλλαγή στο τασάκι
Συμβαίνει παντού με τον ίδιο τρόπο, είτε είσαι σε καφετέρια, είτε σε εστιατόριο, είτε σε νυχτερινό κέντρο. Ο/η σερβιτόρος έρχεται με ένα καθαρό τασάκι πάνω σε δίσκο, με σκοπό

Κατάθλιψη: Πότε μπορεί να σου συμβεί ποια είναι τα σημάδια



Η κατάθλιψη είναι μία συναισθηματική διαταραχή που επηρεάζει τη διάθεση, τις σκέψεις και συνήθως συνοδεύεται από σωματικές ενοχλήσεις. Επηρεάζει τις διατροφικές συνήθειες του ατόμου, τον ύπνο του, τον τρόπο που βλέπει τον εαυτό του και τον τρόπο με τον οποίο σκέφτεται και αντιλαμβάνεται. Η κατάθλιψη δεν είναι το ίδιο με το φυσιολογικό συναίσθημα θλίψης που περνά γρήγορα και έχει μικρότερη ένταση. Στην κατάθλιψη το δυσάρεστο συναίσθημα έχει μεγάλη ένταση, διαρκεί περισσότερο και οδηγεί σε έκπτωση της λειτουργικότητας του ατόμου σε πολλούς τομείς της ζωής του.

Viber: Τώρα, μπορείτε να σβήνετε μηνύματα που μόλις στείλατε!



Μία δυνατότητα που του έλειπε και οι χρήστες του ζητούσαν επίμονα πρόσθεσε το Viber στην υπηρεσία Messenger του.Από εδώ και στο εξής, ο χρήστης θα μπορεί να σβήσει το μήνυμα που μόλις έστειλε, δίχως να παίζει ρόλο αν ο παραλήπτης έχει διαβάσει ή όχι το εν λόγω μήνυμα. Επίσης, θα μπορεί να διαγράψει ακόμη και κάποιο παλαιότερο μήνυμα που έχει στείλει, στο οποίο για παράδειγμα αναφέρατε προσωπικά σας στοιχεία.
Η δυνατότητα διαγραφής μηνυμάτων περιλαμβάνεται στην έκδοση 5.6.5 του Viber, η οποία

Διακοπή ρεύματος στην Καλλίπολη Σκύδρας, την Τρίτη 1/12/15



Με βάση την ενημέρωση του Δήμου μας από το Διαχειριστή Ελληνικού Δικτύου Διανομής Ηλεκτρικής Ενέργειας (Δ.Ε.Δ.Δ.Η.Ε.), πληροφορούμε τους συνδημότες μας της Καλλίπολης Σκύδρας  ότι θα διακοπεί η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος την Τρίτη 1 Δεκεμβρίου 2015, από τις 08:00΄έως τις 09:30’,προκειμένου να πραγματοποιηθούν  εργασίες  συντήρησης του δικτύου. Λόγω της διακοπής του ρεύματος θα υπάρχει ανάλογη επίπτωση στην ομαλή υδροδότηση του οικισμού.

Τα 13 προαπαιτούμενα-"φωτιά" που ξεκλειδώνουν τη δόση του 1 δισ. ευρώ



Δεκατρία προαπαιτούμενα - φωτιά περιλαμβάνει η δεύτερη λίστα που "κλείδωσε" στις Βρυξέλλες σε επίπεδο επιτελών των υπουργών Οικονομικών της Ευρωζώνης.
Η εφαρμογή της δεύτερης δέσμης μέτρων κρίνεται ιδιαιτέρως σημαντική όχι μόνο γιατί ξεκλειδώνει τη δόση του 1 δισ. ευρώ αλλά και γιατί ανοίγει τον δρόμο για την επίσημη υλοποίηση της πρώτης αξιολόγησης του νέου ελληνικού προγράμματος, η οποία έχει ήδη καθυστερήσει. Όσο περισσότερο καθυστερεί άλλωστε η αξιολόγηση, τόσο πιο πίσω πάει

Αυτό κι αν είναι σκάνδαλο.Μοίραζαν επιχειρηματικά δάνεια με εγγύηση...δημοσίου.



Παραβιάζοντας το νόμο, διευθύντρια του Γενικού Λογιστηρίου του Κράτους προσέφερε αφειδώς στήριξη σε δεκάδες επιχειρηματίες της Βορείου Ελλάδος στους οποίους παρείχε… με το τσουβάλι εγγυήσεις του ελληνικού δημοσίου, χωρίς καν να έχουν υποβάλει αίτηση!
Ξεπερνώντας τα αναχώματα που θέτει ο νόμος και τις αυστηρές προϋποθέσεις που προβλέπονται, χορηγήθηκαν εγγυήσεις του Ελληνικού Δημοσίου ύψους 94 εκατομμυρίων ευρώ σε 57 επιχειρηματίες από τη Βόρεια Ελλάδα, επειδή είχαν πρόβλημα να εξυπηρετήσουν τις δανειακές τους υποχρεώσεις στις τράπεζες. Και όλα αυτά μέσα σε 30 ημέρες!

Μητσοτάκης:Oι ελληνικές τράπεζες πέρασαν σε ξένα χέρια με ευθύνη Τσίπρα.



Ευθύνες στην κυβέρνηση για τον αφελληνισμό της τραπεζών, καθώς και την τεράστια ζημιά στο ελληνικό Δημόσιο από την ανακεφαλαιοποίηση, επιρρίπτει ο βουλευτής της Νέας Δημοκρατίας, Κυριάκος Μητσοτάκης, σε ερώτηση που κατέθεσε στη Βουλή προς τον υπουργό Οικονομικών Ευκλείδη Τσακαλώτο.
«Η κυβέρνηση επαίρεται για τη δήθεν πετυχημένη ανακεφαλαιοποίηση των συστημικών τραπεζών. Η αλήθεια είναι ότι οι πολιτικές επιλογές και αστοχίες της ίδιας της κυβέρνησης είναι αυτές που δημιούργησαν την ανάγκη της νέας ανακεφαλαιοποίησης των τραπεζών, η

Ανάσα για 750.000 ασφαλισμένους-Μείωση φόρων στον ΟΑΕΕ



Αλλάζουν όλα στον ΟΑΕΕ με το υπουργείο Εργασίας να εξετάζει να καθιερώσει ένα κατώτατο υποχρεωτικό ποσό ασφαλιστικής κάλυψης το οποίο θα κυμαίνεται από 150 έως και 200 ευρώ το μήνα.
Σύμφωνα με τον Ελεύθερο Τύπο από εκεί και πέρα και με βάση το σενάριο που εξετάζει το υπουργείο, οι ελεύθεροι επαγγελματίες θα καταβάλλουν τις εισφορές τους ανάλογα με το πραγματικό τους εισόδημα καθώς, η ιδέα του υπολογισμού εισφορών με βάση τον τζίρο φαίνεται ότι εγκαταλείπεται οριστικά και για τους 750.000 ελεύθερους επαγγελματίες του

Ο Βορίδης αδειάζει τον Τζιτζικώστα.Θέλει επιστροφή Σαμαρά



Την προσπάθεια του Σαμαρικού μπλοκ της Νέας Δημοκρατίας να διαμορφώσει την πολιτική και τη στάση του κόμματος έναντι της κυβέρνησης – στη σκιά και της πρόσκλησης Τσίπρα για συναίνεση – «αποκάλυψε» ο Μάκης Βορίδης στην Βουλή. Κατά τη διάρκεια της συζήτησης για τον προϋπολογισμό στην επιτροπή Οικονομικών και ενώ είχε προηγηθεί η τοποθέτηση της Ντόρας Μπακογιάννη που κάλεσε την κυβέρνηση να ζητήσει συγγνώμη και να παραδεχθεί ότι έκανε λάθος, ο κ. Βορίδης διαφώνησε ανοικτά και υπέδειξε ως μόνη οδό

Ρώσος βουλευτής ζητά να επιστραφεί η Αγία Σοφία στους Ορθόδοξους



Μετά την κατάρριψη του μαχητικού και την κήρυξη οικονομικού πολέμου, η συζήτηση στη Ρωσία έχει ανάψει για τις επόμενες κινήσεις της χώρας σε διπλωματικό επίπεδο.Το «κοινό αίσθημα» απαιτεί μια δικαίωση για τον θάνατο του πιλότου, που για τους Ρώσους ήρθε εντελώς άδικα, και στο πλαίσιο αυτό διάφορες φωνές ακούγονται να προτείνουν λύσεις και βήματα προς την εκτόνωση.Στο πλαίσιο αυτό, κατά την διάρκεια της συζήτησης στη ρωσική Δούμα, ο βουλευτής του Κομμουνιστικού Κόμματος Σεργκέι Γκαβρίλοφ εισηγήθηκε το εξής:

Αγροτικές επιδοτήσεις.Το 90% πληρώνεται την ερχόμενη εβδομάδα.



Στην αρχή της ερχόμενης εβδομάδας πρόκειται να δημοσιοποιηθεί η κατανομή των δικαιωμάτων της βασικής ενίσχυσης και εν συνεχεία έως την Παρασκευή 4 Δεκεμβρίου θα έχουν πιστωθεί τα ποσά των επιδοτήσεων στους λογαριασμούς των δικαιούχων παραγωγών.Σύμφωνα με πληροφορίες από το υπουργείο Αγροτικής Ανάπτυξης, επιλέχθηκε να γίνει η πληρωμή τις πρώτες ημέρες του Δεκεμβρίου καθώς οι δικαιούχοι- με βάση τον κοινοτικό κανονισμό- θα λάβουν έτσι το 90% της βασικής ενίσχυσης, αντί του 70% αν η

Έδειραν αντιδήμαρχο επειδή έκανε έλεγχο σε καφετερία.



Έδειραν τον αντιδήμαρχο Διοικητικών Υπηρεσιών του Δήμου Κορδελιού - Ευόσμου,  Σωτήρης Μαγόπουλος επειδή θέλησε να κάνει έλεγχο σε καφετέρια της πλατείας Ευόσμου για πολεοδομικές παραβάσεις.
 Σε κεντρική καφετέρια του Ευόσμου έγινε το περιστατικό, χθες το πρωί, όταν ο Σωτήρης Μαγόπουλος μαζί με υπαλλήλους του δήμου θέλησε να πραγματοποιήσει έλεγχο για πολεοδομικές παραβάσεις, τις οποίες είχαν καταγγείλει πολλοί πολίτες. Σύμφωνα με πληροφορίες ο πατέρας του ιδιοκτήτη της καφετέριας εμπόδισε την είσοδο στον

Ο Λεβέντης έγινε το νέο δεκανίκι του Τσίπρα.Έτοιμος να μπει στην κυβέρνηση.



Για "γέφυρα συνεργασίας" με την κυβέρνηση έκανε λόγο νωρίτερα ο Βασίλης Λεβέντης, μιλώντας στον ΣΚΑΙ.
Σύμφωνα με όσα ανέφερε ο πρόεδρος των Κεντρώων, μίλησε τηλεφωνικά με τον Αλέξη Τσίπρα για το ζήτημα της σύγκλησης του Συμβουλίου Αρχηγών και προσφέρθηκε να ψηφίσουν οι βουλευτές του τα μέτρα χωρίς να ζητήσει υπουργεία.
Ο κ. Λεβέντης αποκάλυψε ότι θα έχει συνάντηση με τον πρωθυπουργό, την προσεχή εβδομάδα, προκειμένου να συζητήσουν για τα "9 σημεία" που έχει θέσει το κόμμα της

Η ομιλία του Γιώργου Καρασμάνη στην επιτροπή παραγωγής και εμπορίου



Στην τοποθέτησή του στην Επιτροπή Παραγωγής και Εμπορίου της Βουλής επί του Νομοσχεδίου για τους βοσκοτόπους, ο Γιώργος Καρασμάνης ξεκαθάρισε εξ αρχής ότι υπερψηφίζει το συγκεκριμένο Ν/Σ, δεδομένου ότι, όπως είπε, είναι μια επαναδιατύπωση του Νομοθετικού Πλαισίου του 2014 (Ν 4264/Μάιος του 2014, Ν 4315/Δεκέμβριος του 2014) σε νέα έκδοση. Τόνισε μάλιστα ότι, αν αυτό χρειαζόταν κάποιες διευκρινίσεις, θα αρκούσε μια απλή υπουργική απόφαση ή μια ερμηνευτική εγκύκλιος διότι, όντως, το Νομοθετικό Πλαίσιο 2014, έχει λύσει οριστικά το ακανθώδες πρόβλημα των βοσκοτόπων. Εάν μάλιστα εφαρμοζόταν, κανένα πρόβλημα ή καθυστέρηση θα υπήρχε και οι δικαιούχοι θα είχαν ήδη πληρωθεί.

Προκαλεί ο Ερντογάν."Δεν φοβάμαι τον Πούτιν"



Επιμένει στις προκλητικές του δηλώσεις μετά την κατάρριψη του ρωσικού βομβαρδιστικού, ο Τούρκος πρόεδρος Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν, ο οποίος δεν δίστασε να προειδοποιήσει τον Ρώσο ομόλογό του, Βλαντιμίρ Πούτιν «να μην παίζει με την φωτιά». Εξέφρασε πάντως την επιθυμία να τον συναντήσει στην σύνοδο για το κλίμα στο Παρίσι, πρόταση που απορρίπτει ο Πούτιν, εφόσον η Τουρκία εξακολουθεί «να μην ζητά συγγνώμη» για την κατάρριψη.
«Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλαντιμίρ Πούτιν λέει ότι αυτοί που έχουν δυο μέτρα και δυο σταθμά

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σαββάτο 28/11



Η διαφορά μεταξύ αυτού που είσαι
και αυτού που θες να γίνεις,
είναι αυτό που κάνεις!
Καλό Σαββατοκύριακο!

Σαν Σήμερα, Σαββάτο 28 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 27 Νοεμβρίου 2015

27 Νοεμβρίου 1944. Η πρώτη επίσημη αναφορά από υπουργό στα κατοχικά δάνεια



Σαν Σήμερα το 1944 ο καθηγητής και υφυπουργός Οικονομικών στην Κυβέρνηση Εθνικής Ενότητας, Άγγελος Αγγελόπουλος, σε συνέντευξή του στο Γαλλικό Πρακτορείο Ειδήσεων, αναφέρεται για πρώτη φορά στα κατοχικά «δάνεια», το ύψος των οποίων φτάνει τις 38.000.000 χρυσές λίρες Αγγλίας, δηλαδή 80.280.000.000 νέες δραχμές ή 500 πεντάκις εκατομμύρια κατοχικές δραχμές.

Συμφωνία Ελλάδας - θεσμών για το δεύτερο πακέτο προαπαιτούμενων



Την επίτευξη συμφωνίας μεταξύ Ελλάδας και θεσμών στις μεταρρυθμίσεις που θα περιλαμβάνει το δεύτερο πακέτο προαπαιτουμένων, επιβεβαίωσαν καλά πληροφορημένες πηγές της ευρωζώνης.
Σύμφωνα με τις ίδιες πηγές, κατά τη χθεσινοβραδυνή συνεδρίαση της Ομάδας Εργασίας της Ευρωζώνης, (EWG) οριστικοποιήθηκε ο κατάλογος των μεταρρυθμίσεων που θα περιλαμβάνονται στο δεύτερο πακέτο και το οποίο συνδέεται με υποδόση, ύψους 1 δισ. ευρώ. Οι ίδιες πηγές υπενθύμιζαν ότι οι ελληνικές αρχές έχουν δεσμευθεί να εφαρμόσουν τις μεταρρυθμίσεις αυτές ως τα μέσα Δεκεμβρίου, προκειμένου στη συνέχεια να ξεκινήσει η πρώτη αξιολόγηση του προγράμματος.

Στις 12:00 του Σαββάτου το Συμβούλιο των Πολιτικών Αρχηγών μετά την επικοινωνία του Πρωθυπουργού με τα κόμματα



Ο Πρωθυπουργός επικοινώνησε σήμερα τηλεφωνικά με τους αρχηγούς της Νέας Δημοκρατίας κ. Πλακιωτάκη, του ΚΚΕ κ. Κουτσούμπα, του ΠαΣοΚ κα Γεννηματά, του Ποταμιού κ. Θεοδωράκη και της Ένωσης Κεντρώων κ. Λεβέντη, αναφέρει σε ανακοίνωσή του το πρωθυπουργικό γραφείο.

Ο Πρωθυπουργός ενημέρωσε τους συνομιλητές του ότι ζήτησε από τον Πρόεδρο της Δημοκρατίας να συγκληθεί σύσκεψη Πολιτικών Αρχηγών προκειμένου να υπάρξει ενημέρωση σε σχέση με τον Προσφυγικό, εν όψει και της Συνόδου ΕΕ – Τουρκίας, καθώς και να προσδιοριστεί από κοινού διαδικασία Εθνικού Διαλόγου σχετικά με το Ασφαλιστικό και την Συνταγματική Αναθεώρηση.

Ερντογάν: Ο Πούτιν δεν μου απαντά στο τηλέφωνο



Ο Τούρκος πρόεδρος υποστηρίζει ότι κάλεσε τον Ρώσο ομόλογό του αλλά εκείνος δεν απάντησε ποτέ - Δηλώνει πρόθυμος να τείνει χείρα φιλίας στον Πούτιν - «Αν γνωρίζαμε ότι το μαχητικό ήταν ρωσικό θα δρούσαμε διαφορετικά», ισχυρίστηκε
Ο Ρώσος πρόεδρος, Βλάντιμιρ Πούτιν, ισχυρίζεται ότι η Τουρκία δεν έχει καλέσει το Κρεμλίνο για να απολογηθεί σχετικά με την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους τύπου Su-24.


Κάλεσμα του ΠΑΜΕ στην απεργία στις 3 Δεκεμβρίου σε Έδεσσα και Γιαννιτσά



Εργαζόμενοι, άνεργοι, νέοι και νέες, συνταξιούχοι, αυτοαπασχολούμενοι, αγρότες,

Το μεγάλο κεφάλαιο, η κυβέρνηση, η ΕΕ προχωρούν σε ένα καλά σχεδιασμένο και προμελετημένο έγκλημα, στη διάλυση της κοινωνικής ασφάλισης. Όσο περνούν οι μέρες οργιάζει ακόμα περισσότερο η προπαγάνδα τους, προκειμένου να «πείσουν» τους εργαζόμενους για την αναγκαιότητα των νέων βάρβαρων αντιασφαλιστικών μέτρων. Οι εκβιασμοί, τα διλήμματα και οι δηλώσεις που εστιάζουν στη διάσωση δήθεν του κοινωνικοασφαλιστικού συστήματος, φέρνουν νέο οδοστρωτήρα μέτρων που στην ουσία διαλύουν και τα τελευταία εναπομείναντα κοινωνικοασφαλιστικά δικαιώματα!

Η Λαϊκή Συσπείρωση Δήμου Σκύδρας για την «Τάφρο 66»



Με πρόσφατη ερώτηση τους, προς τους αρμόδιους υπουργούς,  οι βουλευτές του ΚΚΕ,   Σάκης Βαρδαλής και Γιάννης Δελής, έθεσαν για ακόμα μια φορά, τα προβλήματα που δημιουργούνται από τις συνεχείς υπερχειλίσεις της Τάφρου 66 στην Σκύδρα και ζήτησαν απαντήσεις για τα μέτρα που προτίθεται να λάβει η κυβέρνηση για:
 - την άμεση και πλήρη αποκατάσταση του αναχώματος της Τάφρου 66, που υποχώρησε, στην περιοχή Μαυροβουνίου του Δήμου Σκύδρας,

Κάλεσμα ΠΑΣΥ Πέλλας για αγωνιστική παρέμβαση στην Τράπεζα Πειραιώς στην Σκύδρα



Συνάδελφοι αγροτο-κτηνοτρόφοι της Πέλλας
Η καταιγίδα των φορολογικών μέτρων της συγκυβέρνησης ΣΥΡΙΖΑ-ΑΝΕΛ, που πορεύεται στους αντιλαϊκούς μονόδρομους της ΕΕ, σφίγγει σαν θηλιά στο λαιμό της φτωχομεσαίας αγροτιάς με τη νέα Κοινή Αγροτική Πολιτική 2014 – 2020 των μειωμένων κατά 50% κονδυλίων του προϋπολογισμού της ΕΕ για τη γεωργία μέχρι το 2019, επιταχύνοντας το ξεκλήρισμά μας

Διακοπή στρατιωτικών σχέσεων με την Τουρκία ανακοίνωσε το ρωσικό υπ. Aμυνας



Όλες οι στρατιωτικές επαφές με την Τουρκία διεκόπησαν, έπειτα από την κατάρριψη του ρωσικού αεροσκάφους από τουρκικό καταδιωκτικό, ανακοίνωσε σήμερα ο εκπρόσωπος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας Ιγκόρ Κονασένκοφ.
«Σήμερα, έπειτα από την λήψη πρότερης απόφασης, κλείνουν όλα τα κανάλια συνεργασίας μεταξύ του υπουργείου Άμυνας της Ρωσίας και των τουρκικών ενόπλων δυνάμεων», δήλωσε ο Κονασένκοφ.

Αντιπροσωπεία Τριτέκνων Πέλλας στην Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Όλγα Γεροβασίλη



Σας γνωρίζουμε ότι ο  Πρόεδρος του  Συλλόγου Τριτέκνων Έδεσσας και ένα μέλος και ο Πρόεδρος του Συλλόγου Τριτέκνων Δήμου Πέλλας συμμετείχαν στην συνάντηση του Διοικητικού Συμβουλίου της Πανελλαδικής Ομοσπονδίας Τριτέκνων με την Υφυπουργό  και Κυβερνητική Εκπρόσωπο κα Γεροβασίλη Ολγα στις 21/11/2015 καθώς και στην Γενική Συνέλευση που πραγματοποιήθηκε στις 22/11/2015.Ακολουθεί το ΔΤ της Ομοσπονδίας μας.
Οι Σύλλογοι Τριτέκνων Πέλλας υιοθετούμε πλήρως τις θέσεις της Ομοσπονδίας και υποσχόμασθε να συνεχίσουμε τον δίκαιο αγώνα μας για την αντιμετώπιση του εθνικού ζωτικού προβλήματος,του ΔΗΜΟΓΡΑΦΙΚΟΥ.

Για έντονα καιρικά φαινόμενα μέχρι το Σάββατο προειδοποιεί η διεύθυνση πολιτικής προστασίας



Από την Αυτοτελή Διεύθυνση Πολιτικής Προστασίας της Περιφέρειας Κεντρικής Μακεδονίας ανακοινώνεται ότι, σύμφωνα με το Έκτακτο Δελτίο Πρόγνωσης Καιρού που ελήφθη από την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία (α.α: 36/2015) και ισχύει από την Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015, μέχρι και το Σάββατο 28 Νοεμβρίου 2015, προβλέπονται έντονα καιρικά φαινόμενα, τα οποία θα ξεκινήσουν από αργά το βράδυ και κατά τις πρωινές ώρες της Παρασκευής και θα εξασθενήσουν σταδιακά αργά το Σάββατο.
Επίσης, προβλέπεται ελαφρά χιονόπτωση σε περιοχές με υψόμετρο άνω των 1.000 μέτρων στην Κεντρική Μακεδονία το Σάββατο.

Κατά της κατάργησης του Α.Τ. Κρύας Βρύσης τάσσεται ο ΣΥΡΙΖΑ Πέλλας



Η φημολογούμενη, ως αποτέλεσμα της επικείμενης υλοποίησης του σχεδίου αναδιάταξης των υπηρεσιών της ΕΛ.ΑΣ., μείωση του αριθμού των αστυνομικών τμημάτων του Καλλικρατικού Δήμου Πέλλας και κατάργηση του Α.Τ. Κρύας Βρύσης έχει αποτελέσει πηγή πληθώρας ευλόγων προβληματισμών και αντιδράσεων σε τοπική κοινωνία και φορείς τις τελευταίες ημέρες.

Πούτιν σε Ολάντ: Η Τουρκία μας πρόδωσε, την θεωρούσαμε φίλη



Οι δύο πρόεδροι κατέληξαν σε συμφωνία για ανταλλαγή στρατιωτικών πληροφοριών και για εντατικοποίηση των αεροπορικών επιδρομών εναντίον του Ισλαμικού Κράτους
Σε συμφωνία για κοινή δράση εναντίον του Ισλαμικού Κράτους και άλλων τζιχαντιστικών οργανώσεων κατάληξαν ο Βλάντιμιρ Πούτιν και ο Φρανσουά Ολάντ κατά τη διάρκεια της συνάντησης που είχαν την Πέμπτη στη Μόσχα.


Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 27/11



Ωριμότητα δεν είναι
να μιλάμε για μεγάλα πράγματα,
είναι να αρχίσουμε
να κατανοούμε τα μικρά!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 27 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 26 Νοεμβρίου 2015

«Ας αποφασίσουμε πως κάπου εδώ ζει ένα δέντρο» Η ιστορία του πασίγνωστου ζωγράφου που βλέπαμε στην ΕΡΤ





Ο αξιωματικός της πολεμικής αεροπορίας που έγινε ζωγράφος και τηλεοπτική διασημότητα δημιουργούσε πίνακες τοπία σε 26 λεπτά, δεν πληρωνόταν για την εκπομπή και δεν πούλαγε τα έργα του (Vid+Pics)



O χαρισματικός ζωγράφος με τα φουντωτά μαλλιά, Ρόμπερτ Νόρμαν Ρος, γεννήθηκε στις 29 Οκτωβρίου 1942 στην Φλόριντα. Στην ηλικία των 17 παράτησε το σχολείο και αποφάσισε να ακολουθήσει στρατιωτική καριέρα. Κατετάγη στην πολεμική αεροπορία και μετατέθηκε στην Αλάσκα, όπου ήρθε για πρώτη φορά σε επαφή με την τέχνη της ζωγραφικής.

Οι 10 τροφές που πρέπει να αποφεύγετε πριν κοιμηθείτε



Οι περισσότερες διαταραχές ύπνου συνδέονται άμεσα με τη διατροφή μας και συγκεκριμένα με το γεύμα που καταναλώνουμε προτού πέσουμε στο κρεβάτι.Σύμφωνα με τους ειδικούς, υπάρχουν τροφές που μας εύχονται «όνειρα γλυκά», όπως για παράδειγμα το γάλα, αλλά και τροφές που διαταράσσουν την ισορροπία του οργανισμού μας και οδηγούν σε κακής ποιότητας ύπνο.Ας δούμε λοιπόν ποιες είναι οι δέκα τροφές που καλύτερα να αποφεύγουμε να καταναλώνουμε πριν κοιμηθούμε:

Τζιχαντιστές ξυλοκόπησαν μέχρι θανάτου την 17χρονη Αυστριακή, που ήταν το κορίτσι- διαφήμιση του ISIS [εικόνες]



Τραγικό και πρόωρο τέλος είχε η ζωή της Σάμρα Κεσίνοβιτς, όταν προσπάθησε να διαφύγει από τη Συρία.
Η έφηβη από την Αυστρία, που είχε γίνει το κορίτσι- διαφήμιση για το Ισλαμικό Κράτος ξυλοκοπήθηκε μέχρι θανάτου από τους τζιχαντιστές. Η 17χρονη δολοφονήθηκε ενώ προσπαθούσε να το σκάσει από τη Ράκα, την «πρωτεύουσα» του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με δύο αυστριακές εφημερίδες.
Η Κεσίνοβιτς είχε εκτενή παρουσία στο προπαγανδιστικό υλικό του ISIS από τότε που εγκατέλειψε τη γενέτειρά της, τη Βιέννη, για να ενταχθεί στις τάξεις της οργάνωσης μαζί με μία φίλη της, την 16χρονη Σαμπίνα Σελίμοβιτς.

Δεν τα κατάφερε ο Πανεδεσσαϊκός απέναντι στον ΑΓΕ Πιερίας



Δεν κατάφερε να κάνει την υπέρβαση και να επικρατήσει στο ντέρμπι που θα εξασφάλιζε σε μεγάλο βαθμό τον φετινό πρωταθλητή του πρωταθλήματος νεανίδων ο ΠΑΝΕΔΕΣΣΑΙΚΟΣ.

Η ήττα από την ΑΓΕ Πιερίας ήρθε στο τέλος σε ένα εκπληκτικό παιχνίδι με την  ένταση και το πάθος να ξεχειλίζουν σε ένα γεμάτο γήπεδο, όπου οι θεατές απόλαυσαν και χειροκρότησαν τις προσπάθειες των αθλητριών και των δύο ομάδων.
 

Δώρο Χριστουγέννων: Ποιοι το δικαιούνται και πότε θα το πάρουν; Τι ισχύει για τους ανέργους;



Κάθε χρόνο παρέχεται από τον ΟΑΕΔ στους ανέργους που λαμβάνουν το επίδομα ανεργίας, Δώρο Χριστουγέννων το οποίο ισούται με το ποσό της τακτικής επιδότησης στο βαθμό που έχουν πάρει επίδοκμα από 1 Μαΐου εως 31 Δεκεμβρίου 2015 και αναλογία εφόσον υπάρχει μικρότερη διάρκεια επιδότησης.Το δώρο των Χριστουγέννων θα δωθεί στους δικαιούχους από τον ΟΑΕΔ, πριν ή μέσα στη εβδομάδα των ΧριστουγέννωνΕφόσον έπαιρναν επίδομα για διάστημα μικρότερο από το παραπάνω θα δικαιούνται οικονομική ενίσχυση ίση με τρία

Ξεχάστε το Wi-FI – Ερχεται το Li-Fi και είναι 100 φορές ταχύτερο



Το Wi-fi πέθανε, ζήτω το Li-Fi. Ερχεται και είναι 100 φορές ταχύτερο. Η νέα ασύρματη τεχνολογία προκαλεί ίλιγγο με τις επιδόσεις αλλά και τις καινοτομίες της.
Οπως και το Wi-Fi, το Li-Fi (Light-Fidelity) χρησιμοποιεί το ηλεκτρομαγνητικό φάσμα για τη μεταφορά δεδομένων. Αντί όμως για ραδιοσήματα, το Li-Fi μεταδίδει δεδομένα σε δυαδικό κώδικα χρησιμοποιώντας την τεχνολογία VLC (Visible Light Communication) που αξιοποιεί το φως από LED. Μέσα στο 2015, το νέο ασύρματο σύστημα κατάφερε να πιάσει ασύλληπτες ταχύτητες της τάξης των 224 Gigabits το δευτερόλεπτο σε εργαστηριακές δοκιμές δείχνοντας ότι έχει τη δυνατότητα να φέρει επανάσταση στην χρήση του διαδικτύου.

Το σχέδιο Κατρούγκαλου για το νέο ασφαλιστικό



Απέφυγε να ανοίξει τα χαρτιά του ο υπουργός Εργασίας Γ. Κατρούγκαλος για το κύριο θέμα του ποσοστού αναπλήρωσης, που θα καθορίσει  το ύψος των περικοπών  παλαιών και νέων συντάξεων,  κατά τη  σημερινή συνεδρίαση  του κυβερνητικού  συμβουλίου κοινωνικής πολιτικής .
Ο υπουργός Εργασίας, μετά το τέλος της συνεδρίασης, τόνισε ότι πρέπει να αναζητηθούν επιπλέον πόροι για την ενίσχυση του ασφαλιστικού συστήματος μετά την εκμηδένισή τους λόγω των μνημονιακών πολιτικών.

Bloomberg.Ποιοι Ευρωπαίοι θησαυρίζουν εξαιτίας των τζιχαντιστών.



Τα χέρια τους  από ικανοποίηση τρίβουν οι εκπρόσωποι της ευρωπαϊκής αμυντικής βιομηχανίας καθώς τα τρομοκρατικά χτυπήματα στο Παρίσι θα τους αποφέρουν ένα απρόσμενο κέρδος 50 δισ. δολαρίων.Τα γεγονότα της 13ης Νοεμβρίου οδηγούν τις κυβερνήσεις στο να αυξήσουν τις αμυντικές τους δαπάνες -στον τομέα της κυβερνοασφάλειας αλλά και για εξοπλισμούς όπως μαχητικά αεροσκάφη, τεθωρακισμένα οχήματα και μη επανδρωμένα αεροσκάφη- στην προσπάθεια να νικήσουν το Ισλαμικό Κράτος, σύμφωνα με το πρακτορείο Bloomberg.

Εκδήλωση με θέμα «Το ιερό του Ήλιου στην Ουρανιδών πόλη» στα Γιαννιτσά



Σας προσκαλούμε να τιμήσετε με την παρουσία σας την έκτη εκδήλωση της 20ης περιόδου 2015 – 2016 του Ανοιχτού Λαϊκού Πανεπιστημίου Γιαννιτσών, που διοργανώνεται από την Ιστορική και Λαογραφική Εταιρεία Γιαννιτών " Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ" με τη συνεργασία  της ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α. του Δήμου Πέλλας,
την Δευτέρα 30 Νοεμβρίου 2015 και ώρα 19.30' στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου Δήμου Πέλλας στα Γιαννιτσά.

Βαρύ κλίμα και αλληλοκατηγορίες στη ΝΔ.



Το απόλυτο χάος σημαδεύει ανεξίτηλα τη ΝΔ την ώρα που όλο και περισσότερα στελέχη κάνουν λόγο για «παρασκήνιο» την ημέρα του εκλογικού φιάσκου, υπονοώντας ουσιαστικά «σαμποτάζ».Την αιχμή αυτή άφησε σαφέστατα η Ντόρα Μπακογιάννη πυροδοτώντας νέα ένταση και μπλέκοντας ακόμα περισσότερο του κουβάρι για το τι οδήγησε στον ευτελισμό της κορυφαίας εσωκομματικής διαδικασίας και στη Βαβυλωνία που ακολούθησε.
Οι παραιτήσεις που πέφτουν βροχή , η τοποθέτηση του Γιάννη Πλακιωτάκη ως προσωρινού

Μεγάλη διάκριση για την ομάδα του Μεγάλου Αλεξάνδρου



Στην 18η συνεδρίαση του Δ.Σ. της Ο.Χ.Ε. αποφασίσθηκε η τύχη των εθνικών ομάδων γυναικών να ανατεθεί σε νέα γενιά προπονητών και συγκεκριμένα στο δίδυμο Μενέλαο Δανήλο - Αλέξανδρο Ταρινίδη οι οποίοι αναλαμβάνουν προπονητές των ομάδων εθνική γυναικών ,εθνική νεανίδων U19 και εθνική νεανίδων U17.Ταυτόχρονα συντονιστές των εθνικών ομάδων γυναικών αναλαμβάνουν οι Χρήστος Τζουβάρας και Γρηγορία Γκόλια

Ρωσικά αντίποινα.Βομβάρδισαν τούρκικο κομβόι φορτηγών.



Μαχητικά που πιστεύεται ότι ήταν ρώσικα φέρεται να χτύπησαν κομβόι τουρκικών φορτηγών στη Συρία, στα σύνορα με την Τουρκία, σύμφωνα με όσα μεταδίδουν διεθνή ΜΜΕ.Σύμφωνα με το Reuters, τα μαχητικά χτύπησαν χώρο πάρκινγκ σε συνοριακή διάβαση στο Κιλίς της Συρίας, όπου ήταν σταθμευμένα οχήματα της τουρκικής Οργάνωσης Διεθνούς Ανθρωπιστικής Βοήθειας (IHH), ωστόσο το φορτηγό που έπιασε φωτιά δεν ανήκε στην οργάνωση.«Οι ομάδες μας βοήθησαν να σβήσει η φωτιά. Τα φορτηγά δεν ανήκουν σε εμάς

Ημέρα Καριέρας στην Έδεσσα στο χώρο του τουρισμού



Ο Δήμος Έδεσσας και η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Έδεσσας στηρίζουν τις Ημέρες Καριέρας που διοργανώνονται σε συνεργασία με μεγάλα ξενοδοχειακά συγκροτήματα της Χαλκιδικής.  

Την Τετάρτη 2 Δεκεμβρίου από τις 11 το πρωϊ έως τις 8 το βράδυ στο Πολιτιστικό Κέντρο Έδεσσας εκπρόσωποι από τις πολυβραβευμένες εταιρίες Sani ResortIkos Resorts θέλουν να γνωρίσουν τους μελλοντικούς τους συνεργάτες.

Ευρωπαϊκή Κεντρική Τράπεζα:Υπαρκτός ο κίνδυνος χρεοκοπίας της Ελλάδας



Το χρηματοπιστωτικό σύστημα της Ευρωζώνης έδειξε αντοχές κατά τη διάρκεια διαφόρων κυμάτων αστάθειας των χρηματοπιστωτικών αγορών στο δεύτερο εξάμηνο, σύμφωνα με την έκθεση της Ευρωπαϊκής Κεντρικής Τράπεζας (ΕΚΤ) για τη χρηματοπιστωτική σταθερότητα (Financial Stability Review). Η έκθεση τονίζει ότι έχει αυξηθεί η πιθανότητα μίας απότομης αύξησης του επασφάλιστρου κινδύνου σε παγκόσμια κλίμακα, καθώς η ανησυχία μετατοπίζεται προς την πλευρά των αναδυόμενων οικονομιών.

Εκκλησιαστικές δραστηριότητες στην Πέλλα



Ομιλία με θέμα «Ο Άγιος Γεώργιος ο Καρσλίδης»

Την Κυριακή 29 Νοεμβρίου, στις 6.00 μ.μ., στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης και στα πλαίσια των Εσπερινών Κηρυγμάτων θα ομιλήσει ο Αιδεσιμολογιώτατος Πρωτοπρεσβύτερος Γεώργιος Ζουμής, Γενικός Αρχιερατικός Επίτροπος της Ιεράς Μητροπόλεως, με θέμα:

«Ο ΑΓΙΟΣ ΓΕΩΡΓΙΟΣ Ο ΚΑΡΣΛΙΔΗΣ»

Συγκλονιστικό.2.700 ασυνόδευτα ανήλικα προσφυγόπουλα βρίσκονται στην Ελλάδα



Ένα δίχρονο προσφυγόπουλο από τη Συρία βρέθηκε, άγνωστο πώς, να περιφέρεται στην Ορεστιάδα, μόνο χωρίς οικογένεια και ένα οχτάχρονο μπήκε σε μία βάρκα που αναχώρησε από τα τούρκικα παράλια για την Ελλάδα, με τους γονείς και τα δύο αδέρφια του να «περισσεύουν» στο παραφορτωμένο σκαρί, απομένοντας να το κοιτούν καθώς απομακρυνόταν.
Από το 2011 έως σήμερα περίπου 2.700 παιδιά, που κατέληξαν στη χώρα μας χωρίς τις

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Πέμπτη 26/11



Μπορεί να μην καταλήγεις
εκεί που θέλεις να πας,
αλλά προσπάθησε να καταλήξεις
εκεί που θα έπρεπε να είσαι.

Σαν Σήμερα, Πέμπτη 26 Νοεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.