Σάββατο 19 Δεκεμβρίου 2015

Για θέματα αθλητισμού της Πέλλας στο υφυπουργείο Αθλητισμού και στη ΓΓΑ ο βουλευτής Πέλλας Γιάννης Σηφάκης



Το υφυπουργείο Αθλητισμού επισκέφθηκε ο Βουλευτής Πέλλας του ΣΥΡΙΖΑ Γιάννης Σηφάκης, συνοδευόμενος από τον Πέτρο Τσαρκνιά, Πρόεδρο της Ένωσης Σωματείων Αντισφαίρισης Κεντροδυτικής Μακεδονίας, όπου συναντήθηκε με τον Κο Ιάκωβο Φιλιππούση, Διευθυντή του γραφείου του Υφυπουργού Αθλητισμού και ενημερώθηκαν για τον υπό διαμόρφωση νέο αθλητικό νόμο. Συζήτησαν ακόμη για την αναβάθμιση των αθλητικών εγκαταστάσεων και την προώθηση του αθλητισμού (κυρίως του μαζικού και του αθλητικού τουρισμού) στην Πέλλα.

Ευχές για τα Χριστούγεννα από τον βουλευτή Πέλλας Γιάννη Σηφάκη


Η Ελλάδα του Τσίπρα.Συλλήψεις καστανάδων αντί εκατομμυριούχων.



Η προ ημερών σύλληψη ενός καστανά στη Θεσσαλονίκη, η στάση της Ελλάδας στο προσφυγικό αλλά και η επιβολή των θέσεων του Βερολίνου σχετικά με τη Frontex είναι τα θέματα της σημερινής επισκόπησης του γερμανικού Tύπου.
«Η Ελλάδα συλλαμβάνει καστανάδες αντί εκατομμυριούχων» είναι ο τίτλος του ρεπορτάζ στην ηλεκτρονική σελίδα του Spiegel. Το άρθρο αναφέρεται στη σύλληψη 62χρονου καστανά προ ημερών στη Θεσσαλονίκη.

Ερώτηση ΚΚΕ για τα προβλήματα από την δραστική μείωση της βασικής ενίσχυσης των αγροτών



Η οργή και αγανάκτηση ξεχειλίζουν στην αγροτιά, τόσο από τη δραστική μείωση των ενισχύσεων που με το νέο σύστημα της ΚΑΠ 2014-2020 φτάνει μέχρι και το 50%, όσο και από τη στέρηση της προκαταβολής στην πετσοκομμένη βασική ενίσχυση, αφού σε μεγάλο αριθμό δικαιούχων, που έμειναν απλήρωτοι και κυρίως νέοι αγρότες, πολλές είναι οι αδικίες, ανισότητες, λάθη κ.ά. αποδεικνύοντας ότι οι υποσχέσεις της κυβέρνησης ήταν κάλπικες.

Προσοχή! Μην ανοίξεις αυτό το mail-«Εισβάλει» σε τραπεζικούς λογαριασμούς



Η Διεύθυνση Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος, στο πλαίσιο της προληπτικής της δράσης για την αποφυγή εξαπάτησης από τις συνεχώς μεταλλασσόμενες μορφές κακόβουλων λογισμικών που διακινούνται μέσω του διαδικτύου, ενημερώνει του πολίτες για την εμφάνιση του κακόβουλου λογισμικού «Dridex Malware».Πιο αναλυτικά, από τις έρευνες εξειδικευμένων αστυνομικών της Διεύθυνσης Δίωξης Ηλεκτρονικού Εγκλήματος διαπιστώθηκε ότι κατά το τελευταίο χρονικό διάστημα αποστέλλονται και διακινούνται

Ολοήμερα όλα τα δημοτικά από την επόμενη χρονιά



Τη μετατροπή όλων των δημοτικών σχολειών της χώρας σε ολοήμερα σχεδιάζει για την επόμενη χρονιά το υπουργείο Παιδείας, σύμφωνα με δήλωση του Νίκου Φίλη στην Εφημερίδα των Συντακτών.«Στόχος μας είναι να λειτουργήσουν παντού ολοήμερα. Θα προχωρήσουμε σε σημαντικές διαρθρωτικές αλλαγές, θα εξασφαλίσουμε εκπαιδευτικό προσωπικό και τον Σεπτέμβριο θα είμαστε έτοιμοι» τονίζει, αποσαφηνίζοντας τις ανακοινώσεις που έκανε από το βήμα της Βουλής για την δημιουργία ενιαίου τύπου

Πώς και πού μπορεί κάποιος να ψηφίσει για πρόεδρο της Νέας Δημοκρατίας στην Πέλλα



Χρηστικές πληροφορίες για όσους επιθυμούν να ψηφίσουν στις εκλογές για την ανάδειξη προέδρου της Νέας Δημοκρατίας έδωσε το κόμμα.Οι εκλογές, ως γνωστών, διοργανώνονται την Κυριακή, 20 Δεκεμβρίου και οι κάλπες θα ανοίξουν στις 7 το πρωί και θα κλείσουν στις 7 το απόγευμα.Διαβάστε χρήσιμες πληροφορίες και οδηγίες για την ψηφοφορία:
Ψηφίζεις σε οποιοδήποτε εκλογικό κέντρο την ημέρα των εκλογών. Μπορείς να δεις όλα τα

Σύγκλιση Συντονιστικού Τοπικού Οργάνου Πολιτικής Προστασίας στο Δήμο Πέλλας



Σας γνωρίζουμε ότι την Δευτέρα 21  Δεκεμβρίου 2015 και ώρα 8:30 π.μ. θα συνεδριάσει το παραπάνω όργανο στην αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου στο ισόγειο του Δημαρχιακού Μεγάρου του Δήμου Πέλλας με θέμα “Συντονισμός Δράσης Πολιτικής Προστασίας για την αντιμετώπιση κινδύνων από χιονοπτώσεις, παγετό και εκδήλωση πλημμυρικών φαινομένων”.

Σηφάκης σε Καρασμάνη «Η ΝΔ καλύτερα να σιωπά όσον αφορά τον αγρότες και τους κτηνοτρόφους»



Όσον αφορά τις αγροτικές επιδοτήσεις ο κ. Καρασμάνης γνωρίζει, όπως και όλοι οι αγρότες και κτηνοτρόφοι,  ότι φέτος εφαρμόζεται για πρώτη φορά η νέα ΚΑΠ και είναι φυσιολογικό να παρατηρηθούν κάποιες καθυστερήσεις. Η Ελλάδα είναι η πρώτη χώρα στην Ευρωπαϊκή Ένωση που πλήρωσε φέτος την προκαταβολή των επιδοτήσεων, όταν χώρες όπως το Ηνωμένο Βασίλειο και το Βέλγιο δεν θα πληρώσουν καν μέσα στο έτος και οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες πληρώνουν αυτές τις μέρες. Ψεύδεται ο κ. Καρασμάνης όταν λέγει ότι οι άλλες Ευρωπαϊκές χώρες έχουν πληρώσει.

Διώξεις σε βαθμό κακουργήματος για το "πάρτυ" εκατομμυρίων σε ΜΚΟ του Γιωργάκη.



Ποινική δίωξη σε βαθμό κακουργήματος για απιστία στην υπηρεσία, σε συνδυασμό με τις επιβαρυντικές περιστάσεις του νόμου περί καταχραστών του Δημοσίου, άσκησαν οι εισαγγελείς Διαφθοράς σε βάρος στελεχών του υπουργείου Εξωτερικών το διάστημα 2001-2002, για παράνομη χρηματοδότηση Μη Κυβερνητικής Οργάνωσης που εδρεύει στις ΗΠΑ με ποσό 609.000 δολάρια που εμφανίζονταν να διατίθεται για βοήθεια στην Σερβία.
Η δίωξη που ασκήθηκε μετά το πέρας προκαταρκτικής εξέτασης που διενεργήθηκε υπό την εποπτεία της Εισαγγελέα Διαφθοράς Ελένης Ράικου στρέφεται κατά 4 στελεχών του

Ποιες ελαφρύνσεις έρχονται στα capital controls



Σε παρεμβάσεις για την χαλάρωση των ελέγχων κινήσεων κεφαλαίων τις προσεχείς ημέρες προσανατολίζεται το οικονομικό επιτελείο και η ΕΚΤ, μετά και την υπερψήφιση του νέου πακέτου προαπαιτούμενων που απορρέουν από τη συμφωνία του Ιουλίου, το οποίο ξεκλειδώνει την υποδόση του ενός δισ. ευρώ.Σύμφωνα με δημοσιεύματα, παρά την κοινή ομολογία των τραπεζών ότι το ουσιαστικό «πράσινο φως» για την άρση των capital controls θα είναι η επαναφορά του waiver από την ΕΚΤ, δηλαδή η κατ” εξαίρεση αποδοχή των

Η απόλυτη κοροϊδία του δήθεν επιδόματος θέρμανσης με πρώτη φορά αριστερά.Ούτε ένας στους πέντε δικαιούχος.



Ενεργή είναι από την Τετάρτη η εφαρμογή του Taxisnet για την υποβολή αίτησης επιδόματος πετρελαίου θέρμανσης της περιόδου «Φθινόπωρο 2015 - Χειμώνας 2016». Όμως η πρώτη φορά αριστερά έκανε το θαύμα της.Ούτε ένας στους πέντε σε σχέση με τους περσινούς δικαιούχους δεν θα το λάβει ,καθώς τα "τσακάλια" του Τσακαλώτου επινόησαν το κριτήριο του "τεκμαρτού εισοδήματος".
Θα πρέπει να τονιστεί ότι οι δικαιούχοι μπορούν να υποβάλουν αίτηση μέχρι το τέλος του 2015, ώστε να τους χορηγηθεί ολόκληρο το επίδομα θέρμανσης. Σε διαφορετική περίπτωση,

"Bόμβα" Μεϊμαράκη: Αν βγω δεύτερος θα αποσυρθώ και θα στηρίξω τον Μητσοτάκη



«Aν είμαι δεύτερος θα αποσυρθώ, αν βγω πρώτος θα πάω για δεύτερο γύρο» ξεκαθάρισε ο υποψήφιος πρόεδρος της ΝΔ Βαγγέλης Μεϊμαράκης μιλώντας στην τηλεόραση του Σκαι ξεκαθαρίζοντας ότι αν επιβεβαιωθεί η πρώτη περίπτωση θα στηρίξει τον Κυριάκο Μητσοτάκη.
Τα βασικά σημεία της συνέντευξη του Βαγγέλη Μεϊμαράκη:

Γ. Καρασμάνης : Καλύτερα να πράττει, παρά να μιλά ο κ. Αποστόλου



Ο βουλευτής Πέλλας της Ν.Δ. και πρώην υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Γιώργος Καρασμάνης, προέβη σήμερα στις ακόλουθες δηλώσεις :

Στην αγωνιώδη του προσπάθεια να δικαιολογήσει τα αδικαιολόγητα και προκειμένου να συγκαλύψει τις τεράστιες ευθύνες για την καθυστερημένη και κουτσουρεμένη καταβολή της φετινής ενιαίας ενίσχυσης στους αγρότες, ο υπουργός Αγροτικής Ανάπτυξης και Τροφίμων, Βαγγέλης Αποστόλου, έχει επιδοθεί τις τελευταίες μέρες σε ένα μπαράζ δηλώσεων και ανακοινώσεων, με προφανή στόχο τον αποπροσανατολισμό των αγροτών και της κοινής γνώμης.

Βάζουν "χέρι" σε τραπεζικούς λογαριασμούς όσων χρωστούν στο δημόσιο.



Με γρήγορες διαδικασίες αρχίζει άμεση κατάσχεση τραπεζικών καταθέσεων για όσους χρωστούν στο Δημόσιο πάνω από 70.000 ευρώ.
Σύμφωνα με την απόφαση, από τις οφειλές εξαιρούνται όσες έχουν τακτοποιηθεί κατά νόμιμο τρόπο με αναστολή πληρωμής ή διευκόλυνση ή ρύθμιση τμηματικής καταβολής βάσει νόμου ή δικαστικής απόφασης ή πράξης διοικητικού οργάνουΣε άμεσο κίνδυνο βρίσκονται οι καταθέσεις χιλιάδων οφειλετών, έπειτα από τη δημοσίευση της απόφασης (Δ.ΕΙΣΠΡ. Β 1156479 ΕΞ 2015/2.12.15) στην Εφημερίδα της Κυβερνήσεως, σχετικά με τη

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Σάββατο 19/12



Αν θέλεις να περάσεις όμορφα
θα πρέπει να συμβιβαστείς
χωρίς όμως να υποχωρήσεις
στο ανεπιθύμητο.

Σαν Σήμερα, Σάββατο 19 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου 2015

Φιλικοί αγώνες ακαδημιών ΓΑΣ Έδεσσας- Σκυδραϊκού



Το πρωί του Σαββάτου 12-12-2015 η Ακαδημία του ΓΑΣ Έδεσσας «ταξίδευσε» στη Σκύδρα και αντιμετώπισε την ακαδημία του Σκυδραϊκού.
Έγιναν τρείς αγώνες, καθώς τα παιδιά χωρίστηκαν ανάλογα με την ηλικία τους. Οι αγώνες παρουσίασαν μεγάλο ενδιαφέρον και οι αθλητές των δυο ομάδων, κέρδισαν το χειροκρότημα των γονέων τους που βρίσκονταν στην κερκίδα. 

Παρουσίαση του βιβλίου «Ματθίλδη» της Βασιλικής Κούτρη στην Αριδαία



Η συγγραφέας ταξιδεύει στο παρελθόν για να καταγράψει εικόνες από τη Μικρασιατική καταστροφή, τον ξεριζωμό, την ανταλλαγή πληθυσμών, τον αγώνα για επιβίωση και ανάκτηση των πρότερων συνθηκών ζωής. Μοιραία γίνεται σύγκριση με εικόνες του σήμερα από ανθρώπους που ποθούν να συνδεθούν με τις ρίζες τους. Οι δρόμοι που οδηγούν στις χαμένες πατρίδες και στα ανεκπλήρωτα όνειρα, είναι γεμάτοι περιπέτειες σε όποια εποχή και αν τοποθετηθούν.

Ο πλησιέστερος πιθανά κατοικήσιμος πλανήτης



Αυστραλοί επιστήμονες ανακάλυψαν τον κοντινότερο έως σήμερα εξωπλανήτη στον οποίο πιθανότατα επικρατούν ευνοϊκές συνθήκες για την ανάπτυξη ζωής.
Ο εξωπλανήτης βρίσκεται σε απόσταση μόλις 14 ετών φωτός, έχει τετραπλάσια μάζα από τη Γη και περιφέρεται γύρω από ένα μικρό κόκκινο νάνο με όνομα Wolf 1061.
Εκτός από τον Wolf 1061c, όπως ονομάστηκε, οι αστρονόμοι του Πανεπιστημίου της Νέας Νότιας Ουαλίας εντόπισαν δύο ακόμη εξωπλανήτες στο ίδιο ηλιακό σύστημα.

Ήττα για τον ΓΑΣ Έδεσσας από τον Σκυδραϊκό με 60-67


Ήττα εκτός προγράμματος για τον ΓΑΣ Έδεσσας καθώς ηττήθηκε από τον Σκυδραϊκό με 60-67. Η ομάδα της Έδεσσας δεν ξεκίνησε καλά τον αγώνα, με αποτέλεσμα ο Σκυδραϊκός να πάρει προβάδισμα στο σκορ το οποίο συντηρούσε σχετικά εύκολα με πρωταγωνιστές στην επίθεση τους Δερμιτζάκη και Σημαιοφορίδη. Για τον ΓΑΣ Έδεσσας σκόραραν οι Δοδόπουλος και Δημητρόπουλος. Το 1ο δεκάλεπτο βρήκε την ομάδα της Σκύδρας να προηγείται με 12-20.

Μια Ελληνίδα στα «ανερχόμενα αστέρια» του ευρωπαϊκού σινεμά



H νέα και ανερχόμενη Ελληνίδα ηθοποιός Δάφνη Πατακιά επιλέχτηκε, μαζί με άλλους εννέα νέους και πολλά υποσχόμενους Ευρωπαίους ηθοποιούς, στα ταλέντα υποκριτικής «Shooting Stars» 2016 ,και η παρουσίαση τους θα γίνει στο 66ο Διεθνές Φεστιβάλ Κινηματογράφου του Βερολίνου, που θα πραγματοποιηθεί από τις 11 έως 21 Φεβρουαρίου 2016.
Η επιλογή των ηθοποιών, σύμφωνα με το news.gr, έγινε από επιτροπή του δικτύου προώθησης του ευρωπαϊκού κινηματόγραφου (European Film Promotion).

Την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, οι Imam Baildi !!!



Μεγάλη συναυλία και ξεφάντωμα με το γνωστό συγκρότημα


Στα πλαίσια των εκδηλώσεων της 5ης Παραμυθούπολης που διοργανώνουν ο Δήμος Πέλλας και η ΔΗ.Κ.Ε.Π.Α.Π., την Κυριακή 20 Δεκεμβρίου, στις 9.00 το βράδυ, στον πεζόδρομο Γιαννιτσών, θα δοθεί συναυλία από το γνωστό συγκρότημα IMAM BAILDI!!!
Μετά από ένα χειμώνα στην Αθήνα με πρόβες αλλά και ιδιαίτερα επιτυχημένες εμφανίσεις οι Imam Baildi κατέληξαν σε ένα ολόφρεσκο νέο πρόγραμμα, και ξεκίνησαν την καινούρια εξόρμησή  τους στην Ελλάδα και το εξωτερικό, με δεκάδες σταθμούς. Την Κυριακή θα βρίσκονται στα Γιαννιτσά!

Ποιοί είναι οι δέκα κορυφαίοι επιστήμονες για το 2015



Το κορυφαίο επιστημονικό περιοδικό "Nature" επέλεξε την κορυφαία δεκάδα στον χώρο της επιστήμης το 2015, εστιάζοντας στους ανθρώπους αντί στα επιτεύγματα.
Με αυτή την οπτική γωνία, οι δέκα άνθρωποι που «μέτρησαν» περισσότερο για την επιστήμη φέτος, είναι οι εξής:

Επίσκεψη μαθητών 1ου Δ.Σ. Σκύδρας στο Δημαρχείο



Την είσοδο του Δημαρχείου Σκύδρας πέρασαν τη Δευτέρα 14/12/2015 οι μαθήτριες και οι μαθητές των δύο τμημάτων της Δ΄ τάξης του 1ου Δημοτικού Σχολείου Σκύδρας στο πλαίσιο πρακτικής άσκησης του μαθήματος «Μελέτες περιβάλλοντος – Μαθαίνουμε το Δήμο μας», συνοδευόμενα από τις εκπαιδευτικούς τους Σοφία Γενίτσαρη και Πολυξένη Μπαλουκτσή.
Τα παιδιά ενημερώθηκαν πάνω στα ζητήματα διοίκησης – λειτουργίας του Δήμου και   περιηγήθηκαν στους εργασιακούς χώρους του Δημαρχείου.

Μειώθηκαν οι πυρκαγιές το 2015



Το επιχειρησιακό έργο της αντιπυρικής περιόδου 2015, παρουσίασε ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, αντιστράτηγος Βασίλης Παπαγεωργίου, μετά τη δοξολογία για τον εορτασμό των Προστατών Αγίων της Πυροσβεστικής «Τριών Παίδων εν Καμίνω», που έγινε στο παρεκκλήσι της Ζωοδόχου Πηγής, εντός των εγκαταστάσεων της 1ης ΕΜΑΚ, στην Ελευσίνα Αττικής.

«Κάθε χρόνο το τέλος του Οκτωβρίου σημαίνει για εμάς τους πυροσβέστες, ότι άλλη μια αντιπυρική περίοδος έφτασε στο τέλος της και άλλη μια αποτίμηση της ξεκινάει», τόνισε αρχικά ο αρχηγός του Πυροσβεστικού Σώματος, ενώ επισήμανε, μεταξύ άλλων:

Ο ΟΜΓ στον ΄΄4ο ΦΙΛΙΠΠΕΙΟ ΔΡΟΜΟ΄΄



Την Κυριακή 13 Δεκεμβρίου πραγματοποιήθηκε ο 4ος Φιλίππειος Δρόμος, από τους Βασιλικούς Τάφους της Βεργίνας έως την πλατεία Δημαρχείου της Βέροιας. Κοντά στους 800 ήταν οι δρομείς που συμμετείχαν και φέτος.         
  Η ηλιόλουστη μέρα, σε συνδυασμό με την άρτια διοργάνωση συνετέλεσαν ώστε να γίνει ένας πετυχημένος αγώνας και να ξεπεράσει κάθε προηγούμενο και να χαρακτηριστεί δικαίως, ως ένας θεσμός πετυχημένος στην περιοχή.

«ΚΟΛΙΝΤΑ 2015» στην Κεντρική Πλατεία Γαλατάδων



Η Δημοτική Κοινωφελής Επιχείρηση Πολιτισμού & Ανάπτυξης Πέλλας
και η Εταιρεία Αστικού Πολιτισμού «ΦΙΛΙΠΠΟΣ» Γαλατάδων,
σας προσκαλούν να τιμήσετε με την παρουσία σας την Πολιτιστική Εκδήλωση,
ΚΟΛΙΝΤΑ 2015, την Τετάρτη 23 Δεκεμβρίου 2015, στις 8.00 το βράδυ,
στην Κεντρική Πλατεία Γαλατάδων.

ΔΝΤ: Πληθαίνουν οι ομολογίες λαθών για τα ελληνικά προγράμματα



Από το 2013 και έπειτα -με πιο πρόσφατη την χτεσινή έκθεσή του με την οποία παραδέχεται ότι ήταν λάθος η μη συμπερίληψη της αναδιάρθρωσης του ελληνικού χρέους στο πρόγραμμα του 2010 ως προϋπόθεση για τη βιωσιμότητά του-, πληθαίνουν οι "ομολογίες"-παραδοχές από πρώην και νυν στελέχη του Ταμείου για λάθη του ΔΝΤ αναφορικά με τα ελληνικά προγράμματα.
Παραδοχές που -πέραν εκείνης για τους λάθος πολλαπλασιαστές που προκάλεσε παγκόσμια αρνητική αίσθηση- επικεντρώνουν ειδικότερα στην λανθασμένη αρχική επιλογή να μην απομειωθεί εξαρχής (από το 2010) το χρέος της χώρας και στην επιμονή σε συνταγές λιτότητας.

Υπογράφηκε η σύμβαση για την κατασκευή Ασφαλτόστρωσης Αγροτικής Οδού Ακρολίμνης – Κρύας Βρύσης



Υπογράφηκε την Τρίτη 15 Δεκεμβρίου 2015 μεταξύ του Δημάρχου Πέλλας Γρηγόρη Στάμκου και του εκπροσώπου της ανάδοχης εταιρίας «Ασφαλτικά Βεροίας Ε.Π.Ε.» εργολαβική σύμβαση για την κατασκευή του έργου «Ασφαλτόστρωση Αγροτικής οδού Ακρολίμνης - Κρύας Βρύσης».
Η πίστωση προέρχεται από το Πρόγραμμα «Αγροτική Ανάπτυξη της Ελλάδας 2007 – 2013»  με  συγχρηματοδότηση από το Ε.Γ.Τ.Α.Α. και  από Εθνική Δαπάνη και το ποσό της σύμβασης ανέρχεται στις 252.133,39 €.

Φιάσκο: Πήραν πίσω το παράλληλο πρόγραμμα μετά την αντίδραση των δανειστών



Λένε ότι θα το επανακαταθέσουν αφού προηγηθεί συνεννόηση με τους δανειστές - Ο πρόεδρος της Βουλής είπε ότι η συζήτηση του πολυνομοσχεδίου αναστέλλεται τουλάχιστον μέχρι τις 7 Ιανουαρίου - Ο Γιώργος Χουλιαράκης ενημέρωσε το Euro Working Group για την απόσυρση
Μετά την σφοδρή αντίδραση των Ευρωπαίων δανειστών που απείλησαν ακόμη και με πάγωμα της εκταμίευσης της δόσης του ενός δισ, η κυβέρνηση απέσυρε άρον-άρον το σχέδιο νόμου με το παράλληλο πρόγραμμα!

Τι λένε τα άστρα για σήμερα Παρασκευή 18/12



Όταν νιώθεις ότι εξαντλείται η υπομονή σου,
να διαλέγεις την επιμονή!

Σαν Σήμερα, Παρασκευή 18 Δεκεμβρίου

Πατήστε εδώ για να δείτε το αλμανάκ της ημέρας.

Πέμπτη 17 Δεκεμβρίου 2015

Η θερμότερη χρονιά στην ιστορία το 2015!



Οι θερμοκρασίες που καταγράφηκαν σε όλον τον κόσμο από τον Ιανουάριο μέχρι τον Νοέμβριο έσπασαν κάθε ρεκόρ, προμηνύοντας ότι το 2015 θα είναι η θερμότερη χρονιά στη σύγχρονη ιστορία, ανακοίνωσαν την Πέμπτη ειδικοί επιστήμονες της αμερικανικής Υπηρεσίας Παρακολούθησης των Ωκεανών και της Ατμόσφαιρας (NOAA).

Δίνουν αρχαιοελληνικά ονόματα σε τρεις νέους εξωπλανήτες



Δεκατέσσερα άστρα και 31 εξωπλανήτες «βαφτίσθηκαν» με νέα ονόματα που προτάθηκαν από το κοινό, στο πλαίσιο του διεθνούς διαγωνισμού «NameExoWorlds» και έγιναν δεκτά από τη Διεθνή Αστρονομική Ένωση (IAU). Ανάμεσά τους βρίσκονται και τρία ονόματα εξωπλανητών που παραπέμπουν στην αρχαία Ελλάδα: Υπατία, Αρίων και Θεστιάς.

Ρεκόρ πωλήσεων για το "Thriller" του Μάικλ Τζάκσον εφτά χρόνια μετά το θάνατό του



Πολλά χρόνια μετά τον θάνατό του, ο Μάικλ Τζάκσον συνεχίζει να σπάει ένα μετά το άλλο τα ρεκόρ: ο δίσκος του Thriller έγινε σήμερα ο πρώτος δίσκος που πούλησε περισσότερα από 30 εκατομμύρια αντίτυπα στις ΗΠΑ.

Ο δίσκος κυκλοφόρησε το 1982 και είναι το πρώτο άλμπουμ που έγινε «30 φορές πλατινένιο», ανακοίνωσε η Ένωση Δισκογραφικών Εταιρειών των ΗΠΑ (RIAA).

Το 90% των γυναικών που παθαίνουν έμφραγμα είναι καπνίστριες



Στη δημοσιότητα δόθηκαν με αφορμή το 19ο Συμπόσιο Αθηροσκλήρωσης και Συναφών Παραγόντων Κινδύνου, τα στοιχεία του προγράμματος «Εκτίμηση Καρδιαγγειακού Κινδύνου – Μήνας Ελέγχου Χοληστερόλης» το οποίο υλοποιείται για 10 συνεχή έτη από το ΕΛΙΚΑΡ κι έχει μέχρι στιγμής συμπεριλάβει δεδομένα από 60.000 άτομα.

Ντέρμπι με οριακό προβάδισμα Τζιτζικώστα σε τελευταία δημοσκόπηση της e-voise



Η δημοσκόπηση της e-voice που δημοσιεύει το “e-typos” δείχνει ντέρμπι λίγα 24ωρα πριν ανοίξει ξανά η κάλπη της εκλογής νέος προέδρου στη Νέα Δημοκρατία.
Όσοι δηλώνουν ότι θα ψηφίσουν δίνουν οριακή πρωτιά στον Α. Τζιτζικώστα, όμως ο Β. Μεϊμαράκης ακολουθεί πίσω του... μια ανάσα.