Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Παρουσίαση του βιβλίου ‘’1071- Στρατηγικές ήττες και Συρρίκνωση του Ελληνισμού’’ στα Γιαννιτσά



Η Ιστορική και Λαογραφική Εταιρία Γιαννιτσών ‘’Ο ΦΙΛΙΠΠΟΣ’’ και ο Δήμος  Πέλλας σας προσκαλούν στην παρουσίαση  βιβλίου του Δρ. Νικολάου  Ντέμου, συγγραφέα,  με τίτλο ‘’1071- Στρατηγικές ήττες και Συρρίκνωση του Ελληνισμού’’.
Η εκδήλωση θα πραγματοποιηθεί την Παρασκευή 8 Ιανουαρίου 2016 και ώρα 19:30 στην Αίθουσα Συνεδριάσεων του Δημοτικού Συμβουλίου στα Γιαννιτσά.

Συμμετέχουν οι:

 Δρ. Γεώργιος Φίλης, καθηγητής Γεωπολιτικής
Σάββας Καλεντερίδης, εκδότης- συγγραφέας
Είσοδος Ελεύθερη



‘’Τέσσερις στρατηγικές ήττες, που καθόρισαν την ιστορική πορεία του Ελληνισμού. Τέσσερις ιστορικές ήττες που έχουν να μας διδάξουν πολλά, ιδιαίτερα σήμερα, που η Κύπρος και η Ελλάδα βρίσκονται στο μέσον μιας κρίσης που το μόνο σίγουρο είναι ότι θα επηρεάσει την παραπέρα πορεία του Ελληνισμού.
Υπάρχει ελπίδα;
Μπορεί να ανακάμψει ο Ελληνισμός;
Μπορούν οι Έλληνες να ξαναβρούν το βηματισμό τους  και να διεκδικήσουν και πάλι μια προβεβλημένη θέση στην Ιστορία;l
Απαντήσεις σε όλα αυτά δίνει ο δρ. Νικόλαος Ντέμος, ένας Έλληνας που μεγαλούργησε στο εξωτερικό, μελέτησε σε βάθος την πορεία του Ελληνισμού στην Ιστορία και αποφάσισε να αναλύσει το κοινωνικοπολιτικό, γεωοικονομικό και γεωπολιτικό περιβάλλον κάτω από το οποίο διεξήχθησαν τέσσερις μάχες, που είχαν δυσάρεστη κατάληξη, με τραγικές συνέπειες για τον Ελληνισμό.
Μελέτησε επίσης σε βάθος τα επιχειρησιακά δεδομένα, τον οπλισμό, το συσχετισμό δυνάμεων, τις γεωγραφικές και καιρικές συνθήκες, το ρόλο των στρατιωτικών ηγετών, που έπαιξαν ρόλο στην εξέλιξη της κάθε μάχης και στην κατάληξή της.
Πρόκειται για τις μάχες του Ιαρμουχά (Γιαρμούκ, 636), του Μαντζικέρτ (1071), του Μυριοκέφαλου (1176) και της άλωσης της Πόλης από τους Φράγκους (1204).
Ένα βιβλίο μελέτης, προβληματισμού αλλά και εθνικής έμπνευσης, που έρχεται σε μια περίοδο παρακμής της Ελλάδας και του Ελληνισμού.
Ένα βιβλίο ιστορικής και εθνικής αυτογνωσίας.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου