Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Περίπου 16,5 εκατ. ευρώ πρέπει να πληρώσει σε 48 ώρες ο Μπουτάρης.



Tις εισφορές υπαλλήλων οι οποίες παρακρατήθηκαν και δεν αποδόθηκαν στο Γενικό Λογιστήριο του Κράτους την περίοδο 1999-2008 καλείται να πληρώσει ο δήμος Θεσσαλονίκης.Το ποσό αγγίζει τα  16,5 εκατομμύρια ευρώ, σύμφωνα με την οικονομική επιθεωρήτρια Μαρία Θεοδωροπούλου, όπως αναφέρει το ΑΠΕ, αν και το αρχικό κεφάλαιο, όπως είχε ενημερωθεί ο δήμος, ήταν κοντά στα 7 εκατ. ευρώ. Τα πρόστιμα και οι προσαυξήσεις όμως το εκτοξεύουν στο διπλάσιο.

Όπως είναι φυσικό αυτό προκαλέι πονοκέφαλο στη διοίκηση του Δήμου Θεσσαλονίκης καθώς ο δήμος θα πρέπει να πληρώσει αυτό το πόσο εντός 48 ωρών, διαφορετικά θα υπάρχει το ενδεχόμενο να μπλοκαριστούν οι λογαριασμοί του.
Για αυτό και ο Γ. Μπουτάρης αναμένεται στις αρχές της εβδομάδας να βρίσκεται στην Αθήνα και να έχει επαφές με τον αναπληρωτή υπουργό Οικονομικών Τρύφωνα Αλεξιάδη και τον γενικό γραμματέα Δημοσιονομικής Πολιτικής Φραγκίσκο Κουτεντάκη.

Ο δήμαρχος Θεσσαλονίκης σε πρόσφατη συνεδρίαση του δημοτικού συμβουλίου είχε ζητήσει να υπάρξει πολιτική λύση στο θέμα με τον δήμο να είναι διατεθειμένος να πληρώσει το αρχικό κεφάλαιο, ρυθμίζοντας το χρέος σε μεγάλο αριθμό δόσεων, αλλά όχι τυχόν πρόστιμα και προσαυξήσεις. 

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου