Πέμπτη 7 Ιανουαρίου 2016

Χαμηλότερες ως 20% οι νέες αντικειμενικές αξίες



Από 5% ως 20% μειωμένες θα είναι οι αντικειμενικές αξίες που θα εφαρμοστούν ως το τέλος του 2016 και θα ισχύσουν αναδρομικά από το 2015, οι οποίες περιλαμβάνονται στο πρώτο φορολογικό νομοσχέδιο της κυβέρνησης που κατατίθεται στη Βουλή την ερχόμενη εβδομάδα.Θα περιέχει επίσης ρύθμιση για τα αδήλωτα εισοδήματα και υποχρεωτική χρήση κάρτας στις συναλλαγές.
Σύμφωνα με την Καθημερινή, το αντικειμενικό σύστημα προσδιορισμού της αξίας των ακινήτων θα αντικατασταθεί το 2017 από ένα νέο που θα ακολουθεί την πορεία των
εμπορικών τιμών και θα επιτρέπει την αυτόματη αναπροσαρμογή των τιμών με βάση τις οποίες θα φορολογούνται τα ακίνητα.

Από όσα έχουν γίνει γνωστά, στις "φτηνές" περιοχές της πρωτεύουσας, οι τιμές θα παραμείνουν στα ίδια επίπεδα, στις "μεσαίες" και συγκεκριμένα σε αυτές που το τετραγωνικό μέτρο κυμαίνεται από 1.550 έως 2.500 ευρώ η μείωση θα είναι 5-15% και στις "ακριβές" περιοχές η μείωση θα είναι της τάξης του 15-20%.

Όσον αφορά τα αδήλωτα εισοδήματα προβλέπεται έκπτωση φόρου από 20% έως 70% σε όσους τα αποκαλύψουν οι ίδιοι στην εφορία. Ο φόρος θα υπολογίζεται με βάση την κλίμακα του εισοδήματος των φυσικών προσώπων του έτους κατά το οποίο αποκτήθηκαν τα κεφάλαια.

Στη ρύθμιση μπορούν να ενταχθούν κεφάλαια που βρίσκονται στο εξωτερικό και στην Ελλάδα και είναι τοποθετημένα σε διάφορους τίτλους ή σε πιστωτικά ιδρύματα.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου