Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Βιβλιάριο ΙΚΑ 2016 για ανασφάλιστους: Πώς γίνεται η ανανέωση



Την παράταση για ένα ακόμα έτος, του δικαιώματος παροχής πλήρους ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης σε ανασφάλιστους αλλά και για ανασφάλιστους ελευθέρους επαγγελματίες και μηχανικούς με ετήσιο οικογενειακό εισόδημα, έως 12.000 ευρώ, προανήγγειλε την Πέμπτη (21/1), από το βήμα της Βουλής, ο υφυπουργός Εργασίας, κ. Τάσος Πετρόπουλος.


Πρόκειται για μέτρο που εφαρμόζεται ήδη και η ισχύς του, ολοκληρώνεται στα τέλη Φεβρουαρίου. Ουσιαστικά, με τη διάταξη που ετοιμάζεται να καταθέσει στη Βουλή, το υπουργείο Εργασίας, αναμένεται να παρέχει το ίδιο δικαίωμα της ιατροφαρμακευτικής περίθαλψης, από την 1η Μαρτίου 2016 και για άλλο ένα έτος, για όσους έχουν συμπληρώσει 50 ένσημα το 2015.

Πώς θα ελέγξετε εάν έχετε ιατροφαρμακευτική περίθαλψη
Σύμφωνα με την τελευταία ανακοίνωση του ΙΚΑ, η διαδικασία της θεώρησης των βιβλιαρίων υγείας, αλλά και η αποστολή αυτοκόλλητων ετικετών για την ανανέωσή τους καταργήθηκε.



Ελέγξτε εύκολα και γρήγορα, εάν το βιβλιάριο έχει θεωρηθεί και αν διαθέτετε ασφαλιστική ικανότητα, πατώντας εδώ.

Η Διοίκηση του ΙΚΑ-ΕΤΑΜ καλεί τους ασφαλισμένους να αξιοποιούν αυτές τις εναλλακτικές δυνατότητες, προκειμένου να μην υφίστανται την ταλαιπωρία αναμονής σε πολυάνθρωπες ουρές που παρατηρούνται τις τελευταίες ημέρες.





Για να ελέγξετε εάν το 2015 έχετε επαρκή ένσημα για θεμελίωση ασφαλιστικής ικανότητας πατήστε εδώ.




filiatranet

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου