Τρίτη 19 Ιανουαρίου 2016

Μίνι «κραχ» στο Χρηματιστήριο με «βουτιά» 4% στις 540 μονάδες



Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον στις 536 μονάδες χάνοντας σχεδόν 4% - Τα δε δεκαετή ομόλογα κινούνται με απόδοση 8,9%, δηλαδή υψηλότερα από ότι βρίσκονταν πριν κλειστεί η συμφωνία του τρίτου Μνημονίου
Μίνι κραχ, με τον Γενικό Δείκτη κάτω από τις 540 μονάδες, φέρνει στο χρηματιστήριο η εμπλοκή στο ασφαλιστικό αλλά και η μετάθεση της αξιολόγησης, καθώς, ενώ το κουαρτέτο των δανειστών αναμενόταν σήμερα στην Αθήνα, επί ελληνικού εδάφους βρίσκονται μόνο τα
τεχνικά κλιμάκια.

Η επόμενη ημέρα του Eurogroup βρίσκει την Ελλάδα να είναι ένα... άχυρο στον αέρα, δίχως συμφωνία για το ασφαλιστικό και δίχως αξιολόγηση, μια διαδικασία που πολλοί φοβούνται ότι θα λήξει τον Μαϊο, με ό,τι αυτό συνεπάγεται για την ελληνική οικονομία και το χρέος.

Σύμφωνα με τις πληροφορίες, οι δανειστές αναμένουν περισσότερο λεπτομερή και κοστολογημένα στοιχεία για το ασφαλιστικό νομοσχέδιο, τα οποία, εάν δεν λάβουν, δεν φαίνονται διατεθειμένοι να κάνουν άμεσα το ταξίδι προς την Αθήνα.

Η αγορά με αρκετό τζίρο – για τα δεδομένα της προηγούμενης περιόδου – αρχίζει να προσεγγίζει τα προηγούμενα χαμηλά, του 2012.

Είναι γεγονός ότι πρόκειται για ένα από τα χειρότερα ξεκινήματα χρηματιστηριακής χρονιάς, καθώς οι επτά από τις οκτώ συνεδριάσεις έκλεισαν στο κόκκινο με τον Γενικό Δείκτη να χάνει 11,55% από την αρχή του χρόνου (558,45 μονάδες) και 4,7% σε εβδομαδιαίο επίπεδο. Η απόδοση αυτή είναι από τις χειρότερες της τελευταίας δεκαετίας καθώς ακόμη και με το Μνημόνιο υπήρχαν προσδοκίες στο χρηματιστήριο.

Δυσοίωνες είναι και οι προβλέψεις της ΔΥΝΑΜΙΚΗ ΑΧΕΠΕΥ: «Πιθανό καθοδικό χτύπημα της εισόδου των 550 μονάδων με αυξημένο τζίρο συναλλαγών θα ανοίξει διάπλατα την πόρτα για μια βίαιη πτώση προς τις 490 μονάδες, στοιχείο όπου θα επιφέρει καίριο πλήγμα στο στρατόπεδο των Bulls. Στη περίπτωση όμως, που ο δείκτης δηλώσει έντονη άρνηση κίνησης και τμήσης των 550 μονάδων τότε θα πρέπει να αναμένουμε ανοδική επιστροφή του άνω των 600 μονάδων βάζοντας stop στις επικίνδυνες καθοδικές βλέψεις των 490 και 475 μονάδων».

Ο Γενικός Δείκτης κινείται πλέον στις 536 μονάδες χάνοντας σχεδόν 4%. Τα δε δεκαετή ομόλογα κινούνται με απόδοση 8,9%, δηλαδή υψηλότερα από ότι βρίσκονταν πριν κλειστεί η συμφωνία του τρίτου Μνημονίου.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου