Δευτέρα 18 Ιανουαρίου 2016

Φράγκος Φραγκούλης."Σε 48 ώρες μπορούμε να καταστρέψουμε την τουρκική πολεμική αεροπορία"



Συνέντευξη στο ρωσικό μέσω μαζικής ενημέρωσης RGRU, έδωσε ο επίτιμος Αρχηγός ΓΕΣ, Φραγκούλης Φράγκος!Ο Στρατηγός αναφέρεται στις ελληνοτουρκικές σχέσεις και τονίζει να μην αποκλείσουμε το ενδεχόμενο να δημιουργηθεί κάποια στιγμή κάποιο επεισόδιο τύπου Ίμια αλλά και το να μην αμφισβητούμε καν την δυνατότητα κατάρριψης τουρκικών αεροσκαφών που παραβιάζουν τα σύνορά μας από τις Ένοπλες Δυνάμεις μας.Ο κύριος Φράγκος κάνοντας ιστορικές αναφορές που ξεκινούν από το 1920 επισημαίνει τις πάγιες
επιδιώξεις της Τουρκίας που σήμερα εκφράζονται με τον στόχο να μοιραστεί ξανά το Αιγαίο. “Στην πραγματικότητα αυτό που επιθυμεί η Τουρκία είναι η ανασύσταση της Οθωμανικής Αυτοκρατορίας”, υποστηρίζει ο στρατηγός.
Αναφερόμενος στην κρίση των Ιμίων ο κ.Φράγκος λέει ότι “παρόμοια συμβάντα δεν μπορούν να αποκλειστούν στο μέλλον”. Όμως ο Επίτιμος Α/ΓΕΣ επισημαίνει ότι δεν πρέπει αυτό να προκαλεί ανησυχία και φόβο στην Ελλάδα. Ο κ.Φράγκος για να τεκμηριώσει την άποψή του επικαλείται μελέτη των ισραηλινών που λέει ότι σε περίπτωση ελληνοτουρκικού πολέμου η ελληνική ΠΑ μπορεί να καταστρέψει την τουρκική εντός 48 ωρών!
Ο στρατηγός Φράγκος αναφέρεται στις τουρκικές αγωνίες για το ενδεχόμενο εκτεταμένης κουρδικής αυτονομίας.
Υποστηρίζει ακόμη ότι η πολιτική του Ερντογάν οδηγεί τη Τουρκία κατευθείαν στην καταστροφή προσθέτοντας ότι “κανείς δεν είναι ανάγκη να αναμειχτεί σε αυτό…”
Ο κ.Φράγκος ολοκληρώνει την τοποθέτησή του εκφράζοντας τον προβληματισμό του για τη στάση της ΕΕ στο θέμα των προσφύγων. Επισημαίνει την ακατανόητη πίεση της ΕΕ για την φύλαξη των εξωτερικών της συνόρων, όταν την ίδια στιγμή απλόχερα προσφέρει 3 δις στην Τουρκία που δεν κάνει απολύτως τίποτα για το θέμα. Προσθέτει ότι οι Αμερικανοί πρέπει να κατανοήσουν τα λάθη που έκαναν στην περιοχή ,με τους Σαντάμ, Καντάφι, Μουμπάρακ και Άσαντ. Το μόνο που κατάφεραν ήταν η “σταθερή αστάθεια” στη Μέση Ανατολή και τη Βόρεια Αφρική ,λέει.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου