Τετάρτη 20 Ιανουαρίου 2016

Νίκη οξυγόνο για τον Πανεδεσσαϊκό. Επικράτησε με 61-57 του Μ.Αλεξάνδρου Κ.Βρύσης



Για τη 2η αγωνιστική του Β’ γύρου της Α’ κατηγορίας της ΕΚΑΣΚΕΜ, ο Πανεδεσσαϊκός πέτυχε σπουδαία νίκη  επικρατώντας με 61-57 στην παράταση του Μ. Αλέξανδρου Κρύας Βρύσης παίρνοντας βαθιά ανάσα στη δύσκολη προσπάθεια που κάνει για την παραμονή του στην κατηγορία.  Τον αγώνα δυστυχώς επισκίασε η διακοπή στο 2ο λεπτό της παράτασης, μετά από προπηλακισμό του β’ διαιτητή της συνάντησης από τον προπονητή και το μεγαλύτερος μέρος του πάγκου των φιλοξενουμένων που εισήλθαν εντός αγωνιστικού χώρου και συνοδεύτηκε από φραστική και σωματική επίθεση όπως αναφέρεται στο φύλλο αγώνα, το οποίο κατά γενική ομολογία ήταν φτωχό στη διατύπωση όσων πραγματικά έγιναν.

Περνώντας στο  αγωνιστικό καθαρά κομμάτι, ο Πανεδεσσαϊκός φάνηκε από την αρχή αποφασισμένος να διεκδικήσει τη νίκη και περιορίζοντας τα ατού των αντιπάλων προηγήθηκε με 13-09 στο δεκάλεπτο.  Στο β’ δεκάλεπτο οι πράσινοι κυκλοφόρησαν εξαιρετικά την μπάλα και με εύκολα σουτ από την περιφέρεια με τους Πέτκο και Τσάμη και βρίσκοντας λύσεις κάτω από το καλάθι με τον Τότλη, προηγήθηκαν με 38-27 στο ημίχρονο.
Οι γηπεδούχοι δεν κράτησαν τον επιθετικό τους ρυθμό στην έναρξη του β’ ημιχρόνου και όντας νευρικοί στη τελική προσπάθεια εντός παιδιάς και από τις ελεύθερες βολές δεν μπόρεσαν να διατηρήσουν τη διαφορά.  Ο Παπαδόπουλος «ξύπνησε» για τους φιλοξενούμενους μετά το 25ο λεπτό και με μεγάλα σουτ από μακρινή και μέση απόσταση επανέφερε την ομάδα του στην διεκδίκηση του αγώνα(47-45).
Στο τέταρτο δεκάλεπτο οι παίκτες του Πανεδεσσαϊκού μπήκαν αποφασισμένοι να καθαρίσουν τον αγώνα χτίζοντας διαφορά επτά πόντων(55-48). Επιπόλαια λάθη και αδικαιολόγητα βιαστικές επιλογές έδωσαν τη δυνατότητα στους φιλοξενούμενους όχι μόνο να ισοφαρίσουν 35 δευτερόλεπτα πριν το τέλος με τον Τσιμτσιρίδη σε 57-57, αλλά και  να είναι αυτοί που έχασαν την τελευταία προσπάθεια πριν το παιχνίδι οδηγηθεί στην παράταση.  
Στην παράταση και οι δύο ομάδες φαινόντουσαν εξαντλημένες από την προσπάθεια του κανονικού αγώνα με την μπάλα να μην καταλήγει στο καλάθι στα πρώτα λεπτά. Στο 2ο λεπτό της παράτασης ο Πανεδεσσαϊκός σκόραρε με τον Τακατζόγλου στον αιφνιδιασμό κάνοντας το 59-57 και στην επαναφορά ο Σιβένας έκλεψε την μπάλα κερδίζοντας το φάουλ από τον Παπαδόπουλο. Ο παίκτης της Κρύας Βρύσης επιτέθηκε σπρώχνοντας βίαια τον β’ διαιτητή κ. Μπόιτση, ενώ ταυτόχρονα οι περισσότεροι παίκτες του πάγκου της φιλοξενούμενης ομάδας κατευθύνθηκαν προς τα πάνω του με τον προπονητή των φιλοξενουμένων να αδειάζει ένα μπουκάλι νερό πάνω στον έντρομο διαιτητή που προσπαθούσε να προστατεύσει τον εαυτό του, γεγονός που σχολιάστηκε ιδιαίτερα αρνητικά από τον φίλαθλο κοινό που παραβρέθηκε στο κλειστό του ΔΑΚ.  Το παιχνίδι ξεκίνησε ξανά αφού πρυτάνευσε η λογική στον πάγκο των φιλοξενουμένων μετά από είκοσι λεπτά και αφού πρώτα έπρεπε να στεγνώσει ο αγωνιστικός χώρος από τα νερά προκειμένου να αποφευχθεί κάποιος τραυματισμός παίκτη. Ο Σιβένας αστόχησε στις δύο βολές που κέρδισε, ο Πέτκος όμως ευστόχησε στις δύο βολές μπόνους των τεχνικών ποινών που επιβλήθηκαν στον Παπαδόπουλο και στον προπονητή κ. Τυριακίδη, δίνοντας προβάδισμα νίκης στους γηπεδούχους. Στα επόμενα δύο λεπτά τίποτα δεν άλλαξε με τον Πανεδεσσαϊκό να επικρατεί με το τελικό 61-57.
Επόμενος αγώνας για τον Πανεδεσσαϊκό το προσεχές Σάββατο στην Κατερίνη με τον Βατανιακό, με το παιχνίδι να αποκτάει χαρακτήρα τελικού για τις δύο ομάδες στην προσπάθεια παραμονής στην κατηγορία.
Δεκάλεπτα: 1ο(13-09), 2ο(25-18)38-27 ημίχρονο, 3ο(09-18)47-45 , 4ο(10-12)57-57 κ.α. , παράταση(4-0) 61-57 τελικό.
Πανεδεσσαϊκός(Αναστασιάδης):Μπακύρτσης 3(1), Σιβένας 2, Τακατζόγλου 4, Καραϊσαρίδης, Γιαννούλτσης, Μπούζμπας  2, Τσάμης 13(3), Τότλης 8, Πέτκος 17(4), Μάρκου, Θεοδώρου  12.
Μ. Αλέξανρος Κρ. Βρύσης(Τυριακίδης):Τσιμτσιρίδης 8, Οξούζης 13, Μαραζίδης, Ντουβαλέτης, Ουγγρίνης  9, Παπαδόπουλος 25(3), Αμιτζόγλου, Κοκκινίδης, Στεργίου 2, Μαντζούκης, Κοκκινίδης, Τοπαλίδης.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου