Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Παγωμένα κορμιά στη θερμότερη χώρα της Ευρώπης


Του Παναγιώτη Νανούδη

Για ακόμη ένα χειμώνα το κρύο αποτελεί μόνιμο θαμώνα στα περισσότερα ελληνικά σπίτια, την ίδια στιγμή που η τιμή του πετρελαίου βρίσκεται στα χαμηλότερα επίπεδα των τελευταίων επτά χρόνων.


Με λύσεις που θυμίζουν άλλες εποχές, οι Έλληνες γονείς δίνουν μάχες καθημερινά για να ζεστάνουν τα τρυφερά κορμάκια των παιδιών τους. Πότε με σώματα ηλεκτρικά, πότε με σόμπες ξύλου και άλλοτε με «οικονομικά» κλιματιστικά, ξεγελούν έστω και παροδικά το ρίγος των κορμιών τους.

Οι σκληρότεροι των χρόνων και οι μαχητές της ζωής, τα αγαπημένα μας γηρατειά βολεύονται πότε με τις διπλές και άλλοτε τριπλές φορεσιές τους σαν πρόωρα θαμμένοι στις παλιές αλλά καλές μάλλινες κουβέρτες. Ότι τους απέμεινε… στο πέρασμα των χρόνων.

Και αυτό το κάτι, αυτό που έμεινε… έρχονται τώρα να μας το πάρουν. Πολιτικοί, τεχνοκράτες, μισάνθρωποι στην ίδια χώρα, στην ίδια ήπειρο, στην ίδια γη… με τρόπο ληστρικό, ύπουλο άκρως υποκριτικό και επικίνδυνο.

Πόνοι, αίμα και θυσίες μιας ολόκληρης ζωής, δεν παραδίδονται σε ανθρώπους της στιγμής…  είναι όλοι τους παροδικοί σαν το θερμό αεράκι στο ψυχρό κορμάκι ενός μικρού παιδιού.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου