Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Πελατειακό κράτος με μόνιμους πληρωτές όλους εμάς



Του Παναγιώτη Νανούδη

Αν και το ελληνικό πολιτικό σύστημα νοσεί για δεκαετίες από ρουσφέτια και αναξιοκρατία, οι αριστερές συνιστώσες και ο κυβερνητικός εταίρος μάλλον βάλθηκαν να το εξοντώσουν.  Προεκλογικές υποσχέσεις για κράτος διαφάνειας και αξιοκρατίας για ακόμη μία φορά έπεσαν στο κενό και οι πολίτες κουρασμένοι παρακολουθούν το θεατρικό τους. 


Με κραυγαλέους διορισμούς σε θέσεις: Γενικών Γραμματέων, συμβούλων υπουργών, προέδρων Δημόσιων Οργανισμών και όχι μόνο, δείχνουν επανειλημμένα τις παθογένειες του πολιτικού συστήματος. Πρόσωπα του οικείου κυβερνητικού περιβάλλοντος, άλλοτε με αποτυχημένες υποψηφιότητες στο βιογραφικό τους και άλλοτε με συγγενικές σχέσεις είναι ικανές για να λάβουν μια υψηλόμισθη κρατική θέση σε βάρος όλων εκείνων που την αξίζουν.

Την ίδια στιγμή που χιλιάδες κομματικά στελέχη τρώνε, πίνουν και γλεντοκοπούν  προκλητικά με χρήματα του Έλληνα φορολογούμενου, μορφωμένα ελληνόπουλα και εργατικοί οικογενειάρχες αφήνουν πίσω τους ότι αγαπούν για μια θέση εργασίας σε χώρες κρύες και αφιλόξενες.

Άτομα της πολιτικής και άνθρωποι μιας υποτιθέμενης ευνομούμενης δημοκρατίας πάντα θα ξεχωρίζουν στο πλήθος. Οι πρώτοι έμαθαν μόνο να ζητούν και οι δεύτεροι να προσφέρουν… και όσο και αν θέλουν να κρυφτούν είναι κοινωνικά αδύνατο. 

Τα λερωμένα χέρια μην φοβηθείς, τα καθαρά απέκρουσε τα…

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου