Τετάρτη 27 Ιανουαρίου 2016

Δήμος Πέλλας: «Απολογισμός για μια σύσκεψη που πονάει»



 της Κική Δημητριάδου

Στην αίθουσα Δημοτικού Συμβουλίου βράδυ Πέμπτης και κόσμος πολύς: Το πρόβλημα των αδέσποτων ζώων στο τραπέζι. 
Κάποιοι θα σκεφτούν ότι υπάρχει πρόθεση αντιπολίτευσης στο κείμενο αυτό. Θα με αδικήσουν.
Κάποιοι άλλοι θα χρεώσουν στα γραφόμενα διάθεση γκρίνιας ή στείρας διαφωνίας. Θα με αδικήσουν και πάλι.
Όμως τα θέματα Δήμαρχε λύνονται με έργα και με πράξεις. Δεν λύνονται με ευχολόγια, ούτε με συσκέψεις χωρίς απαντήσεις και δεσμεύσεις:


Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων έχοντας στο συγκεκριμένο γραφείο σου, υπαλλήλους με μοναδική αρμοδιότητα να σηκώνουν τηλέφωνα και να κάνουν έγγραφα. Δεν γίνεται διαχείριση αδέσποτων ζώων χωρίς συνεργείο περισυλλογής με εκπαιδευμένους υπαλλήλους!

Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων χωρίς να προσπαθείς να αποκτήσεις Δημοτικό κτηνιατρείο. Δεν αγνοείς τους ανθρώπους που θέλουν να σε υποστηρίξουν στο έργο αυτό και παγώνεις το θέμα επ' αόριστον. Δεν γυρίζεις έτσι την πλάτη σε εθελοντές κτηνιάτρους, Έλληνες και ξένους, που προσφέρονται να κάνουν μαζικές στειρώσεις. Με τη συνδρομή τους θα κερδίσει ο Δήμος σου το κόστος αυτών των επεμβάσεων και θα μπορέσει ν' αξιοποιήσει τα χρήματα αυτά σε κάποια άλλη πτυχή του πονεμένου και πολυσύνθετου αυτού ζητήματος. 

Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων αν δεν στήσεις καμπάνιες ευαισθητοποίησης κι ενημέρωσης για το θέμα... Με ενημερωτικά κείμενα που θα στείλεις μαζί με τους λογαριασμούς -του νερού πχ.- σ' όλους του δημότες σου. Με κείμενα που θα έχουν την υπογραφή σου Δήμαρχε στον τοπικό τύπο και στις ιστοσελίδες του Δήμου.

Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων μην επενδύοντας στο μέλλον... Μη στέλνοντας εκκλήσεις πολιτισμού με την υπογραφή σου στα Σχολεία Πρωτοβάθμιας και Δευτεροβάθμιας Εκπαίδευσης. Ποιος εκπαιδευτικός θα αρνιόταν βοήθεια στον Δήμαρχο που προσπαθεί να λύσει ένα τόσο σοβαρό θέμα και την ζητάει; 

Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων αν δεν κάνεις συμβάσεις με όλους τους κτηνίατρους της πόλης σου ώστε να εξασφαλίζεται η παρουσία και η υπηρεσία τους -δυνητικά ανά πάσα στιγμή- όταν αυτή απαιτηθεί.

Δεν κάνεις διαχείριση αδέσποτων ζώων κωφεύοντας κατ' ουσία στα αιτήματα του Συλλόγου που προσπαθεί να σε βοηθήσει. 

Σε τί έγινες σοφότερος μετά τη σύσκεψη Δήμαρχε; Μα ό,τι ειπώθηκε το έχεις ήδη ακούσει κατ΄επανάληψη αλλά και το έχεις λάβει με τα έγγραφα του Συλλόγου Ζωόφιλων, χρόνια τώρα! 

Σε ποια από τα γραφόμενα ερωτήματα απάντησες;

Αν η σύσκεψη έγινε για να τη χρησιμοποιήσεις ως άλλοθι δράσης, ok, τώρα το έχεις. 

Οι άνθρωποι ούτως ή άλλως που νοιάζονται για τα αδέσποτα θα συνεχίσουν να το κάνουν, υπομένοντας την ανεπάρκεια του υπεύθυνου για το θέμα, Δήμου. Θα συνεχίσουν να χρεώνονται τη δυσαρέσκεια και τις συνέπειες της ύπαρξης αδέσποτων ζώων. 
Κι ας συμφωνούν μαζί μ' όλους, πολιτικούς, "αγανακτισμένους", τους πάντες:
Δεν πρέπει να υπάρχουν αδέσποτα ζώα
Δήμαρχε...

Για τον Αδέσποτο 
μ' ελπίδα πάντα,
Κική Δημητριάδου 

3 σχόλια:

  1. Μπράβο σου κοπέλα μου!! Μόνο με τέτοιες μαχητικές προτάσεις-στάσεις θα ταρακουνηθούμε όλοι από την ανέχεια μας.

    ΑπάντησηΔιαγραφή
  2. κ.Δημητριάδου καλα ειναι και τα αδεσποτα αλλα το να μπορουμε να κυκλοφορουμε(παιδια και μεγαλοι) με ασφαλεια ειναι πιο σημαντικο.

    ΑπάντησηΔιαγραφή