Τρίτη 5 Ιανουαρίου 2016

Πανηγυρική θεία λειτουργία και κοπή Βασιλόπητας της Ι.Μ. Μητροπόλεως (εικόνες)



Το πρωί της Πρωτοχρονιάς, Παρασκευή 1 Ιανουαρίου 2016, στον Ιερό Καθεδρικό Ναό Αγίας Σκέπης Εδέσσης ο Σεβασμιώτατος Μητροπολίτης Εδέσσης, Πέλλης και Αλμωπίας κ. Ιωήλ προέστη της πανηγυρικής θείας λειτουργίας και της Δοξολογίας επί τη ενάρξει του νέου έτους.
Παρόντες ήταν η υφυπουργός Βιομηχανίας κ. Θ. Τζάκρη, ο Αντιπεριφερειάρχης κ. Θ. Θεοδωρίδης, ο Δήμαρχος της πόλεως κ.

Δ. Γιάννου και ο Διοικητής της ΙΙας Μεραρχίας, Στρατηγός Χρήστος Καρυώτης.
Στο κήρυγμα του ο Σεβασμιώτατος με αφορμή την ανατολή του νέου σωτηρίου έτους αναφέρθηκε στην σπουδαιότητα που έχει η σωστή αξιοποίηση του χρόνου που μας έδωσε ο Θεός πάνω στην γη υπογραμμίζοντας ότι «σκοτώνοντας» τον χρόνο μας, «σκοτώνουμε» την ίδια την ζωή μας.
Μετά την θεία λειτουργία ο Σεβασμιώτατος συνοδευόμενος από κληρικούς και τους εκπροσώπους των Αρχών επισκέφθηκε κατά το έθος τον Αντιπεριφερειάρχη κ. Θ. Θεοδωρίδη στην έδρα του (Διοικητήριο).

Το απόγευμα της επομένης, το Σάββατο 2 Ιανουαρίου στις 18.00, στην κατάμεστη αίθουσα του Πνευματικού Κέντρου της Ιεράς Μητροπόλεως (Ψηλός Βράχος), ο Σεβασμιώτατος πραγματοποίησε την καθιερωμένη κοπή της Βασιλόπιτας παρουσία του δημάρχου της Έδεσσας κ. Δ. Γιάννου και του Στρατηγού διοικητού της ΙΙας Μεραρχίας.
Στην εκδήλωση συμμετείχε η χορωδία του Ιερού Ναού Αγίου Δημητρίου Εδέσσης, η οποία τραγούδησε παραδοσιακά τραγούδια και κάλαντα υπό την διεύθυνση του ιεροψάλτη κ. Αββεσαλώμ Κυζιρίδη.












Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου