Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Ερώτηση ΚΚΕ για πλήρη κρατική χρηματοδότηση σε ενισχυτική διδασκαλία στα σχολεία



Το Υπουργείο Παιδείας αποφάσισε στο πλαίσιο τη λεγόμενης αντισταθμιστικής Εκπαίδευση, την επανέναρξη για τη φετινή χρονιά της Ενισχυτικής Διδασκαλίας και της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης. Για την ενισχυτική διδασκαλία, σύμφωνα με το Υπουργείο, υπάρχει η ενημέρωση ότι θα προσληφθούν 1023 Εκπαιδευτικοί μέσω ΕΣΠΑ.
Σήμερα, και ενώ είμαστε στη μέση της σχολικής χρονιάς, το πρόγραμμα της Πρόσθετης Διδακτικής Στήριξης δεν έχει ακόμα ξεκινήσει στα Λύκεια και τα ΕΠΑΛ όλης της χώρας.
Χιλιάδες μαθητές που έχουν ανάγκη στήριξης και βοήθειας γιατί οι γονείς τους δυσκολεύονται να ανταπεξέλθουν στα δυσβάστακτα έξοδα των φροντιστηρίων, ειδικά μαθητές που το Μάη θα δώσουν Πανελλήνιες, δεν έχουν τη στήριξη που χρειάζονται. Θα είναι πραγματικά για τα «μάτια του κόσμου» αν φτάσουμε μέχρι το Πάσχα για προσληφθούν οι εκπαιδευτικοί ώστε να ξεκινήσουν τα μαθήματα.

ΕΡΩΤΑΤΑΙ ο κ. Υπουργός τι προτίθεται να κάνει η κυβέρνηση ώστε:
Να ξεκινήσει άμεσα η Πρόσθετη Διδακτική Στήριξη και η Ενισχυτική Διδασκαλία σε όλη τη χώρα. Η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να χρηματοδοτηθούν πλήρως από τον κρατικό Προϋπολογισμό και από την επόμενη χρονιά η Ενισχυτική Διδασκαλία και η Π.Δ.Σ να ξεκινούν με την έναρξη της σχολικής χρονιάς.

Οι βουλευτές
Χρήστος Κατσώτης
Γιάννης Δελής
Λιάνα Κανέλλη
Νίκος Καραθανασόπουλος
Γιώργος Λαμπρούλης
Διαμάντω Μανωλάκου
Μανώλης Συντυχάκης
Σταύρος Τάσσος


Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου