Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Νέα κυβέρνηση ή εκλογές βλέπουν ένας στους δύο Έλληνες



Ένας στους δύο Έλληνες προβλέπει ότι η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ – ΑΝΕΛ δεν θα αντέξει και ότι θα χρειαστεί να σχηματιστεί νέα κυβέρνηση από την παρούσα Βουλή, ενώ δεν αποκλείει τις εκλογές σύμφωνα με έρευνα της Κάπα Research για το «Βήμα της Κυριακής».Σύμφωνα με την ίδια έρευνα εξίσου κακή με την χρονιά που πέρασε φαντάζει η νέα χρονιά με το 71,5% των πολιτών να είναι πεπεισμένοι πως τα πράγματα πήγαν προς το χειρότερο.Για το 69,5% των ερωτηθέντων το 2015 ήταν «έτος ελπίδας και απογοήτευσης από την πολιτική, ενώ το
63,8% πιστεύει πως «διαψεύστηκε ότι υπήρχε άλλος δρόμος εκτός του Μνημονίου».
Το 62,6% κάνει λόγο για μια «χρονιά πτώσης» και το 55.1% προβλέπει ότι «τα πράγματα θα χειροτερέψουν».
Το 57,7% είναι απαισιόδοξο για την οικονομική του κατάσταση και για το 2016, ενώ το 24,5% εκτιμά πως «δεν θα αλλάξει κάτι».
Ως σημαντικότερο γεγονός του 2015, το 58,7% των ερωτηθέντων αναδεικνύει τα capital controls.
Το 61,1% θεωρεί πολύ πιθανό να επανέλθουν τα σενάρια για έξοδο της Ελλάδας από τι ευρώ και ενώ η πλειοψηφία δεν θέλει ή δεν μπορεί να απορρίψει το ευρώ, οι «δραχμιστές» αποκτούν όλο και μεγαλύτερη δύναμη στα χρόνια της κρίσης.
Αντίστοιχα, ως τα σημαντικότερα πρόσωπα που επηρέασαν τα πράγματα στη χώρα τον οι ερωτηθέντες αναδεικνύουν σε ποσοστό 70,4% τον Αλέξη Τσίπρα και σε ποσοστό 39,7% τον Γιάνη Βαρουφάκη.
Το 2016 αναμένεται από τους πολίτες ως μια παράταση του 2015 με την νέα χρονιά να φαντάζει εξίσου άσχημη με αυτήν που φεύγει. Οι προσδοκίες για το μέλλον είναι ισοπεδωμένες με τον φτωχό και απογοητευτικό απολογισμό του παρελθόντος.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου