Σάββατο 16 Ιανουαρίου 2016

Στους δρόμους οι αγρότες.Μπλόκα στις εθνικές.



Μπλόκα στις εθνικές οδούς έστησαν οι αγρότες αντιδρώντας στις αλλαγές που φέρνει η κυβέρνηση στο ασφαλιστικό, προειδοποιώντας με συνέχιση και εντατικοποίηση των κινητοποιήσεων.
Τα πρώτα τρακτέρ βγήκαν στους δρόμους στις Σέρρρες, στην Καρδίτσα και την Αργολίδα, ενώ τις μηχανές ζεσταίνουν και οι αγρότες του θεσσαλικού κάμπου.
Οι αργοτικές συνδικαλιστικές οργανώσεις αποφάσισαν να προχωρήσουν σε κινητοποιήσεις
και μπλόκα έως και τις 20 Ιανουαρίου, ενώ δεν αποκλείεται στο πλαίσιο της κλιμάκωσης των κινητοποιήσεων οι αγρότες μέσα στις επόμενες ημέρες ετοιμάζονται όχι μόνο να κλείσουν κομβικά σημεία του εθνικού οδικού δικτύου και μάλιστα, αλλά να μείνουν στα μπλόκα τους για όσο καιρό χρειαστεί.

Ένταση στον Προμαχώνα

Η ατμόσφαιρα στον κόσμο των αγροτών είναι «ηλεκτρισμένη» και ήδη το πρωί της Παρασκευής υπήρξαν οι πρώτες «αψιμαχίες» ανάμεσα σε αστυνομικές δυνάμεις και αγρότες.
Περισσότερα από 500 τρακτέρ συγκεντρώθηκαν στον κόμβο του Λεύκωνα στις Σέρρες και στη συνέχεια στον Προμαχώνα, εκεί όπου επικράτησε ένταση μεταξύ διαδηλωτών και αστυνομικών. Η ένταση προκλήθηκε όταν οι αγρότες που ήταν συγκεντρωμένοι στο σημείο επιχείρησαν να σπάσουν τον αστυνομικό κλοιό καθώς δεν τους επέτρεπε να φτάσουν στο τελωνείο, που βρίσκεται περίπου 40 χιλιόμετρα μετά τον κόμβο.


Κινητοποιήσεις στη Θεσσαλονίκη και την κεντρική Μακεδονία

Η Πανελλήνια Συντονιστική Επιτροπή Αγροτών και Κτηνοτρόφων που συσκέφθηκε χθες το μεσημέρι στο συνεδριακό κέντρο «Νίκος Γερμανός» της Θεσσαλονίκης αποφάσισε παράλληλα νέο συλλαλητήριο στις 28 Ιανουαρίου στη Θεσσαλονίκη στο πλαίσιο της Agrotica και εφόσον δεν υπάρξει ανταπόκριση στα αιτήματά τους, δεν αποκλείουν νέα κάθοδο στην Αθήνα, με σκοπό να πιεστεί η κυβέρνηση.

Σε εγρήγορση στη Θεσσαλία

Σε εγρήγορση βρίσκονται και οι αγρότες-κτηνοτρόφοι στη Θεσσαλία, με τον πρόεδρο της Ενωτικής Ομοσπονδίας Αγροτικών Συλλόγων του νομού Λάρισας, Ρίζο Μαρούδα, να επαναλαμβάνει ότι, «αρχές της επόμενης εβδομάδας θα οριστικοποιηθεί ο ακριβής τρόπος που θα δράσουμε, όπως επίσης και θα επικυρωθούν τα σημεία που θα βγάλουμε τα τρακτέρ μας».

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου