Σάββατο 9 Ιανουαρίου 2016

Αυτόματα στις φορολογικές δηλώσεις οι αποδείξεις με πλαστικό χρήμα



Αν και το αλαλούμ με τις αποδείξεις παραμένει μετά και με τις νέες σχετικές δηλώσεις του αναπληρωτή Υπουργού Οικονομικών Τρύφων Αλεξιάδη, φαίνεται ότι τουλάχιστον σε ότι αφορά τις συναλλαγές με πλαστικό χρήμα το τοπίο αναμένεται να γίνει απόλυτα ξεκάθαρο.
Συγκεκριμένα, σύμφωνα με τα dikaiologitika.gr, οι φορολογούμενοι που θα πληρώνουν μέσω πιστωτικών ή χρεωστικών καρτών δεν θα χρειάζεται να γεμίζουν κουτιά ή φακέλους με χαρτάκια, αλλά αυτόματα οι τράπεζες θα αποστέλλουν στην αρμόδια υπηρεσία της
Γενικής Γραμματείας Δημοσίων Εσόδων όλα τα στοιχεία από τις συναλλαγές που θα χτίζουν το αφορολόγητο όριο.
Έτσι θα γίνει ένα ακόμη βήμα για το τέλος του «χαρτο-βασιλείου» που χρειάζεται για την υποβολή των φορολογικών δηλώσεων και την υποχρέωση των φορολογούμενων να κρατούν τα χαρτάκια των αποδείξεων. Παράλληλα θα δίνεται ένα ακόμη κίνητρο για τη χρήση πλαστικού χρήματος, το οποίο η κυβέρνηση έχει ιεραρχήσει ως προτεραιότητα στην προσπάθεια για την πάταξη της φοροδιαφυγής.
Εν αναμονή των επίσημων ανακοινώσεων, δεν έχουν γίνει πάντως γνωστά τα ποσά που θα πρέπει να δαπανηθούν με τον τρόπο αυτό ώστε να επιτευχθεί το αφορολόγητο, ενώ υπάρχουν πληροφορίες ότι θα υπάρξει και επιπλέον κίνητρο για τους φορολογούμενους που θα έχουν αποδείξεις με πλαστικό χρήμα άνω του ορίου.
Στις προθέσεις του οικονομικού επιτελείου είναι η κλήρωση δώρων για όσους όμως υπερβούν το αφορολόγητο όριο που θα καθοριστεί.
Μένουν τώρα να διευκρινιστούν τα παραπάνω από την ηγεσία του ΥΠΟΙΚ  και να νομοθετηθούν με το επικείμενο φορολογικό νομοσχέδιο που πολύ σύντομα θα κατατεθεί στην βουλή.

1 σχόλιο:

  1. Από αυτά τα "δώρα" ποιός θα μας προστατέψει;

    POS ...κλέβουν χρήματα οι χάκερς; Μάθετε POS...
    https://www.youtube.com/watch?v=QWrn3952SXc

    http://id-ont.blogspot.gr/2016/01/pos-pos.html

    ΑπάντησηΔιαγραφή