Δευτέρα 4 Ιανουαρίου 2016

Απόγονος του Όθωνα μαζεύει χρήματα για Έλληνες



Χρήματα για τους φτωχότερους Έλληνες που επλήγησαν περισσότερο από την κρίση μάζεψε με αφορμή τα 80α γενέθλιά του ο δούκας Φραγκίσκος της Βαυαρίας, απόγονος του πρώτου βασιλιά της Ελλάδας, Όθωνα, καλώντας τους επισκέπτες, αντί για δώρα, να δώσουν τον οβολό τους. Σύμφωνα με την Καθημερινή, στο πάρτι του συγκεντρώθηκαν 385.000 ευρώ, παρά το γεγονός πως την περίοδο εκείνη η ρητορική περί “τεμπέληδων Ελλήνων” ήταν στο φόρτε της.


Τα χρήματα εστάλησαν μέσω της Μητρόπολης Γερμανίας και του ιδρύματος Sternstunden στην Αρχιεπισκοπή Αθηνών. Μέσω της “Αποστολής” της ΜΚΟ της Εκκλησίας, τα χρήματα έγιναν τρόφιμα για οικογένειες με υποσιτιζόμενα τέκνα, αναφέρει το ρεπορτάζ.

Τον δούκα τίμησε ο Αρχιεπίσκοπος Ιερώνυμος, με αφορμή την πρόσφατη επίσκεψή του στη Γερμανία, σε ειδική πανηγυρική τελετή στο Μόναχο.

“Πρόκειται για έναν απλό άνθρωπο που χαίρει μεγάλου σεβασμού στη Βαυαρία. Επιδίδεται σε φιλανθρωπικές δραστηριότητες και αγαθοεργίες. Οταν ήταν μικρός κλείστηκε μαζί με την οικογένειά του από τον Χίτλερ σε στρατόπεδα συγκέντρωσης, μεταξύ αυτών και στο Νταχάου" δήλωσε στην Καθημερινή, ο πρωτοπρεσβύτερος Απόστολος Μαλαμούσης, της ελληνικής Εκκλησίας της Γερμανίας.

"Είναι μέγας φιλέλλην και, μολονότι καθολικός, επισκέπτεται συχνά την εκκλησία μας στο Μόναχο. Χάρηκε πολύ με την εικόνα της Παναγίας που του χάρισε ο Μακαριώτατος, ενώ ο Τύπος του Μονάχου προέβαλε την εκδήλωση", πρόσθεσε.

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου