Παρασκευή 22 Ιανουαρίου 2016

Το ΕΚΓ στο πλευρό των αγροτών



Η Διοίκηση του Εργατικού Κέντρου ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ εκφράζει τη συμπαράσταση των εργαζομένων στον Αγροτικό κόσμο της Χώρας μας, στον αγώνα επιβίωσης που δίνει μετά το εξοντωτικό ΚΑΙ για τον Κλάδο τους, Νομοσχέδιο –για το Ασφαλιστικό.
Το άδικο ασφαλιστικό, η δυσβάσταχτη φορολογία, η ακρίβεια στα αγροτικά εφόδια, η κατάρρευση των τιμών στα αγροτικά προϊόντα, οδηγούν τα αγροτικά νοικοκυριά σε αφανισμό και στρώνουν το έδαφος στις πολυεθνικές εταιρείες για τον πλήρη έλεγχο της αγροτικής παραγωγής της χώρας μας.

Τα «τρακτέρ στους δρόμους», αλλά και κάθοδος όλων των εργαζόμενων σε λίγες μέρες στους δρόμους με την γενική απεργία της 4 Φλεβαρη,   είναι η παλλαϊκή αξίωση για την προώθηση άμεσων και ουσιαστικών μέτρων ανακούφισης της Ελληνικής Κοινωνίας
Για μια πολιτική, δηλαδή, που θα ενισχύει την παραμονή των αγροτών στην γεωργία, θα καθιστά τη Χώρα μας αυτάρκη στα δικά της αγροτικά προϊόντα και θα αποθαρρύνει αντί να ενθαρρύνει τις εισαγωγές!
 Μια πολιτική που δεν θα μαραζώνει την ύπαιθρο και δεν θα διώχνει τα νειάτα της, όπως και τους νέους εργαζόμενους, στην ξενιτιά!
Το ΕΚΓ  καλεί  την κυβέρνηση να βρει  και να «κάνει να πληρώσουν για τις μαύρες τρύπες του Ασφαλιστικού», εκείνους που πραγματικά ευθύνονται για την καταλήστευσή των Ταμείων.
                                                                                                                      

ΑΠΟ ΤΗ ΔΙΟΙΚΗΣΗ ΤΟΥ ΕΚΓ

ΕΡΓΑΤΟΥΠΑΛΛΗΛΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ

ΤΟ ΕΡΓΑΤΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ ΚΑΛΕΙ ΣΕ ΚΟΙΝΟ ΜΕΤΩΠΟ  ΤΩΝ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΩΝ ΙΔΙΩΤΙΚΟΥ ΚΑΙ ΔΗΜΟΣΙΟΥ ΤΟΜΕΑ 
ΜΕ ΤΟΥΣ ΑΓΩΝΙΖΟΜΕΝΟΥΣ  ΕΠΙΣΤΗΜΟΝΙΚΟΥΣ  ΦΟΡΕΙΣ ,
 ΑΓΡΟΤΕΣ ,  ΕΛΕΥΘΕΡΟΥΣ  ΕΠΑΓΓΕΛΜΑΤΙΕΣ
Η Διοίκηση του ΕΡΓΑΤΙΚΟΥ ΚΕΝΤΡΟΥ ΓΙΑΝΝΙΤΣΩΝ , με δεδομένο το γεγονός ότι η προωθούμενη «ασφαλιστική μεταρρύθμιση» θίγει πληθώρα κοινωνικών ομάδων, συμπαρατάσσεται στον αγώνα και ενώνει τη φωνή διαμαρτυρίας της, με τους Επιστημονικούς φορείς της χώρας (γιατρούς, μηχανικούς ,δικηγόρους),  τους αγρότες και τους ελεύθερους επαγγελματίες

Στις 4 Φεβρουαρίου 2016 αποφασίστηκε από την τριτοβάθμια οργάνωση μας  τη ΓΣΕΕ αλλά και την ΑΔΕΔΥ   24ωρη Γενική Απεργία, στην όποια συμμετέχουμε και καλούμαι σε  δημιουργία κοινού μετώπου αντίδρασης  όλους όσους  θίγονται από την λαίλαπα του ασφαλιστικού και γενικότερα από τις μνημονιακές δεσμεύσεις που υλοποιεί η κυβέρνηση κατ’ εντολή των δανειστών και των αγορών .
Όλοι μαζί ενωτικά, αγωνιστικά και αποφασιστικά πρέπει να συνεχίσουμε τη μάχη για να ανατρέψουμε τα προηγούμενα και να αποτρέψουμε τα χειρότερα.


ΑΠΟ ΤΟ ΕΚΓ

Δεν υπάρχουν σχόλια:

Δημοσίευση σχολίου